אחר צהריים נעימים לכולם

ש איילת

New member
תודה..

שקט זה גם לבד וגם ביחד.. שקט משעמם לפעמים כי אין גירויים, אין משהו חיצוני מעניין, מעורר.. הוא יכול להרדים.. אבל אולי זה מה שמוסיף לו כוחות ריפוי.. שקט חיצוני שמוביל לשקט פנימי הכל רפוי ונרגע ושקט..

ש איילת

New member
הי..

מה נשמע? אני חושבת שכבר יש קורסים של שקט.. שקט של כמה ימים ..שכחתי איך קוראים לזה.. למכור שקט? זה מזכיר לי את המסעדה שהיתה פעם בשנקין..שהגישו בה צלחות ריקות ואנשים שילמו :) או בקבוקים למכירה עם חמצן מהשד יודע איפה..(זו היתה מתיחה בטלויזיה).. שקט שעובד על התת מודע , על התודעה..אפרופו קורסים.. מה עושים במנזר השתקנים?.. במה שונה שקט משתיקה? לילה טוב. פורשת להיום.

אהלן איילת

אני מנסה לדמיין מה היה קורה לי בחברת הנזירים במנזר השתקנים.. הייתי נהנה בשעתיים הראשונות,ואז בטח הייתי רוצה לשאול,או להגיד משהו ולא הייתי יכול,כי לא ארצה להפריע להם. זה מוגזם לא לדבר בכלל,(בינתיים ה"גם וגם"-מנצח בכל דבר...כל הזכויות שמורות למנהלת שלנו) אבל עד שאני לא אנסה,לא אדע,זוהי אמונתי... יש משהו מאד חזק בחוויה לעומת דמיון של התאוריה.... את מדברת על המדיטציה הטרנסטדנטלית? כשהייתי בן 21 בערך,הייתי עם חבורה כזו של מדיטציונרים,על גג של בית בתחנה הישנה,ואז זה הצחיק אותי,ואני זוכר שרק הסתכלתי מסביב,ובחנתי אותם אחד אחד,ולא ממש הבנתי מה הם עושים שם...לא הייתי בשל עדיין. היום אני יודע,מנסיון אישי חד פעמי של מדיטציה נשימתית,שזה לא רק מרגיע אלא גם מחדד את החושים,מרגיע,ומזרים אנרגיה חדשה לגוף. מדיטציה נשימתית,כשמה כן היא,זו מדיטציה שעושים תוך כדי נשימות,עם ספירת ביניים,ואז מרוויחים פעמיים! גם מרעננים את המוח במדיטציה הספירתית,וגם מרעננים את הגוף בנשימות.. זה כדאי! אני נזכר בשינקין,אגב איילת,כמה עלתה שם ארוחה מלאה?.... איילת,זה היה גאוני,השאלה שלך,שקט,ושתיקה....איזה הבדלים,מאמאמיה... שקט-כל מה שמניתי היום.. שתיקה-אצלי מתפרשת כחולשה,חוסר ביטחון,תכסיסנות,ערמומיות,הקשבה(חיובי) מתח באויר,ברוגז,טקטיקה,ועוד....אבל מתקשרת במובן השלילי,לא יודע למה. לילה טוב גם לך.

ש איילת

New member
אהלן

נשמע מהנה ומעניין המדיטציה הנשימתית אבל כמו שאתה אומר ..כדאי לחוות את זה על הבשר בשביל להרגיש ולספר מניסיון.. כמה עלתה ארוחה מלאה בשנקין? וואלה..אני לא יודעת..לא הלכתי לשם.. גם אצלי השתיקה מתקשרת לדברים שמנית. חוויתי לא מעט שתיקות בחיי.. החוסר ביטחון, המתח באויר שנוצר..אבל גם ההקשבה.. יצא לי להרגיש את מה שאביבה תיארה בהודעתה: כל כך הרבה רעש מסביב מבלי להגיד כלום..החויה שלי היא שלפעמים כשיש כל כך הרבה רעש מסביב אני בוחרת דוקא בשתיקה (תגובה אוטומטית אצלי במצבים כאלה לעתים) (והמוח מדבר)..ויש מתח באויר.. הרגשה לא נוחה לי..

ועוד דבר קטן

במקום לספור וגם לנשום,ניתן לנשום ולחשוב על מה שאת הכי אוהבת בעולם.. לתת לדמיון לקחת אותך למקומות שאת הכי רוצה להיות בהם... במקום לספור! אני ספרתי,כי זה הסתדר לי עם עניין הנשימות,באופן טכני,וגם בכדי לנקות את הראש ממחשבות ולהתמקד בדבר אחד,המספרים. בהצלחה.

בוקר טוב דיסו

מה שלומך? הנשימות...מזכירות לי נשכחות... ההבדל בין שניהם הוא רק מה שאתה אומר לעצמך בקשר אליהם... מה אתה אומר?

את מתכוונת לספירה לעומת דמיון?

אם בא לך לשתף אותי בקשר למה שזה מזכיר לך,אשמח לשמוע. לגבי ההבדלים בין הנשימות,אני לא שם לב להבדלים ביניהם,תפקידם רק להזרים חמצן לדם. הספירה/או לחילופין תוכן המחשבה,הם שמוסיפים את מה שהנפש זקוקה לה מאד. שבת שלום.

אני מתכוונת להתיחסות שלך

למה שאמרו לך לגבי הספירה או החשיבה/דימיון החופשיים תוך כדי מדיטציה נשימתית. נפש לא זקוקה לכלום, אלא למה שהיא. לא ספירה ויותר מכך, גם לא למחשבה. נפש היא תבונה. מי זה שיודע בדיוק למה זקוקה הנפש של מישהו אחר חוץ מזו שלו עצמו? מה זה הזכיר לי? את זה בדיוק כשהייתי עושה את זה...

זה טוב לגוף,וטוב גם לנפש,

לנשמה. כשכתבתי נפש,התכוונתי שכאשר הגוף נרגע,הנפש גם נרגעת. תקני אותי אם אני טועה, אגב,נפש זה לפעמים עניין של הגדרה. לילה טוב

כשיש שקט

הרעש יותר חזק, כששותקים, המוח מדבר הכי חזק... חשבתם על זה שאנחנו מסובבים את עצמנו ברעש, מכל הכיוונים, מדברים הרבה בלי להגיד או לומר, (לימי השתיקה קוראים ויפסנה)

ש איילת

New member
הי אביבה

אני מסכימה עם כל מה שאמרת חוץ מכשיש שקט , הרעש יותר חזק....לא חושבת שתמיד. לגבי השתיקה מסכימה שכששותקים המוח מדבר הכי חזק. וגם כשמסובבים עצמנו ברעש...בלי להגיד או לומר..לפעמים כשיש את כל הרעש הזה מסביב..אני שותקת והמוח מדבר חזק..

Deerest

New member
מתי

מתי את/ה מבקש/ת את השקט? האם אפשר לזהות את הרגע? להבין מה קורה שם?

מרגש מה שכתבתם

השקט "עשה" המון קראתי אתכם כמה פעמים, הוצפתי בשמחה, ואני רוצה לחשוב ולהנות מזה עוד...בשָקט... אני גם רוצה להיות עם כל אחד מכם היכן שכתב, אצלי רק אני רוצה להרגיש ולחשוב בָּשֶקט... מוזמנים לכתוב עוד,אם בא ועולה, יום נהדר

Deerest

New member
בקר טוב, אשה

נראה שהיה לך לילה מרובה רעש... ועניין... יפה שאת חולקת אתנו את זה אפשר עוד? או שאת שמחה שחזרנו לזוז?

לא

שום קשר ללילה ניסיתי לזהות (לתפוס) את הרגע חחחחחח הרגע שבו אני רוצה שקט יאלה תעבור לרגע של רעש

למעלה