איך מבדילים בין סיפור אמיתי לבין אגדה או משל?

SupermanZW

Well-known member
הראיות הגיעו ב2008 מניסוי המבוסס על מילר-יורי

In 2008, a group of scientists examined 11 vials left over from Miller's experiments of the early 1950s. In addition to the classic experiment, reminiscent of Charles Darwin's envisioned "warm little pond", Miller had also performed more experiments, including one with conditions similar to those of volcanic eruptions. This experiment had a nozzle spraying a jet of steam at the spark discharge. By using high-performance liquid chromatography and mass spectrometry, the group found more organic molecules than Miller had.

https://en.wikipedia.org/wiki/Miller–Urey_experiment

outrigger

New member
שוב, זה עדיין לא יצור חי

וגם לא קרוב לכך. גם לו היו לנו כל סוגי הח'א זה עדיין לא תא חי. וכל זה גם לאחר עשרות שנים של מחקר מעמיק בנושא. עם כמעט אפס התקדמות.

SupermanZW

Well-known member
אני לוקח בחשבון שיש אפשרות שאני טועה

אני מאמין באביוגנזה, אך אם תופרך אפסיק להאמין בה. מה הבעיה?

SupermanZW

Well-known member
יש לי טיעון עוד יותר חזק

אני דאיסט - דהיינו מאמין באלוהים וכן שהוא היה הטריגר להיווצרות היקום, בין אם באמצעות המפץ הגדול, בין אם לשיטת תורת המיתרים, בין אם באופן אחר והוא יצר אותו כך שיווצרו בו חיים, לכן גם אם קיומו יוכח לא אובך מכך כי אני מאמין בו ממילא.איני מאמין בדת כלשהי כי כל הדתות מעשה ידי אדם, לכן בעבורי לא תוכל לקשור בין קיום אלוהים לבין קיום מצוות היהדות או דת כלשהי.

Hameln

New member
השאלה אם מטרת הניסוי הייתה ליצור יצור חי (רמז: לא).

SupermanZW

Well-known member
כבר כתבתי, גם אם אני טועה התורה לא אמינה

מה שכן, תאים חיים מכילים חומצות אמינו, חומר דומם לא, לכן ניסוי מילר יורי מביא ראיות לאביוגנזה. כתבתי ראיות, לא הוכחות.
&nbsp
חומצות אמינו נוצרו מחומר דומם, השלב הבא הוא היווצרות תא חי, עדיין לא בוצע ניסוי שבו נוצר תא חי אך להערכתי גם לזה יגיעו.

outrigger

New member
גם פסל עשוי זהב עשוי מזהב שנוצר בתהליך טבעי

אולם ההסבר הטוב ביותר לקיומו של פסל זהב הוא שהוא נוצר ע'י תבונה. מה גורם לך לחשוב שלגבי יצורים חיים ההיסק יהיה שונה? הרי הם לא פחות מורכבים מפסל זהב, וכוללים מנגנונים מתוחכמים שאינם קיימים בפסל זהב ואף בעלי יכולת תנועה שאינה נחלתם של פסלים. אם כך מדוע שלא נסיק לגבי יצורים חיים מה שאנו מסיקים לגבי פסלים?

SupermanZW

Well-known member
ואם אומר שאני מסכים איתך שרגע היווצרות היקום נבע מיוזמת אלוה

אני דאיסט, אתה מתווכח לשווא מבלי לדעת את נקודת המוצא שלי והנחות היסוד שלי.
&nbsp
אני מאמין שאלוהים קיים ושכל הדתות הן שקרים מעשה ידי בני אדם שמטרתם לצבור כוח ולשלוט באחרים תוך שהם מאמינים שהם משרתים אל/ים כאשר למעשה הם משרתים אינטרסים של בני אדם בעלי שררה.

outrigger

New member
לא אמרתי שאתה אתאיסט

אולם טענת שאתה מאמין באביוגנזה כך שזה די מבלבל. שוב, בוא נניח לצורך העניין שכל הדתות שגויות. הטיעון המרכזי של תומכי האביוגנזה\אבולוציה כנגד טיעון המורכבות (משל השעון) הוא שיצורים חיים- בניגוד לאובייקטים דוממים- מתרבים ונתונים לברירה טבעית +שינויים. ולכן לדעתם יכולים להווצר בטבע בעוד שעונים לא. אולם התנגדות זו מופרכת בעצמה, שהרי גם אם היינו מוצאים שעון המסוגל להתרבות או להוסיף לעצמו שינויים מדי פעם- לא היינו מסיקים שהוא התפתח בצורה טבעית.

SupermanZW

Well-known member
עכשיו אתה מבין מדוע אני מאמין

באביוגנזה אך לוקח בחשבון את האפשרות שאני טועה. עדיין יש חורים בתאוריה והראיות הקיימות אינן מספיקות, לכן אני מוכן לאפשרות שהתאוריה תופרך ואיאלץ להודות בטעותי.

outrigger

New member
השאלה היא איזה הסבר מדעי הוא הטוב ביותר

ומאחר וההסבר הטוב ביותר לקיומו של שעון משתכפל הוא ההסבר התבוני, הדבר נכון אף ליצורים חיים, המורכבים לא פחות משעון שכזה.

hnc

New member
זאת לא אפשרות שאתה טועה.

אתה טועה.
אם חומר דומם היה יכול להפוך לחי הדבר היה נפוץ כי לא חסר חומר דומם, ולכן המדע שלנו בטח כבר היה מביא הוכחות חותכות לכך, שזה כמובן דבר שלא קרה.
אנו יודעים שחי נוצר רק מחי, ולכן אין סיבה לחשוב שפעם זה היה אחרת בדיוק כמו שלדתיים אין סיבה לחשוב שפעם החי לא נוצר מחי אלא מאלוהים.

SupermanZW

Well-known member
עוד משהו קטן

רק לאתאיסט אפשר לגרום להפוך לשומר מצוות אם משכנעים אותו בקיום אלוהים, דאיסט אי אפשר לשכנע כך כי דאיסט מלכתחילה מאמין באלוהים ושולל כל קשר בינו לבין כל הדתות. ויכוח של דתי עם אתאיסט הוא אתגר קטן, ויכוח של דתי עם דאיסט הוא אתגר גדול.

Hameln

New member
מדוע?

(כפי שציינת ברהיטות) הרעיון של 'גורם ראשוני' לא מוביל בהכרח ל"דת X נכונה".

"There's no such word, though there should be, as "adeism" or as being an "adeist", but if there was one I would say that's what I was. I don't believe that we are here as the result of a design or that by following the appropriate rituals we can overcome death. If there was such a force, if there was an entity that was responsible for the beginning of the cosmos, and that also happened to be busily engineering the very laborious production of life on our little planet, it still wouldn't prove that this entity cared about us; answered prayers; cared what church we went to, or whether we went to one at all; cared who we had sex with or in what position or by what means; cared what we ate or on what day; cared whether we lived or died. There's no reason at all why this entity isn't completely indifferent to us. You cannot get from deism to theism - except by a series of extraordinarily generous (to yourself) assumptions. The deist has all his work still ahead of him to show that it leads to revelation; to redemption; to salvation; or to suspensions of the natural order."
Christopher Hitchens זצוק"ל
(ההדגשה שלי)

(היי... מישהו ניסח את זה ברהיטות לפניי
)

למעלה