אני לא יודעת איך אתם הולכים להגיב

אז ככה:

1. אז מה אם הם ניסו לחייב? הרי הם לא הצליחו...בנוסף ראה 5. 2. מה הקשר לכפייה חילונית בדיוק? 3. הקמת המקוואות תהיה כפיה דתית, לא?
...חוץ מזה הם לא יכולים לסוע למקום למקווה קצת יותר מרוחק? חילוניים שרוצים לעשות קניות בשבת עושים את זה(אהמ, אני למשל, שהקניון העירוני שלנו כן נסגר בשבת). 4. ע"פ חוק שיש במדינה שלנו, מעסיק מחויב להעניק יום חופשי אחד בשבוע לעובדיו, ואם זאת הסיבה לדחיה, ניתן לתבוע אותו ע"פ החוק. 5. זה דומה לדוגמא עליו שנתת...אם בעל חנות(או קניון) יכול לבחור אם לפתוח אותו או לא ביום מסוים, מדוע הוא לא יכול לקבוע תלבושת לעובדיו? הרי העסק בבעלותו. זה כמו דרישה מקצועית- ואם אתה לא יכול לעמוד בה, לא תתקבל לעסודה.

מקוטיאל

New member
נועה, מתי מנסים לכפות עליך את הדת?

אנשים פה מדברים על כפיה דתית, ואני לא מבין: איפה האנשים האלה שמנסים לכפות? מי אלה? show me people....

KinGabel

New member
מה זאת אומרת מי אלה ???

אלה האנשים ששולחים פקחים ביום כיפור לתת קנסות ואת אותם פקחים שולחים בשבתות לתת קנסות, האנשים שביטלו תחבורה ציבורית כמעט בכל הארץ, האנשים שסוגרים קניונים, האנשים שבגלל תורתם אמונתם אני צריך לשלם להם הבטחת הכנסה במשך כמה שנים והאנשים שעוד בסוף אומרים שאני אשם בפיגועים כי לא שמרתי שבת. אז הנה לך מי האנשים האלה !!!

suki da yo

New member
שכחת

את האנשים המקסימים שתלו על תחנת האוטובוס של ביה"ס שלי הודעה שמפרטת את הצניעות שנדרת מאיתנו, מודיעה בגאון שכל מי שאינה מתלבשת בצניעות היא טיפשה ומסתיימת בקריאה "בת ישראל יקרה! אל תחכי לעוד פיגועים! התלבשי בצניעות".

tamarhp

New member
זו כפיה?

את מצחיקה אותי... לתלות שלט מולך זו כפיה דתית? ומה עם כל הפרסומות על תחנות האוטובוסים, שלטי רחוב, אוטובוסים ובכלל - כל מקום? אנשים שומרי מצוות צריכים להסתגר בתוך בני ברק בשביל לשמור על העיניים שלהם. אם זו לא כפיה חילונית אז מה זה?

suki da yo

New member
לכתוב שאני אשמה בפיגועים

כי אני לא מתלבשת כמו שאתם חושבים לנכון זו כפיה. לעזאזל, זה לא שאני באה לתלות שלט פרטי מול הבית שלך שבו נשים חצי עירומות. אנחנו מדברים על אדם פרטי, שהדפיס את הדברים האלה ובא לתלות אותם, כמובן באישור הרב. כן זו כפיה. ואם לא כפיה, זו חוצפה נוראית וגישה פוגעת להפליא. בגללי הפיגועים? לא בגלל שנאת החינם? לא בגלל הערבים? לא בגלל החלטות הממשלה? בגלל שאני לובשת מכנסים?

tamarhp

New member
לא הבנתי למה זו כפיה

אם אני אקרא לך טמבלית, תבואי לאמא שלך ותבכי - "היא קראה לי טמבלית"??? כאילו - בואנה, תהיו רציניים! ואם תתלי מול הבית שלי שלט עם נשים חצי ערומות - זו כן תהיה כפיה, כי אי אפשר לצאת מהבית בעצימת עיניים, וראיה של השלט פוגעת בטהרת העיניים!

suki da yo

New member
.וואי.

באמת, אני לא רוצה לגלוש לויכוח אישי, בטח לא אחד שבו אני אאבד את השליטה ואתחיל להגיד דברים באמת לא יפים. אז בואי תעזרי ולי פה ואל תתנפלי. זה קודם. עכשיו, טהרת עיניים, נהדר. אני מקבלת את העמדה שלך, ואני מבינה. לא טענתי שזה בסדר, אם תשימי לב. מה שכן, לקורא לי טמבלית זה לא כמו לקרוא לי רוצחת ולהאשים אותי במוות הנוראי של הרוגי הפיגועים, תסכימי איתי? וזו כפיה, כי מציבים בפני את האפשרות להיות אשמה ברצח או להתאים את עצמי למה שאתם חושבים שהוא הדרך הנכונה היחידה.

tamarhp

New member
לא ממש...

"מציבים בפני את האפשרות להיות אשמה ברצח " - שטויות. לא באה לפגוע, אבל תחשבי ברצינות - מה איכפת לך מה שהם אומרים? תתעלמי! זה יהיה הרבה יותר נבון ובוגר! את לא חייבת לקרוא את זה, ולא חייבת להתייחס.

suki da yo

New member
ואם כבר מדברים על אפשרויות

הם לא היו חייבים לתלות את זה. ורבנים (או התורה, או התלמוד או מה שזה לא היה..) לא היו חייבים להכניס לאנשים לראש שמה שלא הולך לפי החוקים שלכם הוא הגורם לכל הרע. יש עוד דרכים בעולם פרט לדרך הדתית.

../images/Emo59.gifדתיים חילוניים

אני בהחלט מבינה את הרגשתך,יש הרבה אמת בדברייך, אך את רואה רק את הצד שלך. אני עצמי חוזרת בתשובה וזה אומר שבני משפחתי הם חילוניים, יש מקום במשפחתי לכל הדעות. זה שהחילוניים לא מבינים את ההלכות ואת דרך החיים מצריך מהחרדים אורך רוח הבנה לחוסר הידע והרבה רגישות וכן ההפך (מהחילוניים). אני עצמי מוצאת את עצמי מאוכזבת לא מהדת וזה לא קשור לאלוקים שלנו (יש לי תחושה שהחרדים כל נושא שחילוני מדבר הם ישר קושרים את הנושא לאלוקים, אבל אצל החילונים צריך להבין יש מעבר לנושא הזה עוד חיים...) אז כמו שאמרתי היום אני מאוכזבת ולא מהאלוקים שלי ולא מהדת אלא מאלה שחושבים שהם מיצגים את הדת או חושבים שהם מינימום האלוקים בעצמם. ועל זה אני מתרעמת בשאט נפש. כשאני אומרת מיצגים הכונה לא בהכרח לרבנים אלא לעמך שבשם האלוקים מרשים לעצמם להתנשא לפגוע להעביר ביקורת ובעצם כשרק אתה מפנה את ראשך הם שוכחים את ה', יש שממציאים לעצמם הלכות, ויש שמשתמשים בהלכות בצורה מנופולטיבית ז"א כנוח להם או שמפרשים את ההלכות איך שנוח להם, וזה מכעיס אותי. בהצלחה לך דניאלה אני אישית למדתי בדרך הקשה שהחוזרים בתשובה, ברובם, הם הצדיקים ששינו את דרך חייהם, ובכך שינו גם

מאיפה הגיעו כל החדשים בבת אחת????

"איפה הגיעו כל החדשים בבת אחת????" אנחנו כל הזמן על המפה ועוקבים בדריכות על "לשונכם העדינה"!!! בלשון עדינה. אני מקוה שלא הפרענו לך...

tamarhp

New member
התכוונתי...

את אמרת שאת מקווה שאת לא מפריעה, אז אמרתי ח"ו - חס ושלום - אתם לא מפריעים! אני שמחה על כל אחד שבא לפה!!

Queen BItch

New member
האמת של...

עד שההודעה לא הופיע בעמוד הראשי של תפוז בכלל לא ידעתי שהפורום הזה קיים!!! ועכשיו כשאני יודעת, יהיה נחמד לבקר מידי פעם!

למעלה