אני לא יודעת איך אתם הולכים להגיב

lala897

New member
את צודקת מאה אחוז.

מסכימה. ואגב- ההודעה שפתחה את השרשור באה בעקבות התיחסות כמה מהחילונים שפה לדת, לאלוקים ולדתיים. ולא סתם כי הם חילונים.

CluBeRiT

New member
בלי עצבים... בלי לתקוף...

אני למשל... חילונית לכל דבר. יודעת מה? חוץ מלצום בכיפור ולעשות את החגים אני לא חושבת שיש לי הרבה קשר למצוות. מה כואב לי בקשר לדת? שממשהו יפה שאני רואה בבית סבתא שלי, מהדלקת נרות בשישי וקידוש... זה הפך למשהו שפשוט עוזר לאנשים שלא רוצים לעבוד לקבל כסף, על חשבון אנשים שעובדים ועומלים קשה על כספם. ואח"כ עוד להעביר על זה ביקורת.. שזה לא מספיק כסף. אני לא תוקפת את המגזר הדתי. אני זועמת על אותם אנשים שבגללם אני עובדת קשה וכל המיסים שאני וההורים שלי משלמים הולכים אליהם בגלל שהם לא מסוגלים להאכיל את הפיות בבית.. למה? כי הם עסוקים מדיי במצוות פרו ורבו ולא בעתיד של הילדים שלהם. על זה כואב לי. זה גורם לי להרגיש שגנבו לי את היהדות ושזה לא מה שזה. גם פעם הולידו עשרות ילדים. אם אז הצליחו ללמוד תורה ולכלכל את עצמם מה שונה היום מפעם? ולמה אני צריכה לסבול גידופים מאנשים נקרא להם... שומרים אדוקים על סגנון הלבוש שלי כשאני יוצאת? חיה ותן לחיות. אני לא אומרת לכם דבר, אתם אל תגידו לי. אל תבכי עליי, החיים שלי טובים מאד כמו שהם ואפילו עדיפים לי ככה. אנא, שמרי את הדמעות שלך למישהו שצריך אותם.

oh-da

New member
איך את יכולה לבוא ולהטיף מוסר

על אנשים שאת לא מכירה אותם, בדיוק כמו שאת טוענת שאנחנו לא מכירים את החרדים, איך את מכירה את החילונים? איך את יודעת אם אני למשל קראתי ולמדתי הרבה על הדת או לא? איך את יכולה לבוא ולומר שמה שאני יודע זה המינימום ואת יודעת הרבה יותר? מניין לך שאין פה ובכלל אנשים חילונים עם הבנה מעמיקה ואף יסודית לחלוטין בנושא של הדת? מניין לך שהדת היהודית היא הדת המקיפה ביותר? את יודעת שלמשל הנצרות נחשבת לדת עם הפלגים הרבים ביותר? זה מאמין בישו, זה מאמין במרים, זו דת פוליתאיסטית במסווה של מונותאיזם, מניין לך שהיהדות היא המקיפה מכל? שמעת על ההינדו? כן, גם זו דת, זו לא עבודת אלילים ארעית, זו דת. אז אימרי לי, כיצד את מרשה לעצמך לתקוף על "בורותם" של אחרים ואת טוענת כי הינך יודעת כל וכל עליהם? חיזרתי למאורתך ולימדי דרך ארץ, שכידוע קדמה לתורה.

suki da yo

New member
אני לא יודעת אם אני אצטער על זה...

אבל אני מאמינה שכן. לא משנה. למי ממכם שרוצה לראות- יש פה ממש בין פורומי תפוז פורום פגאניזם בישראל. כן, עובדי אלילים, ממש פה ארץ הקודש. אמנם הפורום כולל בתוכו מאמינים בדתות שונות, אבל לכולם יש יותר מאל אחד וכולם היו בעברם יהודים (כי אי אפשר אחרת בארצנו הקטנטונת).. אז אם מי מהיהודים רוצה לא להתלהם ולהחזיר בתשובה (הודעות כאלה ימחקו יש אחרי שיקבלו כמה תשובות נזעמות...) אלה לראות דת אחרת ולהכיר גם דרך חיים שונה- אתם מוזמנים, לבוא להציץ בדיונים ובמאמרים.

tamarhp

New member
ללה כתבה את זה

בעקבות דיונים וויכוחים פה בפורום. אז לפני שאתה בא ותוקף אותה, תנסה להציץ רגע בארכיון. תודה.

lala897

New member
לא תקפתי אותך.

וההודעה לא היתה מופנית אליך. זה היה מופנה לחילונים שמשתתפים בפורום שלפי השאלות, ההשמצות, הטענות, והידע שהם מציגים אני רואה שהם לא יודעים על הדת. תרגעי.

Queen BItch

New member
משהו אמיתי מהלב...

לה לה יקירתי! קודם כל, אני מבינה את הכאב שלך. אני יכולה להבין אותו כי אני מכירה מקרוב מה היא שנאה על רקע של הכללה גורפת על קבוצה מסויימת של אנשים. זה קודם כל... אבל אני רוצה להביע כאן את נקודת המבט שלי ומה שאני רואה אותו בתור הבעיה המרכזית בקרע הזה ובאויינות שחילוניים משלחים בדתיים. אין לי ספק שהאמונה והמסורת היהודית מורכבות ומיוחדות ויש בהן הרבה אלמנטים שאנחנו לא מבינים. זו דרך החיים של המגזר החרדי כל אחד לפי סקלאת האמונה שלו ודרך האמונה שלו. מה שקשה לי להבין זה את העקשנות הזו של "קבלת המציאות" על רקע הדת! אף אחד לא מבקש מאף אדם מאמין להפסיק באמונתו או בדרך החיים שלו, להפך! אמונה ורוחניות היא דבר יפה, היא מהווה את השורשים של עם ישראל. למרות זאת, אני בטוחה (והוכח כבר לא מעט פעמים...) שאשפר לעשות את כל הדברים הנ"ל ולהתחשב במציאות הקיימת בחברה ובמדינה! אני לא הולכת עכשיו להיכנס לקטע של "שירות בצבא" או "אוטובוסים בשבת"- זה ממש חסר פואנטה, הנקודה הכללית הובנה. וכאן שורש הבעיה... אנשים הם תוקפניים בטיבעם והתקפה היא הדרך הטובה ביותר של הגנה. אני לא הולכת לשלוח אצבעות מאשימות כלפי אף אחד של "מי התחיל"-זה מעגל. אבל תוקפנות מצד אחד, גוררת תוקפנות מהצד השני. אמרתי לך בהתחלה שאני מבינה על מה את מדברת ועל הכאב שלך. אני מבינה אותו הכי טוב כשאני וחברותי עוברות ביום שישי דרך השכונה שלנו שמה לעשות חלקה חרדית וחלקה חילונית ושומעות צעקות מנערים בוגרים "יראיי שמיים": "רוסיות זונות!" גם זה סוג של הכללה! אני מניחה שהצעד הראשון זה להתחיל לדבר על זה...

tamarhp

New member
אויש..

ככה אותם נערים אמרו? בושה לחרדים, בושה לשומרי המצוות, ובושה לכל עם ישראל.

lala897

New member
תודה חמודה.

אפשר לדון, אפשר למתוח ביקורת, ואני מבינה אותכם מנקודת המבט שלכם. הנושא היה בוז שרכשו פה לדת.
וה"יראי שמיים" הם זבל. הם מגעילים אותי.

hiloni

New member
אני גם לא מכיר רוצחים סדרתיים

ושוחחתי עם יותר חרדים בחיי מאשר עם רוצחים. זה בהחלט לא מפריע לי לתעב אותם. מצדי, שהחרדי יחיה באמונתו אבל שלא ינסה לכפות אותה עלי שהחרדי יקיים את מצוותיו , אך גם את חובותיו למדינה שהוא אזרח בה. שהחרדי יעשה כמה ילדים שהוא רוצה אך יפרנס אותם על חשבונו ולא על חשבוני. אין לי דבר וחצי דבר נגד חרדים , אר שיצאו לי מהצלחת, המיטה, השבת והארנק.

Vampire In Love

New member
תסתכלי איך אני מגיב!!!../images/Emo123.gif

אני מצטער להתחיל בזה אבל אני תמיד אומר שההבדל בין ערבים לחרדים הוא שחרדים זורקים אבנים רק בשישי-שבת והערבים כל יום! ותכלס', לא היה לי כלום נגד חרידים עד שהם התחילו להתערב לי בחיים, בין אם זה זריקת אבנים על אופניים שאני נוסע עליהם בכלל לא בשכונה שלהם בשישי בערב. זה המשיך כשהם החליטו להרים ידיים על חברה שלי כי לדעתם היא לא מתלבשת צנוע, כשזה בעצם בכלל לא עניינם! זה המשיך למכות וריבים שנמשכו בעיר בין חברה צעירים במשך כמה חודשים.. אבל השיא היה אחר, אתם בטח כולכם קראתם בעיתונים על המהומות שעושים החרידים בבית שמש בנושא התחבורה ציבורית, אז בואו אני אגיד לכם מה, בתור מתנדב במשטרה אני שונא אותם, הם מתפרעים סתם, ומכאן באה השנאה, הם מתפרעים, פוגעים ברכוש פרטי וציבורי, פוגעים באדם ובזכויותיו, פוגעים באנשי ביטחון, פוגעים בכבוד האדם ובחופשיותו במדינה דמוקרטית (משמר הצניעות), בקיצור לא חסר!!!

lala897

New member
עוד הוכחה שאתה לא יודע מה זה

חרדים. ההודעה שלך מתייחסת לקבוצה קטנה מאד מתוך החרדים. תגיד מותק זה מה שמראים לכם בטלויזיה?

Vampire In Love

New member
איזו טלוויזיה? על מה את מדברת?

אני לא רואה את זה בטלוויזיה, אני רואה את זה בעיניים כמעט יום יום, בתור תפקידי כמתנדב במשטרת ישראל, אני רואה את זה יותר מדי. חוץ מזה מבחינתי עם אחד מקבוצה מסויימת נופל, אז כל הקבוצה נופלת! תנסי להבין לבד!

אני לא שונאת ציבור שלם

רק את אלה שגונבים לי ת'כסף (או עושים עליי כסף) כמו אברכים ,כשרות (שכמובן נקנת במה עם לא - כסף) ובעצם כמו רוב הציבור הדתי שנשען על כתפי המעמד הבינוני שלאט לאט לאט מחזיק את כל המדינה הזאת. פשוט ההודעה הופיעה בטאגליינס הייתי חייבת להגיב.

catapult

New member
לפי דעתי את סתם מבלבלת את המוח...

וכל החרדים הם אנשים שמפחדים להתמודד עם האמת, שאין אלוהים. וכולכם סתם מבזבזים את הזמן בקריאת "ספרי קודש" ותפילות שנמוגות באוויר. חבל שיש אנשים שרחוקים מהמציאות והיא רחוקה מהם... אין לי שום דבר כלפיי דתיים, שום בעיה איתם. כל אחד באמונותו ( ובמציאות שלו ) יחיה.

tiptip4u

New member
../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif אתם ממש מגעילים!

אתם מכלילים, מתבססים על טענות שחלקן באמת לא נכונות וקובעים דברים שהם לא נכונים. למה לכתוב כאלו שטויות? כמה הכירות יש לכם עם חרידים? אנילא אומרת שכולם טהורים קדושים, אבל אני שונאת- ממש שונאת הכללות... "וכל"- זאת כבר הכללה... איך את/ה יכול/ה להגיד להם מה יש ומה אין? פגש איזה מישו שביקר בשמיים ואמר "עזוב, אין אלוהים"?! את/ה יכול/ה להמאין במה שאת/ה רוצה, אז למה, ברצינות: למה? מה הסיבה הטיפשית הזאת להגיד לחרידים שאין אלוהים, ושהם מבזבזים את הזמן?! אני לא אומרת שאני לא הרגשתי נתקפת ממה שכתבה, לדעתי ללה (אם אני טועה אז המצון המון סליחה!), אבל אני הבנתי שהיא לא התכוונה לפתוח פה ריב מגעיל כזה שבא מחילוקי דעות, שזה דבר רגיל וטוב, ואתם התחלתם ישר להשמיץ... ואני לא קוראת ספרי קודש וגם לא מאמינה באלוהים, אבל אני לא מטיחה בהם שמה שהם חושבים זה לא נכון ודפוק- כי דעה זאת דעה, וזאת זכותם לחשוב, לא? רוב החרידים והדתיים שפה באופן קבוע באים למטרה שלי- להכיר את הצד השני, לא "לרדת" עליו, ככה להרוס לנו? אתם מביישים אותי...

tiptip4u

New member
ואני מצטערת שיצאה לי תגובה עצבנית

ואולי יש בה כמה הכללות לא מכוונות על החילוניים... כמו "אתם" הכוונה היא למי שכתב את ההודעות הגועליות על החרידים...

למעלה