אמונה

ההגדרה המדוייקת היא

"גוף שהכבידה על פניו גבוהה עד כדי כל שמהירות הבריחה גבוהה ממהירות האור"

Theherod

New member
מהירות הבריחה שווה למהירות האור

הרגע קראתי את הערך בויקיפדיה. באופק האירועים המהירות בריחה שווה למהירות האור. בכל אופן, אתה צודק, מה שתיארתי הוא כיצד נוצר החור השחור, ולא מהו.

chuchi46

New member
אני מאמינה שיש מישהו למעלה

ששומר על הכל, אבל אני לא מאמינה שזהו אל זה או אחר, או שצריך לעבוד אותו.

מענין מאד

תבין.יש יסוד סביר להניח שכח עליון פועם בעולם.ומנחה את הענינים כרצונו יתכן שאיננו מבינים אותו,אך לא יתכן לשלול

dannabanana

New member
../images/Emo108.gifמאמינה בבורא עולם

שברא את העולם,ומשגיח עליו בכל רגע נתון

כן ולא

מצד אחד אני לא מאמין בשום דבר שלא הוכח (ואלוהים מעצם הגדרתו הוא אקסיומה ולא ניתן להוכחה). מצד שני אני לא פוסל כי אלוהים מעצם הגדרתו אי אפשר שלהפריך את קיומו. מצד שלישי אמונה קטנה שקיימת ישות כלשהי יכולה להוות בונוס בחיים שמעבר (בהנחה שיהיו כאלה) וזה לא מזיק. מצד רביעי אני לא מאמין בחיים כאלו. אני כן מאמין ולא מאמין. זה קשה להסביר. אבל בדיוק כו שהקיום של יישות עליונה הוא ערטילאי, ככה האמונה שלי. אני מאמין גדול במזל אבל שיש אנשים עם מזל ויש אנשים עם פחות מזל (פותח שרשור זה הוא מנוע אי הסתברותי)

Theherod

New member
אתה אגנוסטי (אני חושב שכך כותבים את

זה, תטו אתם אגנוסטיציזם/אגנוסטיות
)

תמיר1991

New member
לא מאמין באלוהים,

כופר בדת היהודית ובמצוותיה. זה קרה מעט אחרי הבר מצווה שלי, ואני פשוט תופס שאין אלוהים - לא יודע להסביר את זה, זה כמו שתפסתי לפני כן שיש. זה הכל עניין של פוזיציה ושל תפישה. מכל מקום, אני מאמין בגורל, ושכל דבר שאנו עושים נובע מהדברים הקודמים שעשינו, כפאזל ענק שמורכב מיום לידתנו עד היום בו אנו מתים. תמיר.

J e i n

New member
הומ...

אני מאמינה שיש אלוהים. למרות שאני ממש לא אוהבת את הדת העברית. את האחרות אני לא מכירה כל כך טוב אז אני לא יודעת לשפוט.

../images/Emo85.gifתלוי במצב

אני מאמינה שאלוהים קיים אבל לא תמיד הוא שם. אני מאמינה גם בגורל, אבל לא תמיד זה נכון, כי לרוב אנשים קובעים לעצמם את הגורל. וגם האמונה שלי תלויה בסיטואציה, אין לי משהו ספציפי שאני מאמינה בו ושאני הולכת דרכו, אף פעם לא הצלחתי להתחבר לאף אחד מהדברים האלה אז אני מאמינה כל פעם במשהו אחר, תלוי בסיטואציה כמובן. אולי זה טיפשי, אני אני באמת לא הצלחתי למצוא את האמונה שאני באמת מאמינה בה בלב שלם כי מספרים לי על כ"כ הרבה מקרים מכל מיני אמונות וכל מקרה משכנע יותר מהשני. אז בקיצור, אין לי אמונה קבועה.

Theherod

New member
הייתי פעם אגנוסטיסת (או משהו כזה)

כיום אני אתאיסט. בשלב מסוים קלטתי שאין אלוהים (אין טעם להכנס לויכוח, אני מביע את דעתי, איני כופה אותה על אף אחד).

noname202

New member
אממ

הרבה דברים נראים לי אמיתיים וקשה לי לבחור..אני מאמינה באלוהים, בגלל דברים שקרו. אני מאמינה בטבע - כי זה נראה הגיוני. אני מאמינה ברצון - כי מניסיון, אני יודעת שאפשר להשיג איתו הרבה מאוד. אני מאמינה בעצמי ובכל בני האדם ..יש לנו את הכוח להשיג ולשנות דברים..זה שאנחנו לא עושים את זה - זה משהו אחר..

אני אישית אגנוסטי

אני אאמין באלוהים אם תביא לי הוכחה, עד אז קיום האל הוא מבחינתי השערה שלא הוכחה.

MajorWinters

New member
זה קצת בעיה...

אתה מסוגל להוכיח שמוצא האדם מן הקוף, שבליבת כדור הארץ יש באמת מה שמספרים לך, או שהיה המפץ הגדול? זה גם לא בדיוק הוכחה... זה הניחוש ההגיוני ביותר. כלומר, אם יביאו לי הוכחה מוצקת שאלוהים קיים, אני לא אתכחש לכך, השאלה אם חייבים הוכחה בשביל להאמין...

למעלה