noa scotland
מוזמנת ל

noa scotland

New member
האמת היא

שבסין היתה אי-יציבות חברתית גדולה מאד - אנשים באו ועזבו במהירות האור. זה היה קשה לכולנו, אבל התרגלנו שזה המצב (לא שזה הפחית מהקושי). כשהגענו לכאן שוב, הבטחנו להם שלא נזיז אותם יותר עד סוף התיכון. העובדה שגם היו לנו כאן חברים מ"הפעם הקודמת" (שאיתם שמרנו על קשר כל השנים) עזרה מאד, כי מיד היו כאן כמה משפחות שתיפקדו כמו משפחה שלנו, ולילדים בעיקר זה עשה טוב. למרות שלא היה קל מבחינה חברתית בסין, הילדים עצמם כבר היום מודים לנו על ההזדמנות שנתנו להם כשלקחנו אותם לשם. לספר כמה זה פיתח אותם וביגר אותם ונתן להם פרספקטיבה כללית ומעניינת על העולם - יקח שעות... הדבר החשוב ביותר, בעיני, שלמדו מההתנסות הזאת הוא שהם מבינים שאין תרבות או דרך מחשבה שהיא עליונה על השניה (או על מאתיים אחרות). יש תרבויות שונות . לא טובות יותר או פחות - פשוט אחרות. זה דבר שאני מאד גאה בהם שהפנימו. כן, הם גדלו בצורה שונה מהחברים שיש להם כאן (או שהיו בארץ אם היינו עכשיו חוזרים), ולפעמים זה מפריע להם כי החברים נראים להם קצת פרובינציאליים, אבל הם הרוויחו הרבה חוויות (חלקן או כולן גם תרמו לחינוך ה,רוחבי" שלהם) ובסך הכל נראה לי שלמרות הקשיים הם גדלים בריאים בנפשם ודי מאושרים. מה עוד אבקש?

etyc

New member
שמחתי לשמוע שהמעברים רק הוסיפו

לילדים ופיתחו אותם, מזלך, כי לפעמים מעברים עלולים לפתח כל מיני בעיות, תסכולים ותסבוכות. אשמח לשמוע עוד חוויות מה"מסעות" שלכם, זה מעניין לשמוע איך אנשים אחרים חיים ברחבי העולם. (למרות הטיולים, אתה אף פעם לא ממש מצליח לחוות את החוויות של ה"מקומיים" כי אתה מגיע רק לטיול קצר).

סימונה 5

New member
הם לא אמרו מפורשות שזה בגלל

הנוף, רק לאורך כל הסרט הם התפעלו מהנופים של טוסקנה, מזג האוויר לא הוזכר אולי בגלל שהם הגיעו לטוסקנה בחורף ודי גשום וקר שם בחורף מה שהם רצו היה שינוי, אבל גם באיטליה בלי לדעת את השפה, בלי כסף, בלי מקצוע ועם שני ילדים שלא מצאו שם חברה החיים לא קלים במיוחד,באמת זה לא הצליח להם והם חזרו לסקוטלנד

noa scotland

New member
סיכוי תמיד יש.... ../images/Emo13.gif

כרגע לא ברור מתי. אני מאד מאד אוהבת את סקוטלנד והסקוטים, אבל זה לא בא במקום האהבה שלי לארץ, רק בנוסף.

etyc

New member
היי נועה,

התמונות כרגיל משגעות, וכיף כיף להזכר בקרירות הנעימה (גם בימי הקיץ) יכול להיות שבחורף פחות נחמד אצלכם אבל לכל דבר יש יתרונות וחסרונות לא?

noa scotland

New member
צודקת, זה מה שאני כל הזמן אומרת

לכל דבר ולכל מקום יש יתרונות וחסרונות. וכדי להיות פחות או יותר מאושרים צריך להדגיש לעצמנו את היתרונות..... ואם אפשר, למצוא דרך "לעקוף" את החסרונות. אגב, ביום של הגאלה היה מאד מאד חם! אבל בשנים אחרות היה אפור, קר, וגשום (וזה תמיד נערך באמצע יוני). עניין של מזל.

laleniya

New member
נעה../images/Emo140.gif../images/Emo92.gif קבלי הודעתה של חגית

' נעה אנחנו על בירורים לאחר...' נעה - כל סיפור שלך וכל תמונה מעוררות בי יותר ויותר את החשק להגיע לסקוטלנד - שגם כך זאת אחת המדינות שעדיין לא ביקרתי בה. 'מאד חם' שלך שם משתווה בטח ליום נעים קיצי אצלינו. בימים האחרונים הלחות במישור החוף מגיעה ל-90% בערך כמו במזרח הרחוק - זוהי הרגשתי בימים האחרונים. אישית אני שמחה שאין לי את הנטייה להזיע
אך ממש לא נעים להסתובב בשעות היום בחוץ. לים אי אפשר לרדת כי יש מדוזות, הבריכות מלאות בקיטנים קטנים וצעקניםםם והחיים ממשיכיםםם

חגית343

New member
נעה אנחנו על בירורים לאחר

סוכות..כי המחירים בסוכות בשמיים. זוכרת שהזמנתי מקום ליד התנור:)

laleniya

New member
חגית../images/Emo140.gifבמקום לשלוח את ההודעה לנעה

שלחת אותה אלי
על איזה סדר גודל של כסף מדובר כמובן שלאחר סוכות.
ולילה טוב נ.ב: העברתי את הודעתך לנעה

למעלה