ONCE 3x05

יסמין@

New member
ומאוד מעניין

(ומצער) שמייקל ג'קסון קרא לאחוזה שלו "נברלנד" והזמין לשם כל הזמן ילדים קטנים ודווקא בנים....

Shiri from the block

Active member
מייקל ג'קסון היה בנאדם מושלם וטהור. הוא ראה בילדים דרך שבה אפשר לשנות את כדור הארץ, כי הרי הכל מתחיל בחינוך של הילדים.
והוא בעצמו איבד את הילדות שלו בגלל שמגיל 5 הוא היה בג'קסון פייב ולא היו לו חיים אז הוא ניסה לשחזר את זה באמצעות החיבור עם הילדים.
ולא היו שם רק בנים אני בטוחה... אני מכירה הרבה שהגיעו לנברלנד והיו גם בנות.

Jason2

New member
ג'יימס בארי לא היה פדופיל

בשונה מלואיס קרול.
הוא הבין ילדים ותמך בילדים. הוא בנה בית יתומים לילדים נטושים וכל כספו הלך למטרה זו. יש גם אנשים שעושים טוב בלי מניעים אפלים, קצת קשה לתפוס את זה היום כשהציניות אוכלת כל חלקה טובה.

יסמין@

New member
לא התכוונתי

שג'ימס בארי היה פדופיל. אני יודעת עליו ממש מעט. וברור שיש אנשים שעושים טוב בלי מניעים אפלים. לא חושבת שהיום יותר ציניים מאשר בעבר, ויש מקרים שזה לא כל כך רע...

מכל מקום, התכוונתי שכל האווירה סביב הדמות של פיטר פן עצמו היא אפלה, ושהוא הקיף את עצמו בחבורה של בנים. והרי הוא עצמו אינו באמת ילד או נער, מכל מקום בוואנס. לא ברור בן כמה הוא, אבל אם הוא הכיר את רמפל כשרמפל היה ילד, אז הוא לפחות יותר מבוגר מרמפל. וכל זה הזכיר לי את מייקל ג'קסון ואת אחוזתו "נברלנד" וכל הסיפורים עם הבנים שנשארו אצלו לישון וכו'.

Jason2

New member
פיטר פן הוא ילד שלא התבגר

אם מתייחסים לתסביך פיטר פן אז זה יכול אדם בכל גיל שמסרב להתבגר וחי בעולם משלו ובד"כ הוא די בודד. מייקל ג'קסון זו דוגמה טובה לזה.

אם אנחנו מתייחסים לנברלנד כאל סיפור אגדה ולא כאל משל או אלגוריה אז אפשר להגיד שבנברלנד אף פעם לא מתבגרים ולכן פיטר פן נשאר ילד.

המבוגר היחיד בנברלנד הוא קפטן הוק שעסוק באובססיה נגד פיטר פן והדבר היחיד שהוא פוחד ממנו זה תקתוק השעון שמסמל את בוא המוות (שזה פחד די נפוץ אצל מבוגרים ופחות אצל ילדים).

יסמין@

New member
אני מדברת על הגרסה של וואנס

אם הוא הכיר את רמפל כשהיה ילד קטן והכיר את אבא שלו (או לפחות יודע מה הסיפור שלו), מכאן שפיטר פן מבוגר יותר לפחות מרמפל. אז אם נאמר שמישהו חי כמה מאות שנים כילד, הוא באמת באמת ילד? הרי המראה החיצוני זה לא מה שקובע, אלא הפנימיות. ופיטר פן (לפחות בוואנס) הוא ממש רחוק מלהיות ילד, מכל הבחינות.

Jason2

New member
אגב (אחרון)

אני לא חושב שיש בסדרה רוע מוחלט לפחות לא בדמויות הראשיות. רג'ינה וראמפל נחשבים דמויות רעות אבל יש להם גם צדדים טובים וקונפליקטים.

shirush3

New member

הם רעים, אבל רעים אנושיים. הם הפכו להיות ככה מהנסיבות של החיים.

זה בערך מה שגרם לי ממש לאהוב את רג'ינה בתור דמות

Shiri from the block

Active member
רג'ינה יותר אהובה אפילו מסנואו נראה לי חח זה כבר לא קשור לדמות, זה קשור לשקחן שמשחק את הדמות ולאנה משחקת בצורה מעולה ואמינה וזה אישית מה שגרם לי לאהוב אותה עוד לפני שבכלל ידעתי על הסיפור שלה עם דניאל. היא פשוט הייתה יותר מעניינת מסנואו.
בכלל לדעתי בסדרות הדמות הטובה היא הכי משעממת... אני פחות אוהבת את הדמויות הטובות בגלל שהם ישרות מידי וצפויות כי הם פועלות by the book בעוד שהרעים עוד מפתיעים ומעניינים.

shirush3

New member
אין ספק שהיא אהובה יותר מסנואו

וזה משהו שתפס תאוצה במיוחד בעונה הקודמת.
סנואו הייתה אדירה ומגניבה בתור סנואו ועם הזמן ועם שבירת הקללה הפכו אותה להיות מרי מרגרט ומרי מרגרט הפכה להיות מעיקה אז...
אהבתי בעונה הקודמת שהכניסו לה טיפה "רוע" או יותר נכון שהיא הבינה שהיא צריכה להיות קצת רעה, אבל אז כ"כ הרסו את זה והיא חזרה להיות עכשיו אופטימית עיוורת שמאמינה שהכל טוב

רג'ינה היא דמות דיי אמיתית (חוץ מהקטעים שהיא מוציאה לבבות לאנשים והורגת אותם או האובר רשע
), המקומות שמראים את האנושיות שלה הם מקומות שכל אחד יכול לעבור. היא נופלת לי בקטגוריה של אנשים שלא טוב להם עם עצמם אז הם מחפשים מה לא בסדר בחוץ
.
בקיצור, הצד הרע של הדמויות נותן להן עומק בסדרה

לגמרי

זה אחד הדברים הכי יפים בסדרה, שאין רע טהור ומוחלט, גם להם יש צדדים אנושיים, גם שהם עושים דברים רעים הם מתייסרים.

shirush3

New member

בהחלט אפשר להעביר פרק שלם בלבהות בהוק

פחות התלהבתי מהנשיקה... נראה מאולץ
הוא נראה מעולה, אבל עדיין

אני גם בעד שתהיה לו מישהי חדשה

ו
על פיטר פן אני גם רוצה לראות עליו עוד
הוא מעולה

יסמין@

New member
בהחלט! לדעתי, פיטר פן

הוא - אם לא הדמות הכי מעניינת עכשיו - בין הדמויות הכי מעניינות בוואנס. טוב שהוא עכשיו דמות מעט מסתורית, אבל הייתי רוצה לדעת מה הרקע שלו, מה הסיפור המשפחתי שלו, מה קרה בעברו, איך הוא נהיה כל כך חודר וקולט ומבין. ומה מניע אותו, והאם יש בו גם צדדים חיוביים. והאם הוא ישתנה.

Shiri from the block

Active member
למה לא רג'ינה והוק? הם דווקא יותר מתאימים מהוק ואמה.
לשניהם יש דארק סייד כזה, ושניהם מאוד מאוד אוהבים שחור

shirush3

New member
לא מתאימים!

אני לא רואה אותם ביחד בכלל
אפילו אמה ורג'י יותר מתאימות מרג'י והוק

אני מחכה כבר לראות את רג'י עם רובין הוד בשביל לדעת אם יש כימיה בינהם

יסמין@

New member
השחקן החדש

שמגלם את רובין הוד חסר כריזמה (לדעתי ולטעמי). רג'י יכולה לטרוף אותו לארוחת ארבע יחד עם כמה עוגיות ותה
אפשר לראות שהוא לא משתווה לה ולא מתאים לה. איך היא יכולה להימשך אליו?

אף אחד לא משתווה לרג'ינה!

היא גדולה על כולם, אז אני לא רואה אף אחד שמתאים לה.

shirush3

New member
היא צריכה סדרה רק משל עצמה

אני ממש סקרנית לראות אותה עם רובין הוד

למעלה