מערכונים של הגשש מוזכרים עצים , פרות , ירקות ... ואני אתחיל עם "יש עליך איזה מלפפון" , " ועם "אני מבקש בשמי ובשם אשתי , אם אפשר .. לגוון קצת .. עגבניות , מלפפפונים , פלפלים " - התפריט של משפחת ליימן
אנחנו נכה את המומחה מכות נמרצות: ובמטה בסלע יך ולא יחדל (מתוך השיר ´הלילה תם הלילה חלף´ של השלישיה).. 1- אביו של זבלון זיסקין היה מראשוני גידול הירדן בעמק הבננה. 2- אברהם פדרו שמסביר שאת המלפפון יש לקצוץ דק-דק-דק-דק עד שנהיה לעגבניה ואת העגבניה לקצץ לפלפל (או משהו כזה).. העור יצא רך וטעים! אחר כך נכנס לאולפן המאזין הנזעם (שייקה) ומספר איך אשתו כמעט נחנקה בגלל גלעין של אבוקדו, ואיך התעורר בבוקר עם כוסה מחשי (קישוא ממולא). 3- ועוד פלפל באותה הופעה (קסיוס קליי נגד חלפון) במערכון שוק הספרים: פולי מבקש ´משהו פיקנטי´ ושייקה אומר: ´בטח יהיה פלפל טעים´.
לקחה קישוא שמה פה , קישוא פה וקישוא אחד לא מוצאים אותו עד היום .... ( וגברת .. אם העור יצא רך וטעים בעלך יאכל אותך !! ) יפה איש !!! וחבריה .. שיח הטבחים ... איפה אתם בתמונה ??? והתשובה ??..
לא זוכרת ציטוט מדוייק, אבל... אתה רואה את העץ? אנחנו מאחורי העץ. (סליחה על עודף ההודעות בשירשור, אבל אני עובדת אסוציאטיבית ולכן לא כל התשובות מרוכזות בהודעה אחת)
"אתן במדבר נטע ארז" (או דקל או עץ אחר, אבל בטוח יש שם איזה עץ) "ארץ זית ותאנים ורימון וגם תמר הזהב - שירו שייייר" וכמובן, החביב עלי ביותר: "שירי, שירי ציפורי, כאן קוטפים כבר הדרים, כי קצרים ימי החורף" (השיר מתוך האלבום "בשם תפוזים" של תלמה אליגון - סלסלת פירות יבשים ממני למי שיודע מי מבצע את השיר!)
מילותיו של נתן יונתן הן: בין ענפי שיטה רדה עלטה.. ואם כבר הזכרנו את השיטה- אז אצל ביאליק (לא ביום ולא בלילה) מצינו: והשיטה פותרה חידות ומגידה היא עתידות.. בתנועות הנוער היה פעם מקובל לשיר על "עצי שיטים עומדים".. וגם בגבעת התחמושת: לירדנים היתה שיטה- קודם כל היו זורקים רימון, אחר כך יורים צרור.. גם שיטה וגם רימון!