אפשר בבקשה לדעת

זה מה שאתה אומר למעשה...../images/Emo4.gif../images/Emo26.gif

אמרת שיש לתמוך בדברים שמנוגדים לחוק - בתנאי שהמטרה טובה. יש לא מעט אנשים שחושבים שטרנספר לערבים, ותעשייה כימיקלית חזקה הם מטרות טובות. כלומר - אתה בעד שאותם אנשים יעברו על החוק, ויפעלו לטובת מטרה שהם רואים כטובה. במילים אחרות, אתה בעד שאנשי כהנא למשל יעברו על החוק ויבצעו טרנספר לפלשתינים... ואתה בעד שאנשי תעשייה יזהמו את הנחלים בניגוד לחוק.... כשאתה מטיף לעבירה על החוק כראות עינייך - יש לכך גם צדדים לא מאוד חיוביים שיתכן ואתה מתעלם מהם... כל אחד יפרש כ"מטרה טובה" - מה שטוב בעיניו... לא בעינייך...

הבנת הנקרא...../images/Emo26.gif

ה"לצערי", בא אחרי "אתה עובר על החוק" - ולשם הוא מכוון. אם "החוק הוא זה שלא בסדר" - צריך לשנות אותו. כל עוד הוא קיים, יש 2 אפשרויות: 1) לכבד ולקיים אותו. 2) לא לשהות במדינה עם אותו חוק שלא מוכנים לקיים. הבחירה היא שלך. אם יש אדם שמצהיר במפגיע שהוא עובר על החוק - זה אכן מצער. ללא כל קשר אם אני מסכים עם החוק או מתנגד לו.

pazro

New member
כשאני היתי בן 15 חשבתי שיש לי דעות

מוצקות ונכונות בהרבה נושאים. היום במבט של כמה שנים טובות (13) לאחור אני יודע שהיתי חסר נסיון, תמים ולא [לא יכלתי] ראיתי את כל התמונה. במיוחד בנושאים מורכבים כפוליטיקה או אמונות פילוסופיות כאלו או אחרות על לך להאמין כי לעולם לא תשנה את דעתך. כי עם השנים כשתראה יותר, שתלמד, שתכיר ותרחיב את אופקיך תבין כי לעולם לא תידע הכול ובטח לא בודעות. מקווה שהתשובה מספקת. אני יודע שאם אני היתי מקבל תשובה כזו בגיל 15 היתי אומר, שזו עוד תשובה של זקן אחד שלא מבין כלום וסתם חושב שאני ילד קטן. אין לי מה להגיד, חוץ מכך שהיתי שמח עם בעוד 15 שנה תיצור איתי קשר ותגיד לי אם צדקתי או לא.

senesh4ever

New member
אמנם

אני צעיר והדעות שלי אולי ישתנו עם הזמן (ואולי לא). אבל זה לא שולל את הזכות שלי להביע דעה, זמנית ככל שתהיה, זה עדיין הדעה שלי. וזה לא חשוב כמה חזק אתם מאמינים שהדעות שלי ישתנו אין לכם שום זכות לזלזל בי ככה... מה גם שזה קצת מתנשא מצידכם הגישה של "אני יודע יותר טוב"

senesh4ever

New member
ולמה אנשים שלא

תומכים בפציפיזם נכנסים לפורום הזה?... זה כמו שערס יכנס לפורום של מטאל.. או שסתם אני יכנס להתוכח על טיבה של להקה בפורום של הלהקה...

greenor

New member
אגב דמוקרטיה,

אולי לך יש זכות להביע דעתך, אבל לי אסור? בעצם במערכת חוקים בה יש רק זכויות ואין חובות זה עושה הגיון. לא כך, מיקי?...

Mיקי_

New member
לא. לא כך.

הפורום הזה כפי שכתוב במכתב התמיכה נועד לתומכי האידאולוגיה בה אנו מתעסקים בפורום זה. ובמקום להחלפת דעות ורעיונות. נחסמו מכתיבה בפורום לא שנים ולא שלושה אנשים שהפריעו לקיומו של דיון תקין בפורום, וזאת בגיבוי מלא עם הנהלת הפורומים. כפי שכתבתי לך במסר, הודעתך לא נמחקה סתם, וכמו כן הוזהרת לעתיד בכתיבתך לבל תוגבל. אי אפשר להיכנס ולירוק לבאר ממנה אתה שותה... ואני כאן כדי להבטיח שלכל מי שנושא הפציפיזם חשוב, תהיה במה. לכל מי שחושב שהנושא איננו ראוי, יש מספיק מקומות אחרים להביע בהם דעה, מבלי להפריע לנו.

greenor

New member
אם תקראי את הודעותיי שוב,

אם יש לך אותן איפה שהוא, תראי ש: 1. לא הפרעתי לקיום תקין של שום דיון. 2. בוודאי ובוודאי שלא ירקתי לבאר ממנה אני שותה (אם כבר, זה הבחור הצעיר שמצייר לי איקסים על דגל ישראל, שיורק לתוכה...) אני שמח שאת כאן כדי להבטיח שלכל מי שנושא הפציפיזם חשוב לו תהיה במה, אבל זה כולל אותי. אני חושב שהנושא ראוי, אני חושב שהמחזיקים בדיעות מסוימות בפורום הזה מחזיקים בדיעות שגויות מהיסוד ומסוכנות, אבל זכותם להחזיק בדעתם, ובדיוק באותה מידה, זכותי להחזיק בדעתי. האין זו סתירה שאת מוחקת את דעותי כי אני לא מסכים עם דעותיכם, ובאותה נשימה דורשת את הבמה להחזיק בדעותיכם?

greenor

New member
../images/Emo6.gif אני מודה, המשפט האחרון שכתבתי

הוא אחד המסובכים ש"נפלטו" לי, אבל הכוונה ברורה...

Mיקי_

New member
כמובן שכתבתי לך במסרים

אבל רק כדי להמשיך משהו כנראה שלא הובהר כראוי. תפוז היננו אתר פרטי, ואני כמנהלת מייצגת את בעלי האתר לטוב ולרע. ופועלת לפי חוקי האתר. כל אחד שרוצה לקבל במה ציבורית לנושא מסויים מוזמן. אבל הפורומים לא נועדו לתת במות לדעות שיכולות להפריע לניהול תקין. כיוון שאתה יכול לראות שרק הודעה אחת שלך נמחקה ואתה עדיין יכול לכתוב פה (הווה לא נחסמת) סימן שאכן לא הפעת לניהול דיון תקין. (ויש כאן מספיק "לוחמים" - כך אתה הגדרת עצמך שכן הפריעו ולכן הם לא כותבים עימנו עוד). אני אכן דורשת את הבמה להבעת דעותינו. והיא ניתנה לי ולנו כקהילה ע"י הנהלת תפוז. אך במידה ותעבור שוב על חוקי תפוז, כפי שעברת עליהם, הודעותייך ימחקו שוב. אני מאד מקווה שזה לא יקרה. אני לא אוהבת למחוק הודעות בפורומים שאני מנהלת, בטח שלא לחסום אנשים. אני מאינה שאנשים יכולים לעשות את הסלקציה הטיבעית אם הם תורמים לפורום או סתם באים להתנגך ולפגוע בו. במידה שאנשי החלק השני לא עושים את הסלקציה הזו לבד, אני צריכה לעשות אותה. ושוב זה לא רומז עלייך כלום. אני רק מציינת עובדות. כאמור אתה מוזמן להמשיך לכתוב פה, כמו כל משתתף אחר. אך עלייך לעקוב אחרי הכללים. והסבר זה נראה לי ממצה דיו. בברכה,

הנה לך תשובה אותנטית....../images/Emo26.gif

כי בניגוד לטעם מוזיקלי - כאן מדובר בדעות. במוסר. בניגוד למקומות בהם שאלות מוסר הן שאלות תאורטיות - כאן הן משפיעות על חיי כולנו. אני נכנסתי כאן לפורום כדי לשנות את דעתי. נכנסתי לכאן כדי לשמוע טיעונים שעוד לא חשבתי עליהם, ושאולי ישנו את דעתי ואת תפיסת-החיים שלי.

לא מצחיק בכלל....../images/Emo26.gif

העובדה שהטיעונים שלכם חלשים - היא אכן בעייתית. אבל אני עוד אופטימי... אולי מישהו עוד יחדש לי כאן משהו...

dylan

New member
העניין הוא

שעד כמה שידוע לי אין כאן בנדם אחד שממש תומך בפציפיזם, במובן של התנגדות לאלימות בכל מחיר. מה שהופך את הויכוחים בפורום בעצם לימין מול שמאל ולשמאל מול שמאל קיצוני יותר.

טל קר

New member
בדיוק דיברתי על זה עם חברה היום

מעירים לך לדעתי על הגיל, כי זה דרך מבחינתם להשתיק אותך על הדעות ה'חריגות'. למשל אם מישהו בן 15 יגיד שהוא נמשך לגברים, יגידו לו 'אתה בן 15, מה אתה כבר מבין, חכה, תבדוק'. לעומת זאת אם הוא יגיד שהוא נמשך לנשים, אף אחד לא ימצמץ. אם מישהו בן 15 יגיד שהוא 'לא רוצה להתגיס לצה"ל' יגידו לו 'אתה בן 15, מה אתה כבר מבין', אבל אם הוא יגיד שהוא 'רוצה להיות חייל' אף'חד לא יגיד לו שמה הוא מבין, הוא צעיר. אם מישהו בן 15 יגיד שהוא רוצה להיות טבעוני יגידו 'זו קיצוניות בגלל הגיל שלך'. אם מישהו בן 15 יזמין המבורגר, רוב האוכלוסיה לא תמצמץ. הבנת את העיקרון אני מקווה. זה לא בעיקר בגלל הגיל שלך, זה בעיקר בגלל הדעות שלך. הרי אם היית מסכים איתם אף אחד לא היה אומר לך 'בעצם אתה בן 15, מה אתה מבין'. כשתגדל ותהיה שונה מהקונצנזוס ינסו להשתיק אותך באמצעים אחרים. (נעים מאוד, אני לסבית, שמנה, מכוערת ושונאת גברים. ככה מנסים להשתיק אותי ואני מבוגרת ממך בערך בעשור)

טל קר

New member
תודה, תודה, בדיוק מחקתי מכתב

שרשרת שהיום בן 1 ל4 מישהו יגלה שהוא אוהב אותי, אז היית ממש קרוב P: אנ'לא שונאת גברים וגם לא לסבית, אבל אני כן פמיניסטית (אגב, מנהלת את פורום פמיניזם כאן בתפוז) ושלל הכינויים האלה הם דרכים לנסיונות השתקת קולות פמיניסטיים.

Mיקי_

New member
טלוש... אפרופו לפני כמה ימים

מישהו החליט שאת מנהלת את לסביות - גאווה נשית (730) גם כן והודה לך שם
ככה שקצת משעשע אותי מה שכתבת...

למעלה