אמונה

אני בוחן את העולם דרך הפרדיגמה

המדעית.כשדיברתי על "הוכחה" כנראה הייתי צריך לכתוב "אישוש" במקום.אישוש טובה לקיומו של אלוהים היא נס שיתרחש לך מול העיניים, ועדיף כמה פעמים, או חוסר עקביות של הטבע חזק של הטבע (לחץ אוויר שפתאום יורד במזג אוויר יפה ועולה במזג אוויר סוער, לדוגמא, כשעד היום הוא עשה ההפך).

MajorWinters

New member
אבל זה מאוד בעייתי עם אלוהים...

אני לא חושב שאפילו אם היה קורה מולך נס, היית מאמין... היית מוצא הסבר מדעי. מה שמוזר, הוא שאם יקרה נס אז אנשים אומרים שיתחילו להאמין, אבל אם קורים אסונות, זה לא מוכיח כלום... מי אמר שאלוהים טוב?

אני בוחן את העולם דרך הפרדיגמה

המדעית.כשדיברתי על "הוכחה" כנראה הייתי צריך לכתוב "אישוש" במקום.אישוש טובה לקיומו של אלוהים היא נס שיתרחש לך מול העיניים, ועדיף כמה פעמים, או חוסר עקביות של הטבע חזק של הטבע (לחץ אוויר שפתאום יורד במזג אוויר יפה ועולה במזג אוויר סוער, לדוגמא, כשעד היום הוא עשה ההפך).

olly v

New member
נאמ..

הרבה פה רוצים הוכחות , או אומרים שהם מאמינים בטבע "כי זה הגיוני"... מה שיפה באמונה זה שהיא בעצם לא חייבת להיות הגיונית וגם לא צריכה , כמובן שאנחנו מאמינים בדברים שהוכחו מדעית , זה היה מטומטם אם היינו מתכחשים להם , אבל דברים כמו אמונה , לא צריך לחקור ולא צריך להעמיד על בסיס מדעי . אמונה זה משהו נורא אישי , ואפשר לומר שזה אפילו אחד מהצרכים שלנו בתור בן אדם , ואני בטוחה שגם אלו שטוענים שהם לא מאמינים באלוהים או בשליטה כלשהי ממרומים , מדי פעם מרימים את הראש לשמים , וכועסים על מישהו לא נודע ,או אומרים תודה קטנה בלב , כשמשהו טוב קורה להם .

Theherod

New member
כמובן שזה אחד הצרכים

אני מאמין שהדת נוצרה על מנת לתת תשובות לשאלות רבות (תשובות שאינן 42). כמו: איך החיים נוצרו? איך היקום נוצר? מהי השמש? מהו הירח? למה דברים מסויימים קורים ואחרים לא? וכו' וכו'... כיום, לחלק מן הדברים מצאו הסבר מלא, לחלק הסבר חלקי, ויש כאלו שעדיין לא מצאו הסבר. פעם, ההסבר היחידי שהאדם היה יכול לחשוב עליו הוא: "ככה, מישהו/משהו יצר את זה", וכך, על פי דעתי, הומצא אלוהים.

ברור

נכון שכל אחד צריך שיהיה לו במה להאמין. וזה באמת דבר יפהפה שנורא הייתי רוצה שיהיה לי. אבל אם את לא מאמינה אז את פשוט לא, ואת לא יכולה לכפות את זה על עצמך כי את תדעי שאת לא באמת מאמינה בזה.

Science Fiction

New member
אני מאמינה שיש אלוהים... ../images/Emo119.gif

פעם לא האמנתי, אבל יום אחד פשוט לא הצלחתי להבין איך זה שאין איזה כוח שמשגיח על הכל. חוץ מזה, אני לא חושבת שאלוהים הוא טוב/רע/נדיב/סלחן/אכזר או כלום, הוא פשוט... וול, אלוהי. אני לא מאמינה ברצון חופשי - אני מאמינה שכל אדם יכול לבחור מה שהוא רוצה, אבל זה כבר יהיה מתוכנן [ולכן, ידידיי, גייז הם לא חוטאים ומותר להסתובב ברחוב במיני. לדעתי, בכל אופן]. אה, ואני לא מאמינה באף דת - יש אלוהים אחד, שכל הדתות מאמינות בו, אבל הדרכים שלהן להאמין בו לאו דווקא נכונות [או שגויות]. וכל מה שכתוב למעלה הוא דעתי האישית וכל זה, בלה בלה בלה.

Theherod

New member
קצת קשה לי להבין את הגישה שלך בנוגע

לרצון החופשי. כלומר, את אומרת שאם אני אתאבד עכשיו, זה לא יהיה שגעון שלי, אלא החלטה אלוהית שנעשתה עוד בטרם נולדתי?

Science Fiction

New member
נופ, זה יהיה שגעון שלך ../images/Emo119.gif

אבל גם החלטה אלוהית. משהו כזה. עדיין לא הבנתי את כל העניין P:

קמילעעע

New member
לא,אבל...

אם עכשיו את הולכת וקופצת מהגג אלוהים הוביל אותך לזה.. לא משנה זה מתוסבך.. צריך להבין ת'גישה לזה..

Theherod

New member
אני בן, The-herod בתרגום חופשי

ההורדוס (בעברית זה נשמע מזעזע
).

olly v

New member
צריך לדעת

להפריד בין דת לאמונה באלוהים.. דת זו דך חיים של מנהגים , אמונה זה משהו יותר - בראש שלנו . . . אני מאמינה , לא כדי להסביר לעצמי דברים שאין לי תשובה עליהם , אלא כדי להרגיש בטוחה יותר , להרגיש יותר מסתם "חיים ומתים" וזה הכל..

Vegetable Salad

New member
אלוהים? ../images/Emo42.gif

פאקינג לא. כאילו, מה נסגר איתכם אנשים? ונניח יש אלוהים, ומה אז? אז זו אחת ממיליוני תשובות מגוחכות פשוט, לסיבה לקיומנו, למה אנחנו פה בכלל ובלה בלה בלה. זה פשוט לא יאומן שמישהו ישב וכתב ספר שלם של מדע בדיוני, ומילא זה תפס בימי הביניים שלאף אחד לא היה מושג קלוש על למה ואיך, אבל זה כל כך אבסורד שזה רב מכר בימינו... לא נראה לכם מוזר שכל הספרים הקדושים של כל הדתות מאוד מאוד דומים? כי לי זה כן. בקיצור, אני מאמינה בי, בעצמי ובתחת שלי (XD), ומוסרת למורה לשל"ח, כן כן אתה. אם אתה קורא את זה וואנבי... דיי לכפייה הדתית!

את תקיפה מדי..

כבוד לאלו שמאמינים כי את גם טועה יש הרבה מאוד דברים בתנ"ך שקרו, ושיש הוכחות מדעיות שזה קרה במובן כלשהו - התנ"ך הוא ספר היסטוריה, הוא לא כולו מדע בדיוני השאלה אם זה קרה בגלל התערבות אל - זה כבר משהו אחר..

Vegetable Salad

New member
אני לא אמרתי שאני צודקת ../images/Emo42.gif

בארור שיש כאלה שמעדיפים להאמין באנלא יודעת מה וטוב להם ושיהיה להם בכיף. אני יודעת שכל תקופת המלכים וכל מיני דברים שכאלה באמת קרו, כי יש הוכחות כמובן. אבל כל הסיפורים על אלוהים -המורה שלנו לתנ"ך לא מאמינה באלוהים, אז היא כל הזמן מספרת לנו למה זה לא יכול להיות אמיתי, והיא בדרך כלל משכנעת.

תראי

אני עצמי לא מאמין באלוהים אבל שני הצדדים יכולים להיות משכנעים מאוד - הכל תלוי מי עומד מולך ומסביר יתכן שהיא אומרת הרבה דברים נכונים - אבל את לא מודעת לדברים אחרים שמשפיעים על מה שהיא אומרת. גם המורה אולי לא מודעת אליהם, וגם דתיים לפעמים לא מודעים לדברים מהצד השני שמפריכים את מה שהם אומרים. צריך לקחת הכל בערבון מוגבל, או לחקור בעצמך, על מה שאנשים אחרים אומרים אסור לסמוך. בכל אופן - הכל עניין של אמונה הכל יכול לקרות אם את מאמינה, כי אלוהים מסוגל לעשות הכל ויתכן שדברים קרו בלי התערבות אלוהים. קיימות המון תאוריות על קריעת ים סוף, או עשרת המכות, שהתקיימו בצורה טבעית לחלוטין. הרפורמים עד כמה שאני זוכר טוענים שאלוהים גרם לדברים האלו להתחיל בעיתויים האלו, ולא שאלוהים יצר את התופעות המיוחדות האלה בהכרח. צריך להכיר את כל הצדדים

adonshokoo

New member
שכנוע...

כשבן אדם משכנע אותך למשהו, זה לא בהכרח אומר אם הוא צודק או לא, סתם שהוא יודע יותר פרטים ממך בנוגע לנושא המסוים.

למעלה