אהבה גדולה.

../images/Emo140.gifאיזה כייף שטוב לך..

כולי מלאת שמחה וממש מתרגשת..
תודה שנכנסת!

ג'קו...

אתה מדהים אוהבים אותך מאד שמחה יותר מהכל שחזרת לחייך המון הצלחה בהמשך

Nova5

New member
קשה לי לא להתרגש, מוקדש לג'קו,באהבה

כשדורית התקשרה אליי להגיד שלי חשפה את השיר לכוכב 5 של ג'קו (תודה לשיניהן), פחדתי, כמו ריף, לפתוח את הקישור. חיכיתי לזה ופחדתי בו זמנית. נושא היה יותר מדי לעוס וטריוויאלי, ושיר - שיר בהזמנה. לא היה לי ספק שיהיה לי נעים, נחמד וסבבה – אבל לא היו לי ציפיות גבוהות מכל העסק הזה . מה יהיה הפעם? תמליל? שירה? האם יהיה עומק שאני כל כך אוהבת לשקוע בו בשירים שלו? ואז פקחתי עיניים וניסיתי להקשיב במלים... בית ראשון אכן היה נחמד ותמלילי יותר: קשה לי לא להתרגש הכל קורה ומתממש... אבל קול כל כך מוכר וקרוב מלא "רטיטות" של התרגשות אמיתית שאף פיתוח קול לא ייקח ממנו כבר מילא לי את חדר , חרוזים נקיים ופשוטים, תיאורים מדויקים, אבל עדיין הכל היה רק נחמד ולא יותר... חלום ישן שמתגשם פה צל של "לחומות מתגשמים" עברה עליי והתחלתי לרעוד מרב הלחץ: איך שראינפ אומר –" גודל הציפיות..." וכאן גלגל הסתובב לו והתחילה "צניחה לעומק" - "לנשום עמוק להשתדל שלא לרעוד" - מצב כל כך אמיתי, מוכר שכל אחד שעומד מול משהו חדש, גדול לא חשוב האם זה מבחן, שיר או ילד שבא לעולם – בכל המקרים - לנשום עמוק להשתדל שלא לרעוד... – זאת השיטה הנכונה... וטוב שלקחתי נשימה כי אז בא אליי ג'קו טהור, איך שאני אוהבת אותו: לפעמים אני משתגע כי מבחינתי אני יודע שיהיה טוב... אתחיל מ" מבחינתי אני יודע שיהיה טוב ". הפך גמור מ"לפעמים חלומות מתגשמים" - כי כל מה שקורה לנו לטוב ולרע בא בעקבות דבר אולטימטיבי אחד – כשמבחינתנו אנחנו יודעים! ואז מסובבים את עצמנו לכיוון הנכון. ואז בסוף מגיע אלינו את הטוב הזה שכל כך ציפינו בו. ומי לא מכיר את הרגשת השיגעון לקראת סוף המעשה , כשהכל כמעט נפתח לפניך, נשאר לעשות רק צעדים האחרונים - ואתה משתגע ומשגע את אחרים ונזכר: כשהתחלתי את זה לא פעם אומרו לך: מה זה? מה אתה עושה? משוגע אחד! – ואתה יודע שמחר יסתכלו עליך ויגידו – ואללה, הצלחת, סחטיין!... תחושה הזאת של שיגעון וחוסר חושים (לפעמים אני לא שומע) לקראת ההצלחה שמבחינתך ידעת עליה - זה תיאור גאוני, חוצה תחומים ומתאים לכל מצב – סיום התואר, פתיחת העסק, הוצאת תקליט, אהבה, וכמובן זכייה בתחרות מסוג "כוכב נולד"... לא הייתי מתייחסת לקטע " מותר לבן אדם לטעות " כתיאור למה שקרה לנו אחרי הכוכב, עזבו אתכם, זה רדוד מדי...מי כמונו יודע מי טעה בכל הסיפור הזה...חלקם קיבלו את שלהם חלקם עוד יקבלו... הייתי מתייחסת למילים האלו, איך שהם כתובים – מותר לטעות ולתקן בכל סיטואציה אפשרית, מה יש? אבל אחר כל בא הדובדבן שבקצפת, וזה הופך שיר פשוט ומקסים לפילוסופיה עמוקה מה שיש לי זה אותי ומה שיש לכם אני ושנינו מתקרבים - המעגל נסגר... פה אני משאירה את הדמיון שלהם לעבוד שעות נוספות, לדעתי יש כאן קרדיט "ענק" לפורום, ממש ככה, והוכחה למעלה, באדום... זה מה שרציתי להגיד על השיר האודישן הזה, הוא גם מציב רף די גבוה למשתתפים: הוא לא קל לביצוע. "ומבחינתי אני יודעת" שביצוע ששמעתי – הוא מקסים וגם אני אוהבת מאוד את ה"משתגע" מרחוק, מוני. ו"משתגע" מקרוב – זה מזכיר לי גל צונמי כשהוא נמצא באמצע האוקיאנוס: גובה שלו רק סנטימטרים בודדים ואף אחד לא מזהה אותו ולא שם לב לאורך של הגל הענק הזה – כמה קילומטרים...אבל הוא מתקרב ובא ועוד מעט יגיע למים רדודים סביב החופים - ובכל הכוח והגובה הנדיר יתנופף לו יפה ומהותי מול העניים המופתעים

חיכיתי לזה... ואת כמובן לא מאכזבת..

טוב אם פתחת את נושא ניתוח השיר... חייבת להוסיף.... לפעמים אני משתגע, כי מבחינתי אני יודע, שיהיה טוב, טוב. תחשבו טוב על סיטואציה בה יש לכם תחושות מאד אמיתיות לגבי מה שהולך להתרחש.... אינטואיציות.... מצד שני הסביבה שלכם חושבת שהתחרפנתם.... אתם הולכים בדרך מסויימת שמישהו מלמעלה מנחה אתכם (מביט למעלה יותר ממה שנדמה לך....) אבל הסביבה לא מבינה אתכם.... זה חלק ממהות המילים הכתובות כאן למעלה.... מה שיש לי זה אותי, מה שיש לכם אני, ושנינו מתקרבים המעגל נסגר. אני חושבת שזה משפט סופר פסיכולוגי.... ותסלחו לי שאני חופרת.... ה"אני" ego הוא המקשר בין הסתמי id לסופר אגו, כלומר בין הרצונות והדחפים הבסיסיים של האדם לבין האיסורים שאנחנו מפעילים על עצמנו כחלק מנורמות חברתיות שאנחנו לומדים.... כלומר.... אותו סתמי בועט ופועל מתוך מניעים של סיפוק יצרים, פוגש את הסופר אגו - הנורמות החברתיות בעזרת האני.... מתקרבים והמעגל נסגר.... אנחנו ההופכים לשלמים יותר.... חלק מהבגרות של כל אחד מאיתנו.... לא??! כמובן שאפשר גם לפרש את המשפט הגאוני הזה כהצהרת אהבה ל.... מי שתרצו גם לבנות הפורום האהובות.... זהו... חפרתי מספיק.... נשיקות....

Nova5

New member
זואי, מעניין ביותר ובכלל לא חפרני

מפרויד בהוכרה

Nova5

New member
הבנתי ת'רמז...עם בפרויר עסקיננו...

צודקת את, זואי, לא הלכתי עם הניתוח עד הסוף : ודאי אחת ממשמעויות של: לפעמים אני משתגע כי מבחינתי אני יודע שיהיה טוב... של עובדן חושים ושיגעון לקראת משהו טוב - זה תיאור מדויק של סקס. אין מה לומר, בן אגם מקרין "סקס עם פיל" אפילו בשיר אודישן הזה. ומתמודד שיבין ויזרום עם זה - יש לו סיכוי לא רע לעבור שלב האודישן בשלום

הלכת עם פרויד עד הסוף....

בהחלט הבנאדם מקרין סקס עם פיל..... ולא היה אכפת לי לפעמים להשתגע.... או לפעמים לא לשמוע במובן הפרוידיאני שהעלת....

kapit5

New member
../images/Emo9.gifזה מה שמדהים בשיר

כל אחד יכול לפרש את זה אחרת ולקחת את זה למקום אחר. כל כך שונה מרוב השירים שמושמעים . אין לי מה להגיד חוץ מזה שבאמת יש פה שילוב נדיר של בן אדם שיודע להכניס למילים את מה שהוא מרגיש וגם לחבר לזה לחן.פשוט מדהים.

דורית41

New member
נובה,זואי

הניתוח שלכן מחזק אצלי את התחושה שמדובר ביותר מבחור מוכשר. הוא גאון ואני לא מגזימה.

דורית41

New member
אני אמשיך אתכן

אבל מודה ראש-אני חושבת שהניתוח שלי,לפחות בשלב הזה,יותר פשטני יחסית. מותר לבן אדם לטעות, להתבלבל ובכל זאת, לתת הכל להתכוון לכל מיתר מעצם היותך אנושי אתה יכול לטעות,לעשות שגיאות,אבל עדיין להשאר נאמן לעצמך, לדרך שלך,וללכת אתה עד הסוף,לא משנה מה קורה מסביב, אני חושבת שהוא התכוון לדרך המוזיקאלית,אבל בהחלט יתכן שגם ביחסי האנוש (נתינה לאחרים של אהבה ,תמיכה,ואם הספקתי להכיר את ג'קו זו תכונה שלגמרי מאפיינת אותו)

Nova5

New member
אהבתי את ההמשך שלך, דורית

מסכימה איתך בקשר "לדרך המוזיקאלית"(כולל זיופים
- כפרה עליך, ג'קו, שמעתי ""מאבד אותך" לייב 4 פעמים - מי כמוני יודע שאתה שר מעולה) וגם "ביחסי האנוש". ואוסיף עוד משהו: אחרי שיר אודישן יכול ג'קו לספוג ביקורת מכמה כיוונים ובא לי להקדים תרופה למכה: - מצד ה"ידידיו, טובים אליו", שיגידו: "חלאס לתת גב לטדי הפקות! הגרידיות שלך כבר נשפכת מהבאנג גבר. כאילו שזה לא הזמן לשים זין על לשירים השיטחיים והמעפנים ולצאת בכל הכוח עם מוזיקה אמיתית..." לדעתי, אף אחד בעולם הזה לא יכול להכתיב לג'קו מה לעשות בשלב זה או אחר של החיים, כי יש לו חושים מדויקים משלו ותחומי התעניינות רבים. מה שהוא לא יעשה (קוורים, ראפ, רוק או בכלל יתרחק ממוזיקה לזמן מה וישב על ספר) - רק נרוויח מזה. כמובן, ישנו נושא כמו חוזה עם טדי שהוא בחר לכבד אותו - וכולנו, כולל חברים הטובים מכל קצוות הקשת, נכבד את הבחירה הזאת יחד איתו. מצד שני אני מאוד מקווה שבמסגרת כל חוזה ועבודה עם אנשים הכי נחשבים בתחום הוא ישמור על החופש האומנותי ועל ייחודיות שלו בלי להתקפל. ומכאן אני שולחת הרבה אנרגיות חיוביות וג'קו, יקירנו, שהתחיל את העבודה שלו עם לואי להב - תהליך יצירה אף פעם לא פשוט ועד כמה וכמה כשנפגשים שני הגדולים
ומצד האחר יכולים לבוא ולהגיד לו: "מה זה?! אתה, רוקר בתחת, ירדת רמה וכתבת שיר ל"כוכב"?!" ועל כך יש לי להגיד דבר אחד: כל היצירות הכי גדולות בעולם - מפירמידות במצריים ועד כל העוצרות שאנחנו נהנים מהם במוזיאונים ברחבי העולם - רובם הם באו לעולם בעקבות "ההזמנה". גם עולם המוזיקה ,כולל מוזיקה קלאסית ומודרנית, התפתח הודות ההזמנות. ובדרך כלל מי שהיה מזמין, הייתה לו חוצפה כזאת, גם להגדיר סוג היצירה וגם להציב דרשות ל"מוצר".כך הגיעו אלינו רב היצירות של המלחינים הכי גדולים ממאה 18 ועד ימים האלו. וכדי להשלים את התמונה רוצה להזכיר לכולם שעוד במאה 19,ואולי גם קודם, היו מתחרים משוררים בינם ובין עצמם: היו יושבים ערב אחד בחברותה בפונדק על איזה בקבוק משובח ויפיופה על הברך. ומישהו אנונימי, בדרך כלל ממעמד גבוה ביותר, היה בא, שם כסף על השולחן וזורק נושא לאלתור - "הזמנה"...ובסוף הערב אחרי שכל המשתתפים היו חושפים את השירים שלהם בנושא המוגדר, הזוכה המאושר היה לוקח כל הקופה ובנוסף נהנה מלילה עם אנונימית הכי יפה מהמבחר
אתם יודעים, כמה שירים שנולדו בצורה כזאת, אנחנו מדקלמים עד עצם היום הזה?... נחזור לעינויינו...הבאתי את הדוגמה רק מסיבה אחד: נדמה לי ששיר האודישן נכתב פחות או יותר מנסיבות דומות: אולי חברה לא ישבו סביב אותו שולחן, אבל יכול להיות מאוד שהייתה כאן תחרות מסוימת, מכרז. וג'קו זכה בה ובגדול. הוא לא צריך לילה עם יפיופה מתוזמנת, כי יש לו אהבה אמיתית, אבל איזה יופי שהוא לקח את כל הקופה - תמלוגים לא היו דבר מיותר מעולם
אז תזרום עם זה ללא שום בושה, ג'קו! ותשתמש בטיעונים שהבאתי לך חופשי... באהבה והערכה רבה אליך עדיין יש פה מישהו, בשבילך

שונית 7

New member
|תמלוגים../images/Emo70.gifאיך שכחתי???../images/Emo130.gifלא מילה

|גסה
ואכן השיר יתנגן שוב ושוב ואל לנו לשכח ששום דבר לא עובד על בטריות ריקות.בלי כסף קשה מאוד להמשיך ולקיים את היצירתיותשבך
נובה תודה על התזכורת הפרקטית והחשובה נובה.כרגיל את גם עמוקה אבל עם שתי רגליים על הקרקע

שונית 7

New member
וכן כל אחד ינסה למשוך אותו לכוון אח

אחר.חבריו הטובים מסביבת ג'מוס שיגידו לו תעזב אותך מ"טדי"שכשבא להם מכניסים אותך להקפאה.זוכרים את תגובת "עושה צדק" באתר ברית עולם? חלק יגידו לו איזה מן רוקר אתה שכותב שיר בהזמנה לתכנית כמו כוכב נולד? ואני מסכימה איתך נובה אם ג'קו קורא את דברינו אלה אזגם אני אומרת:ג'קו לך עם האמת הפנימית והמוזיקלית שלך
טוב להאזין לעיצות של כל העולם ואשתו אבל בסופו של יום אתה תחליט
אתה היחידי שיודע מה טוב ונכון עבורך ,תזרום עם זה
ולגבי שיר בהזמנה......אכן מיטב היצירות בהסטוריה נכתבו בהזמנה

moon line

New member
יאנוש, ../images/Emo25.gifאין לי בזמן האחרון

הרבה זמן להיות בפורום ןלקרוא את מבול ההודעות שכותבים/ת כל יום. כנראה שלא סתם בחרתי כמה הודעות לקרוא אותן, וזו שלך מרגשת במיוחד, ניתוח יפהיפה ומרגש, מלא שירה ,וקסם אהבתי מאוד

למעלה