אני באמת רוצה לפתוח דיון

© Tweety ©

New member
את בכוח מנסה לריב איתי ?

ביקשתי מההתחלה לא לגרור את הויכוח לרמות כאלו. 1. בשבילי בן אדם שזורק את הילד שלו מהבית לרחוב שזה לא המקום הכי סימפטי הוא לא אנושי. 2. אמרת בעצמך שזו תועבה או סטייה-לא זוכרת ובגלל זה לא מוקמים בתי מחסה. 3. כפיתי? היה ניסיון לכפות! אני חושבת שבכל הדתות ובכל המגזרים הקשר בין אמאבא-לילד הוא הדבר הכי חזק שאי אפשר לערער עליו. 4. אני חיה בשלום איתן כפי שאת רואה אני לא מתרגשת מההתקפה היומית שלך. 5.למה פנינים? מה אמרתי אני לא מורידה את עצמי לעולם מתחת לרמה שלי. סבבה?

tamarhp

New member
אני מנסה להתחיל?

אני גוררת את הויכוח? אני מתקיפה? ("אל תתהדרי בנוצות לא לך" זה לא משפט שלי..) מתנדב צודק - יש לך כישרון לסלף דברים.

© Tweety ©

New member
תגובה הולמת לדברייה

אני לא אוהבת את הניסיון הזה להגיד שאתם מודרנים וסבלנים ובאותו משפט להגיד שהומוסקסואליות זו סטייה ותועבה. חלאס חלפו הימים האלו אנחנו לא חיים בתקופת התנ"ך. בכל העולם אנשים מקיימים זוגיות תקינה מאמצים ילדים ומתחתנים. רק כאן-בגלל הדת- אנחנו לוקחים לאנשים את הזכויות הכי בסיסיות. וזה לא חדש שהמדינה הזו גזענית. אחרי זה מתפלאים למה יש את מצד הגאווה. רוצה להגיד למה?

© Tweety ©

New member
למה כדי שתוכלו להשתלט על המדינה

שלי? ולתת את העונשים המקראיים לכל מי שפושע ולא עובד את אלוהים. אני נלחמת על המדינה הזו,ולא מוותרת עליה. ולא אני לא עוברת לצרפת תרגעי את עצמך. זה שהמדינה הזו אוכלת יושביה ידוע לכל.

tamarhp

New member
המדינה שלך?

ולמה החלטת שהיא שייכת לך יותר מאשר היא שייכת לי? וכמו שאת רוצה שנחייה עפ"י החוקים החילוניים - אני רוצה שנחייה עפ"י החוקים הדתיים! וכמו שאת לא מתכוונת לוותר - גם אנחנו! "המדינה אוכלת יושביה" - א. זו הארץ, לא המדינה. ב. אלו היו דברי המרגלים, שנענשו אח"כ במיתה.

© Tweety ©

New member
זו ארץ אוכלת יושביה

מה יקרה לי יכה בי ברק? ולמה את בעד כפייה של חוקים ומנהגים שלא מקובלים עליי?!

tamarhp

New member
ולמה את בעד כפייה של חוקים ומנהגים

ולמה את בעד כפייה של חוקים ומנהגים שלא מקובלים עליי?! אני רוצה שהחנויות יהיו סגורות בשבת ושלא תהיה תחבורה! אני רוצה שאני אוכל לקנות בכל חנות שהיא, כי כולן תהינה כשרות! אני רוצה שיהיה אפשר ללכת ברחוב בלי לעצום את העיניים! אני רוצה שיסגרו את הדיסקוטקים ליד הבית שלי כי זה מפריע לי בשבת! למה את בעד כפייה של חוקים ומנהגים שלא מקובלים עליי?!

vizini

New member
את מתבלבלת.

חנויות סגורות בשבת זו כפיה על בעל החנות ועל הקונים הפוטנציאלים. חנויות פתוחות בשבת לא כופה כלום על איש. חוסר תחבורה בשבת כופה על אנשים שאין להם רכב להישאר בבית תחבורה ציבורית בשבת לא כופה כלום על איש. אפשר ללכת ברחוב בלי לעצום את העיניים. עובדה, אני עושה את זה כל הזמן...

saar7650

New member
"את מתבלבלת."

"חנויות פתוחות בשבת לא כופה כלום על איש." בוודאי שכן! הן כופות ומאלצות אנשים אחרים לפתוח גם כן את חנויותיהם בשבת! שהרי, אם אדם דתי לא פותח חנות בשבת והאחר כן פותח זה גורם ל"הברחת" קלינטים מהחנות הסגורה אל הפתוחה! ולכן יש פה פגיעה בדתי ובסטטוס קוו.

vizini

New member
אתה יודע מה פירוש המילה "כופה"?

אם לא, מומלץ להסתכל בעיתון.

saar7650

New member
'אתה יודע מה פירוש המילה "כופה"?'

לא! אני לא יודע... אני מקווה שאחרי שקראת את הודעתי בנוגע ללימוד בישיבה והמלצתי לך לעיין במילון ולבדוק מה פירוש כל מילה תוכל לעזור לי... כפיה=אילוץ! אותו חילוני הפותח חנותו בשבת מפר את הסטטוס קוו ומאלץ אחרים (שומרי שבת) לפתוח גם כן חנותם בשבת מחשש שיברחו לקוחות!

vizini

New member
לא, אתה לא יודע.

איך החילוני מאלץ אחרים? הוא עומד עם אקדח על רקתם?

masorti

New member
הוא מאלץ ע"י לחץ כלכלי...

אם הדתי לא יפתח את חנותו בשבת הוא פשוט יפשוט רגל. חוץ מזה, המונח "כפייה" בהקשר שלנו כולל גם פגיעה באיכות החיים.

vizini

New member
אין זה אילוץ. בוודאי לא כפיה.

אם יש לו קהל לקוחות נאמן, או השירות שהוא נותן טוב יותר בשאר ימות השבוע, הוא לא יפשוט את הרגל. אני גם לא רואה שום קשר בין פתיחה בשבת לבין אבדן לקוחות. לא כל האנשים קונים בשבת, וגם אלה שקונים בשבת, קונים גם בימי חול. אז הקשר הוא רופף, אם בכלל, ובוודאי שאינו "כפיה" במובן כלשהו. המונח כפיה בהקשר שלנו כולל רק כפיה, פשוטו כמשמעו.

tamarhp

New member
מעניין

כשפסיכולוגים מדברים על "לחץ חברתי" הם לוקחים את זה כתופעה רצינית שלא כל ילד יכול לעמוד בה. למרות שהחברה לא עומדת עם אקדח צמוד לרקה.

vizini

New member
לכן זה נקרא "לחץ חברתי" ולא "כפיה

חברתית". אם אבצע פשע ואטען להגנתי כי ביצעתי זאת כתוצאה מ"לחץ חברתי", קרוב לוודאי שאורשע, ואפילו בטיעון לעונש ספק אם יתחשבו בכך. אם לעומת זאת, אטען כי עשיתי זאת בכפיה כי היה אקדח צמוד לרקתי, קרוב לוודאי שאזוכה, או לכל היותר אקבל עונש מופחת או סמלי.

masorti

New member
"כפייה דתית/חילונית" היא מותג...

שכולל גם לחץ חברתי ופגיעה באיכות חיים. בוא ונלך לכיוון אחר... מה דעתך שאבנה מול ביתך מגדלי מגורים מכל הכיוונים ואחסום לך את הנוף? הרי אני לא כופה עליך כלום. אבל משום מה, אם החוק יהיה בצורה מוחלטת לצד הקבלנים - אתה תראה בזה סוג של כפייה (אולי "כפייה סביבתית") עליך. אז בדיוק באותו אופן מרגיש הדתי לגבי תחבורה בשבת ומכירת חמץ בפסח וכיו"ב. מדובר בפגיעה באיכות חייו, שנכפית עליו בלי שיוכל להתגונן.

vizini

New member
לא. כפיה היא כפיה, לחץ חברתי

הוא לחץ חברתי, ופגיעה באיכות חיים היא פגיעה באיכות חיים. אלה דברים לא קשורים. המגדלים בהחלט יהיו פגיעה באיכות חיים, אך לא כפיה.

למעלה