אני באמת רוצה לפתוח דיון

אני מאוד אוהב את הדת היהודית

אנשים כמו אמנון יצחק מוציאים לה שם רע, מבזים אותה לא אני, Zה לא קשור לחינוך הטפות דת, זה לא קשור להשכלה, משרד החינוך לא צריך לממן אותם. מי שרוצה ל'הוכיח' שיגיש עבודת מחקר, אם הוא לא מסוגל, אני מצפה שיפנה את התקציבים למה שהם באמת מיועדים.

saar7650

New member
ינקידוד יקירי!

"אנשים כמו אמנון יצחק מוציאים לה שם רע". היה לי חבר שחשב בדיוק כמוך! עד ששכנעתי אותו לבוא ולראות את הרב מקרוב יצאה לי הנשמה. הוא אמר לי תמיד:" לא אלך למטיף הזה, לשונא החילונים הזה, ההרצאות שלו הן סתם הפחדות ושטיפות מוח". לקחתי אותו איך שהוא להרצאה וההוא התבעס שהיא נגמרה. לא אגיד שהוא הסכים עם כל מילה של הרב, אבל הוא בהחלט התרשם התרשמות שונה לחלוטין מאיך שהציגו אותו בתקשורת. בכל אופן- אני מסכים שבהרצאה הדבר לא ממוצה עד תום, אבל הרצאה נותנת כיוון מחשבה, מין זיק ראשוני, לתחילת הדרך ביהדות! ולשם כך היא נועדה.

טוב ,

אני חושב שאני מכיר את כול הקלטות של אמנון יצחק בעל פה, אני שומע אותם אצל הספר שאני מסתפר אצלו, אפשר להגיד שהם משעשעות לא יותר.

lala897

New member
אז מה?

אז אתה לא אוהב את הסגנון. גם אני לא. מה הקשר? למה אתם רואים את הרב אמנון יצחק כמייצגה של היהדות?

saar7650

New member
"מפחידים אנשים ברוחות שדים ושטויות"

לקחת כמה קטעים קטנים מתוך הרצאות שלימות מעניינות, מצחיקות, ומרתקות והפכת את כל הערב לערב שחור משחור, ערב עם סרטי אימה, שמכבים בו את האורות קופצים על האנשים,שוטפים להם את המוח עם חומרי חיטוי מיוחדים, חונקים אותם, מאיימים עליהם עם אקדח ברקה ואז רק אז- אחרי שהם מתחייבים לחזור בתשובה, משחררים אותם לנפשם! ממש "דיוק" מפורט על הנעשה בכנסי החזרה בתשובה...

masorti

New member
המאמר לא עוזר לי...

לא מתואר בו שום מחקר ביולוגי/רפואי העוסק בגנטיקה, אלא מחקר בפסיכולוגיה. ואכן, התוצאות פורסמו בירחון לפסיכולוגיה ולא לרפואה או ביולוגיה. יתרה מזאת, כל המחקר כולו הוא מציאת קורלציות סטטיסטיות ותו לא. המסקנות לגבי השפעת הגנטיקה או השפעת הסביבה הן בגדר סברות-כרס חסרות הוכחה ולא יותר מכך. העובדה היחידה (אם נאמין שזו עובדה מוכחת) בכל המחקר היא שאחוז הילדים ההומואים לאבות הומואים גדול מהאחוז באוכ' הכללית אך קטן מאחוז התאומים ההומואים. כל התיאוריות המפותלות של החוקרים מבוססות על הנחת היסוד שתאומים מראים אותה נטייה מינית בגלל גנטיקה. שטויות. זוג תאומים שגדל אצל אותם הורים, הושפע מאותם חברים, ואכל בבית אותו מזון.. מן הסתם שיושפע בדרך דומה מהסביבה. לכן, הגיוני שאם אחד מהם הפך להומו אז גם השני עלול להפוך להומו באותם תנאי סביבה. העובדה שהם תאומים רק אומרת שתנאי סביבה זהים יגרמו להם בסבירות גבוהה יחסית לתוצאה זהה. בקיצור... הטענה שהכול גנטיקה היא חרטא. היות שכך, אי אפשר "לחסר" את הגנטיקה של התאומים מההשפעה החינוכית של האבות ההומואים. לכן יש מקום לחשוד שהסטטיסטיקה מלמדת שאבות הומואים משפיעים על בניהם להיות הומואים. וזאת בניגוד לטענת החוקרים. להבא תביא לי מאמר שעוסק בגנטיקה ולא בחלוקת שאלונים לילדים של הומואים.

vizini

New member
חוששני שלא הבנת את המסקנות.

נבדקו שתי הנחות: המרכיב העיקרי בהומוסקסואליות הוא גנטי, או סביבתי. אם הוא גנטי, אז צפוי שאחוז הילדים ההומוסקסואליים שנולדים להורים הומוסקסואליים יהיה מסויים, בהתאם למתאם הגנטי בין הורים וילדים. אם לעומת זאת המרכיב העיקרי הוא סביבתי, אז צפוי אחוז גבוה הרבה יותר. כמו למשל אחוז הילדים של הורים מעשנים, שיעשנו בעצמם.

masorti

New member
הבנתי מצוין את המסקנות...

אלא שהן מבוססות על אקסיומה אוילית של החוקרים, שלפיה המיתאם בנטייה המינית בין תאומים נובע אך ורק מגנטיקה. הטענה הבסיסית שלהם היתה שהשפעת האבות ההומואים על ילדיהם (שהתבטאה באחוז הילדים ההומואים הגבוה מכלל האוכ') היא גנטית בעיקרה. ואיך הם יודעים זאת? כי תאומים מראים מתאם גבוה מאוד להומואיות. מכאן שאותו מרכיב גנטי רב כוח קיים גם בין אבות לבניהם, אז אם מחסירים את המיתאם הגנטי אב-בן (המוערך לפי המיתאם אח-אח) - רואים שלא נשאר שום עודף קורלציה ביחס לאוכ' הכללית שצריך להסבירו בהשפעה סביבתית של האבות ההומואים על בניהם. אלא שכל התיאוריה מבוססת כאמור על אקסיומה דבילית. ולכן אין בתיאוריה זו ממש והיא שווה כקליפת השום.

masorti

New member
נ.ב. יש לי בשבילך הצעה למחקר...

תעביר את השאלון על נטייה מינית לצעירים שאמהותיהם הביולוגיות הן לסביות, אך הם הועברו בינקותם לאימוץ ואינם יודעים דבר על אמם. תמהני האם תקבל נטייה מוגברת ללסביות ביחס לילדים מכלל האוכלוסיה (או ליתר דיוק: לצעירים מרקע סוציו-אקונומי ממוצע ומעלה, המקביל למשפחה מאמצת ממוצעת).

masorti

New member
תיקון קטן...

"נטייה מוגברת ללבסיות" = נטייה מוגברת לחד-מיניות. הרי הילדים יכולים להיות גם זכרים.

masorti

New member
והבהרה שנייה...

כמובן שמדובר בצעירים שאינם יודעים שהם מאומצים. אחרת לא נוכל להשוותם לאוכ' הכללית, ונצטרך להתחשב בבעיות הנפשיות שגורמת העובדה שאדם יודע שאמו נטשה אותו.

masorti

New member
לויזיני: הנה המאמר המקורי...

ראה המאמר הראשון מתוך שניים כאן. דרך אגב, המאמר מדבר על 55 אבות הומואים ו- 82 בנים הומואים (שרק עבור 43 מהם הושג מידע מלא לצורך המחקר). נניח אפילו שכל 82 הבנים ענו על שאלות המחקר במלואן. לי נדמה שסטיית התקן היא בערך 0.11. אז כשמשוים 9% של בנים הומואים לאבות הומואים עם האחוז בתאומים, לא לשכוח לציין מהו הפלוס-מינוס. בקיצור, עוד סיבה לפקפק ברצינות של המחקר.

© Tweety ©

New member
אני לא יודעת באיזה מימד אתה חי

ובאיזו שנה. אבל כל המחקרים שנעשו בתחום הוכיחו מעל לכל ספק שנטייה מינית היא עיניין גנטי מול.ד לפני כמה שבועות התפרסם מחקר שזה משהו שמתגבש אצל העובר עוד בבטן אימו.

masorti

New member
חה חה חה...

"כל המחקרים שנעשו בתחום..." התכוונת ודאי לאיזה "מחקר" מגמתי במימון ארגוני ההומואים בארה"ב. נראה אותך מביאה ביבליוגרפיה למחקרים רציניים שהתפרסמו וטוענים מה שאת אומרת. ו"רציניים" אומר שהם גם התפרסמו בעתונים מדעיים רציניים בתחום הרפואה, ולא רק בצהובונים בארה"ב. המקסימום שאפשר אולי לטעון הוא שיש מרכיב גנטי מסוים בנטייה המינית... משהו מקביל לנטייה להשמנה או לקבוצת סיכון לחלות במחלת לב. אבל כמו שלא כל בעל נטייה להשמנה חייב להיות שמן, כך גם לא כל מי שנמצא ב"קבוצת סיכון" לחד-מיניות חייב להיות חד-מיני. הגורם המכריע הוא הסביבה ולא התורשה.

וגם אפשר לכתוב את זה ככה?

המקסימום שאפשר אולי לטעון הוא שיש מרכיב גנטי מסוים בנטייה המינית... משהו מקביל לנטייה להשמנה או לקבוצת סיכון לחלות במחלת לב. אבל כמו שלא כל בעל נטייה להשמנה חייב להיות שמן, כך גם לא כל מי שנמצא ב"קבוצת סיכון" לחד-מיניות חייב להיות הדגש| הטרוסקסואל . הגורם המכריע הוא הסביבה ולא התורשה.

lala897

New member
בקשר לאימוץ ילדים ע"י הומוסקסואלים

זה עדיין לא ברור שזה טוב לילד לחיות אצל משפחה שמורכבת משני גברים או משתי נשים מבחינה פסיכולוגית- זה מה שאני שמעתי שזה יכול להזיק לילד. וזה נשמע הגיוני כי זה לא סביבה טבעית.(אם כל הכבוד זה להיות הומוסקסואל אמור להיות יוצא דופן ולא המצב הנורמלי למרות שכיום יש לי הרגשה שזה נהיה מגניב להיות הומו ואנשים משכנעים את עצמם פסיכולוגית שהם הומוסקסואלים)

tamarhp

New member
../images/Emo45.gif

1. זה מה שכתבתי בהודעה שלי... 2. בקשר לסוגריים - זה גם מה שאני אומרת הרבה פעמים.

tamarhp

New member
אויש.. אל תזכירי לי..

הרגע רבתי עם מישהו באייסיקיו כי הוא התאכזב שאין לי טלפתיה ולא הבנתי אותו נכון.. עכשיו מנסים להשלים בינינו.

למעלה