אבולוציה וחייזרים

"עצם העובדה שהתפתח על כדור הארץ חיים

אינטיליגנטים מעיד על כך שקיימת הסתברות גדולה מאפס שחיים אינטילגנטים יתפתחו. אנחנו ההוכחה להסתברות הזאת" ----------- שלום. זה בסדר שבפורום אבולוציה יהיו דיונים שהנחת היסוד שלהם היא שאין בורא אלקי ושהחיים התפתחו באבולוציה. נקודה. אלא שמסוף דבריך: "זה מראה... לא... כמו שהרבה אנשים דתיים חושבים", משמע שיש לך ויכוח עם הדתיים ואתה מנסה *להוכיח* משהו, כלומר לא הנחה מוקדמת אלא "זה מראה...". ואם כך, שתי טעויות בדבריך: 1. עצם קיומנו אינו הוכחה לכך שההסתברות להתפתחות חיים אינטלגנטיים, או חיים כלשהם, בכדה"א, גדולה מאפס. אדרבה, יתכן שההסתברות היא אפס גמור ואעפ"כ אנו קיימים כי לא נוצרנו מאבולוציה אלא בורא בראנו. 2. גם אם נניח שההסתברות ליצירת חיים בכדה"א גבוהה מאפס, מה שאמרת: "דמיין לך את מדבר סהרה. דמיין גרגר חול אחד... וההסתברות שהחיים שיתפתחו לחיים אינטילגנטים על הכוכב הזה היא מאוד קטנה, אבל גדולה מאפס. אבל עדיין, אחד חלקי ההסתברות הזו הוא מספר קטן מאוד בהשוואה למספר הכוכבים ביקום" ------- הוא טעות נפוצה, וראוי לעמוד עליה: למעשה אתה אומר כך: ההסתברות ליצירת חיים אינטלגנטיים היא הסתברות *קטנה מאד*, אבל מספר הכוכבים הוא *גדול מאד*, ומשום מה החלטת שאחד חלקי *קטן מאוד* נותן מספר קטן מאד בהשוואה ל *גדול מאד*. לא כך נוהגים. ראיתי פעם הערכה שמס' האטומים ביקום הוא בסביבות 80^10. אז נניח אפילו שיש ביקום 80^10 פלנטות דמויות כדה"א, מספר גדול מאד לכל הדעות, אבל אם ההסתברות ליצירת חיים היא למשל 10 במינוס 1000, אזי אע"פ שהסתברות זו גבוהה מאפס, הרי שאחד חלקי הסתברות זו הוא *גדול מאד* ביחס למס' בכוכבים ולא *קטן מאד* כדבריך. ומהי ההסתברות ליצירת חיים על כדה"א? איש אינו יודע, אבל אם נבחן הצעות שונות של מאמיני האביוגנזה, נראה שההסתברויות העולות מהן, גם אם גבוהות מאפס, הן קטנות לאין שיעור מהנחתך האופטימית, כך שאחד חלקי אותן הסתברויות הוא מספר גבוה מאד מאד מאד בהשוואה לגרגרי החול במדבר סהרה ואפילו יהיו כל הכוכבים בעולם מדבריות חול, מספר הגרגרים בהם הוא אפסי לעומת אחד חלקי אותן הסתברויות. ניקח למשל את המאמר מ talkorigin, שתורגם והובא במדור המאמרים של פורום זה. וניקח למשל את התרחיש המובא שם המבוסס על "משתכפל עצמי" הקרוי פפטיד גאדירי. ולאחר הנחת ריכוזי ח"א בכל האוקיינוס, חושבה שם הסתברות של 10 במינוס 40 ליצירת פפטיד זה. מה שלא חושב שם הוא מה ההסתברות שאותו פפטיד, שאכן הוא "משתכפל עצמי" במעבדתו של גאדירי, ישתכפל אי פעם באוקיינוס בתנאים שהונחו. והעניין הוא שפפטיד גאדירי אינו משכפל עצמו מאבני בניין פשוטות כלומר חומצות אמיניות, אלא הוא פפטיד ספציפי באורך 32 ח"א, שרק כשמספקים לו שני פפטידים באורך 16 ח"א, אחד זהה לרצף הספציפי של חציו הימני והשני זהה לרצף הספציפי של חציו השמאלי, אז הם מתחברים על גבי התבנית הקיימת וכך נוצר עותק של התבנית. ואם כן, אם הנחנו שנוצרים בים מספר אסטרונומי של צרופים שונים באורכים שונים, כך שהסתברות 10 במינוס 40 ליצירת פפטיד גאדירי תתממש, אז מה ההסתברות שפפטיד גאדירי כזה יפגוש שני חצאים מתאימים בכדי להשתכפל פעם אחת? ומה ההסתברות ששני פפטיד גאדירים מהדור השני יפגשו 4 חצאים מתאימים בכדי ליצור דור שלישי? ומה ההסתברות שהדבר ימשיך עד שתיווצר אוכלוסיה של מליוני או מליארדי פפטיד גאדירים כך שניתן יהיה להתחיל בכלל לחלום על אביוגנזה? גבוהה מאפס? גבוהה מ 10 במינוס מליון? או אם ניקח תרחיש אחר שהוצע שם, המבוסס על שרשרת RNA אוטו-שכפולית. ונטען שם למשל שאחוז לא בטל מכלל שרשראות RNA באורך 220 נוקלאוטידים, הן בעלות יכולות קטליטיות (נתעלם כרגע מכך שלא יכולת קטליטית בעלמא אנו מחפשים אלא יכולת אוטו-שכפולית) והונחו ריכוזי נוקלאוטידים בכל האוקיינוס, ועל סמך זה חושב מספר הנוקלאוטידים באוקיינוס, חולק ב 220 ויצא לו שיתכן שנוצרו בכדה"א 49^10 שרשראות RNA באורך 220, שמתוכם כ 34^10 ליגאזים, כלומר RNA קטליטי. ומה שנשכח הוא, שגם אם נניח שהיו באוקיינוס הקדום נוקלאוטידים וגם אם היו תנאים התומכים בחיבור נוקלאוטידים, הרי שבמעבדה, כשרוצים ליצר RNA חד מימדי ע"י חיבור נוקלאוטידים (ולא בהעתקה על תבנית), נוקטים באלגוריתמים מיוחדים החוסמים בכל שלב את כל החיבורים האפשריים מלבד אחד, בכדי שתיווצר שרשרת RNA חד מימדית. אלגוריתמים אלו לא קיימים באוקינוס ולא הונחו באותו מאמר. ואם כן, גם אם יתחברו נוקלאוטידים, הם יתחברו בכל הכיוונים האפשריים ויצרו סלט ומרק אבל לא שרשרות RNA חד מימדיות. אם יש למשל 3 כיווני חיבור אפשריים לכל נוקלאוטיד, אז הסיכוי ליצירת RNA חד מימדי באורך 220 הוא 3 במינוס 220. אז מה הסיכוי שתיווצר אפילו מולקולת RNA אחת באורך 220? ומה הסיכוי שהיא תהיה ליגאז? ומה הסיכוי שהאחת הזו, שאולי תיווצר ביקום כולו, תהיה "משתכפל עצמי"? ומה הסיכוי שלכל אורך 220 נולאוטידיה יתלבשו דווקא נוקלאוטידים בכדי ליצור את העותק הראשון ולא אלף מיני צורונים אחרים השוחים בים? ואם נניח שבכל אופן נוצר איזשהו משתכפל עצמי, שמסוגל להשתכפל מאבני בניין פשוטות, אז? האם מכאן המשך האביוגנזה מובטח? יש כאן עוד טעות נפוצה. בתאים החיים, ה DNA, שהוא החומר המשתכפל, הוא אינו "משתכפל עצמי" אלא מערכת מורכבת מעשרות ננו-רובוטים חלבוניים ו RNAים, היא האחראית לשכפלו. אי לכך, ניתן, עקרונית, בתאים החיים, לדבר על תהליך אבולוציוני ב DNA המשתכפל, שבו ה DNA משתנה בהדרגה לכל ארכו. עצם ההשתנות ב DNA אינה מונעת ממנו את יכולת השכפול שכן הוא אינו משתכפל עצמי אלא קיימת מערכת היודעת לשכפל DNA בכל רצף שהוא. אבל בעולם ה RNA, כשמדברים על RNA משתכפל עצמי, פרוש הדבר הוא שמאמינים שהיה קיים איזשהו רצף של RNA, שסגולתו, מתוך רצפו הספציפי, לשכפל את עצמו. אז נניח שכן, שהיה קיים רצף שכזה שביכלתו לשכפל את עצמו, אז הוא יוכל להשתכפל ולהשתכפל ולהשתכפל, אבל אביוגנזה פירושה שאותה מולקולת RNA ראשונה המשכפלת את עצמה, תלך ותשתנה בהדרגה, לכל אורכה, באלפי אחוזים, עד שתהפוך לגנום המקודד את התא החי המינימלי הראשון. אז מהי ההסתברות שאותו רצף משתכפל עצמי ישתנה באלפי אחוזים ועדיין ישאר *משתכפל עצמי*? גבוהה מאפס? גבוהה מ 10 במינוס מליון? הא ראית, שאם מנסים להעריך את הסתברות יצירת חיים כלשהם, שלא לדבר על אינטלגנטיים, סדר הגודל של סדר הגודל של ההסתברויות הוא קטן מאד מאד מאד מאד בחזקת מאד מאד מאד, והלכך אחד חלקי הסתברות זו הוא מספר גבוה מאד מאד מאד בהשוואה ליקום המיקרוסקופי הזניח. וזה מראה, על פי דבריך, שבני האדם הם לא כל כך קטנים ואפסיים והם כן המרכז של היקום, בדיוק כמו שהרבה אנשים דתיים חושבים.

Wolverchenus

New member
עם רוב ההודעה לא היתה לי בעיה

אבל המשפט האחרון "וזה מראה, על פי דבריך, שבני האדם הם לא כל כך קטנים ואפסיים והם כן המרכז של היקום, בדיוק כמו שהרבה אנשים דתיים חושבים." מרכז היקום? אני לא רואה איך זה מוביל לזה מתוך ההסתברות. בוא נגיד שיש לנו קוביה עם הרבה מאוד פאות ואחת מהן היא "אינטליגנציה ברמה אנושית". אז אולי זה נדיר שזה יפול על המקום הזה בקוביה. אבל בטח ובטח שזה לא יותר מיוחד מהפעם הבאה שזה יפול על המקום הזה בקוביה. או מכל פעם אחרת שזה יפול על הפאה הזו בקוביה. והרי ליקום לא יכולים להיות שני מרכזים..... בנוסף, לכל הפחות ראוי שתאמר שאולי האינטלינגציה הופכת את המינים אינטליגנטים למרכז היקום _בעיני עצמם_... שזה לא שונה מכל מיני קבוצות בהיסטוריה האנושית שראו את עצמם מיוחסים שלא לדבר על מרכז היקום (ממלכים דרך קיסרים, כולל סתם מגלומנים אחרים) ועל כן לא מרשים במיוחד.

לא מרכז גאומטרי

אלא מרכז החשיבות. ואמרתי "על פי דבריך" כלומר התיחסתי לדברי tapas tapas שאמר: "ובכלל, זה מראה שבני האדם הם כל כך קטנים ואפסיים ביקום הענק והאדיר הזה, ובני האדם הם לא המרכז של היקום כמו שהרבה אנשים דתיים היו רוצים לחשוב." כלומר, הוא לא התכוון למרכז גאומטרי אלא למרכז החשיבות, כלומר לדעתו, אם יצורים אינטלגנטיים כמונו קיימים אך ורק בכדה"א, אז הם המרכז, ואם קיימים יצורים כמונו בעוד הרבה מקומות, אז איננו המרכז, כך לפי דבריו. ויצא לו שאע"פ שהסתברות התפתחות חיים אינטלגנטיים היא קטנה מאד, היות ומס' הכוכבים גדול מאד, משום מה הוא החליט שאחד חלקי ההסתברות הקטנה מאד נותן מספר קטן ביחס למס' הכוכבים, ולכן לדעתו יש הסתברות גבוהה מאד שיש עוד יצורים אינטלגנטיים בהרבה מקומות ולכן אנו איננו המרכז. ועל דבריו חלקתי, בחלק ההודעה שלא היתה לך בעיה, והראתי, שלא רק לגבי חיים אינטלגנטיים, אלא גם לגבי חיים בכלל, הסתברות התפתחותם היא כה קטנה, אם בכלל, עד שגם מספר הכוכבים בריבוע, כפול גרגרי החול בסהרה בריבוע, עדיין הוא מספר קטן מאד לעומת אחד חלקי הסתברות יצירת חיים, וע"כ אין הסתברות גובהה בכלל שיש עוד חיים היכן שהוא, לא כל שכן חיים אינטלגנטיים, ופלא גדול שהם נוצרו אפילו פעם אחת כאן, ולכן, ע"פ דבריו, אנחנו כן המרכז ולא כל כך אפסיים, מבחינת החשיבות ומבחינת גודל הפלא.

Wolverchenus

New member
גם מרכז חשיבותי

לא יכול להיות כפול. (היתכן שX חשוב בדיוק כמו Y אם הם לא שווים?) ובכלל, חשוב בעיני מי? בעיניך זה חשוב בעיני הבורא אולי. אין לי ספק שזה הגיוני שנגיד שאנחנו הכי חשובים. אבל זה הגיוני שגם השכנים שלנו, אם הם קיימים, חושבים שהם הכי חשובים. אני מרגיש לחלוטין להמנע מדיבורי חשיבות. אנחנו חשובים לעצמנו כי אנחנו אנחנו וזה הכל.

ססאו

New member
אין הסכמה יש בטוח חייזרים

יש אבולציה עד גבול מסוים ויש קיומים שונים ואנחנו ממש לא לבד ביקום. אני מדיום ואני יודע מה שאני אומר.

Wolverchenus

New member
ארמ סבבה

אז לצורך העניין אני אהיה גם מדיום ואני אגיד שאתה לא יודע מה שאתה אומר.

איך בדיוק הסקת זאת?

אינך יכול לדעת את התשובה אם יש לך בקושי משתנה אחד של המשוואה.. ומה בדיוק ההסבר שלך לאלו שראו חוצנים?

Wolverchenus

New member
חסרים הסברים לזה?

הם מגיעים בדיוק מאותו מקום שאנשים שרואים את מריה, את ישו, את מוחמד או כל אחד.. הם או רוצים תשומת לב, או הוזים, או רוצים להרוויח מזה כסף או שמה שהם באמת ראו זה "עצם בלתי מזוהה" וזה כל מה שזה. "לא מזוהה". זה לא אומר שאלה חייזרים. גם חמקנים היו לא מזוהים עד שפירסמו אותם בתקשורת..

אנו הרי יודעים בוודאות

מוחלטת שנתפסו ייצורים (קרא להם איך שאתה רוצה) והממ/של האמריקני הסתיר ומסתיר זאת אנו גם יודעים שמחקרים שנעשו ברוסיה בשנות ה 30 וה40 ניסו להפיעיל כוחות לא מוסברים באופן שאנו "הממוצעים" יכולים

Wolverchenus

New member
לא, אנחנו לא

מאיפה לך הוודאות הזו? ראית? שמעת? האם מכון מחקר כלשהו אישר את זה? כל מה שיש לנו זה אנשים שמכרו ספרים ופרסמו כתבות או הרוויחו מלהפיץ את הסיפור הזה באופן כללי, לא יותר מזה.

ז"א שאתה אומר שכל עוד לאתראה במו עיניך

ייצור חי מעולם חיצון לא תאמין , אם כך הרי אסור לך להאמין בשום דבר שלא ראית אותו. אז אם כך גם 1+1 = 2 אינו נכון כי אתה לא פיתחת את הנוסחה הבסיסית הזו נכון. אם כך אין לנו יכולת לבנות מערכות חדשות על בסיס מערכות ישנות .... אז אנו נחזור לתוקפת האבן על בסיס זה !!!!

Wolverchenus

New member
אני לא מדבר על ראיה

אני מדבר על ראיה אמינה. _כלשהי_. אין לך אפילו אחת. מה יש לך? עדויות? תמונות מטושטשות? צורות בשדות חיטה? לסמוך על דברים כאלה זה _כבר_ עידן האבן.

22ק ו ס ם

New member
שמו את הפוסט הזה בשער של תפוז

יכול להיות שבכל זאת נקבל הוכחה שיש חייזרים.

אני שמח שאני מושך אנשים לפורום... ../images/Emo8.gif

אם כי יש לי תחושה שמרביתם לא ישארו זמן רב...

גברי 22

New member
גם אם קיימים וגם אם לא קיימים חיים כלשהם

לעולם לא נדע מזה או לפחות לא "בקרוב". סיבה אחת שהיא מאד פשוטה כוכב הלכת הקרוב ביותר מחוץ למערכת השמש(שבה פחות או יותר (תיכף אני יסביר למה פחות)המדע של היום לא חושב שקיימים בה חיים תבוניים או חיים בכלל)הוא במרחק בלתי סביר בעליל לטכנולוגיה שלנו, על מנת שבן אנוש יעלה על חללית בגיל 20 ויגיע לשם בגיל 60 אפילו, כי המרחקים הם עצומים לכן זה דבר ראשון מפיל את הרעיון הבסיסי שהאדם הוא יצור כל כך נעלה כי הוא לא ובסה"כ אנחנו דבוקים לכוכב שלנו עוד הרבה שנים עם גיחות לירח, או הכי הרבה למאדים(שע"פ הסברה שלי גם אם יש בו חיים אנחנו לא מספיק אינטלגנטים כדי להבין אותם או יותר מידי אינטליגנטים כדי להבין אותם ותיכף אסביר) עכשיו ניח שיהיה מדען דגול ביותר שיפצח את החידה של מהירות האור וימצא תקציב על בסיס הטכנולוגיה הזאת לבניית חללית שאכן תיסע במהירות האור, ונתחיל לטייל בפלנטות רחוקות ולחקור אותם, ונניח שבכולם יהיו חיים תבוניים פי מיליון מאיתנו האם אנחנו נדע שהם קיימים?אפילו אם נגיע לשם לא נדע לדעתי, כמו שאפילו כאן בכדור הקטן שלנו הנמלה לא יודעת דבר על קיום האדם כי היא פשוט לא מבינה אותו, או החרגול לצורך העיניין, אז למה שהאדם יידע על קיומם של חיים אינטלגנטים גם אם הם ממש לידו סתם לצורך העיניין, הם יכולים להיות ישויות שחיים בתוך החלל בלי יכולת של עין אנושית בכלל להבחין בהם או אלף ואחת דרכים שבהם הם יכולים להתקיים בלי שבן אדם יכול לדעת שהם קיימים כמו שהעין האנושית לא יכולה לראות הרבה דברים. זאת גם הסיבה שאם יש חיים תבוניים במאדים רוב הסיכויים שלא נדע גם אם ישלחו לשם אסטרונאוטים. דבר נוסף המין האנושי עדיין לא הצליח לתקשר עם שום דבר חוץ מעם עצמו אפילו בתוך הכדור שלו הרי אז אתם מצפים שהוא יוכל לתקשר עם חיים בכדורים אחרים? הרי אם נסתכל על זה ככה אנחנו בעצם מוקפים בחייזרים ממש לידנו חתול או דג הם גם חייזרים מבחינתנו אין לנו מושג קלוש מה הם מעולם לא תיקשרנו איתם. ונניח למשל הנחה בסיסית שגם יכולים להתקיים חיים ללא חמצן וללא מים אז גם אם קיימים חייזרים שאפילו מדברים עברית אבל חמצן בשבילהם זה קטלני אז רוב הסיכויים שהם בכוכבים ללא חמצן וגם נניח שהם חייבים מינימום 500 מעלות מעל האפס כדי לחיות כמו שאנחנו חייבים שהטמפרטורות יהיו בגבהים מסויימים גם אז הסיכוי שנתקשר איתם הוא אפסי כי אנחנו לא יכולים בכלל להיכנס לסביבת המחייה שלהם והם לא לשלנו. אבל חוץ מכל מה שבילבלתי לכם במוח, המכשול העיקרי ועכשיו הערכה שלי הוא בחיים לא ייפטר זה המרחק העצום(בשנות אור)) של הכוכבים שהם דמויי ארץ מה שנקרא ככה שכל הדיון הזה וכל הכסף שמושקע בזה להערכתי זה מיותר לפחות בשלב ההתפתחותי שאנחנו נמצאים בו. ולנושא האבולציה זה לא סותר, כי דבר ראשון כל מה שאמרת לא הגיוני בעליל כי האבולציה מושפעת גם מהסביבה לכן הסיכוי שבכדור הארץ להתפתחות חיידק או מוח אנושי האבולוצייה הימרה על המין האנושי וההסתברות שלה הייתה כתוצאה מגורמים סביבתיים כי היא הבחינה בזה שככל שהיא מהמרת על המוח הוא עוזר לאובייקט האבולוציוני הרבה יותר ממה שחדק של פיל או גוף גמיש של חיידק עוזר מבחינה הישרדותית ועובדה שהיא צדקה בנתיים. חוץ מזה שאם נניח קייימת אבולוציה בשמש נניח היא תיצור יצורים שעמידים לחום של מיליון מעלות (סתם זריקת מספר)עוד סיבה למה אין סיכוי להיפגשות בין מינים כי הרבה מאבולוצייה זה התאמה לסביבה.

ilovenewyork

New member
מי אמר שה"חייזרים" ירצו בכלל לתקשר עם האדם ?

אולי החוצנים הם הרבה יותר אינטילגנטים בשביל לא לתקשר עם יצורים נחותים שכמותנו ? למה הנחה שלך שביקום עם מיליארדי גלקסיות ושבכל גלקסיה יש מיליארדי כוכבי שבט אין אף יצור איזה מן טענה זו האם בני האדם הם יצורים אינטילגנטים ??? מה הקריטריון שלך להגדרת אינטליגנציה ? ( אני חושב משמע אני קיים ?! ) תקשורת ? ( גם דולפינים מתקשרים ) שפה ? ( גם לשימיפנזות יש שפה ) בניית מבנים ? ( גם טרמיטים בונים גורדי שחקים מרשימים יחסית לגודלם )רפואה ? שחיתות ? מלחמות ? גזענות ? רצח עם ? שעבוד ? עבירות מין ? משחקי מחשב ? מתמטיקה ? זו התנשאות לחשוב שאנחנו יחודי סגולה !!! אנחנו לא הראשונים פה ובטח לא נהיה האחרונים - אינטלגציה תתפתח בו היא נחוצה .

למעלה