noa scotland
מוזמנת ל

laleniya

New member
noa scotland ../images/Emo24.gifמוזמנת ל../images/Emo63.gif

נעה חמדתי
ספרי לנו על חייך וחיי הכפר בסקוטלנד לפחות לי כ laleniyaיהודית הסקרנית שאוהבת לשמוע סיפורים על מקומות אחרים ולפעמים לספר מעט על מקומות שגם ביקרתי או חייתי שם |שטיח אדוםםם| אין ניק אז שמתי

noa scotland

New member
|אייקון של מרימה את הכפפה| ../images/Emo13.gif

אז ממה להתחיל? למרות שאני גרה בקאנטרי, זה לא כל כך נידח... אמנם אין שכנים, הקרובים ביותר הם במרחק 3/4 ק"מ ממני, הכפרון הקרוב במרחק 1.25 ק"מ, והעיירה שאליה אנחנו משייכים את עצמנו (בתי ספר, חנויות, ספריה וכו') במרחק של כ-5 ק"מ. אבל תוך 20 דקות אני בעיר גדולה יותר, שבה יש מרכז קניות גדול, ותוך 30-40 דקות אני בגלאזגו - לא נורא נידח, אם כך. זה לא ההיילנדס... גם לא הנוף של ההיילנדס אבל עדיין יפה מאד! בתמונה--------> הנוף שלנו, במקרה זה בסוף הסתיו, כשהכל מכוסה קרח (לא שלג, כפור). בשטח הזה בקדמת התמונה אנחנו רואים לפעמים עדר של איילות שיורדות לשתות בנהר (לא נראה מכאן), שועלים, ארנבות, סנאים אפורים (האדומים נעשו מאד נדירים, כי האפורים דוחקים אותם ממקומות הגידול שלהם), וגיריות! הגירית נחשבת חיה ביישנית שקשה לראות בטבע, אבל אצלינו הן היו מופיעות כל ערב - כי נתתי להן אוכל. זה היה מדהים! ממש מכרתי כרטיסים לכל החבר'ה, שהתרגשו לראות את הגיריות LIVE (בדרך כלל נתקלים בהן בתכניות טבע של ה-BBC.

ayaba

New member
איזה שירשור מהמם../images/Emo70.gif

תודה על ההצצה לחיים שלך. הלוואי ויכולתי להצטרף למסע לסקוטלנד.

ayaba

New member
נחמד שקראת,

מזמן לא כתבתי כלום, משום מה לא בא לי, אולי תנוח עלי שוב הרוח ואמשיך.

noa scotland

New member
לגור בקאנטרי...

הבית שלנו היה שייך למשפחה של חוואים (נקרא להם פארמרס, טוב?) ובא עם רפת ענקית, סככת חציר גדולה, וקצת אדמה. מלבד זאת אנחנו מוקפים בשדות (לא שלנו...) ופרות. וגם פרות. ועוד פרות. באחד השבועות הראשונים שלנו בבית, התמקמנו לנו בנחת מול הטלויזיה, תשע בערב (אם כי סוף הקיץ – עוד לא לגמרי חושך), ופתאם דפיקה בדלת. עמד שם פארמר צעיר בבגדי עבודה ואמר: סליחה שאני מטריד אתכם, אבל אולי ראיתם את.... הפרה שלי? ככה זה כשגרים בקאנטרי... למרות הבידוד, כביכול - - - הכלב שלנו ברח לנו כמה פעמים, בטווח של שבועיים בערך. רצה לטייל... והדיסקית שבדרך כלל יש לו על הצואר עם מספר הטלפון שלנו (חובה על פי החוק) נשברה ונפלה. למרות זאת, בכל פעם שנעלם לנו, היינו מקבלים טלפון מאיזה חוואי בסביבה שמצא אותו. חלק מהם, שלא השיגו את מספר הטלפון שלנו, הגיעו אלינו בכבודם ובעצמם ברכב שלהם, לספר לנו שמצאו את הכלב. איך הם ידעו שהוא שלנו? ואיך הם ידעו מה מספר הטלפון? הפארמרס האלה בקאנטרי... אפילו ידעו מי החברים שלי שמהם אפשר להשיג את מספר הטלפון! מה שכן, בזכות הכלב הקשרים שלי עם הקהילה המקומית התהדקו... בתמונה -------> הכלב אוהב לטייל

חגית343

New member
קשה לגור במרחק כה גדול

משכנים ,אלה אם כן את משופעת בילדים ותעסוקה אין סופית לא?

noa scotland

New member
יש ילדים... ומכאן נובע

שירות הסעות (את הצעיר אני גם מסיעה לביה"ס היסודי בעיירה, כי ביה"ס שבכפר קטן מדי לטעמי). אז גם תעסוקה מלאה יש
דוקא התרגלתי לכיף של בלי שכנים - אף אחד לא שומע כשאני צועקת... לאף אחד לא מפריעים התופים, או מסיבות של הנוער... ולמדנו גם ללכת הרבה ברגל, אז אנחנו אפילו הולכים לחברים שגרים בצד השני של הכפרון - שני ק"מ מאיתנו - ולא מרגישים שזה משהו מיוחד. כל הפרספקטיבה לגבי מרחקים משתנה ממילא כשגרים במדינות "קצת" יותר גדולות מהארץ... לדוגמא: הרשות האיזורית מאשרת הסעה לבית הספר התיכון רק למי שגר במרחק של מעל 2 מייל (3.2 ק"מ) מביה"ס. ההנחה היא שעד 2 מייל, החבר'ה יכולים לצעוד (כן, גם בחורף!)...

laleniya

New member
../images/Emo140.gifנעה - אינני מתביישת לאודות

שאני מקנאה בך - והאמיני לי יש לי את כל הסיבות לכך. אישית אם הייתה אפשרות שאניכ ובעלי היקר נמצא שם עיסוק הולם הייתי עוברת למקום מעט פסטורלי כזה. בלי נאיביות בטוח שגם בכל מדינה אחרת יש את מלחמת הקיום וחייבם לעבוד כדי להתפרנס. אך מבחינה אישית - הפכתי להיות מוטרפת מלגלות בכל מקום וכמעט בכל מוסד - 'שחיתויות קטנות' אבל מרגיזותתתתת רק בתמונה הזאת של זריחה מביתי - יש סיפור שלם מאחור. כשקנינו את הבית תכנית המתאר הייתה - שכונת וילות לעובדי אלת"א. ובגלל גלי העלייה ראש עירי ה'חמוד' קפץ על העגלה ושינה את התכנית והחזיר את הכסף לרשומים לבניה.

laleniya

New member
נעה-הכי חשוב איך הילדים מסתדרים

עם המרחק בין חבר לחבר

סימונה 5

New member
נועה, בוקר טוב, האם העובדה שאת

לא מציינת את שם מגורייך
היא בגלל שאת חוששת מהצפות של מבקרים?
את צודקת
אני הייתי באה להתנחל אצלך כל הקיץ
אפילו מוכנה לנקות את התנור העצום יום יום בתמורה
וברצינות, כמי שצופה באדיקות בתוכנית המעבר לכפר בביביסי פריים לקרוא על החיים שלך שם , זה ממש כמו לצפות באחת התוכניות ועוד משהו שמסקרן אותי , איך האוכל הסקוטי? דומה למטבח האנגלי או שיש להם דברים מיוחדים? יום נהדר לך, נועה, שם בסקוטלנד, ולכולנו פה יום עם קצת פחות לחות

ayaba

New member
נשמע נחמד, לא קשה

להיות רחוקה מכאן? חברים, משפחה?

noa scotland

New member
דוקא כן קשה

המשפחה חסרה וגם החברים. לעומת זאת יש לי כאן חברים טובים וזה מפצה במקצת. אבל בהחלט יש מפעם לפעם ימים לא קלים. היום הקשה ביותר הוא יום הזיכרון.... פשוט משום שאין עם מי להתחלק בהרגשה - זה יום כל כך ישראלי, וזר לא יבין זאת. מצד שני, האנשים כאן חמים וידידותיים, והילדים מקבלים חינוך מעולה. כפי שאמרתי - הרע עם הטוב, הטוב עם הרע.

ayaba

New member
מזל שהטכנולוגיה מתקדמת../images/Emo30.gif

ויש אינטרנט, מסנג'ר, מצלמות ורמקולים, מה שמקרב קצת את הרחוקים.

noa scotland

New member
היום אני פטפטנית במיוחד ../images/Emo3.gif

בתמונה: פינה קטנה בעיירה "שלנו". הבניין הצהוב הוא מאפיה, שנחשבת אחת הטובות בסקוטלנד (אם לא בבריטניה!!). האמת היא שהיינו בטיול נפלא בוויילס, שוטטנו בעיירות ציוריות פי כמה מ"שלנו", אבל בכל פעם שנכנסנו לאופה המקומי התאכזבנו קשות. חוץ מלחם די סטנדרטי (ולא טעים במיוחד) ועוגות קרם מזעזעות, לא היה להם כלום. ואנחנו כאן התרגלנו לסטייל! כל סוגי הלחם שרק תרצו, עם גרעינים למיניהם, עגבניות וזיתים, סתם לבן ריחני, ועוד המון.... אמנם אני אופה הרבה בבית, אבל מפעם לפעם נכנסת לשם להתפנק באיזה משהו טרי וטעים.

laleniya

New member
|../images/Emo9.gifדווקא חיכיתי שסוף סוף תספרי על

מקום מגורייך - פשוט מעניין ומסקרן לשמוע על מקומות אחרים

noa scotland

New member
קניות מקומיות

אז אם לא נוסעים העירה לאחת מ"מפלצות" הסופרים, אפשר לערוך קניות בסגנון של פעם בעיירה. הסיבוב הוא כזה: מתחילה במאפיה, עוברת אל הירקן, ממשיכה אל הקצב, נכנסת למאפיה השניה המעולה לקנות עוגה מסוימת שיש רק אצלו, עוברת לחנות העיתונים, ואולי גם נכנסת לסדר משהו בסניף הדואר שממוקם במעמקי אחת החנויות. אם גם הייתי במרפאה (ברחוב המקביל) וקיבלתי מרשם לתרופה, אכנס לבית המרקחת שנמצא אף הוא במרכז. ובסך הכל - הכל מרוכז ברדיוס של רעב ק"מ בערך
כמובן שהסיבוב לוקח זמן, כי בכל מקום יש מישהו שמכיר אותך ויקשקש איתך קצת... ואם לא ממש מכירים, יקשקשו איתך בכל זאת... אחרי הכל, זאת עיירת שדה, ואנחנו בסקוטלנד! בתמונה ------> המרכז התוסס... (טוב, חלק ממנו). פעם זאת היתה עיירת-שוק, וזה המקום בו התקיים השוק.

laleniya

New member
נעה -המושגים בארצנו הם אחרים

כמה תושבים מונה עיירה כזאת ומה הוא עיקר תעסוקתם

נועה../images/Emo24.gifאני ירוקה מקנאה אייך

מתאים לי כזה מקום לגור זה נראה לי כמו לגור בספר . מה דעתך על מפגש פורום אצלך
יש מלון בסביבה 5, 10 50 ק"מ לידך
ואני מאוד לא צוחקת עוד לא הייתי בסקוטלנד וצריך לעשות
על המפה.

למעלה