אני באמת רוצה לפתוח דיון

אין לך מושג עידן

דוד בן גוריון היה בטוח שמדובר באוסף של אמונות תפלות ושהדת לא תחזיק מעמד בעידן המודרני, היתה לו ביקורת קשה על האורטודוקיה, הוא חשב שהיא לא מתאימה לזמנה. למה הוא הסכים לשחרר אותם? זאת היתה הצעה של שמעון פרס, זה היה בגלל שדוד בן גוריון ניהל קמפיין להצלת המפעל הציוני מפני הערבים ולא היה לו צורך בפתיחת חזית שניה, בד בבד הוא היה בטוח שהדת עם הזמן תאבד את חיונתה,

saar7650

New member
"אין לך מושג עידן"

צודק, טעיתי. אכן ראשי הציונות החילונית זלזלו בדת. אבל עם כל זלזולם בדת, זכה בן גוריון לאשר את הישיבות הראשונות וטיעונו היה- כדי לשמור על הגחלת היהודית. אך עם כל זה אם ראשי הציונות החילונית גם זלזלו בדת, אז גם הם ירקו לבאר ממנה שתו וייסדו את המדינה. התנ"ך בא ועזר להם לקבל את הארץ, בסוף באים ויורקים עליו. בושה וחרפה!

להיפך

הערכתם של הציונים את התנ"ך ואת היהדות היתה כוול כך גדולה שהם היו מוכנים כמעט לכול קרבן אישי, ותאמין לי שסבתות וסבים שלי יכלו לעשות כסף בברוקלין.

saar7650

New member
להיפך

אתה סותר את עצמך. מצד אחד אתה אומר שייחלו לרגע בו התנ"ך יעבור ויחלוף מהעולם ואף זלזלו בו. מצד שני אתה אומר שהעריכו אותו. איך התבטאה ההערכה שלהם ליהדות ולתנ"ך מלבד זיקתם לא"י? ועדיין לא ענית לשאלתי, האם אתה חושב שצריך צביון יהודי במדינה ואיך תבטא את הצביון הזה? שוב- לפי דעתך. כי דעתי היא שהצביון מתבטא בכך שאין תחבורה ציבורית בשבת, סגירת חנויות במרכזי ערים, אי פתיחת חנויות המוכרים טרפות (כגון חזיר וכיו"ב) במרכזי ערים, וכן על זה הדרך.

גוססי

New member
אתה טועה

הציונות ראתה בתנך הצדקה היסטורית ומוסרית לשיבתנו לארץ, אבל דחתה את המשנה, הגמרא והאורתודוכסיה בכלל כמקור סמכות. אם נדמה לך שיש כאן סתירה, אזי טעות בידך.

saar7650

New member
אתה טועה

עובדה שהוסבו רבנים אורתודוקסים בקום המדינה, ייסדו רבנות אורתודוקסית, זהות היהודי נקבעה ע"פ ההלכה האורתודוקסית, וכיו"ב.

גוססי

New member
הרבנות הראשית האורתודוכסית הוקמה...

עוד ב-1921, כך שעם פרוץ המדינה המצב כבר התקבע.

saar7650

New member
אם לציונות הייתה בעיה עם...

הרבנות האורתודוקסית היא יכלה ל"העלים" אותה עם קום המדינה. עד היום לא עשו את זה ב"ה. ובכלל לאורך כל הדורות הלכה היהדות או לפחות רוב רובה של היהדות תחת ההלכה האורתודוקסית.

גוססי

New member
נראה לך שזה מה שעמד...

בראש סדר העדיפויות של המדינה שהיתה בעיצומו של מאבק על קיומה, במצב כלכלי קשה וניסתה להעלות לכאן כל יהודי שרק ניתן למצוא? אתה באמת חושב שהדבר היחיד שהטריד את מנוחתה של הציונות הוא הרבנות הראשית? בחייך...

saar7650

New member
"נראה לך שזה מה שעמד..."

יקירי, המדינה עם כל המצב הכלכלי שלה גם קיבלה איפיון מסויים. כלומר בשנים הראשונות גם נבנה אופיה של המדינה. אם כ"כ היה חשוב להם הם היו מעיפים את הרבנות האורתודוקסית. אגב- מה עם הנתון שלאורך כל ההיסטוריה רוב העם היהודי הלך ע"פ היהדות האורתודוקסית ורק בתקופות האחרונות סטו מן הדרך (קונסרבטיבים ורפורמים)? לאורך כל הדורות ההלכה האורתודוקסית קבעה מי הוא יהודי, והיום מי שמתיימר לעשות זאת הוא בית המשפט העליון שלא מבין דבר וחצי דבר בהלכות אלה.

בא לך להשוות..

בין מספר החילונים שניתקו את הקשר עם ילדיהם שחזרו בתשובה לבין מספר החרדים שניתקו את הקשר עם ילדיהם לאחר שהם חזרו בשאלה? בא לך להשוות בין מספר החילונים שזרקו את ילדיהם החוזרים בתשובה מהבית לעומת מספר החרדים שזרקו את ילדיהם החוזרים בשאלה מהבית?

lala897

New member
זה באמת טיפשי ונגרר לפסים קצת

מטומטמים. לזרוק ילד מהבית זה לא שיטה לדעת כולם פה. בלי קשר לעובדה שאין לך יכולת להשוות בין המספרים כי אתה לא יודע אותם.

lala897

New member
באמת? למה נראה לך?

אני לא יודעת ואת האמת זה ממש לא מענין אותי אני חושבת שזה טיפשי להתחיל לחשב מי פועל בצורות יותר לא נכונות כלפי ילדיו. למרות שנראה לי שאני מכירה מספיק אנשים שהילדים שלהם יצאו בשאלה והם לא ניתקו איתם חצי קשר. טוב לא משנה, די. זה נהיה יותר מטומטם מרגע לרגע. תתעלם
לא בא לי לריב איתך על כאלה דברים יש נראהלי דברים יותר על רמה שאנחנו יכולים לריב עליהם אז למה לבזבז את האנרגיות שלנו?

טוב, רק תשאלי...

בפורום יוצאים ובפורום חוזרים, ותסיקי מסקנות בעצמך... מה גם שאני מכיר כמה וכמה חוזרים שלא ניתקו את הקשר עם הוריהם.

lala897

New member
נראה לך משעמם לי?

אמרתי לך זה פשוט לא מזיז לי. אני יודעת מה שצריך לעשות לדעתי בשתי המקרים וזה לא אכפת לי מי זורק את הילדים שלו למה וכמה. זה מטומטם להתווכח על זה.פשוט מטומטם. אני מאד נהנית לריב איתך כי זה אקשנים (למרות שאם דרקנס זה יותר אבל עשיתי איתו הסכם הפסקת אש) אבל.. רבתי פה כמה פעמים עם אנשים על דברים מטומטמים ואין לי כח לעשות את זה שוב.. אוקיי?

lala897

New member
למה? יש גם כאלה..

יש את כל הסוגים וכל המינים בכל מקום ובכל חברה בכל ארץ ובכל מדינה- להמשיך?? לא כדאי,נכון?

tamarhp

New member
כמה דברים...

תראה, אלו שזרקו את הילדים שחזרו בשאלה מהבית - בטוח לא עשו את זה בעצת רב, כי הם ממליצים בד"כ לשמור על קשר. אמנם לא בתוך הבית, כדי שלא ינסו להשפיע על האחים הצעירים, אבל מנסים למצוא להם מסגרות מתאימות (יש הרבה!), ולהיפגש מחוץ לבית. חוצמזה, טוויטי טוענת שזריקת יןלד מהבית מכיוון שחזר בתשובה אינם קיימת כלל.

למעלה