אם ההתנתקות מענינת אתכם אז---כנסו.

נו באמת!!

אברהם אבינו ויצחק אבינו ויעקב אבינו הבטיחו והשביעו לה'!!! שאדמה שלנו שייך לישראל!

TheOrion

New member
בטוחה כל כך?

הוכיחי לי
.

TheOrion

New member
אני לא ראיתי שום הוכחה...

אם יוכיחו לי שהתנ"ך כולו אמיתי, אז אני אכן אאמין בכך
.

One Echoe

New member
אם תביאי הוכחה

אז מן הסתם לא יהיה צורך להאמין כי זה יהיה אמת.

TheOrion

New member
../images/Emo6.gif

משתמשים בו!? לא ידעתי שמשתמשים בתנ"ך. אני יודע שקוראים בתנ"ך, אבל לא ידעתי שמשתמשים בו. בשביל מה משתמשים בתנ"ך? אה כן, ואני מכיר את הפסוק, אני פשוט לא מאמין ש"אלוהים" אמר אותו.

אני התכוונתי

לדעת אם אתה יודע איך להתמצא בו, אם אתה בכלל יודע מה הכוונה פרק ופסוק. לא אם אתה יודע לקרא, אם אתה יודע לכתוב מן הסתם שגם לקרא...לא? וכן, תתפלא...משתמשים בתנ"ך כדי ללמוד, אולי לא אתה אבל אחרים כן. מה אתה חושב שסתם קוראים בתנ"ך?? אז אתה טועה... (ובטח אתה מכיר את הפסוק אחרי ש-yellow6 כתב אותו בפורום...חחחחחחחחחח, הרי למה לך לדעת פסוקים בע"פ אם אתה בכלל לא מאמין במה שכתוב בהם...)

TheOrion

New member
הזלזול שלך מציק.

אמנם איני מאמין בתנ"ך, אבל אני יודע להתמצא בו. הנסיון שלך להתנהג אליי כאל ילד קטן מעליג ולא במקום. משתמשים בתנ"ך כדי ללמוד?
. את מתכוונת=> לומדים את התנ"ך. אין זו בושה להתבלבל במילים, הבושה היא לנסות לחפות על זה בשטויות. (לא קשור בכלל. הכרתי גם לפני)

איך משתמשים הכוונה איך מתמצאים!!!

אם אני עכשיו אומרת לך פרק ופסוק אתה תדע איך למצוא אותו?! זה בדיוק מה שהתכוונתי! כן...לומדים את התנ"ך ומתעמקים בו ע"י פרשנים (לא מכיר את רש"י, רמב"ן ועוד...????) בלי הפרשנים כל אחד יבין את התנ"ך איך שבא לו, לכן לומדים את התנ"ך ע"י פרשנים!! (אולי הזילזול שלי בא מהזילול שלך לתנ"ך...תחשוב על זה. ואל תגיד שאתה לא מזלזל כי זה בדיוק מה שאתה עושה, תנ"ך זה מבחינתי משהו קדוש שאני מאמינה בו אם אתה לא מאמין זה בעיה שלך רק שב בשקט בלי שאלות על התנ"ך כי אתה לא מאמין בו, אז זה לא יעזור לך אם אתן לך תשובות..)

One Echoe

New member
כולנו יודעים להתמצא בספרים.

תאמיני לי. את לא המצאת את המושג ספר. דבר שני, למה את מזלזלת בי כי אני לא מאמין במה שאת מאמינה בו? תראי לאיזה מצב הגעת. כל מי שלא מאמין באותם הדברים שאת מאמינה בהם את מזלזלת בו? דבר שני, התנך, כמו כל ספר, נתון לפרשנויות ע"י כל אחד. זה שיש כמה פרשנים מפורסמים לא אומר שהפירוש שלהם נכון. לטעמי, התנך זה ספר ספרותי ברמה גבוהה מאוד שיהיה קשה לשחזר. אגדה נפלאה עם סיפורים די מעניינים.

מבחינתי אילו לא אגדות

שוב אני אומרת לך...אם יש פה זילזול אז הוא בא כתוצאה מהזילזול שלך. אני לא מזלזלת באנשים שלא מאמינים כמו אני מזלזלת באנשים שמזלזלים במה שאני מאמינה!

One Echoe

New member
???

מה? מבחינתך אלו לא אגדות, מבחינתי כן. על מה הויכוח פה? את יכולה להסביר לי? איזה זלזול יש לי? ושוב, את מזלזלת במי שלא מאמין בדברים שאת מאמינה בהם.

ושוב אני אומרת

אם אתה לא מאמין בתנ"ך אז למה אתה מתווכח עליו?! טוב, תשמע אני יכולה להמשיך ככה עד מחר, אתה כל הזמן חוזר על אותו הדבר (כמו אחי הקטן...-אם אתה רוצה תראה גם בזה זלזול).

One Echoe

New member
זה באמת זלזול.

ועל מה הויכוח פה בדיוק, שוב אני שואל. הויכוח התחיל בגלל שאמרת שארץ ישראל הובטחה לנו מהתנך. זה לא שאת אמרת שאת מאמינה בתנך וסתם התווכחתי איתך.

למעלה