אני טוען שהעם הזה לא נולד בפתאום

Vdrums

New member
אגוצנטריות זה

לשים את התרבות שלך בתור התרבות הנכונה ולא לקבל תרבויות אחרות.

lala897

New member
אני לא מקבלת דתות אחרות כי

הגעתי למסקנה שהיהדות היא הדת הנכונה ולכן היא גם היחידה.

lala897

New member
זה בדיוק הבעיה שאני מנסה להסביר

כאן.קשה להסביר דברים כאלה על רגל אחת כי זה ממש לא רגל אחת. זה מורכב ועמוק. הגעתי למסקנה שהתנ"ך חייב להיות אמיתי ונכון ואם זה כך אז ה' ברא את העולם והדבר הנכון לעשות זה לקיים את התורה. איך הגעתי לכך אמרתי זה כבר יותר מסובך ואני לא יכולה להסביר לך על רגל אחת באופן שהכל יהיה ברור לך. בשביל זה אתה צריך לעשות את העבודה בעצמך(אם בא לך) ולחקור ולשאול לבד. והכי חשוב- לא לקבל שום דבר כמובן מאליו. זאת דעתי בכל אופן.

או כמה חבל...

שאת שופטת אותי מבלי להכיר אותי. "בשביל זה אתה צריך לעשות את העבודה בעצמך(אם בא לך) ולחקור ולשאול לבד. והכי חשוב- לא לקבל שום דבר כמובן מאליו. זאת דעתי בכל אופן."-לידיעתך גדלתי בבית דתי, וחקרתי ושאלתי ועודני חוקר ושואל. ואם בא לך לפרט-את מוזמנת לפתוח שירשור חדש ולפרט, אני אשמח אם "תפקחי את עיני"(או שמא עיניך יפקחו?). אני בטוח שאת מוכשרת מספיק בשביל להסביר בקיצור(ואח"כ לפרט בנושאים הדורשים פירוט) אין הגעת למסקנותיך.

lala897

New member
סורי. לא שפטתי ואני לא שופטת אף אחד

לא דיברתי אליך באופן אישי אלא באופן כללי את דעתי (ולא את דעתי על מה עליך לעשות כי אני לא יודעת מי אתה) נסברתי כבר למטה ואם אתה חוקר ושואל אתה בטח יודע שכל זה זה דיון ארוךךך ומורכב ולי אישית קשה לי לעשות זאת על גבי הפורום כי: א. אין לי את הזמן הדרוש לזה. (ולדעתי דרוש לזה המון זמן) ב. צריך להשקיע בזה המון- להביא ציטוטים מובאות מספרים וכו'. זה לא לענין לעשות את זה בצורה כזאת. זה פשוט מאד לא נוח (כבר הודעה כזאת לוקחת לי שעות לכתוב... ) לי ולך ולכולם יהיה כ"כ הרבה מה להגיד שבשביל זה אני אצטרך(וגם אתה ) לשבת פה שעות. לכן לדעתי כל הויכוחים שמתנהלים בצורה כזאת על דברים כ"כ חשובים לא יעילים. (למרות שאני מידי פעם משתתפת בהם זה סתם כי אני נהנית מזה ולא שאני חושבת שזה משנה למישהו את צורת החשיבה או משהו. דרך אגב גם אני גדלתי בבית דתי אז מה הקשר?

lala897

New member
שניה, עכשיו הבנתי מה הקשר

אתה מתכוון שגדלת בבית דתי ושינית את דרכך אז לא ברור לי יש לי סתם שאלה שמענינת אותי : בתור אחד שגדל בבית דתי ועכשיו יש לך שאלות נכון? כתבת שאתה עדין חוקר ושואל זאת אומרת שעדין לא ברור לך אם התנ"ך הוא נכון או לא . אז העדפת לעזוב את דרכך בגלל השאלות עוד לפני שביררת באופןמ בטוח את התשובות? לא עדיף קודם כל להיות על הצד "הבטוח" מבחינת יהדות ותוך כדי זה למצוא תשובות. כי אם אתה עדין באמצע התהליך אז למה אתה עוזב קודם כ"כ מהר? זה נשמע קצת פזיז.לא?

אני אסביר למה כתבתי...

שאני בא מבית דתי(ודי עלית על זה רק אחדד את הנקודה). כתבתי את זה כדי להראות לך שגם אני חקרתי ובדקתי(כי הרי אדם לא משנה את אמונתו ללא חקירה ובדיקה מעמיקה, לא אדם חכם בכל אופן). כשאמרתי "עדיין חוקר" התכוונתי שאני עדיין לא יודע הכל ויש לי עוד המון ללמוד, אבל מאז שאני זוכר את עצמי ברור לי כשמש שאלוהים פרסונאלי לא קיים, אין לי שום צורך בו, וגם אם הוא קיים השפעתו לא באה לידי ביטוי בחיי והכל אפשר להסביר בלעדיו(אני לא אומר שלהכל יש תשובה-אלא שלהכל יש הסבר הגיוני יותר מ"אלוהים"). אני עדיין חוקר ומחפש ומחפש הוכחה סבירה לקיומו(אם אמצא, אני "אחזור בתשובה"(אם אמצא כבר אחליט מהי הדרך שמתאימה לי)). אני מתווכח עם המון אנשים, מהם גם אנשים דתיים גדולים ממני בכל התחומים, ובאמת שאני פתוח לדעה אחרת, אבל קשה לשכנע אדם שהאמת לצידו(ולדידי, האמת לצידי, לא "אמת אבסולוטית"(שכן אין דבר כזה), אלא אמת). ואגב-אני לגמרי לא באמצע התהליך, אמרתי לך-כבר בתור ילד קטן, לא האמנתי בישות הזאת שבודקת אם אנחנו מדליקים אור בשבת או שומרים על 6 שעות בין בשר וחלב וכו'. כל שיחות המוסר שהגיעו בגיל 14-15(שאז דעתי ממש לא הייתה מגובשת) גרמו לי לפקפק, ומאז אני חוקר, ומוכן להודות בעובדה הפשוטה שהידע שלי הוא לא מושלם(ולא יהיה מושלם), בניגוד לכמה אנשים שממש "בטוחים" שיש אלוהים ללא כל נימוק...(ואני לא מרמז לכלום, חלילה). יומטוב!

lala897

New member
אוקי הבנתי- חבל.

טוב אני בכל אופן הגעתי למסקנה שונה לחלוטין. וכמוך אף אחד עוד לא הצליח להפריך לי אותה. ולכן אני שומרת תורה ומצוות בשמחה ובכיף. ולדעתי היהדות זה דבר מטריף.

lala897

New member
כן זה מה שאני אומרת ואנשים מצליחים

בזה לא הרבה בכלל זה עבודה קשה פרך אבל מנסים ומנסים וכמו שאמרתי לך זו העבודה בעולם. זה עבודה קשה אבל מגניבה עם הרבה עומק, אמת וסיפוק. דרך אגב כיף לי להתווכח איתך.

tamarhp

New member
תקראו

בספר "בעין יהודית" מאת יוחנן דוד סלומון יש קטע שמדבר בדיוק על זה! תנסו להשיג אותו!!! חבל על כל מילה נוספת.

מתנדב

New member
Knight of Darkness, לכולנו יש נשמה.

אבל בשביל להבין מה שהיא התכוונה, אתה צריך להאמין שיש עולם הבא ויש גן עדן וגיהנום, אדם שמאמין מבין מה כוונתה הייתה, אחד שלא מאמין קשה יהיה לו להבין...

אז מה זאתה מנסה לומר הוא

שנשמות היהודית ממשיכות לחיות בגן עדן, בעוד נשמות הגוים מעונות בגהנום?

מתנדב

New member
מה שאני מנסה לומר זה.....

דבר ראשון כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא, וזה כולל אותך ואותי, הגויים אין להם חלק לעולם הבא, והם לא יהנו מגן עדן...

למעלה