אינפורמציה סלקטיבית לילדים מפרק א'

עלמה 3

New member
תמיד אפשר לגלות הבנה...

אך אותי מרגיז דבר אחד... למה ? להסתיר או בעצם לטאטא את המציאות מתחת לשטיח... אני כאישתו של... יגלה הבנה ..יקבל את הניכור (ויבליג).. והם ימשיכו בשלהם... כמו שאני יודעת שלכל דבר יש מחיר שצריך לשלם.. ובעצם לוותר... כך גם הוא צריך להבין וגם האקסית וגם הילדים שיש מחיר ! שכולם משלמים.. ומה שנותר באמת זה לקבל ולהבין.

עלמה 3

New member
שכחתי משהו...

כשזה חד צדדי, זה מתסכל ! זה כאילו ... לפרק א'... יש ראשוניות " אנחנו היינו לפני"

noamic

New member
שאלה רגישה אלייך

ואני מקווה שלא פוגעת בך. האם יש לאמא שלך לגיטימציה לכעןס ולהחרים את אבא ומשפחתו במשך 16 שנה ? דרכך ??? האם יש לה לגיטימציה לאסור עלייך כביתו (הבת שלו ) לראות אותו ואת אשתו ביחד ? האם זה בעצם נכון ל"וותר" לה, לעזור לה עם הכעסים והחרמות שלה, ואולי לפגוע באבא שלא יכול לשתף את זוגתו בחיי ילדיו, ונאלץ להכנע להפרדה הזו שנכפתה על ידי אשה פגועה וכועסת. 16 שנה ? האם זה נכון לנהוג כך ? האם ההבנה היא רק כלפי האם ולא כלפי האב ? ולמה ? - כי הוא יש לו זוגיות אחרת ולה אין ? כי היא יותר פגועה ? כי ???? תוהה.

*יערית

New member
בוודאי נועמיק שאענה לך על שאלתך

שאישית לא היה לי רגישה אלא לגיטימית{אין לי בעיה עם שאלות אישיות..אני בוחרת על מה לענות ועל מה לא
} אבי הכיר את זוגתו עוד בטרם עזב את הבית, עבור אמא שלי היא שטן שרצתה רק בכספו, עבורי היא היתה קרש הצלה שלו מייסורי הנשואים האלו. ההורים שלי דיי פרימיטיביים במחשבות שלהם,אמא שלי יותר מאבי, אבא שלי מעולם לא רצה להכיר לי אותה...רק לאחותי הגדולה וזה גם היה כבדרך אגב, זה אולי מן קוד בינהם ,הכבוד המרוקאי מאוד מדבר כאן, יש לו משקל רב..לי לא היתה בעיה להכיר אותה ולהודות לה על כך שהיא מסבה אושר לאבי, אמא שלי כבר 19 שנים שלא חשה בגבר,אמא שלי מעולם לא נפגשה עם אחר, אסור מבחינתה עד שהילדים יצאו מהבית..וגם היום כשהיא מבקשת שאחפש לה מישהו דרך האינטרנט זה לא ממש רציני. לי יש תחושה שזוגתו של אבי דיי מרוצה מהמצב הזה, לפני הרבה שנים כשאחי עוד היה קטין{הבן זקונים שלנו כיום בן 19} אז אבי לקח אותו אליהם כמה פעמים,שמעתי מאחי שהוא קיבל יחס לא מי יודע מה, הוא היה מאוד שובב ולה היה קשה איתו,מאז גם אבא שלי לא הציע את הביקורים האלו..מבחינתי זה בסדר..כל עוד לא אוהבים את שהותו שם אין לו מה לעשות שם..שאבי יבקר אותו בביתו אצל אימי. אמא שלי לא שואלת אותנו הרבה{זה חלק מהחיים שלנו} הרבה איומים נאמרים באויר,הרבה כעסים עוד יוצאים, מסכנה זוגתו כמה קללות היא חוטפת מאמא שלי..מה אני יעשה? לא מזמן אמא שלי השתמשה במילה "זונה" כלפיה{כי הם נוסעים הרבה לטייל יחד} ואז התעצבנתי...ואמרתי לה.. את יודעת איך את נותנת לי להרגיש כשאת קוראת לה כך? כמו שפרודתו של מעוף בטח קוראת לי..אל בטוח! נעים לך שקוראים לבת שלך כך?נעים יהייה לך שמישהי בצד השני תתנהג אלי כך? היא שתקה.. אמרה לי כהרגלה...את מדברת שטויות{מאוד קשה לה עם האמת שלי} ואני חושבת שאבי נוהג בחכמה ..הוא הרוויח את משפחתו בחזרה את ה"שקט" היחסי מאמא שלי {הוא מוזמן הרבה אלינו לארועים משותפים}, והוא ממשיך בחייו תוך כדי שיתוך זוגתו עם משפחתו, שמעתי שמאוד אוהבים אותה...ולי זה עושה טוב שורה תחתונה נועמיק... הם ממשיכים בחייהם מבלי שילדיו יקרעו באמצע, זו מלחמה לכל החיים מבחינת אמא שלי, בסה"כ אני מרחמת על אמא שלי שלא למדה להיות מאושרת אחרי יציאתו מהבית..אני מרחמת מאוד על שהחיים שלה נראים כך.. אז לסיכום: לאבי זה לא מפריע לזוגתו מעולם לא שמעתי שזה מפריע ואני בטוחה שאבא שלי יודע להסתדר איתה לגבי העינין המשפחה שלנו במצב "איחוד" פחות או יותר בלי איומים של אמא שלי... והכי חשוב...שאבא שלי טוב לו לצידה..הוא מפורש אמר לי "אני לא אוהב אותה כפי שאהבתי את אמא שלך...אבל האישה הזו דואגת לי,שומרת עלי,מטפלת בי כשצריך,יש לה נועם,יש לה נימוסים, היא חברה שלי" ומה יותר מרגש מזה? אני לא מכניסה את זה לחיי נועמיק..אני רק למדה מכך איך להסתכל על החיים ולא לנהוג כמותם

rolan

New member
וכמו שנאמר...

כל אחד, על פי דרכו ועל פי אמונתו!!! ואין כאן לדעתי מקום לביקורת או לשיפוט, יש להבין, לקבל - או לא... אני אוהבת את הכנות שלך יערית

*יערית

New member
משפט מפתח וסוגר../images/Emo24.gif

כל אחד יחיה על פי דרכו ואמונתו... להדפיס ולתלות על דלת המקרר

noamic

New member
וואו איזו תשובה !!

אז אם אביך לא היה מעונין להכיר אותה לך , אז אני מבינה. חשבתי שהוא רצה, ורק בגלל הווטו של האם - 16 שנה יש חרם. אבל אם זה בא דווקא ממנו - אז אכן מסכימה איתך - איש באמונתו יחיה... שנה טובה !

*יערית

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo140.gif

אני מתנהלת שונה בחיי ובחיי הגורישין שלי, אני עושה להיפך..כל מה שאמא לי עשתה ונהגה אני משתדלת לנהוג אחרת תוך כדי מחשבה והזיכרון שעולה בי כל הזמן על הסתות שעברתי והמילים הקשות שנאמרו. האקס שלי מקבל את הגרושין וכל מה שמשתמע מזה על מגש מכסף אם ניתן לומר זאת כך!

בונוסית

New member
מסכימה איתך נומיק

וגם יערית, לדעתי, 16 שנה היא סובלת את זה - היא מלאך! אני לא הייתי מוכנה לקבל יחס כזה!!! בשביל אף אחד!!! זה נורא להיות אויר...

*יערית

New member
בונוסית...

מקווה שקראת את תגובתי המפורטת לנועמיק, אולי זה יין קצת אור על המיקרה שלנו, אבל גם אם לא...לא חשוב..אנחנו חיים עם זה בשקט וזה מה שנחשב!

בונוסית

New member
קוראת את כול מה שאת כותבת ../images/Emo24.gif

כן. יכול להיות שהנפשות שפועלות שונות מאוד (!!!!!!) מימני. פשוט חשבתי כמה זה יכול להיות מקומם.

שאלה נכונה

בדרך כלל ילדים לא מסכימים משך השנים להחלטה חד הורית של הורה אלא אם כן הוא נגע להם בנקודות שמנטרלות אותם. ילד בריא כמו שאנו יודעים כהורים זה ילד שבסופו של תהליך כואב של גרושין נמצא ביחסים סבירים לפחות עם שני הוריו

maof

New member
נועמיק.......אני ינסה לענות לך

וגם ליערית .......
אני לא חושב שיש כאן עינין של לגטימציה.... או עינין של פגיעה .....ולא קשור בכלל "לוויתור" הכל עינין של תיזמון.....לעשות את הדבר הנכון בזמן הנכון תיסתכלי על הדברים בצורה קצת שונה בבקשה..... נכון למצב נתון "החברה של אבא היא זונה" זה המסר שהילד מקבל מאמא שלו המצב נכון ל 5 שנים האחרונות "שטיפת מוח" במשך שנים .....זה המסר שמיתקבל והילד גם אם הוא לא מאמין שאבא יוצא עם "זונה" אבל הוא יראה את החברה של אבא כאחת כזו אישה ללא ערכים שמוכרת את גוף שלה תמורת כסף.....דבר בזוי ושפל ואני מעמיד את הדברים כפשוטם....... זה לא שהילד יכול להיתרשם ולהחליט....הוא כבר מגיע לפגישת ההכרות עם דעות שהוחדרו לו לראש.....הדעה שלו תיהייה משוחדת ומוטעת "החברה של אבא" תקבל יחס עוין "וגזר דין" עוד לפני שראו אותה עוד לפני "שנתנו לה סיכוי להוכיח את ההפך" "ההגנה" היא לא דווקא על פרק א' ....על הילדים "ההגנה" היא למרבה האירוניה דווקא על החברה של אבא..... שתקבל יחס הוגן ומכובד מעוף

noamic

New member
לא מסכימה !

אינך יכול לשטות בכל האנשים כל הזמן. או קיי, יש להם דעה קדומה. אבל אם היא בסדר אז היא בסדר. לא יעזרו כל ההשמצות. האמת צפה. אולי בהתחלה יהיו עוינים - אבל לשנאה כמו לאהבה - צריך שניים. אי אפשר לריב עם מי שלא משתף פעולה. קשה לשנוא מי שלא שונא אותך. ואם בילדים גדולים מדובר - אז בכלל - ההתרשמות היא ברמה אחרת. אבל מה שמדהים זה איך הרגשות פועלים בדיוק אותו דבר אצל זוגות כה רבים.

maof

New member
לשטות???????סליחה

מהיכן הבאת את זה ?? היכן את רואה כאן שקר? הכחשה? הסתרה ? אולי את חושבת שבצורה של כפיה אפשר לשכנע לקבל.... אחד הדברים ביחסים הוא הרצון להקשיב....לפני אבל אם אין רצון להקשיב ואין רצון לקבל ....אז על מה בכלל מדובר? לקבוע עובדה ולומר לילד....זאת "החברה" של אבא אתה מוכן לקבל אותה אוקי....ואם לא תעוף לי מהעינים כי אני לא מוותר ? המציאות אומרת משהו שונה ....הילד עוין כלפי "החברה" מה היא צריכה לעשות? להיצתדק כל הזמן אני לא ....?? ומה האבא צריך לעשות לגונן על החברה או על הילד ? להיות הבורר ביחסים עוינים ? מי ישבר בסוף הילד או החברה שימאס לה ? אבל המצב שונה ....אבא לא מוכן לוותר על הילד שלו וגם לא מוכן לוותר על הקשר עם החברה שלו שאותה הוא אוהב וזה מה שיקרה אם הדברים יצאו מהבטן בצורה אמציונלית....הדברים עדינים אין רצון ןאין כוונה ליפגוע באף אחד ואם הילד לא מוכן נפשית או לא רוצה ליפגוש ולהכיר את "החברה" של אבא אז באמת זה כבר לא משנה אם הם יפגשו מעוף

noamic

New member
100% מסכימה איתך

במלחמה לא משיגים כלום. בכוח רק שוברים. אם הילד לא מוכן בשום אופן להפגש, לא רוצה לראות לשמוע להכיר - אין מה לעשות. לוותר. לעזוב. אני דיברתי על מצב של סדק בדלת, על מצב שבו אין וטו מוחלט מצד הילד. יש אולי אפילו סקרנות. אבל עדיין יש עוינות וטינה ורגישות ופגיעה והרעלה ואנטי. ואז אולי יש מקום כן לפתוח את הדלת, ולקבל אותו עם כל האנטי, ולתת לו לשפוט לבד. כי הרי עד כה הילד ניזון מדעה של צד שני משמיץ ומלכלך. לחשוף את הילד למציאות ולתת לו להחליט לבד, ולגבש עמדה לפי מה שהוא מכיר ולא לפי מה ששטפו לו את הראש. לא, לחברה אין מה להצטדק אלא להיות עצמה. וזה מה שהתכוונתי שאמרתי שאינך יכול לשטות באנשים ולא בילדים. אפשר להגיד עליה את המלים הכי גרועות בעולם. ברגע שהילד יכיר אותה - הוא לא יוכל לשקר לעצמו. הי - הפלא ופלא היא ממש לא זונה... ??? למען האמת היא די נחמדה, אז אולי היא בטח שקרנית - בוא נבדוק את זה וכו וכו' בסוף האמת צפה. ואם היא בסדר - הוא יכיר בזאת למרות כל העוינות. אבל אם היא תהיה תמיד סגורה בקופסה - הוא אף פעם לא ידע. אבל זה בתנאי שיש הסכמה ראשונית בכלל להפגש מצד הילד.

noamic

New member
ראה הודעה של ממונט התותחית היום

זה בדיוק המצב. לזה בדיוק התכוונתי.

בונוסית

New member
נומיק זה לא בדיוק ככה...

כי אם אני מכיר את החברה של אבא והיא לא זונה, היא די נחמדה, ואפילו קצת כיף איתה,היא גם לא שקרנית, אז מה זה אומר על מי שהשמיץ אותה? אמא שלי משקרת??????? מה פתאום!!! וכן לפעמים שונאים גם מישהוא שלא שונא אותך.... מישהוא שקל להוציא עלו את כול התיסכולים...

rolan

New member
או ש.......

אולי זו נאמנות עיוורת לאחד ההורים?... מכיוון שחוויתי חוויה כזו אני יכולה לומר בוודאות מוחלטת, הנאמנות להוראה השני היא עיוורת ומסנוורת.

noamic

New member
לא היא לא משקרת - האמא

אבל היא במצוקה, והיא יכולה לחשוב מה שהיא רוצה בדרכה הסובייקטיבית, אבל היא לא יכולה להגיד לי - הילד מה נכון. אני אשפוט לעצמי. אני נמצא במקום אחר לגמרי ממנה, וזכותי לגבש החלטותי לפי ראות עיני - תרתי משמע. דיברתי בשם הילד כמובן. ולגבי הסייפא - לא יודעת אולי את צודקת...

למעלה