אני טוען שהעם הזה לא נולד בפתאום

Nir of GondoliN

New member
עכשיו ברור לי מה מקור כל הצרות בעול

ם דתות שבטוחות שהן יותר טובות מאחרות. ובמקרה קיצוני כמו איסלאם רדיקלי חושבות שלדתות אחרות אין זכות קיום.

מתנדב

New member
Knight of Darkness.....

אתה שואל למה ה' ברא אותם, אני יסביר לך למה.... כל אדם ואדם שנברא יש לו אפשרות לבחור בדרך בה הוא רוצה ללכת, אם זה הדרך של קיום המצוות ולימוד התורה, או לבחור בדרך השניה, שלא לשמור על דרך התורה....

אתה סותר את עצמך

מצד אחד אתה אומר שיהודי, כל יהודי, מגיע לגן עדן ומצד שני אתה אומר שרק מי ששומר מצוות מגיע לגן עדן. אז אם אני יהודי לא שומר מצוות, לאן אני מגיע?

מתנדב

New member
Knight of Darkness, אתה לא הבנת

אותי כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא, אבל כתוב באחד הספרים שכל אדם שחטא מגיע קודם לגיהנום, ואחרי שמטהרים את נשמתו הוא עובר לגן עדן...

בת יפתח

New member
התנשאות ?

זה כמו לחשוב שהפרה מתנשאת על הפרח בגלל שלה (הפרה) יש נשמה יותר גבוהה. אין מה לעשות , לכל אחד יש תפקיד בעולם הזה , ולפי התפקיד יש לו נשמה . הג'וב שלך בעולם הזה חשוב ומשמעותי יותר מהגויים ולכן יש לך נשמה ברמה גבוהה יותר. איפה הגזענות כאן? וגם גויים יכולים להגיע לגן עדן בתנאי שהם יקיימו 7 מצוות בני נוח . ואם תשים לב , אחת התוצאות העיקריות של קיום הדת היא שליטה ביצרים שלנו. ( אכילה , מין וכו') (דבר שמבדיל אותנו מהחיות ומהגויים)

לא לא לא

לעומתכם, הפרה לא אומרת לפרח שהיא יותר טובה כי יש לה נשמה יותר טובה. ההתנשאות היא לא בעובדה הקיימת(בעצם, הלא קיימת) שלאחד נשמה גבוהה מהשני, אלא בכך שהאחד אומר לשני את זה בפרצוף ומתחיל לרקוד סטפס לפניו. ולמה לפרח יש נשמה גבוהה יותר מהפרח? לכולם נשמה זהה. מממ...איך בדיוק הדת מגבילה את המין? או שזה הקטע של לא לבזבז זרע לשווא? אם כך יש לי שאלה- למה לעזאזל לגבר יש כ"כ הרבה זרעים? כדי להוליד מיליון צאצאים ולגרום לפיצוץ אוכלוסין בעולם?

Vdrums

New member
למה את מרגישה חופשיה

וחילונים לא חופשיים? הרי את לא יודעת. למה את טוענת שאני משתעבד ליצרים שלי? ולזמן? שיעבוד זה לא מרצון וזה סבל, ואני לא סובל בכלל באורח החיים החילוני שלי. למשל בשבת את כן משתעבדת לזמן כי את לחוצה ויש לך זמן קצוב ביום שישי. אני לעומתך הרבה יותר נינוח כי יש לי זמן זה מבחינתי יום חופשי לגמרי אף אחד לא נושף לי בעורף. וקצת יותר עמוק, את משועבדת לזמן עד המוות את אומרת שאת מתכוננת לעולם הבא, אני לעומתך עושה מה שאני רוצה וחי את הרגע. למה צריך להשתחרר מדברים שעושים לי טוב ואני נהנה מהם? ולכתוב לי תקרא במסילת ישרים זה ממש פיתרון קל. את קראת ואת יודעת את הפירוש אז תתאמצי ותרשמי מה מטרת האדם בעולם. לכתוב להתכונן לעולם הבא זה כללי מדי, עוד כמה שורות לא יזיקו

lala897

New member
קודם כל לא כתבתי שום דבר אישי

אז אל תיעלב (ככה שה נשמע- שנעלבת) אני בטוחה שאתה בנאדם מקסים שעובד על עצמו ומנסה להיות אדם טוב יותר. שיעבוד זה גם מרצון. אני משועבדת לה' ואני רוצה בכך. זה לא קשור אחד לשני. בשבת אני משועבדת לזמן כאמצעי להשתעבד לה'. אלו תגיד לי שאתה לא משועבד לזמן כשאתה רץ לאיזו פגישה או ביצפר או למה שלא יהיה. עושה מה שאתה רוצה- עושה מה שהיצרים והתאוות שלך רוצים. השאלה היא מה עושה לך טוב וממה אתה נהנה. תראה בקשר למסילת ישרים זהקצת ארוך אז הנה קטעים: יסוד החסידות ושורש העבודה... שיתברר ויתאמת אצלהאדם מהי חובתו בעולמו...שהאדם לא נברא אלא להתענג על ה'להינות מהשכינה...ומקום העידון הזה זה העולם הבא...והדרך לגיע אל מחוז חפצינו זה זה העולם הזה והאמצעיים המגיעים את האדם לתכלית הזה הם המצוות אשר ציוונו הקל... ומקום עשית המצוות זה העוה"ז.........אז הוא ממשיךךךךךךךךךךך והוא מסביר שלא יתכך שהתכלית היא להנות בעלם כי אם כך למה יש כ"כ הרבה צרות וכו' זה ממש ארוך בשביל לכתוב כאן הכל אבל זה לא קשה להבנה בכלל. אוקיי זה בערך.

Vdrums

New member
לא נעלבתי זה קודם כל.

אין צורך להיעלב מהויכוחים כאן. בסוף כל אחד חי את חייו כרצונו. את משועבדת לשבת מרצון ואני משועבד ללימודים מרצון. המטרה שלך זה לקיים את השבת כהלכה ומטרתי היא להשיג תואר ראשון. אין פה שיעבוד. זו דרך להשגת מטרה מסויימת, אני לא חושב שהמילה שיעבוד מתאימה כאן. עושה מה שאינ רוצה, צודקת, ואת עושה מה שה' רוצה. את מקיימת רצונות של מישהו שאת חושבת שהוא הצודק והוא החליט מה טוב בשבילך, אני עושה מה שאני רוצה, והדגש הוא על אני התאוות הן שלי והיצרים הם שלי, אז לפי דרך המחשבה שלך אני משועבד לעצמי שזה לכשעצמו נשמע די טיפשי, לא?

lala897

New member
באמת אין צורך להיעלב. טוב, אז-

יש שיעבוד אתה מבחינה מסוימת משועבד ללימודים שלך. אבל זה תלוי באיך אתה מגדיר שעבוד אז לא משנה. ברור שהתאוות הם שלך הרעיון הוא שהתאוות שולטות עליך וגורמות לך לעשות דברים לא נכונים. אני אתן לך דוגמא: נגיד שיש אדם נורא שמן והוא בכל זאת אוכל גלידה כל היום, הוא עושה מה שהוא רוצה-ברור. אבל זה בגלל שהתאוה שלו לאכול גלידה שולטת על המעשים שלו ולמרות שהוא יודע בשכלו שהדבר ההגיוני והטוב בשביל עצמו זה לא לאכול גלידה זה שולט עליו והוא לא יכול להפסיק. זה מה שאני מתכוונת כשאני אומרת שאנשים משועבדים ליצרים שלהם. למרות שברור שהיצרים והתאוות הם שלהם לענין זה זו לא הנקודה. עובדה שכל בנאדם מגיע מידי פעם לסיטואציה שבה הוא אומר לעצמו אני צריך לחשוב מה הכי הגיוני לעשות ולא מה שבא לי או שמתחשק לי.

tamarhp

New member
לא משועבד? באמת?

נראה אותך: תנסה לעשות אחד מהדברים הבאים: 1. בכל ארוחה, במשך כמה ימים, תשאיר חלק מסויים מהמאכל שאתה הכי אוהב ול-א תאכל אותו. 2. במשך יום שלם, אל תדבר אפילו מילה אחת רעה על מישהו אחר. הצלחת? אתה באמת חושב שאתה לא משועבד? שאתה יכול להתעלות מעל התאוות והיצרים הטבעיים שלך?

למה?

למה לי לא לעשות משהו שאני רוצה לעשות? אבל אם אני באמת ארצה להעמיד את עצמי למבחן אני אצליח לבצע את הדברים האלו.

tamarhp

New member
זה רק לדוגמא.

התורה מחנכת אותנו לשלוט על היצרים שלנו, משום שהאדם נבדל מהחיות בעיקר בגלל יכולת הבחירה. אם אדם בוח לשלוט על הרצונות שלו ולא להתמכר לתאוות, הוא בעצם מבצע את משימתו כאדם. הדוגמא שנתתי מקודם היא רק כדי שתבדוק אם אתה יכול באמת לשלוט לגמרי על הרצונות שלך. תנסה לבצע את מס' 2 ביום לימודים רגיל. נראה אם תצליח. הרבה חושבים שהם יצליחו.

ביום לימודים, אין סיכוי../images/Emo13.gif

"אם אדם בוח לשלוט על הרצונות שלו ולא להתמכר לתאוות, הוא בעצם מבצע את משימתו כאדם". אם זאת מטרתו של האדם בחיים, אני הולך להתאבד. למה אתה שואל? כי אני חשבתי שמטרתו של האדם בחיים זה לקדם את האנושות והעולם למצב טוב יותר, ולהפיק מחיי כמה שיותר. המטרה שאתה ציינת היא מטרה טפשית, מכיוון שמה עושה אדם לאחר שהוא משיג מטרה זו? זאת לא מטרה מתמשכת(ואם אתה מתכוון לנסות במשך כל החיים לשלוט על היצרים וזהו, אז ממש...משעמם) ולאחריה אתה למעשה נשאר ללא תכלית בחיים, לא כן?

tamarhp

New member
רואה?

לבן אדם קשה לשלוט על התאוות שלו. המטרה של האדם היא לא רק "לשבור את המידות" כמו שקוראים לזה, אדם נועד כדי לבצע שליחות כלשהי (או יותר). אבל בין השאר, אדם צריך גם לעבוד על המידות שלו גם מבחינה מוסרית - להיות אדם טוב יותר (ראית פעם אנשים מתנפלים כמו חיות על אוכל אחרי טיול ארוך? זו דוגמה אחת) וגם בשביל הנשמה שלו - שהרי אנו מאמינים שיש חיים שלאחר המוות וכל מעשה שלנו פה משפיע על החיים שלנו אח"כ. יש הרבה מטרות לחיים, והייתי מאד מאד ממליצה לך לקרוא מספר קטעים מהספרים "בעין יהודית" של יוחנן דוד סלומון. יש שם תשובה כמעט לכל דבר. יום נעים וחג שבועות שמח!

iziman

New member
אתה צודק

שליטה ביצרים מוכיחה עליונות גדולה מאוד אצל בני האדם , אבל השאלה היא לא אם אני יכול לשלוט על עצמי , אלא למה ? למה אני צריך לבצע את כל המצוות המוזרות .

tamarhp

New member
*את צודקת*

ברגע שאנחנו מאמינים שאכן היתה התגלות ה' בהר סיני (תקראו את המאמר שצירפתי באחת מההודעות), אנחנו בעצם גם מאמינים בקיום הקב"ה. אמונה בקב"ה מחייבת אותנו בשמירת המצוות, שרי אם אלוקים קיים אז גם כל התורה היא אמת ויש חיים שלאחר המוות וכו'. בעיקרון צריך לקיים את המצוות כי זה מה שבורא עולם ציווה אותנו, ויש דברים שהם מעבר להשגתנו ואנחנו לא תמיד יכולים להבין את המשמעות האמיתית. בכל זאת, בני אדם לא אוהבים למלא פקודות בלי להבין, ולכן חז"ל נתנו גם טעמים לרוב המצוות (חוץ מהחוקים). אם אתה מאמין באלוקים - תקיים את המצוות שהוא נתן לנו. תקיים כי זה מה שנכון וצריך, ולהעשרת ידע אתה מוזמן להסתכל בספר התודעה לדוגמה כדי להבין את המשמעות.

למעלה