אני באמת רוצה לפתוח דיון

masorti

New member
בודאי שזה קשור...

ברגע שאתה כופה על מישהו ירידה באיכות חייו בלי שיוכל להתגונן, מדובר על כפייה.

vizini

New member
לא. זו לא כפיה. הוא יכול למשל לעבור

להתגורר באותם בניינים... וגם זאת רק אם הוא רוצה. אין כאן כל כפיה.

vizini

New member
לא. זו לא כפיה. הוא יכול למשל לעבור

להתגורר באותם בניינים... וגם זאת רק אם הוא רוצה. אין כאן כל כפיה.

tamarhp

New member
הודעה יקרה ומיותרת

הנך מוזמנת בזאת לקבל טיפול כיאות במועדון ההודעות הבודדות עם פסיכולוג צמוד ואחות קבלי הודעה זאת כהזמנה אישית. מצפים לראותך, ללי & תמר וכל הצוות הרפואי.

masorti

New member
מעניין שרוב האנשים...

שמגיעים למצב כזה מנסים להגיש התנגדויות לרשות המקומית, ולא בוחרים בפתרון של לעבור לבנין החדש. ואם הבנינים החדשים הם מגדלי דירות לשועי הארץ? האם גם אז תצפה מדייר ממוצע שנחסם לו הנוף לממש את זכותו להשקיע מליון דולר במעבר לפנטהאוז מפואר??

masorti

New member
נ.ב. האנשים הנ"ל **אינם רוצים**

לעבור דירה, והאופציה שהצעת היא כפייה עליהם. באותה מידה, אני ממש לא מבין מה הבעיה שלך עם תחבורה בשבת וכו'. הרי בפני כל חילוני עומדת האופציה לחזור בתשובה, ואז הוא ירגיש מצוין עם החוקים הדתיים ולא יסבול משום כפייה.

vizini

New member
התנגדות לרשות המקומית

בטענה "הוא חוסם לי את הנוף" לעולם לא מתקבלת. נוף הוא מצרך מותרות שמשלמים עליו, בדיוק כמו על כל דבר אחר.

masorti

New member
שטויות במיץ עגבניות...

בודאי שהתנגדות כזו מתקבלת. מי ששילם בעד נוף זכאי לתבוע שלא יקחו ממנו את הנוף. תשאל את תושבי מכבים-רעות. אין גם שום מניעה לטעון שחסימת הנוף גורמת לירידת ערך הדירות, וזה כבר טיעון כלכלי שמהווה שיקול מבחינת הרשות המקומית.

הדתי כנראה יראה

יותר חנויות מוכרות כשר מאשר גודלה היחסי של הקבוצה באוכלוסיה, הוא יכול לבקש יותר?

masorti

New member
הצחקתני...

אם דתי רוצה להחזיק חנות בקניון, הוא יפסיד חלק גדול מהלקוחות אם יסגור בשבת. התיאוריה שלך על "קהל לקוחות נאמן" טובה רק אם הוא נותן שירות ייחודי או שהחנות היא בשכונה דתית. והתיאוריה שלך על "שירות טוה יותר בשאר ימות השבוע" היא בולשיט. אנשים לא יפסידו יום עבודה בגלל שהחנות נותנת שירות טיפונת יותר טוב. הם יעדיפו לקנות בשבת אצל מישהו אחר. אכן, לא כל האנשים קונים בשבת. אבל כדאי שתבדוק בסטטיסטיקות כמה מהם כן קונים בשבת. וכי למה הקיבוצים מתעקשים על פתיחת מרכזי הקניות בשבת? בקיצור, אתה רוצה להכריח את הדתיים להסתפק במסחר עם דתיים בלבד ורק באיזורים דתיים.

vizini

New member
אז תצחק.

אני לא רוצה להכריח אף אחד. זה אתה שרוצה להכריח... אל תשכח זאת אף לרגע. אני אומר שטיעון כמו "פגיעה בפרנסה" אינו יכול להוות משקל נגד לכפיה. מה גם שהפגיעה איננה מוכחת.

masorti

New member
בודאי שהפגיעה בפרנסה מצדיקה...

כפייה מסוימת. ואין שום בעייה להוכיח פגיעה כזו. ראיתי כבר חרדים בפורומים מביאים לינק(ים) בנושא. ואתה כן רוצה להכריח. אתה רוצה להכריח את הדתי לחיות באיכות חיים נמוכה, כדי שאתה תזכה למדינה המותאמת בול לטעמך.

vizini

New member
אם אין בעיה - תוכיח.

אני לא רוצה להכריח את הדתי לחיות באיכות חיים נמוכה. אם הוא רוצה לא לפתוח בשבת, זו זכותו, אבל אל יכריח אחרים לסגור בשבת. יוצא שהוא מכריח את כולם לחיות באיכות חיים נמוכה... וזה מוכח. מה עושים יהודים בחו"ל? הם חיים שם באיכות חיים נמוכה?

masorti

New member
בודאי שאתה רוצה להכריח אותו...

אתה דורש ממנו לבחור בין הסתגרות בשכונה דתית לבין הפסד הכנסות רציני. לזה קוראים איכות חיים נמוכה. מה עושים בחו"ל? הדתיים מסתגרים בשכונותיהם או שנמנעים מחלק מהמקצועות. וזה בדיוק ההבדל בין לחיות בארצך ובין לחיות בגלות. בגלות אתה מתמרן בין האילוצים שכופים עליך הגויים. בארצך אין שום סיבה שתחיה כך, כי כך רוצה הפריץ. כולל אם הפריץ המקומי הוא פריצקי.

גוססי

New member
גם זה לא נכון

הוא יכול להציע הטבות אחרות; משלוח חינם לבית הלקוח, קפה ללקוחות הממתינים בתורם, תלוש הנחה לפיצריה הקרובה, משחקיה קטנה לילדי הלקוחות, השד יודע... יש הרבה שיטות לפתות קונים. מצד שני, אם קיומו של עסק סטנדרטי תלוי אך ורק בפתיחתו בשבת, סימן שהביקוש לשירות זה הוא גדול עד כדי כך שמניעתו תהיה בגדר גזרה שהציבור אינו יכול לעמוד בה.

vizini

New member
לא. איכות חיים נמוכה יש למי שנאלץ

לקחת יום חופש כדי לעשות קניות שאחרת היה יכול לעשות בשבת. ועוד לא הוכחת שיגרם איזשהו הפסד הכנסות ע"י פתיחת חנויות בשבת.

saar7650

New member
לא. איכות חיים נמוכה יש למי שנאלץ .

"ועוד לא הוכחת שיגרם איזשהו הפסד הכנסות ע"י פתיחת חנויות בשבת." בוודאי שהוכחנו, שוב, ויזינושל'ה בעיות בהבנה?... דוגמא קטנה- בכפ"ס ישנו קניון "קניון ערים". עד לפני כחודשיים שלושה הוא היה סגור. לא מזמן החליטו לפתוח אותו שוב, וזאת בניגוד ל"סטטוס קוו". הפוגע הן בדתיים שלא יכולים לפתוח חנותם בשבת, והן בחילונים שחנותם לא יכולה להיפתח בשבת עקב חוק עזר עירוני. כלומר, מותר לפתוח רק את החנויות בקניון, ואת החנויות בעיר עצמה- אסור! הדתי נפגע מכך, עקב "בריחת לקוחות", והחילוני שחנותו נמצאת ברחוב העיר גם כן נפגע מכך עקב חוק העזר העירוני האוסר על פתיחת החנות הממוקמת בעיר, בשבת! נקווה שתבין...

vizini

New member
חבל שאתה מתערב בויכוחים לא לך.

מסורתי לא זקוק לעזרתך. לעומת זאת, בכל פעם שאתה פותח את הפה... אתה יודע מה זה הוכחה? הוכחה זה לא סיפורים. ואני כבר לא מקווה שתבין...

saar7650

New member
חבל שאתה מתערב בויכוחים לא לך.

יקירי... מי ש"נתקע" כל פעם בויכוחים שלי זה אתה... ואגב- הפורום הנ"ל מיועד לכוווווווווווווווווווווווווווווווווווולם! גם לך יקירי, וכן- גם לי! מה לעשות?... מצטער לקלקל לך את ה"חגיגה"! הוכחה זה לא סיפורים?! אלה לא סיפורים יקירי, אתה מוזמן לבוא ולראות בעיניך. רק ברור הדבר שלא תתיחס לטענותי, כרגיל תנסה להתחמק... אתה לא מקווה שאבין?... חבל! אני דווקא מאוד מקווה שהשכלתך "תחזור אליך" אם בכלל הייתה לך השכלה, אי פעם! נתראה!!!

vizini

New member
אתה רק מבהיר יותר ויותר שאינך

מבין במה מדובר. אבוא ואראה מה? הוכחה, עידן יקירי, צריכה להיות מורכבת ממאזנים לפני ואחרי פתיחת חנויות בשבת, תוך קיזוז של כל הגורמים שאינם קשורים, כגון השפעות עונתיות, השפעות חיצוניות (מצב הכלכלה, מצב הביטחון, השפעות אחרות) ומיצוע על הרבה חנויות ואזורים, כדי לקזז השפעות תלויות אזור או ספציפיות לחנות מסויימת. איך תראה לי את כל זה?

למעלה