אפשר בבקשה לדעת

Aeroguy

New member
זהות ותפיסת עולם זה דבר דינמי

זה דבר שמשתנה כל הזמן, ובאופן טבעי התפיסה שהיתה לי בגיל 13 שונה מזו בגיל 17, זו שונה מגילי הנוכחי (22), ואני בטוח שהיא תהיה שונה בגיל 30, 35, 40, 50 וכו' וכו'. עם זאת, זה שזהותי ותפיסתי עתידה להשתנות לא אומר שזהותי כיום ותפיסת עולמי היום פסולה באיזשהו אופן. גם מי שאמר לך "כשתגדל תבין", אני בטוח שעוד 5 שנים הוא גם יחשוב שונה קצת ממה שהוא חושב היום, לכאן או לכאן. זו טבעה של זהות - דינמית, לא סטטית.

pazro

New member
נכון, אבל ככול שאתה עולה בגיל כך

השינוי קטן יותר. ולרוב השינוי יותר ממוקד, כלומר בין גיל 13 לגיל 23 אתה בהחלט יכול לשנות את הדעה הפוליטית שלך מקצה לקצה (ואני מכיר אנשים שזה קרה להם) אבל בין גיל 30 ל 40 (סביר להניך) לא תעשה שינויים קיצוניים, אלה השינוי יהיה קטן יותר ויותר צפציפי.

אimר

New member
אין לזה פתרון

לגילנות אין פתרון פשוט, זה אחת החלוקות המרכזיות בחברה ורובנו ככולנו משוכנעים שאנשים צעירים, במיוחד מתחת לגיל 18, הם עדיין רק לומדים ומתגבשים ולכן לא צריך לקחת אותם ברצינות. לשנות את דעתם של האנשים הללו זה קשה מאוד כי הם לא רואים מולם אדם עם דעות שבמקרה גילו צעיר (וייתכן שדעותיו מנומקות הרבה יותר מאשר של אדם כפול בגילו) אלא קודם כל צעיר. הדבר היחידי שאתה כן יכול לעשות זה ללמוד לבטוח בדעות שלך, גם אם הן עדיין מתגבשות ומשתנות ולעמוד על שלך כשמנסים להמעיט בערכך. לא עצה משהו אבל זה מה יש. אגב, גם בגיל 30 אני עדיין מתחבט בכל מיני שאלות ודברים עולים שלא חשבתי עליהם קודם וכו, זה לא שתוך שנתיים "תתגבש" וזהו. לנסיון יש ערך רב אבל כך גם למבט רענן, וכך גם לאנשים שעדיין אכפת להם ולא נשברו לשגרה שבה מפעילים את הראש כמה שפחות.

תשובה מנומקת:../images/Emo26.gif

בעצם שתיים.
בחלק מהמקרים, יתכן שהם אומרים את זה כי אין להם טיעונים טובים נגד מה שאתה טוען.
בחלק מהמקרים, הם פשוט צודקים. הדוגמה שהבאת למשל, רוויה בחוסר הבנה בסיסי של המנגנון שנקרא "מדינה". (או לחילופין בצביעות קיצונית) אתה גר בארץ? אתה לומד? אתה עובד? אתה גר אצל ההורים? על חשבונם? תענה לי על השאלות האלה, ואני אשים את האצבע בדיוק על הסיבה למה המבוגרים מזלזלים בדעותייך...

senesh4ever

New member
אני לא רוצה שתתן לי סיבה

משום מה אני חושב שאתה מחפש סיבה לרדת עלי... אז אני לא יתן לך סיבה ואתה לא תתן לי. תודה בכל זאת.

והנה יש לך תשובה...../images/Emo26.gif

במקום לשתף פעולה ולשמוע למה הדעות שלך נשמעות לא רציניות - ואולי לשנות אותן ולהתפתח בעקבות הדברים שתשמע - אתה מעדיף לא להקשיב ולא לקבל דעות אחרות. אולי לזה התכוונו כשאמרו לך שאתה ילדותי בדעותיך.

senesh4ever

New member
אולי בעצם

ילדותי זה מי שבתור פתרון לבעיה שלו רוצה להרוג עם שלם, נשמע מוכר?! כן אתה לא טועה, היה עוד אחד כזה לפחות.

greenor

New member
תגיד לי,

מי בדיוק אתה מכיר שרוצה להרוג את כל הערבים? נכון, יש קיצוניים שיגידו כאלה דברים אבל יש גם קיצוניים בכל מקום אחר. ברצינות - מי אתה מכיר שלו היה יכול לעשות מה שהוא רוצה היה הורג אותם?

senesh4ever

New member
האמת היא שראיתי הודעה שלך

בארכיון שבה אתה אומר שאתה רוצה להרוג את הפלשטינאים... רוצה ציטוט? הנה לך: תאריך:29/01/04 שעה:19:09 ציטוט: "הפלשתינאים לא יכולים להיות בני אדם, כי הם לא בני אדם... אז מי כאן יותר גזען? אני, שחושב שצריך לחסל אותם? או אתם?"

greenor

New member
נסיון חיי מלמד אותי

שלא מראים חלק מציטוט, ולעולם לא. ממקרים כאלה נוצר הביטוי "הוצא מהקשרו". שנית, תקרא שוב מה שכתבתי בהודעה למעלה. אני לא אוהב את שכנינו אני שונא אותם אבל כאוחז נשק, שבא איתם בעבר במגע רצוף מעולם לא פגעתי בהם. וזה ההבדל בין הבעת עמדה לביצוע מעשה.

greenor

New member
זה היה מלוכלך...

senesh4ever , לכלכת. עניתי לך מיידית, בלי שטרחתי להסתכל על ההודעה המקורית שכתבתי... אם היית בוחר לערוך את הקטע קצת אחרת, אולי היית בוחר ככה: "היום נהרגו 10 יהודים, אזרחים, בדרכם לעבודה, לימודים, חייהם. וכאן שקט? האם דם יהודי מותר? או שפציפיזם חל רק על עוכרי ישראל? אלה האפשרויות הפשוטות. את האפשרות המסובכת אתם בטח לא תעלו על בדל שפתיכם... אתם לא מצפים מהם ליותר מזה... הפלשתינאים לא יכולים להיות בני אדם, כי הם לא בני אדם... אז מי כאן יותר גזען? אני, שחושב שצריך לחסל אותם? או אתם?" שזה קצת משנה את מהות ההודעה, ואת הסיבה בה הייתי בוטה ואמרתי דבר שלא צריך. והפואנטה היא לא מה אמרתי אז, אלא איך שהבאת את זה עכשיו. play fair, or don't play at all. ושבת שלום לכולם.

senesh4ever

New member
....

יכול להיות שלא הבנתי את שתי ההודעות האחרונות שלך... נדמה שלי שקצת סתרת את עצמך. אבל שוב, יכול להיות שלא הבנתי אותך. אתה שאלת מי אני מכיר שרוצה להרוג את הפלשטינאים, וצוטטתי את החלק שאתה אומר שאתה רוצה. אבל יש עוד הרבה בישראל שחושבים שצריך להרוג את כל הערבים, במיוחד היום בזמן של מלחמה שהדעות של הרבה מהאזרחים נהיו יותר ימניות.

greenor

New member
אני לא יודע איפה אתה חושב שאתה נמצא

אבל אין כאן קשר בין ימין לשמאל. בסופו של דבר, במדינת ישראל, במיוחד במציאות של היום, אין הרבה הבדל בין ימין לשמאל. אהוד ברק - עבודה - נחשב לאחד מראשי הממשלה ה"ימנים" שהיו בעוד ששרון מתנהג לחלוטין כשמאלני. היחידים שקראו להרג הערבים היו כהנא חי - תנועה שיצאה - ובצדק - מחוץ לחוק. עשה טובה ותקדיש מחשבה על מה שאתה אומר. כמו שאמרתי - קיצוניות היא הרסנית - בין אם ימין, שמאל, למעלה למטה. יותר מדי זה אף פעם לא טוב.

senesh4ever

New member
על מה בכלל אתה מדבר?!

אנחנו דיברנו על זה שאנשים במדינה הזאתחושבים שצריך להרוג ערבים... בחיי שהויכוח הזה נהיה הזוי...

איך זה קשור להודעה שלי??../images/Emo5.gif../images/Emo26.gif

על מה אתה מדבר? איך מה שכתבת קשור להודעה שהשארתי??

senesh4ever

New member
אני כבר לא זוכר...

כל הויכוחים פה התערבבו לי ואני צריך לסדר את המחשבות שלי.....

אז תסדר את המחשבות...../images/Emo26.gif

תענה על השאלות כאן... ותקבל את כל התשובות וההסברים שתרצה...

למעלה