noa scotland
מוזמנת ל

etyc

New member
אמנם הוא לא דומה לירוק היפה של

סקוטלנד, אבל הוא ירוק שמסמל קינאה ועכשיו נחליף צבע

סימונה 5

New member
כזה אני רוצה../images/Emo70.gifבית עם נחל, גשרון

ואחו סביב סביב, נכנס לרשימת הפנטזיות

אמור לי מי שכניך ואומר לך מי אתה../images/Emo6.gif

התמונות יותר ממגרות
פשוט כיף לקרוא אותך, ואני ירוקה מקנאה
האייקונים הם רק להראות לך כמה אני ירוקה. חיפשתי את כל הירוקים שקיימים שם

את המנגו אני מעדיפה כתום ../images/Emo8.gif

כשה"בוס" שלי ישחרר לי ת'אזיקים
ויתן לי ליסוע לחופשה כזו לבד
אני אסע בכל הארץ
עם כרוז
ואומר לו תודה בקול גדול

סימונה 5

New member
נעה, תמונות מקסימות, ציוריות , היום

ראיתי תוכנית על משפחה מסקוטלנד שעברה לגור בטוסקנה,כי הם אוהבים את הנופים שם, ואני שואלת מה רע בנופים בסקוטלנד? מה שמראה שאנחנו בני האדם אף לא מרוצים ממה שיש לנו , תמיד רוצים לשנות הדשא של השכן תמיד יותר ירוק,
במקרה של סקוטלנד זה באמת נכון

noa scotland

New member
את צודקת, סימונה, כנראה שאנחנו

בדרך כלל לא מרוצים ממה שיש לנו.... וחבל. הסיבה שרוב אלה שעוברים מכאן אכן עושים זאת, זה בעיקר מזג האויר. סיבה שניה היא יוקר המחיה. ואז הבריטים = אנגלים מעונבים או סקוטים משוחררים יותר, לא משנה - מגיעים לאיזור הים התיכון, ומגלים שיש חיים אחרים - פתוחים יותר, יותר אפשרויות בילוי בחוץ, יין טוב (וזול...) ואוכל שהם למדו להעריך בשנים האחרונות. פעם ראשונה שאני שומעת על מישהו שעובר בגלל הנוף... מעניין.

hamalka

New member
מ-ד-ה-י-ם...

איזה כיף לראות קצת ירוק בקיץ הצהבהב שלנו כאן... תודה נועה ששיתפת בחיים שלך, תמיד כיף לטעום קצת ממדינות אחרות ולהרגיש כאילו... לפני שנתיים התארחתי בבית של חברים בצרפת שכל כך מזכיר את התיאורים שלך (כפר אחד עם מאפייה, כפר אחד עם מכולת, וכפר אחד עם ירקן...וכולם מרחק נסיעה מהבית), עשית לי להתגעגע עוד יותר.... אם לא אכפת לך לספר גם איך "התגלגלת" לשם ואיך את מסתדרת עם המבטא המשובח של הסקוטים, אני לפחות אשמח מאוד... ושוב, תודה תודה תודה

noa scotland

New member
../images/Emo24.gif

מי אמר שאני מסתדרת עם המבטא??? האמת היא, שלא תמיד אני מבינה אותם, בייחוד כשהם מדברים מהר - כמו שסקוטים עושים, בדרך כלל. באופן כללי התרגלתי, אבל המבטא משתנה מאיזור לאיזור ויש אזורים שהמבטא כל כך כבד, שאני חייבת לבקש פעם אחר פעם שיסלחו לי... אבל שיחזרו בבקשה, לאט, על מה שאמרו. אין לי בעיה לחייך ולהגיד שיש לי בעיה ואני לא מבינה - זה שמעבירים את ה"אשמה" אלינו מתקבל תמיד יפה. חייבת לציין, עם זאת, שהסקוטים מאד מודעים לבעייתיות של המבטא שלהם והם נורא סבלנים עם זרים. על האנגלים, לעומת זאת, הם אוהבים ללגלג, אז הם צוחקים שכשאנשי עסקים סקוטים מגיעים לאנגליה, הם מראש ובלי שייתבקשו מ ד ב ר י ם ל א ט. הצורה שהם מספרים את זה נותנת את הרושם שהם מדברים למפגרים... (טוב, הם לא בדיוק הצליחו לגרש או לנצח את האנגלים, אז הנשק האחרון שנותר להם הוא הלגלוג). אני זוכרת שפעם היה מתקשר לבעלי מישהו מגלאזגו - גלאזגו ידועה במבטא הכבד של אנשיה - וכשהיה מדבר איתי, הוא כבר היה מגיע למשפט השלישי ואני רק התחלתי לקלוט מה אמר במשפט הראשון. תמיד הרגשתי שאני במירוץ כזה, גם לקלוט מה הוא אומר כרגע וגם להבין מה אמר רגע קודם. מה אני יכולה לומר, מפתח חלקים במוח שהיו מנוונים קודם
בתמונה: חלק קטנטן מסטרייבן. במרכז התמונה אפשר לראות קטע קטן של נהר האייבון.

ADINA1952

New member
נועה כמה שנים את מתגוררת בסקוטלנד?

הכל ניראה ציורי כמו בגן עדן כייף לך שבת שלום

noa scotland

New member
עכשיו... קצת למעלה משלש שנים

ב"סיבוב" הקודם - בערך חמש. ובדרך היו 4 שנים בלונדון ו-4.5 בסין.

etyc

New member
וואהו, לא פשוט, תקופות כל כך ארוכות

להיות רחוק מהארץ, לא יודעת אם הייתי עומדת בזה. איך הילדים מסתדרים עם המעברים? לא קשה להם הניתוקים בכל פעם מהחברים והסביבה המוכרת?

למעלה