אני טוען שהעם הזה לא נולד בפתאום

iziman

New member
אב אני לא חושב

שיש אלוהים , בעקבות זאת אין לי סיבה לשמור את המצוות . אך בל זאת רוב בני האדם מרסנים את עצמם ושולטים ביצרים שלהם .

tamarhp

New member
אבל

אתה באמת חושב שרוב בני האדם מרסנים את עצמם לגמרי? יש לנו הרבה מאד יצרים, שאם לא מרסנים אותם אפש להגיע להרבה דברים - תאווה לאוכל (התנפלות על מזון), תשוקה (אונס, בגידות), קנאה (רצח), תאוות בצע (גניבה), וגם יצרים שנראים פשוטים יותר - הרצון לדעת (מדורי רכילות), הרצון להשמיע (רכילות), גאווה... יש לנו הרבה הרבה יצרים רעים, ולא כולנו יודעים באמת לרסן את כל היצרים שלנו. ובמיוחד לא נכון מה שכתבת "רוב בני האדם". אולי אפשר לרסן את עצמנו ולא לרצוח או לגנוב, אבל קשה מאד לרסן את עצמנו מלדבר דברים רעים על בן אדם אחר, לנקום (התורה אוסרת עלינו לנקום), להעליב וכו'.

iziman

New member
כמה עובדות

רוב בני באדם אינם רוצחים, אונסים ,גונבים או בוגדים . ובקשר למה שאת מכנה " יצרים שנראים פשוטים ", כמו הרצון לרכל להעליב ולפגוע ששני אדם אחרים ,כל אדם שולט על עצמו באופן אינבידואלי ללא קשר היותו חילוני דתי או חרדי . אני אומר לך שהדת אינה קובעת כלום בנוגע למוסר וריסון היצרים כמו שיש פושעים חילונים יש גם פושעים דתים . ולכן אין קשר בין מה שהתורה מתירה לבין מה שבפועל אנשים מבצעים .

tamarhp

New member
לא בדיוק

אדם דתי באמת לא פושע (ואני לא דברת על אנשים עם כיפה, אני מדברת על אנשים שבאמת שומרי מצוות), כי ככה מצווה התורה. אבל זו לא הפואנטה, שאלתם למה אנחנו מצווים לרסן את היצרים. התשובה - כדי להיות בני אדם טובים יותר (בין השאר).

iziman

New member
זה אחת

מן השטויות הכי גדולות שאי פעם שמעתי. אם מי שחטא אפילו פעם אחת אינו דתי, אז אין דתיים בכלל בעולם. דתיים חילונים חרדים כולם בני אדם כולם חוטאים . התשובה לריסון היצרים היא חלקית , התכוונת לכתוב להיות בני אדם טובים יותר על פי הדת , שבשילי זה כל ההבדל

כן, משעמם.

יש יצרים ששליטה מופרזת בהם מביאה רק תיסכול, ולא מועילה לכלום. ואל תדברי איתי על "התעלות רוחנית"-אני יודע מה זה, ואין לזה שום קשר לקיום מצוות.

lala897

New member
לא מדברת על זה

לא יודעת בדיוק מה זה "התעלות רוחנית" זה לא בשבילי כל ההגדרות המופשטות האלה.anyway מסכימה איתך שיש יצרים כאלה, אני לא מדברת על שליטה מופרזת אלא על שליטה נכונה. אני יודעת שבין הדתיים יש כאלה שמנסים לשלוט שליטה לא נכונה על יצריהם (_כמובן שהכל שיך ליחס ולהגדרה) אבל אני לא בעד קיצוניות בקטע (שוב-ענין של הגדרה) ודרך אגב שליטה על היצרים זו לא בדיוק המטרה או התכלית אלא אמצעי או משהו כזה.

lala897

New member
אוי באמת ?!

אתה טוען שאם אתה תרצה לשלוט למשל על הכעס שלך אתה בלי שום בעיה תצליח לא לכעוס?good joke!! בוא נראה אותך!!

Vdrums

New member
רגע, אם לא היה כלום

אז מאיפה אלוהים? מי היה לפני הכל ואמר שיש אלוהים? פתאום קם אדם בבוקר ומחליט שהיתה איזו ישות לפניו והיא יצרה אותו? איך זה ש39 סקאדים נפלו ואף אחד לא נהרג? התשובה היא בשאלה הבאה: איך זה שבאים לפה מחבלים ומתפוצצים באוטובוסים וברחובות והורגים עשרות אנשים? ואיך זה שבשואה נהרגו מליונים (והיהודים באירופה שמרו מיצוות יותר מאלה שמתו באוטובוס אז אל תבואו ותגידו שזה בגלל שיש כפירה) איך המדינה שורדת? צבא חזק שמנצח במלחמות? (48, 67 אלה דוגמאות טובות) גם אתם לא נותנים תשובות לכל דבר, כי אין לכם הוכחה כמו שלחילונים אין. והדוגמה הכי טובה זו השאלה הראשונה שקשורה באיך הכל התחיל.

אני רוצה להציג תאוריה חדשה...

עד כה מצאתי את עצמי בפורומים אחרים נגררת לוויכוחים עם אנשים חילוניים אם יש אלוקים או אין! רוצה להגיד כמה מילים לכל החילוניים שנכנסים לכאן... האם זה חשוב עבורכם אם ישנו אלוקים ואם לאו כדי לקבל את הדתיים כבני אדם? מה זה חשוב בשבילכם? אני מאמינה באלוקים. כי כך בחרתי! בחרתי להאמין באלוקים, להאמין בתורה, ולקיים את המצוות הכתובות בתורה! זהו! בחרתי לקבל בני אדם כבני אדם באשר הם, חילוניים או דתיים! זהו! בחרתי להעמיד בראש סולם אמונותיי את אהבת ישראל! זהו! אני לא צריכה להוכיח לכם את מהות חיי כפי שאני לא מצפה מכם להוכיח את מהות חייכם! זהו! אבל, אם מישהו יתעניין כדי באמת לדעת, ולא כדי להתריס, אשמח לענות לכל שאלה שתישאל ע"י חילוניים לגבי המהות ואורח החיים הדתי. הייתי באמת רוצה לחלום ולקוות שכאן יהיה עניין אמיתי לדעת ולא כדי להתווכח ולהוכיח, אלא לדעת כדי להכיר ולהתקרב! בהצלחה

פלסטיק

New member
תפני את זה למסיונר/מחב"ת (התולעת)

את פנית אלה החילונים וזו לא הכתובת הנכונה, פתיחת ההודעה היא בנסיון (די עלוב לטעמי) להוכיח שיש ה' ע"י המסיונר/המחב"ת ולא ע"י חילוני שמנסה להוכיח שאין ה' גם אני חשבתי שהמטרה כאן היא דו שיח אבל הודעות מחבתיות במקום לקרב מרחיקות.

Nir of GondoliN

New member
זו בדיוק הבעיה באמונה

לפני אלפי שנים שהעולם לא היה ברור כלל וכלל אנשים שייכו תופעות בלתי מוסברות לכוחות על טבעיים: לדוגמא אם יש גשם זה אומר שאל הגשם שמח, או ליקוי החמה אומר שאל הירח הביס את אל השמש. וזו בדיוק תמצית ההודעה שלך דברים בלתי מוסברים ניתן לראותם כתוצאה של פעולת כוח עליון - במקרה זה אלוהים. אני רואה באמונה בכוח עליון בריחה ממציאות מכיוון שבמקום לחפש את התשובה האמיתית לשאלות מהותיות ובלתי מוסברות במדע רוב המאמינים בוחרים בדרך הקלה ו"מאשימים" את אלוהים בשלאות אלה. בדרך זו אי אפשר להתקדם ותמיד נתבוסס במקום. אם השנים המדע הצליח להסביר חלק נרחב מתופעות אלה אך האמונה נשארה ובעצם כמעט כלום לא השתנה - שלאות בלתי פתורות עדיין ניתלות בכוח עליון כמו: כיצד נוצר העולם? וכדומה. מבחינתי אין בכלל הבדל בין אלוהים למשל לבין זאוס או כל כוח עליון אחר שהומצא על ידי האדם. עד עכשיו דיברתי על אמונה באלוהים נטו. הדת הופכת את האמונה לדרך חיים ולכן היא עוד יותר פסולה בעיני שכן מבחינתי הדת (ואפילו היהודית) היא עבדות אלילים ופגאניות. מנהגים תמוהים כמו נישוק מזוזה נחשב בעיני לעבודת אלילים. דרך אגב אני חדש פה. ואני מצטער שההודעה הייתה כתובה בלשון חריפה אך זו באמת דעתי.

Nir of GondoliN

New member
טוב קראתי הרגע את ההודעה של עצמי

וראתי שמבחינה תחבירית היא זוועתית, אז אני אערוך אותה מאוחר יותר. פשוט כתבתי כבר הודעה אחת ובטעות כיביתי את המחשב ואת ההודעה השניה כתבתי עם הרבה פחות סבלנות.

מתנדב

New member
אין אפשרות לערוך הודעות בתפוז....

אבל אם ברצונך להכניס הודעה חדשה במקום זה שלח אלי או ליויו מסר שנמחק את ההודעה הזאת, ובמקומה תכניס הודעה חדשה....

ההודעה שלך מאוד ברורה...

ראה ידידי... אנשים מאמינים, מאמינים, כי הם יודעים לעצמם שמצאו את האמת! יש מאמינים שיודעים זאת דרך "הראש", גם אם כל חייהם גדלו בבית דתי, כמוני למשל. ויש מאמינים, כמו הורי וכמו הסבתא שלי שתחיה, שמאמינים רק בלב, וזה מספיק בשבילם. יש להם ידיעה ברורה בלבם שיש אלוקים! שהתורה היא אמת! האם נכון בעיניך, אם אבוא לאדם חילוני ואומר לו... תשמע, דרך חייך היא פסולה, וכל חייך הם חטא בעיני הקב"ה, וסופך להענש.. וכו' וכו'... מה מפריע לך שאני מנשקת מזוזה? ברצינות, נו... זה לא מדבק, אל תדאג! מה מפריע לך במה נאחז האדם הדתי? האם כדי להיות אדם חילוני שלם, אתה צריך שכולם יהיו חילוניים כמוך??

למעלה