אם אכפת לך מאנשים

She's leaving home

יום רביעי בבוקר, בחמש בבוקר כשהיום מתחיל, סוגרת בשקט את דלת חדרה, משאירה את הפתק שקיוותה שיאמר יותר, היא יורדת במדרגות למטבח, מקנחת את המטפחת שלה, מסובבת בשקט את המפתח לדלת האחורית, צועדת החוצה היא חופשייה. היא (נתנו לה את רוב חיינו) עוזבת (הקרבנו את רוב חיינו) את הבית (נתנו לה כל מה שכסף יכול לקנות) היא עוזבת את הבית אחרי שחיה לבד במשך כל כך הרבה שנים. אבא נוחר כשאשתו נכנסת לחלוקה, מרימה את המכתב שמונח שם, עומדת לבד בראש המדרגות, היא נשברת ובוכה אל בעלה, אבא, התינוקת שלנו נעלמה. למה שהיא תתייחס אלינו כל כך בלי מחשבה? איך היא יכלה לעשות את זה לי? היא (מעולם לא חשבנו על עצמנו) עוזבת (לעולם לא מחשבה לעצמנו) את הבית (נאבקנו קשה כל חיינו כדי להמשיך) היא עוזבת את הבית אחרי שחיה לבד במשך כל כך הרבה שנים. יום שישי בתשע בבוקר היא רחוקה, מחכה לקיים את הפגישה שקבעה, פוגשת אדם ממכירת הרכב. היא (מה עשינו שלא היה בסדר?) עושה (לא ידענו שזה לא בסדר) כיף (כיף הוא הדבר היחיד שכסף לא יכול לקנות) משהו בפנים שתמיד היה מוכחש כל כך הרבה שנים. היא עוזבת את הבית, ביי ביי.

Strawberry fields forever

תן לי לקחת אותך למטה, כי אני הולך לשדות תות. שום דבר לא אמיתי. ושום דבר שאפשר להיתלות עליו, שדות תות לנצח. לחיות זה קל עם עיניים עצומות, להבין לא נכון כל מה שאתה רואה. זה נעשה קשה להיות מישהו אבל הכל מסתדר, זה לא משנה הרבה לי. תן לי לקחת אותך למטה, כי אני הולך לשדות תות. שום דבר לא אמיתי. ושום דבר שאפשר להיתלות עליו, שדות תות לנצח. אף אחד אני חושב הוא לא בעץ שלי, אני מתכוון זה חייב להיות גבוה או נמוך, זה שאתה לא יכול אתה יודע להתמקד אבל כל זה בסדר, זה אני חושב לא רע מדי. תן לי לקחת אותך למטה, כי אני הולך לשדות תות. שום דבר לא אמיתי. ושום דבר שאפשר להיתלות עליו, שדות תות לנצח. תמיד תדע, לפעמים תחשוב שזה אני, אבל אתה יודע שאני יודע וזה חלום, אני חושב אני יודע אני מתכוון, אה, כן אבל הכל לא נכון, זה אני חושב אני לא מסכים. תן לי לקחת אותך למטה, כי אני הולך לשדות תות. שום דבר לא אמיתי. ושום דבר שאפשר להיתלות עליו, שדות תות לנצח. שדות תות לנצח. שדות תות לנצח. איזה שיר יפה... תיקונים מן הסתם יש הרבה, אז העירו בהמוניכם.

Something

משהו בדרך שהיא זזה, מושך אותי כמו אף מאהבת אחרת. משהו בדרך שהיא ווס (אין לזה תרגום) אותי. אני לא רוצה לעזוב אותה עכשיו, אתה יודע שאני מאמין ואיך. איפשהו בחיוך שלה היא יודעת, שאני לא צריך אף מאהבת אחרת, משהו בסגנון שלה שמראה לי, אני לא רוצה לעזוב אותה עכשיו, אתה יודע שאני מאמין ואיך. אתה שואל אותי האם האהבה שלי צומחת, אני לא יודע, אני לא יודע. אתה נתקע בסביבה זה יכול להיראות, אני לא יודע, אני לא יודע. משהו בדרך שהיא יודעת, וכל מה שאני צריך לעשות זה לחשוב עליה, משהו בדברים שהיא מראה לי, אני לא רוצה לעזוב אותה עכשיו, אתה יודע שאני מאמין ואיך.

The long and winding road

הדרך הארוכה והמתפתלת שמובילה לדלתך, לעולם לא תיעלם. ראיתי את הדרך הזאת קודם, היא תמיד מובילה אותי לכאן, מובילה אותי לדלתך. הלילה הסוער והפרוע שהגשם שטף, השאיר בריכה של דמעות, בוכות ליום, למה להשאיר אותי עומד כאן, תני לי לדעת את הדרך. הרבה פעמים הייתי לבד, והרבה פעמים בכיתי. בכל מקרה, לעולם לא תדעי, כמה פעמים ניסיתי. אבל עדיין הם מובילים אותי חזרה, לדרך הארוכה והמתפתלת, השארת אותי עומד כאן, לפני זמן רב מאד, אל תשאירי אותי עומד כאן, הובילי אותי לדלתך. עדיין הם מובילים אותי חזרה, לדרך הארוכה והמתפתלת, השארת אותי עומד כאן, לפני זמן רב מאד, אל תמשיכי להשאיר אותי עומד כאן, הובילי אותי לדלתך.

אפשר לתרגם את

ה-woos: "משהו בדרך בה היא מחזרת אחריי" בדקתי במילון

יטבת22

New member
יפה

נראה לי שזה התרגום שהכי אהבתי בשירשור. אם אתם מרשים לי להעיר משהו.. תרגומים ישירים של השירים זה רעיון לא רע, אבל אפשר לעשות הרבה יותר מזה. לדוגמא (וזו באמת רק דוגמא אקראית), כשתרגמת ב"פני ליין" "והבנקאי אף פעם לא לובש מעיל גשם בגשם השוטף,מאוד מוזר", זה אמנם התרגום הנכון של המשמעות - אבל כאן, כמו בהרבה מקומות אחרים, נראה לי שהשיקול המרכזי בבחירה של המילים היה דווקא הצליל של המילים (rain-strange, אמרתי שזו רק דוגמא- יש מקומות הרבה יותר בולטים). גם מתרגמים מקצועיים כשהם מתרגמים שירים מעמידים בראש את ה"רוח" של השיר - ולא את המשמעות המדויקת של המילה שהמשורר השתמש בה. נכון שזה הרבה יותר מסובך, ואני לא אומרת שאני יכולה לעשות את זה.. אבל אם מדברים על פרויקט של הפורום כדאי לנסות.

Miss CB

New member
מקסים למדי ../images/Emo13.gif

קיכלי, איזו השקעה! אישית הייתי מתעצלת ואומרת "ציפור שחורה" חחח

Another Girl

New member
נהדר!

שיחקתם אותה...תרגומים יפהפיים... עכשיו רק תנו לי לחשוב איך אני מכניסה את זה לטאגליינס...

../images/Emo127.gifאכן...

זה גם אחד השירים הכי אהובים עלי... במיוחד כששומעים בפטיפון מכבים ת'אור ושמים נר.... מרגיע..... בכל מקרה זה אחד השירים הכי טובים בריבולבר לדעתי....

הדאפי

New member
כן, בבקשה!

אז אולי גם המתקשים באנגלית (כמוני..) יוכלו להבין ולהנות אפילו יותר מהשירים- ולא רק מהמנגינה. ועוד משהו (שלא קשור דווקא לכאן אבל..) בהופעה של דני רובס- שר ביטלס, היה איזה שיר, שאני לא זוכרת איך קוראים לו כרגע, שהוא אמר שבסוף הוא שורף לה את הבית.. ומישהו מהקהל צעק לו שהוא לא שורף לא את הבית, אלא הבית נשרף, והרובס אמר שאפשר לפרש את זה גם ככה.. אם מישהו הבין מהתיאור המבולבל שלי על איזה שיר אני מדברת- 1. איזה שיר זה?? אני בטוחה שלפי המנגינה אני אכיר אותו, אבל לפי השם.. 2. מה השורה המקורית? (רובס אמר את זה מהר בהופעה ולא הצלחתי לקלוט..) 3. איזה תרגום יותר נכון/ מדוייק לדעתכם?

Norwegian wood

והתרגום של רובס היה נכון: I lit a fire, isn't it good, norwegian wood. כלומר שהוא הצית את הבית.

הדאפי

New member
תודה רבה!

מאוד סיקרן אותי העניין.. ואני, עם האנגלית שלי.. (חושבת שלא הרבה יותר טובה מהאנגלית שהיתה לרובס בכיתה ח'- לפי מה שהוא אומר- ואני עוד עולה לי"ב!!)

כל הכבוד למקרטני!! עכשיו אני :

Eleanor Rigby אהה הסתכלו על כל האנשים הבודדים אהה הסתכלו על כל האנשים הבודדים אלינור ריגבי,מרימה את האורז בכנסייה בה חתונתה היתה חיה בחלום לובשת ארשת פנים שהיא מחזיקה בצנצנת ליד הדלת בשביל מי היא? כל האנשים הבודדים,מאיפה הם באים? כל האנשים הבודדים ,לאן הם שייכים? האב מקנזי,כותב את המילים לדרשה שאף אחד לא ישמע אף אחד לא מתקרב הסתכלו עליו עובד,מתקן את גרביו בלילה כשאף אחד לא בנמצא מה אכפת לו? אהה הסתכלו על כל האנשים הבודדים אהה הסתכלו על כל האנשים הבודדים אלינור ריגבי,מתה בכנסייה ונקברה יחד עם שמה אף אחד לא בא האב מקנזי,מנגב את ידיו מהעפר כאשר הוא הולך מהקבר אף אחד לא נגאל (או נשמר) כל האנשים הבודדים (אהה הסתכלו על כל האנשים הבודדים) מאיפה הם באים? כל האנשים הבודדים (אהה הסתכלו על כל האנשים הבודדים) לאן הם שייכים? ..עצוב

Nowhere man

הוא איש שום מקום אמיתי, יושב בארץ השום מקום שלו, מכין את כל תכניות השום מקום שלו, בשביל אף אחד. אין לו נקודת מבט (פרספקטיבה), לא יודע לאן הוא הולך, האם הוא לא קצת כמוך וכמוני? איש שום מקום בבקשה תקשיב, אתה לא יודע מה אתה מפסיד, איש שום מקום, העולם הוא לפקודתך. הוא עיוור כמו שהוא יכול להיות, רואה רק מה שהוא רוצה לראות, איש שום מקום, אתה יכול לראות אותי בכלל? איש שום מקום, אל תדאג, תיקח את זמנך, אל תדאג תשאיר את הכל, עד שמישהו אחר ייתן לך יד. אין לו נקודת מבט (פרספקטיבה), לא יודע לאן הוא הולך, האם הוא לא קצת כמוך וכמוני? איש שום מקום בבקשה תקשיב, אתה לא יודע מה אתה מפסיד, איש שום מקום, העולם הוא לפקודתך. הוא איש שום מקום אמיתי, יושב בארץ השום מקום שלו, מכין את כל תכניות השום מקום שלו, בשביל אף אחד. מכין את כל תכניות השום מקום שלו, בשביל אף אחד. מכין את כל תכניות השום מקום שלו, בשביל אף אחד.

Yellow Submarine

בעיר בה נולדתי חי אדם אשר הפליג בים והוא סיפר לנו על חייו בארץ הצוללות אז הפלגנו למעלה אל השמש עד שמצאנו את ים הירוק וגרנו תחת הגלים בצוללתנו הצהובה כולנו חיים בצוללת הצהובה צוללת צהובה,צוללת צהובה כולנו חיים בצוללת הצהובה צוללת צהובה,צוללת צהובה וכל חברינו על הסיפון ורבים מהם גרים בשכנות והלהקה מתחילה לנגן כשאנו חיים חיי שלווה לכל אחד מאיתנו יש מה שכולנו צריכים שמיים של כחול וים של ירוק בצוללתנו הצהובה כולנו חיים בצוללת הצהובה צוללת צהובה,צוללת צהובה כולנו חיים בצוללת הצהובה צוללת צהובה,צוללת צהובה

Taxman

תן לי לספר לך איך זה יהיה יש אחד לך ותשעה עשר בשבילי כי אני איש המס כן,איש המס חמישה אחוזים אמורים להראות קטנים מדי היה מלא תודה שאיני לוקח הכול כי אני איש המס כן,איש המס אם תסיע מכונית אני אטיל מס על הרחוב אם תנסה לשבת אני אטיל מס על המושב אם יהיה לך קר אני אטיל מס על החום אם תצא להליכה אטיל מס על כפות רגלייך איש מס! כי אני איש המס כן,איש המס ועצתי לאלה שמתים (איש מס!) הצהירו על הפרוטות בעינכם (איש מס!) כי אני איש המס כן,איש המס ואתם אינכם עובדים לאף אחד מאשר לי (איש מס) מסתבר שגם הביטלס שנאו את מס ההכנסה

Penny Lane

בשביל הפרוטות ("פני ליין ")יש ספר המראה תמונות של כל ראש שהיה לו העונג להכיר וכל האנשים שהולכים ושבים עוצרים כדי להגיד שלום בפינה יש בנקאי עם מכונית וילדים קטנים צוחקים עליו מאחורי גבו והבנקאי אף פעם לא לובש מעיל גשם בגשם השוטף,מאוד מוזר. שביל הפרוטות הוא בעייני ובאוזני שם,מתחת לשמי הפרברים הכחולים אני יושב,ובינתיים חוזר בשביל הפרוטות יש כבאי עם שעון חול ובכיסו יש דיוקן של המלכה הוא אוהב לשמור על הכבאית שלו נקייה זו מכונית נקייה שביל הפרוטות הוא בעייני ובאוזני רבע של דג ואצבעות של פאי -------------> אם לא תרגמתי טוב תגידו בקיץ,בינתיים חוזר מאחורי המחסה,באמצע אי התנועה האחות היפה מוכרת פרג ממגש ואפילו שהיא מרגישה שהיא במחזה היא בכל זאת בשביל הפרוטות הספר מגלח לקוח אחר אנו רואים את הבנקאי מחכה לטיפוח ואז הכבאי מתפרץ לבפנים מהגשם השוטף,מאוד מוזר שביל הפרוטות הוא בעייני ובאוזני שם,מתחת לשמי הפרברים הכחולים אני יושב,ובינתיים חוזר שביל הפרוטות הוא בעייני ובאוזני שם,מתחת לשמי הפרברים הכחולים אני יושב,ובינתיים חוזר שביל הפרוטות

למעלה