אני באמת רוצה לפתוח דיון

גוססי

New member
זה תקף לכל תחומי הפעילות המסחרית

"אתה רוצה לסלק את הדתיים ממרבית הפעילות הכלכלית במדינה, ולאלץ אותם להתרכז בשכונות מבודדות" ממש לא. מה שאני רוצה הוא שאנשים יפסיקו לחשוב שאמונתם מקנה להם זכויות יתר. "זו היתה בדיוק המדיניות של הצאר הרוסי שחייב את היהודים להישאר ב"תחום המושב". וכנ"ל לגבי משטרים אנשטישמיים אחרים" טוב, אז אני אנטישמי. עכשיו אתה מרוצה? סבבה, אני שמח בשבילך.

saar7650

New member
"לא, אתה לא יודע"

"איך החילוני מאלץ אחרים? הוא עומד עם אקדח על רקתם?" כן- בדיוק כמו שהחרדי עומד עם אקדח ומאיים על החילונים!!! ונכון- אני לא יודע. רק אתה יודע... ועכשיו שאלה לחברי הפורום- על מי נאמר "מי גאון של אמא"??? נכון!!! יפה חברים! על ויזינושל'ה... כפיים...

מי שמקבל עליו עול מצוות

מעיד על עצמו שהוא מוכן לשלם את המחיר, אי אפשר להעביר אותו על עכתפים של אחררים, בסוף עוד נגיע למצב שבוא ישלמו לאנשים בשביל שיהיו דתיים ..

lala897

New member
אתם באמת מסכנים מאד. איזה עול

עצום אנחנו עליכם. אני נהית חולה מלשמוע את כל השטויות האלו.

saar7650

New member
"מי שמקבל עליו עול מצוות"

"אי אפשר להעביר אותו על עכתפים של אחררים," לא כל כך הבנתי למה התכווין המשורר...

גוססי

New member
זה אומר...

שאם ראובן רוצה להיות דתי זה עניינו הפרטי בלבד, ושמעון החילוני לא צריך לסבול כתוצאה מכך.

lala897

New member
עידן- אתה לא מבין?

המסכנים סובלים יסורים בגללינו. לא צר לך עליהם?

גוססי

New member
תגובה מעניינת

בפרט שהיא באה מצד אלה שבוכים כבר עשרות שנים על הפריצעס ברחובות, על חילול השבת בפרהסיה, על שנאת הדת, על יבוא גויים, על השד-יודע-מה. האם עלי להבין שבעצם אין לכם יותר שום תלונות והכל בסדר?

לילה לא עניין שלי שאת דתיה

אנשים עובדים 6 או 5 ימים רוצים בסוף השבוע לנסוע למשחק כדורגל או לראות את הסבתא, או סתם לנסוע לחוף הים, לא רוצה לנסוע לא צריך אין לכם זכות לקבוע מה יעשו אחרים .

lala897

New member
אתה מדבר אלי? אם כן אז זה ללה

לא אמרתי לך מה לעשות. זה ממש לא מהדברים שמענינים אותי. רק אמרתי שכנראה אתם נורא מסכנים כי מישהי כמוני בטח ממררת לך את החיים.

טוב ללה מצתער, אני לא אוהב לריב

אבל אם את רוצה תשובה אמיתית, אז כן, יש לנו בעיה רצינית עם השפעה דתית על חיינו, אנחנו מרגישים שאנחנו נושאים על גבנו מטען זר,לא שלנו, מעולם לא היה כזה.

lala897

New member
גם אני לא אוהבת לריב. אז לא נריב

טוב?
אתם מרגישים שאתם נושאים על גביכם נטע זר שמעולם לא היה שלכם? too bad זה מאד עצוב לי אבל אני לא יכולה לעזור לך בקשר לזה. נולדת יהודי. תחיה עם זה. ובמקום לילל תעזה עם זה משהו בחיים שלך.

lala897

New member
ברור שאתה לא יהודי בזכותם של

הרבנים. אבל מה בדיוק היתה הבחירה? אתה גר?

saar7650

New member
"זה אומר..."

"שמעון החילוני לא צריך לסבול כתוצאה מכך." המדינה הזו הוקמה על בסיס התנ"ך. כלומר כשבאו והקימו את המדינה הביאו את התנ"ך כהוכחה לכך שארץ ישראל שייכת לנו ויש לנו זיקה אליה. לכן באיזשהו מקום צריך לשמר צביון יהודי במדינה הזו. אני לא בא ומחטט לכל אחד בחייו הפרטיים, אך בתור מדינה אני חושב שהצביון היהודי חייב להישמר!

גוססי

New member
נכון שהתנך שימש כהצדקה ההיסטורית...

לתנועה הציונית, אבל היהדות עצמה אומרת שההלכה עוקרת מקרא, אז למה התנך צריך לחייב אותנו? "אך בתור מדינה אני חושב שהצביון היהודי חייב להישמר!" בבקשה. נסה לשכנע את הציבור בנחיצות צביון יהודי בדרכי נועם. עד עתה הנסיונות לעשות זאת בעזרת חקיקה נכשלו, ולדעתי אפילו השיגו את המטרה ההפוכה - המאסת הדת על כל אלה שמלכתחילה לא ראו בה מטרד ציבורי.

saar7650

New member
הסבר:

הלכה עוקרת מקרא לא קשור כלל לענייננו. זהו עניין עמוק מאוד ולא ניתן להסבירו על רגל אחת. בכל אופן, ראשי הציבור שהיו בקום המדינה הבינו שצריך לשמר צביון יהודי למדינה ועובדה שכך עשו. בן גוריון נתן הסכמתו לישיבות כדי "לשמור על הגחלת היהודית", וכן על זה הדרך. לנסות לשכנע את הציבור בנחיצות צביון יהודי?! היום כבר הכל נקרא כפיה דתית. אפילו סטטוס קוו מופר. כל דבר שקשור לדת רואים בו כדרך להפוך את המדינה למדינת הלכה, ל"חומייניזם" למיניהם. התפיסה היום לכל מה שקשור לדת שונה מבעבר עקב שטיפת מוח של התקשורת הישראלית והמפלגות שנושאות את דגל החילוניות! חבל שזה כך, אך זו המציאות שחלחלה במשך השנים. לשנות סטיגמות שנקבעו ונטבעו כבר במוחה של החברה הישראלית כמעט לא אפשרי. ולכן ישנו ניסיון להמשיך ולשמור על הצביון היהודי במדינה ע"י חקיקת חוקים. הלואי שיגיע היום והחברה הישראלית תבין שצביון יהודי הוא עיקרון בל יעבור במדינת ישראל! אני לא רואה את זה קורה בשנים הקרובות, להיפך! והלוואי ואתבדה.

למעלה