אילן האילנות- פרוייקט טו בשבט

עופר ב.ה

New member
שיר אחר עם שקמה

שני עצי שיקמים, אנשים יפים מלאים חלומות - מתוך "יכול להיות שזה נגמר" (יהונתן גפן/שם-טוב לוי)

kipodet

New member
"שם שקמה תפיל ענף לי כמטפחת..."

פגישה לאין קץ - אלתרמן

שקדי

New member
ליוית אותי ארצי בלובן שקדיה../images/Emo143.gif

בזוהר חמתך ובמרחבי שדותייך ושיר נתת בפי הוא שיר ההודיה להשמיעה הרחק הרחק מגבולותייך

גרי רשף

New member
ההודיה לשקדי!../images/Emo22.gif

מי בענייני שקדיות אם לא שקדי.. את שיר ההודיה חיבר והלחין מרדכי זעירא, בזמן ששרת בגדוד העברי במצרים במלחמת העולם השניה. יופי של שיר!

שקמי

New member
במדרון מעל הואדי עץ השקדיה פורח../images/Emo143.gif

באויר ניחוח הדסים..

התמ-ים

New member
עצים,

עצים - אריק איינשטיין "כל כך הרבה עצים יש בעולם אז תחת איזה עץ לשבת שהצל יפול עלי כולו ויהיה לי טוב ..." שיהיה טוב לכולנו, לא רק לאריק :)))

עופר ב.ה

New member
ועוד עצים

בלילה נפלו ציפורים מן הקן, ועצים רעדו בלילה. והחיים הגדולים נהיו קטנים ובכו לחיות. "בלילה" / (אברהם חלפי, שם-טוב לוי)

עופר ב.ה

New member
וצמרותיהם (מותר?)

מעל הצמרות עדים העננים כשהירח אל הגן מניד ראשו, נותן סימן "לילה" / שלום חנוך

עופר ב.ה

New member
ואנחנו עדיין בלילה

נום תפוח, נומה עץ נומה מלך, נומה לץ "שיר ערש" / אלתרמן, ארגוב (ביצועים שונים, למשל אלברשטיין, איינשטיין...)

עצים עצים עצים עצים לאן אתם רצים?

העלתי כמה רעיונות.. בשיר "באביב" של מיכה שטרית מוזכר עץ מנדרינות "בינתיים שב תחת עץ המנדרינות". חשבתי גם על "תפוחים ותמרים"... האם גם הוא נחשב? יש עוד המון שירים עם המילה "עץ".. אבל.. זה לא משנה כ"כ. אני אחשוב על עוד משו

../images/Emo9.gif חיחיחי

בטח שזה קלמנטינות. התבלבלתי כי קודם לכן אכלתי מנדרינה.. חח.. אבוי לי *הבושה*

עופר ב.ה

New member
יש גם מנדרינות

מנדרינות מבשילות בפרדס במועדן שיר תשרי (רחל שפירא, דני עמיהוד) - חוה אלברשטיין

...Oo

New member
ויש גם תפוחי זהב..

100
ים היו על העץ אחד נפל והתפוצץ 99 תפוזים היו על העץ אחד נפל והתפוצץ 98 תפוזים היו על העץ אחד נפל והתפוצץ 97 תפוזים היו על העץ אחד נפל והתפוצץ 96 תפוזים היו על העץ אחד נפל והתפוצץ 95 תפוזים היו על העץ אחד נפל והתפוצץ 94 תפוזים היו על העץ אחד נפל והתפוצץ יש לנו שיר שמעצבן אנשים...

הדס, שיטה, ברוש, תדהר, דקל.........

דרור יקרא "...אלוהים תן במדבר הר הדס, שיטה, ברוש, תדהר, ולמזהיר ולנזהר שלומים תן כמי נהר..." ערב בא/עודד אבישר "...שוב הרוח לוחש בין גדרות גנים ובצמרת הברוש כבר נמות יונים..." ישעיהו מ"א/לחן דוד זלצר אתן במדבר נטע ארז, שיטה והדס ועץ שמן אשים בערבה ברוש, תדהר ותאשור יחדיו ביאליק "לא ביום ולא בלילה חרש אצה לי הטיילה לא בהר ולא בבקעה שיטה עומדה שם עתיקה..." ועוד ביאליק "בין הפרט והחידקל על ההר מיתמר דקל..." ועוד אחד ביאליק "לבלבו בגן העצים אביב בא אביב בא הדובדבניה הלבינה..."

mitgo

New member
ואני ראיתי ברוש../images/Emo146.gif../images/Emo79.gif

אהוד מנור/אריאל זילבר

למעלה