אני ממש לא מחשיב את האדם לפסגת הבריאה
אם כבר אז אולי את החיידק... קוסם, באמת, אתה בחור חכם, ויש לך טענות הגיוניות, אבל לפעמים אתה מתעקש לדרדר וויכוחים לרמה של השמצות בסגנון של "אין לך מספיק דמיון" וכו'. חבל. להרבה בעלי חיים יש מוח, וכמה מהם יותר חכמים מאחרים. עדיין, לאף אחד מהם אין אותו מוח כמו שלנו. אינטיליגנציה שמסוגלת לבנות טכנולוגיה זה כן משהו דיכוטומי... לדולפינים, עם כל חוכמתם העילאית, אין שפה מורכבת כמו שלנו, ועד כמה שהם חמודים הם לא באמת מתקרבים לרמה השכלית שלנו. אם נקפוץ לבקר בכדור הארץ עוד מאה מליון שנים ונראה את הדולפינים מדברים בשפת אדם (על ידי עזרים טכנולוגיים כלשהם), את הקופים מבעירים אש במדורות וצולים עליהם בשר, ואת העורבים מדסקסים ביניהם על מחזות שייקספירים, אז אתם צודקים. אם בהינתן מספיק זמן מינים רבים על כדור הארץ יפתחו מוחות מורכבים מאוד ואינטיליגנציה שתאפשר להם להבין את העולם, את מקומם בו, ולבנות טכנולוגיה מסוג כלשהו, אז גם הסיכוי להתפתחותה של אינטיליגנציה בכוכבים אחרים הוא גבוה, מכיוון שכנראה היא משמשת כטקטיקה יעילה במאבקי ההישרדות. לדעתי, בהתפתחות האבולוציונית עד היום לא ניתן לראות מגמה המובילה למוחות בעלי אינטיליגנציה דומה לשלנו, או בכלל למוחות יותר גדולים. הייתה בהתחלה מן הסתם מגמה כזו, אבל באיזה שהוא שלב המוחות של מרבית בעלי החיים הגיעו לאופטימום מסויים, ומכאן והלאה העלות של פיתוח המוח אינה שווה את התוצאה. כמובן שיכול להיות שאני טועה לגבי זה... אבל לדעתי יותר סביר שאני לא טועה. האמת שזו שאלה מעניינת האם ישנה מגמה כלשהי בהתפתחות היצורים עד כה... נגיד לכיוון של יצורים קטנים, או גדולים, או דברים בסגנון... אולי אני אפתח שרשור חדש בנושא. כנימה – תזכרי שהשרשור הזה התייחס מלכתחילה לחייזרים במובן המד"בי שלהם – יצורים שלא משנה עד כמה הם שונים ממנו, בכל זאת הם ראו לנכון לפתח טכנולוגיה והבנה שמאפשרת להם להבין חוקים פיזיקלים, או להבין אותנו. זאת ההגדרה במקרה זה לאינטיליגנציה.