noa scotland
מוזמנת ל

נוע איזו מתוקה את ../images/Emo140.gif

הכנסת אותנו למטבחך היקר והראת לנו את התנור היפייפה שלך שכן יש לך במה להתגאות ועכשיו את לוקת אותנו למחוזות יפים במדינת מגוריך תודה לך על שאת משתפת אותנו ביופי הזה אהבתי אהבתי מאוד לראות ואומנם לא לחוש או לשמוע את השקט והיופי השורר ברחובות הנקיים משהו ובטח כמו שנראה לי מכאן הנקיון של הרחובות השקט שם זו נחלת הכלל נועה יקרה אם יש לך עוד תמונות של אזור מגורייך או של הרחובות הנקיים והיפים אשמח לראות ואף אומר לך אולי תחפשי לי בית ברחוב שקט ויפה
נועה מאחלת לכם כל טוב

noa scotland

New member
לזיוי, פנינה, סימונה וכולם

קודם כל תודה. חוץ מזה, לא מאיימים על **נה ב**ן... ולא מאיימים על מי שאוהבת לארח, באורחים.... וגם אין לי בעיות גב, תודה לאל, אז אני מתכופפת ומרימה כל כפפה שתזרקו לי
רוצים מפגש? רק תגידו מתי! האירוח עלי (הנסיעה עליכם...) ורק להראות שאני באמת לא מפחדת, העיירה נקראת Strathaven (מבטאים: Stray-ven). הוראות הגעה מדוייקות תקבלו כשתתקרבו לאיזור
בתמונה-----------> הריסות הטירה

נונה1

New member
אוח אוח אוח כמה שהייתי רוצה להיות

שם אחד הפרפרים. איזה מקום מדהים. תיהנו נונה

noa scotland

New member
יום חג ב-Strathaven

Gala Day כאן לכל כפר ועיירה קטנים יש את יום החג שלו. בחלק מהמקומות זה נקרא Highland Games שבו באמת יש כל מיני תחרויות ספורט בסגנון ההיילנדס. במקומות אחרים זה נקרא "גאלה". האמת, בשנים האחרונות זה כבר שבוע הגאלה. הוועדה המארגנת, בשיתוף ארגון הסוחרים המקומי ו"השולחן העגול" המקומי מארגנים המון פעילויות, תחרויות ספורט ואירועים ספורטיביים שאנשים משתתפים בשביל הכיף (מבוגרים וילדים) - כמו ריצה, טורנירים של כדורגל, רכיבה על אופניים במסלולים באורך שונה (עד 50 מייל), בניית רפסודות ותחרות שיט רפסודות על הנהר, ועוד המון. כמו כן, כל חלונות הראווה בעיירה מקושטים באופן מיוחד. הם בונים סטים שלמים של סיפורים והצגות, חלק מהם ממש ממש אמנותיים (לצערי אין לי תמונות). האירוע המצחיק ביותר הוא מירוץ הברווזים... רגע, נעבור הודעה. בתמונה: מתוך התהלוכה של יום הגאלה. (מצטערת על איכות התמונות)

noa scotland

New member
מלכת הגאלה

היא תמיד מלווה ב-champion - נער מלווה - ובפמליה של ילדים, בנים ובנות, בני 11-12. כולם לבושים בתלבושות רשמיות - הגברים כמובן עם קילט, החצאית הסקוטית המסורתית, וכל האביזרים הנלווים.

noa scotland

New member
עוד מהמצעד החגיגי

בהשתתפות בתי הספר, הגנים, ארגונים שונים, מועדונים וכו'

noa scotland

New member
מירוץ הברווזים

בסטרייבן זורם נחל שנשפך לנהר (נהר האייבון, לא רחוק מהעיירה). הנחל הזה עובר דרך הפארק הראשי של העיירה ומגיע גם לפארק קטן נוסף. ביום המירוץ, אנשים "קונים" ברווזים - בעצם, קונים מספר (ותורמים כך כסף לפעילויות השולחן העגול, שמארגן המון דברים יפים בסטרייבן). למארגנים יש למעלה מאלף(!) ברווזי פלסטיק קטנים, צהובים, ברווזי אמבטיה כאלה של תינוקות. לכל ברווז יש מספר. הם מחזיקים את כל הברווזים במיכל גדול שתלוי מעל הנחל, בנקודה בתוך הפארק. לקראת השעה המיועדת מתחילים להתאסף כאלף איש... המון, המון אנשים, מכל הגילים - ממש זקנים נשים וטף (וגם גברים, כן!). כולם לבושים יפה וכולם מתרגשים... נגנים של התזמורת המקומית - כולל נגני חמת החלילים כמובן - בתלבושת המסורתית מנגנים לקהל, והמנחה מסתובב עם מגהפון ומדבר אל אנשים, "מראיין" אותם, זורק בדיחות לאוויר, בקיצור - אווירה תוססת ועליזה. בשעה היעודה הופכים את המיכל לתוך הנחל והברווזים מתחילים לשוט. המצחיק הוא, שהנחל בדרך כלל מאד רדוד, ויש בו המון סלעים, והברווזים די נאבקים להתקדם בו. זה לא מפריע למנחה לקרוא בקול רם ובהתלהבות את המספר של הברווז המוביל... הכל טוב ויפה, עד שהברווז האומלל נתקע מאחורי סלע ובעצם מפסיד את המירוץ
ומה שיותר מצחיק זה לראות את הקהל רץ אחרי הברווזים (כן, גם אנחנו.... רצים ומתגלגלים מצחוק.....). באיזה שהוא שלב אי אפשר להמשיך לאורך הנחל, חייבים לצאת מהפארק, ללכת כמה מטרים לאורך הרחוב, לחצות את הכביש - שבו מחכים שוטרים לעצור את התנועה עבורנו! - ולהמשיך לפארק הבא. אני תמיד חושבת שמעניין מה היה חושב עלינו מישהו שסתם נקלע למקום באותו רגע
למנצחים, חשוב לציין, מחכים פרסים כספיים קטנים, ופרס ניחומים לברווז שמגיע אחרון.... ובשנה הבאה אולי יהיו לי תמונות (כל פעם שניסיתי, היתה לי בעיה עם המצלמה). בתמונה --------> אחד הבתים המקושטים לקראת הגאלה.

MAGIG

New member
אוי נועה, כרבים אחרים כאן גם אני 8-

מקינאה, איזו שלווה, איזה שקט, איזה מקום, איזה חיים. כל כך מתאים לי כזה מקום, רחוק מכל ה- STRES כאן, ולא שאני לא אוהבת את החיים כאן, אך החיים פה בארץ הקטנה והיקרה הזו הורגים אותי (כמו רבים אחרים). גרתי בעבר שנים בחו"ל (איטליה) והחיים זורמים אחרת - אין ספק שהרבה יותר קל. קור אגב, לא מפחיד אותי. מה אומר לך נועה, כיף לך. מגי

חגית343

New member
לפני הקור..אני מצטרפת ו..אם

נוסעות בנובמבר מבקשת לישון במטבח :)

noa scotland

New member
אתן ממש מוזמנות!!!

תביאו לי קצת סילאן כשאתן באות, טוב? בורגול, אגב, יש כאן. אז שנעשה קובות?

אני רצינית קבענו נובמבר יש לי

יום הולדת מתאים לי לחגוג אתכן אני מאוד רצינית

למעלה