אבולוציה של שפה

evanescent

New member
לפי נתון שקראתי

בספר, גברים ישראלים דווקא מפעילים ברירה הפוכה. בספר "זוגיות - המדריך למשתמש" שנכתב ע"י ד"ר דריה מעוז וניב דבש ומבוסס על מחקרים עדכניים בסוציולוגיה ופסיכולוגיה נכתב שבממוצע גברים ישראלים מעדיפים בת זוג שהיא קצת פחות מהם באינטלגנציה, בהשכלה ובהכנסה. (לא קראתי את הספר אבל נתקלתי בנתון הזה בעיון קצר).

ranisharoni

New member
לא היה מספיק זמן לברירה ההפוכה הזאת

אולי דור או שניים וסביר שהיא ממשיכה את "המסורת" של הברירה הקודמת (למרות שהיום בוררים הדדית גם לפי אינטלגנציה אבל זה חדש). קראתי שברוב ההיסטוריה נאסר על נשים ללמוד קרוא וכתוב וזאת בנוסף לעובדה שרוב הגברים גם היו בורים. אם לשפוט לפי הפוטנציאל המדהים של ברירה מלאכותית אז כנראה המצב ההיסטורי הזה דווקא מנע יצירת גזעים.

המקרה של היהודים שונה וזה אולי (רק אולי) יכול להסביר חריגות סטטיסטיות כגון אחוז האנשים עם IQ מעל 140 ביחס לאוכלוסיות אחרות.
כמובן שגם חריגות כאלה לא מצדיקות גזענות לכאן או לכאן (רק הערצה של דרום קוראנים את הגמרא).

evanescent

New member
בסדר, פשוט ראיתי שאתם

מתחילים לרקום תכניות אז ידעתי אתכם שחבריכם הגברים (בישראל לפחות) פועלים נגד התכנית הזאת

evanescent

New member
לדעתי אם

מישהו חושב שהחברה צריכה להמשיך מצב בו לקבוצה מסוימת יש פחות כסף ופחות כח כתוצאה מנסיבות מולדות של איברים מסוימים אז הוא חובב תורת גזע (נניח חושב ש - זה בסדר שגבוהים ירוויחו יותר מנמוכים כקבוצה, זה בסדר שבעלי צינור קטן בחלק הגוף התחתון ירוויחו יותר מהחסרים אותו כקבוצה וכדו').

מכיוון שלפי החלוקה שלך אותו אדם מציג צדדים מנוגדים, היתי אומרת שבדיון הזה הוא מתיחס לשאלה כביולוגית ולא כסוציולוגית.

ranisharoni

New member
לא בהכרח

למשל, זה שמפלים עפ"י גובה בכדורסל זאת לא גזענות אבל אם היו שני שחקנים עם אותם קריטריונים גופניים והיו מפלים אחד רק כי הוא יהודי אז זאת גזענות. לפעמים גם לזה יש סייג כאשר מדובר באפליה מתקנת כמו ההעדפה של אתיופים לתפקידים ציבוריים (אלו לפחות ההנחיות היבשות בניסיון להילחם בחסמי גזענות).

בדיון ההוא שהיה לנו דובר על:
1) האם יש הבדלים ביולוגיים אינטלגנציה בין אוכלוסיות (שונות ממוצעת)
2) האם הבדלים כאלה מצדיקים אפליה גזענית

evanescent

New member
בעולם יש הרבה תחומים

נקודתית בכדורסל זה בסדר, אבל במאזן כולל של כל התחומים בעולם זה נראה לך תקין לחשוב שלגבוהים כתוצאה סופית צריך להיות יותר כסף, כקבוצה, בהנחה שגודל הקבוצה שלהם לא עולה על מחצית מהאוכלוסיה?

Charles Darwin

New member
זה כבר ממש לא פייר.

מצד אחד על ספקנות מינימלית בהגמוניה ה"ליברלית" חוטפים פה השוואה לנאצים ומצד שני את מצליחה להשחיל הודעה כזו מבלי לעורר אסוציאה לקומוניזם?........

ranisharoni

New member
יש דוגמה יותר טובה - אפליית נשים

שזאת למעשה גזענות מגדרית שיש לה שורשים אבולוציוניים.
המהפכה הכי גדולה בהיסטוריה היא בנסיון הליברלי למגר את האפליה הזאת ולהעניק שיוויון זכויות לחצי מהאנושות. בישראל למשל יש חוק פרוגרסיבי שאומר שחצי מכל דריקטוריון צריכות להיות נשים (לא באופן מידי אך יש לשאוף לכך).

22ק ו ס ם

New member
ואת חושבת שזה מוצדק שסטודנטים מרוויחים

פחות מאנשים בני 40 בממוצע? גזענות! אפלייה! תורת הגזע! איזו חברה אנחנו שאנחנו מתירים דבר כזה.

evanescent

New member
אה, אז נמוכים

ונשים מכל הגילאים עכשיו צריכים להיות שקולים לאנשים צעירים וחסרי ניסיון והשכלה. הגיוני באמת. מעניין שיש התפלגות מאוד מסוימת לניסיון ולהשכלה ששווה יותר כסף בפועל, ולטעון שלקבוצה מסוימת יש כישורים ששווים פחות כסף וגם באופן מולד הם נוטים לצבור פחות ניסיון והכשרה בעבודות שלהם, זו לא גזענות בכלל, מה פתאום. מאוד קשה להבין איך בכלל מישהו יכול להגיע לאסוציאציה כזאת ממשאבים שמתפלגים לפי הבדלים מולדים. תורת גזע זה דבר אחר לגמרי. אממ...תזכירו לי מה זה בעצם תורת גזע? זה חיב לכלול השמדה המונית, או שכל מה שלא כולל השמדה זה לא תורת גזע?

Charles Darwin

New member
בגלל המתאם החיובי הכפול בין גובה למנת משכל

(פעם אחת בתוך אוכלוסיות ופעם שניה בין אוכלוסיות), ה"שוויון" שלך שוב יוביל לתוצאה האבסורדית שבה אנשים גבוהים יקבלו שכר יותר נמוך מאנשים נמוכים בעלי מנת משכל זהה רק בגלל שהם גבוהים יותר! זו בדיוק הסיבה שאני מקפיד לשים מרכאות סביב ל"ליברלים" או "מוסר" כשמדברים על ההגמוניה הפוליטית והחברתית במערב כיום. זה לא ליברלי ו/או מוסרי במובן המקובל, זה זאב בעור כבש.

evanescent

New member
זה לא מה שאומר שיוויון

ולאור השקפות העולם המקטלגות שלך, אולי יהיה מוטב מבחינתך שלא תבזבז זמן בקריאת הודעות שלי ובתגובות אלי, אני נמוכה.

Charles Darwin

New member
השקפת העולם שלי היא לא להתכחש למציאות

צר לי אם זה מתנגש עם השקפת עולמך. אגב, מה דעתך לנהל את הפורום? (לא שאני קובע, אני רק מציע) נראה לי שזה או את או תום.

evanescent

New member
נו, אם זו המציאות

לדעתך אז הצעתי לך הצעה טובה כשחשפתי על עצמי מידע מועיל ורלוונטי כשבוחרים עם מי לדבר. מפתיע שאתה אומר "צר לי" במקום לפתוח את ההודעה בהערכה על המחווה מצידי.
ואני ממש לא יודעת מאיפה הבאת את מה שכתבת בסוף.

Charles Darwin

New member
זו לא המציאות לדעתי

זו המציאות לדעת ארגון השמאל הרדיקלי הידוע בכינויו "הקונצנזוס המדעי". ;) ואת מה שכתבתי בסוף הבאתי כי (א) אני חושב שאת מתאימה לתפקיד ו-(ב) ניסיתי לסיים את הדיון בנימה פייסנית.

evanescent

New member
אני חושבת שחשוב שהפורום ימשיך לפעול

אבל אני לא חושבת שאני מתאימה לתפקיד ניהולו, ובמיוחד שכנראה תפוז רוצים מנהל שיתחיב לקצב מסוים של יצור הודעות ראשיות. וגם אם היתי מעונינת אני יכולה לחשוב על לפחות שלושה גולשים כאן שהיו מאוד מתנגדים לרעיון
. תודה על הבעת האמון.

Charles Darwin

New member
רק שלושה? זה לא כוחות.

אני לא חושב שמישהו יתנגד ואם כן הוא או היא יצטרכו להציג מועמד/ת אלטרנטיבי/ת, שזה גם סוג של פתרון...

22ק ו ס ם

New member
כמובן

כשאת משווה נשים לתורת הגזע אז ההשוואה מידתית ושקולה, ולעומת זאת כשמשווים באנלוגיה שתי קבוצות עם רמות כישורים שונות, שלבים שונים בקריירה וכו' אז ההשוואה לא נכונה?

מה זה התפלגות מאוד מסוימת. מהי אותה התפלגות בדיוק? שזה שאנשים עם יותר השכלה, יותר ניסיון תעסוקתי, ויותר שעות עבודה מרוויחים יותר? שערורייה באמת. התעלמות מהגורמים הללו לא תעזור לך. ואגב, כרגיל את תוקפת איש קש. מישהו טוען שנשים באופן מולד נוטות לצבור פחות ניסיון והכשרה? אני לפעמים מתפלא מאיפה את מביאה את הטענות הדמגוגיות הללו.

הרי את בעצמך מכירה בזה שנשים וגברים שונים. אז מה, סתם ככה יש להם איברי מין שונים וזהו? לאיברים הללו אין שום משמעות, הם לא התפתחו בצורה מסוימת שלא ייחודית לבני אדם, לא מגיעים מכוחות אבולוציוניים שונים שיכולות להיות השפעות מרחיקות לכת על הנושא? להזכירך, את נמצאת בפורום אבולוציה שעוסק בין השאר בברירה מינית. או שאת מתעלמת ממנה במודע או שאת פשוט לא מבינה אותה.

evanescent

New member
אתה יכול להסביר לי

במילים שלך מה זו תורת גזע? מאוד היתי רוצה להזכר.
בקשר ל"מישהו טוען שנשים באופן מולד נוטות לצבור פחות ניסיון והכשרה?" כן, זה מי שמנסה לתרץ את זה שנשים מרוויחות פחות כסף בהשוואות לאנשים עם פחות ניסיון והכשרה, כמו סטודנטים. או שהתבלבלתי ואתה טוען שההבדל הזה בין גברים לנשים נובע מחברות ואינו מולד?

למעלה