אני באמת רוצה לפתוח דיון

saar7650

New member
'אתה רק מבהיר יותר ויותר שאינך '

'מבין במה מדובר.' שוב, כרגיל אתה מצביע על מום באחר כשהמום נמצא ממש בך! הסבר- על פי כל המאזנים שנעשו תוך קיזוז הגורמים החיצוניים הוברר מעל לכל ספק כי פתיחת חנות בשבת פוגעת בהכנסות החנות הסגורה בשבת! ועל כך התרעמו הרבה מאוד חנויות של בעלים דתיים, ושל אותם חילונים הגרים בעיר וע"פ חוק העזר העירוני אינם יכולים לפתוח חנותם בשבת, בניגוד לבעלי החנויות בקניון! אם אתה רוצה- אתה מוזמן לגשת לחנויות הללו ולבקש את המאזן השנתי שלהן ותעשה השוואה בין ההכנסות בזמן שחנויות אחרות שהיו פתוחות בשבת ובזמן שכל החנויות היו סגורות בשבת! אגב- אני שמתי לב שבד"כ (סליחה- בעצם כל הזמן, לאורך כל הודעותיך) אתה מביא שלל מאזנים תוך קיזוז גורמים חיצוניים.

vizini

New member
סוף סוף נחשפים שקריך.

אתה מוזמן להציג ולו מאזן אחד כזה. כל עוד לא עשית זאת, אתה פשוט שקרן.

saar7650

New member
'סוף סוף נחשפים שקריך.'

נכון- הבעיה היא שרק אתה "חושף" אותם. שאלה קטנה לי אליך מתלהם שכמותך,(למה אתה מתלהם? vizini / נטעים ומסורות חז``ל, אגב הסוגריים היו כדי להראות שאתה בד"כ פוסל אנשים כשהמום נמצא ממש בך!) האם אי הבאת ראיה אומרת שהדבר לא קרה? לא! לא יקירי אין זה אומר כך... ובנוסף לכך, הצעתי לך ללכת לחנויות ולבדוק את המאזנים בעצמך, הרי כל דבר שאני אביא הוא שקר בעיניך... ומלבד זאת איך אסתכל ואוציא את המאזנים לאור בעודי נבער, בור, נבל, ועכשיו גם שקרן! (יפה- אתה מוסיף עוד מלל "זך" "נקי" ו"טהור" ללקסיקון המשוקץ שלך).

vizini

New member
כמה מעלות באדם אחד...

גם שקרן, גם טיפש וגם לא מקורי (מעתיק את כותרות ההודעות...) ברור לי שלא תוכל להביא מאזנים כאלה. אם היית קצת פחות טיפש וקורא את ההודה הקודמת שלי, היית גם מבין שלא די במאזן אחד. למעשה, צריך חברת מחקר רצינית כדי להרים פרויקט כזה. לא סתם מסורתי לא נענה לאתגר לנסות ולהוכיח קשר כזה. אבל אתה - טוב, אנחנו יודעים מי קופץ בראש...

saar7650

New member
'כמה מעלות באדם אחד...'

"גם שקרן, גם טיפש וגם לא מקורי (מעתיק את כותרות ההודעות...)" עקב כך שאני מעתיק ממךאת כותרות ההודעות אני זוכה לשלל המעלות הנאמרות לעיל! "אם היית קצת פחות טיפש וקורא את ההודה הקודמת שלי, היית גם מבין שלא די במאזן אחד." אז קודם אני מקווה שסוף סוף הצלחת להבין (ואי אנ'לא מאמין!!! א-ת-ה, כן א-ת-ה הצלחת להבין!) שאי הבאת ראיה לא אומר כי הדבר שקרי. כל עוד לא ביצעו מחקרים תסתפק בתגובות שלי! ואגב לגבי החמור קופץ בראש... שים לב... כבר סיכמנו- כל הפוסל במומו פוסל... ודי לחכימא (נראה אם נשאר בך שמץ של חכמה....) ברמיזא!

saar7650

New member
הבה נראה מי שקרן-

גם את זה אתה לא מבין ויזיני?! שוב לצחוק לך בפנים?... "על פי כל המאזנים שנעשו תוך קיזוז הגורמים החיצוניים הוברר מעל לכל ספק כי פתיחת חנות בשבת פוגעת בהכנסות החנות הסגורה בשבת!" המאזנים של בעלי החנויות שביצעו אותם באופן פרטי,יקירי. כפי שכתבתי לך כאן- "אם אתה רוצה- אתה מוזמן לגשת לחנויות הללו ולבקש את המאזן השנתי שלהן ותעשה השוואה בין ההכנסות בזמן שחנויות אחרות שהיו פתוחות בשבת ובזמן שכל החנויות היו סגורות בשבת!" ראית?... לא הפניתי אותך למחקר כל שהוא, אלא למאזנם הפרטי של בעלי החנויות! אחחחחחחחחחחחחחח ויזיני... כל כך משעשע לראות אותך מתפתל בלהציג אותי כשקרן ולהטיל בי את שאר מומיך! כי כשי שאמרתי, כל הפוסל במומו פוסל! אנא ממך ואני מבקש זאת בכל לשון של בקשה! למענך אני אומר זאת- קרא מס' פעמים את תגובותיי ונסה להפנים אותן לאט לאט. אולי מזג האוויר החם ששורר בחוץ משפיע עליך, לכן השתדל ללגום מעט (בעצם הרבה) מים קרים כדי שמוחך יצטנן במקצת ותוכל להבין את תגובותי! כל טוב- ורפואה שלימה!

vizini

New member
לא רק שקרן - גם טיפש.

"תוך קיזוז הגורמים החיצוניים הוברר מעל לכל ספק" איזה גורמים חיצוניים, טיפש? איך הם קוזזו, טיפש? איך הוברר מעל לכל ספק, טיפש?

lala897

New member
דדדדדדיייייייייייי!!!../images/Emo18.gif

תפסיקו אם הכינויים האלו!!!! זה מלחיץ אותי!!!

saar7650

New member
להלה יקירתי!

ביקשתי כבר מס' פעמים ממר ויזיני לחדול מההכפשות על הציבור הדתי בכלל ועליי בפרט. (שורה 2 מלמעלה). לא מעניין אותו כלום. הוא ממשיך לכנות אותי בכינוייו הבזויים, והגדיל עוד יותר, כשאמר את המשפט הזה- שתי שורות מלמטה. לכן, נאלצתי להשיב לו כבשלו כנראה רק את השפה הזו הוא מבין. בכל אופן ידי מושטת לשלום, נראה מה הוא יגיד...

saar7650

New member
ה"טיפש" יסביר לך...

ראשית, אני רואה שאתה קצת עצבני- אני מבין שלא קיבלת את הצעתי ללגום מים קרים,או שלא לקחת יחד איתם קצת תרופות לשיכוך העצבים. ככה זה, ויזיני כשאדם יודע שהוא טועה הוא כועס ומשתבשת עליו דעתו. אגב- מים יש בכינרת לאחר שמפלס הכינרת עלה, לכן יקירי נצל זאת! לאחר הפתיחה הידידותית אשמח להמשיך ולהסביר לך לאט לאט, רק אל תשכח ללגום מים (רצוי מאוד קרים) וכדור אחד או שניים להרגעה, אחד אני מאמין לא יספיק- לכן כבר אני מציע לך, קח שניים! "איזה גורמים חיצוניים, טיפש?" הגורמים החיצונים עליהם אתה דיברת, אני תוהה שמא אינך יודע על מה אתה מדבר... השפעות עונתיות, השפעות חיצוניות (מצב הכלכלה, מצב הביטחון, השפעות אחרות). כשבעל עסק מסויים (נאמר אחד "חכם" ו"גאון של אמא" בשם- ויזנושל'ה) מסכם את המאזן השנתי שלו הוא בודק את הכנסותיו ואת הוצאותיו. ובודק גם כן מדוע הכנסותיו היו פחותות/או מרובות משנה קודמת? כדי לבדוק זאת הוא בוחן את המצב הכלכלי הנתון ומשווה אותו לאחרים. כלומר- אם אחרים גם כן במצב ירוד (גם להם ירדה ההכנסה) הוא מבין שאינו היחיד ומסיק מכך שהדבר לא היה תלוי בו כי אם במצב הנתון של המשק. אך אם רואה בעל העסק שאחרים משגשגים ביחס אליו הוא מבין שיש בו עצמו דבר לקוי ולכן הוא בודק. מה היה לקוי בו? בשיווק שלו וכיו"ב. או יכול גם להיות שהוא סובל מכך שחנויות אחרות הסמוכות אליו פתוחות בשבת וגורמות ל"בריחת לקוחות" מחנותו. וכן על זה הדרך... אני מאוד מקווה שכבעל עסק נכבד גאון וחכם ויזינושל'ה לא תצטרך הסברים נוספים! להתראות ידידי... ושוב- אל תשכח ללגום מים! אם לא הבנת- קרא שוב!!! שוב, ושוב- עד שתבין כדי שלא תטריח אותי ואת חברי הפורום להמשיך ולהסביר לך דברים ברורים מאליהם. יום טוב - ורפואה שלימה בע"ה!

vizini

New member
הטיפש לא מסוגל להסביר לעצמו.

איך בעל חנות עושה זאת? איך הוא יודע אם הירידה שלו היא בגלל שבחנות של יוסי היתה מכירת חיסול, או שבחנות של יעקב היה מבצע, או שפשוט הסחורה שלו התישנה, או שעבודות בכביש או מזג אויר הורידו את מספר הקונים, או אלף ואחת סיבות אחרות? אף בעל חנות לא יכול לעשות דבר כזה. הוא בטח לא יכול לשאול בעלי חנויות מתחרים (צריך להיות טיפש במיוחד כדי לחשוב על דבר כזה) כי הם יצחקו ממנו. מה פתאום שיגלו למתחרה אינפורמציה עסקית? אפילו למס הכנסה הם לא מספרים. אז למתחרה שלהם הם יספרו? אבל אתה אמרת יותר מזה. אתה אמרת שבעלי חנויות עשו את זה. אז עכשיו אני מצפה ממך לרשימת שמות, כתובות ומספרי טלפון של החנויות האלה.

saar7650

New member
ויזיני, אל תצחיק אותי- תשעת הימים!

"איך הוא יודע אם הירידה שלו היא בגלל שבחנות של יוסי היתה מכירת חיסול, או שבחנות של יעקב היה מבצע, או שפשוט הסחורה שלו התישנה, או שעבודות בכביש או מזג אויר הורידו את מספר הקונים, או אלף ואחת סיבות אחרות? אף בעל חנות לא יכול לעשות דבר כזה." ויזינושל'ה יקירי, בעל החנות לא יכול לעשות זאת מפני שהדוגמא שהבאתי לא הייתה טובה... אם לא הבנת אז הדוגמא לבעל החנות היא אתה! אתה בתור בעל עסק לא יכול לעשות דבר מלבד לקלל ולהכפיש את לקוחותיך. בכל אופן, בעל עסק נורמלי מודע למצב במשק, מודע למבצעים של מתחרים, מודע למכירות חיסול של מתחרים, מודע לכך שהסחורה פחות טובה מאחרים מודע לשינויי מזג האוויר והשפעתם על הקונים, מודע לה-כ-ל! ממש כמעט להכל! לכן- כל בעל חנות נורמלי (ואני מצטער שלא הבאתי בתגובה הקודמת דוגמא טובה...) יכול לעשות זאת. אגב- אני אמרתי שבעל חנות אמור לספר למתחריו על המבצעים???!!! שתית מים או וודקה?... איפה ראית את זה?! רוצה שמות ומס' טלפון?! לא! נראה לך שאני אביא לך מס' טלפון של בעלי חנויות?! בסוף עוד יחשבו שאיך שהוא אני קשור אליך והמצב שלי יהיה בכי רע! אך אתה מוזמן ללכת ולבדוק בעצמך יקירי...

saar7650

New member
"הוכחת סופית את כל מה שאמרתי."

די ויזיני... באמת? הצלחתי להוכיח כל מה שאמרת?... או כל מה שאני אמרתי? כי לפי עניות דעתי כל שאלותיך והכפשותיך זכו לתגובות יקירי... אך אפילו הוכחות פשוטות ותגובות פשוטות כנראה לא תבין! בטח לא שתית מים, או ששתית אבל לא מספיק, או ששיתת מספיק אבל לא קרים! תראה איך אני דואג לך ויזינושל'ה... עושה ה-כ-ל כדי שתצליח להבין את תגובותיהם של- הבורים הנבערים הנבלים השקרנים והחמורים! יום טוב יקירי... נתראה אך ורק בשמחות בע"ה! אם אתה תשתתף בוויכוחים בכלל יהיה משעשע לראות את תגובותיך...

vizini

New member
מאחר והוכחת שכל מה שאמרתי עליך

נכון, אין לי עוד עניין לדון איתך. תהיה בריא.

saar7650

New member
מאחר והוכחת שכל מה שאמרתי עליך

תהיה בריא. אמן- אני אהיה בריא. רק מה- נדמה לי ששוב שכחת לשתות מים, או שכנראה הץתבלבלת בין מים לוודקה. אני הוכחתי את הדברים שאני אמרתי. אתה התלהמת, קיללת ולא הוכחת דבר... זהו... עכשיו אפשר להיפרד... רפואה שלימה ויזינושל'ה...

ch561

New member
סלח לי מסורתי

אבל אין לי כל רצון או בכלל מחשבה על עסקים של דתיים. רוצה יפתח בשבת לא רוצה לא יפתח. יפסיד כסף בעייתו. אם אדם רוצה לקנות בשבת זכותו במדינה דמוקרטית. אין פה שיוויון! לקחת על עצמך עולה של תורה (דגש על עולה!!!) חייה ותן לחיות. אף דתי לא מתקומם על חברות ביטוח לרכב שמורידות את פרמיית ביטוח מקיף לדתיים (במסווה מי שלא נוסע בשבת). זה שיוויון? רכב שנוסע בשבת נגנב/מתרסק יותר? אתה בתור מסורתי ושיוויוני נלחם בהפסד הכסף הזה לחילונים? אני מניח שלא. כי הרי זה לא מפריע לך שאני ישלם יותר אבל שאתה תפסיד את כספי כקונה בשבת, זה נורא פשוט נורא. אז די לכפייה הדתית. מספיק עם מדינות דת מסביביינו. תנו לחיות במדינה מערבית מתפתחת. אין לי בעיה שכל יום תתפלל בבית כנסת 10 פעמים ולא 3. אבל תן לי לחיות כפי שאני רוצה. מי אתה שתגיד לי מה עונג שבת בשבילי? אני חייב להיות בבית כנסת? לא בשבילי עונג שבת זה לסוע כן ליסוע לטייל בארץ ובדרך חזרה לקנות משהו בשפיים. חישובים על הפסד ורווח לא על הגב שלי.

גוססי

New member
יש לדתי שתי אופציות:

הוא יכול להעביר את עסקיו לאיזור בו השבת נשמרת כהלכתה או לפרוש מהעיסוק במסחר קמעונאי. מי שאינו יכול לעמוד בתחרות חפשית אין לו מה לחפש בתחום. עסקים בכל העולם קמים ונופלים משום שהם לא עומדים בתחרות, ואין שום סיבה שהדתי יקבל יחס מיוחד.

masorti

New member
מצוין. בדיוק מה שרציתי לשמוע...

"יש לדתי שתי אופציות: הוא יכול להעביר את עסקיו לאיזור בו השבת נשמרת כהלכתה או לפרוש מהעיסוק במסחר קמעונאי". ומן הסתם הכלל הזה תקף גם למסחר סיטונאי, ולתעשיית האוכל, ולתעשיית הבידור, ולתחבורה הציבורית. בקיצור... אתה רוצה לסלק את הדתיים ממרבית הפעילות הכלכלית במדינה, ולאלץ אותם להתרכז בשכונות מבודדות. זו היתה בדיוק המדיניות של הצאר הרוסי שחייב את היהודים להישאר ב"תחום המושב". וכנ"ל לגבי משטרים אנשטישמיים אחרים.

למעלה