אקסית מטופלת

זו לא שנאה, אלא דרכו של עולם

כל אחד משועבד לאחר....
אין לך שום פינה ביקום ללא שיעבוד.
לא מאמין בשיוויון.
&nbsp
מי שחיה ללא בעל וללא אדון, חייבת לגאול את חייה בכוחות עצמה.
אם היא לא תושיע את עצמה, אף אחד אחר ביקום לא יעשה זאת עבורה.

נתחיל מזה שמבחינתך זה לא כל אחד משועבד לאחר,

אלא כל אחת משועבדת לאחר... אלא אם כן היא פמיניסטית מרושעת ובעלת רצון עצמאי, שעל כך שהעזה להיות כזאת מגיע לה לשלם את המחיר ולהישאר לבד.
פרט לכך, שוב, אני לא יודעת באיזה מקום ובאיזו מאה אתה חי, אך בחיים שלי אני לא רואה שום שיעבוד. לא שפחה של אף אחד ואין לי עניין לשעבד אף אחד ולשלוט באף אחד. אני רוצה לחלוק את חיי עם אחרים, לא לשעבד ולא להשתעבד.
זה נכון שכל אדם צריך קודם כל לדאוג לעצמו, אך מכאן ועד לעבדות הדרך מאוד ארוכה...

לא מרושעת...

כן התייחסתי אל פותחת השרשור כאל קורבן.
ציינתי שבעיניי היא קורבן לפמיניזם, קורבן פמיניסטי. לא מרושעת... אל תמציאי.
&nbsp
לא מגיע לה להישאר לבד, אלא שאין לה מנוס מעשי יותר מאשר לעשות ילדים לבד.
אני גם מתנבא ואומר שהיא תחיה את חייה לבד. כמו נשים רבות אחרות שהן גם פמיניסטיות שלא מסתדרות עם גברים, וגם לא גרות עם גברים במשותף.

בסך הכל אין לה מזל באהבה.

זה קרה לנשים רבות בכל הזמנים, גם לנשים שמעולם לא שמעו על פמיניזם. מכאן להסיק שהיא קורבן לפמיניזם הדרך מאוד ארוכה. מה גם שיש מלא נשים פמיניסטיות שנשואות עם ילדים, אז איך זה מסתדר עם ההכרזות שלך? אתה למשל האשמת אותי בפמיניזם (לא שלדעתי יש בזה משהו פסול, אך ככה אתה מתייחס לזה) ואני נשואה באושר עם ילדים ולא מרגישה קורבן של שום דבר ושל אף אחד.
אני אישית חושבת שחשיבה סטריאוטיפית זה לא דבר נכון או בריא, אבל אתה כנראה משוכנע שזו החשיבה הנכונה היחידה.

את כנראה בת מזל....

זה החלק שהפמיניזם מדלג עליו כנראה... שיש בחורות כמוך שהן בנות מזל ומקבלות את כל החבילה כולל תוספות, ויש גם קורבנות.
&nbsp
אם לדעתך זה עניין של מזל / אקראיות, אז תצייני את זה מול פותחת השרשור.
מזל, יעני, כמו בקזינו.. צריך מזל.
אני לא מקבל את דברייך שמדובר במזל.
מדובר בתכנון !!!
יש כאלה שמתכננות והכל פועל בעניינן כמתוכנן.
יש גם אחרות, ששואפות גבוה גבוה, ומגיעות להישגים מסוימים, תואר ראשון ואף שני, עבודה מסודרת, לעתים אף דירה ומכונית. אבל אין להן בעל ואין אדון.... כי אין להן שום דבר להציע לאף גבר למעט יחסי מין פה ושם.
הן קורבן !
הן חייבות לעבוד ולעבוד עד גיל פרישה. אחרת הן בבעיה.
&nbsp
&nbsp

שמע, אני בכנות לא מבינה את הקשר בין כל הדברים

שקשרת פה בחבילה אחת.
קורבנות היו תמיד ובכל הזמנים, גם בימים שעוד לא היה פמיניזם בעולם. יתר על כן, היו כנראה הרבה יותר קורבנות מאשר היום כי לא היו זכויות אדם. והקורבנות היו משני המינים, כי לאדון היה מותר לעשות הכול, כולל להכות, להתעלל, לאנוס ולפעמים אפילו להרוג. והיה מותר לו לעשות זאת גם לגברים תחת מרותו.
ברור שבחיים יש אלמנט של מזל. זה לא אומר שצריך לסמוך על המזל והאדם לא צריך לנסות לדאוג לעצמו עד כמה שזה בשליטתו, אך אלמנט של מזל תמיד יש, בלי קשר להאם אתה שוביניסט או פמיניסט, גבר או אישה, וכו'. אני חושבת שזה יהיה קצת מוזר ולא מציאותי לטעון שאין אלמנט של מזל בחיים בעולם הזה.
שוב, בלי קשר לזה, על האדם להיאבק למען עצמו ולמען הגשמת מטרותיו וחלומותיו ולנסות לעשות כל מה שביכולתו שהאלמנטים שכן בשליטתו יסתדרו על פי רצונו. ההצלחה כמובן לא מובטחת, אך מי שאפילו לא ינסה - מובטח לו הכישלון.
מי שצריך לעבוד הוא קורבן? אני נשואה ואימא, ויחד עם זאת בעלת דוקטורט ועובדת במקצוע שלי ולא מתכוונת להפסיק לעבוד עד גיל פרישה וכנראה מעבר לזה. אני אוהבת להיות אדם יצרני ולתרום את חלקי, אוהבת לעסוק בתחום שמעניין אותי ולהשיג בו הישגים. מה הבעיה בזה שגבר או אישה עובדים? למה אישה עובדת ומתפרנסת היא קורבן? ומי אמר שפותחת השרשור לא רוצה לעבוד? שוב, לא ברור לי מה הקשר בכלל לנושא השרשור.

צייני זאת בפני פותחת השרשור

שהיא חסרת מזל.
שעליה לעבוד כל חייה עד גיל פרישה, וכנראה לגור לבד כאישה ערירית או חד הורית.
צייני זאת בפניה.

רגע, אתה לא עובד? אנשים אחרים לא עובדים?

מה חריג בזה שהיא עובדת ואיך זה קשור למשהו?
היא כתבה במקום כלשהו שיש לה בעיה עם עבודה?
חשבתי שהיא כתבה שיש לה בעיה עם אהבה, לא עם פרנסה.
אני לא צריכה לציין בפניה את מה שהיא כבר יודעת בעצמה.
בחיי שאתה כותב דברים מוזרים, שלא ברור איך הם קשורים לעניין שבו עוסק השרשור.

כדאי לפרט עניינים כאלה

אנחנו לא בבית משפט, ויש לנו מקום להתבטא באופן חופשי.
גידול ילדים הולך יד ביד עם כ ס ף.
פותחת השרשור רוצה בילדים, או בתא משפחתי.
בוודאי שמהלך כזה לעבר משפחה, משליך גם על עבודה ופרנסה.
צריך להגיד לה דברים כאלה, שלא תהיה מופתעת.
גידול ילדים עולה המון המון כסף.
&nbsp
מצער שצריך להסביר לך כל מילה ומילה.

אתה רוצה להגיד לה אז תגיד. כאמור, כל אחד כותב מה

שהוא מרגיש לנכון.
אני אישית לא חושבת שהיא תינוקת שלא מבינה דברים כל כך טריוויאליים כמו זה שצריך להתפרנס כדי לחיות. מי יודע, אולי היא אפילו נהנית מזה.
למה שתהיה מופתעת? מה, היא ילדה קטנה? היא כנראה פרנסה את עצמה עד גיל 41, אז כנראה שהיא כבר הספיקה להבין איך זה עובד.
אבל שוב - אם אתה חושב שהיא לא מבינה את זה, אתה מוזמן להסביר לה. אבל למה אתה מטיל עליי להגיד לה את מה שאתה מרגיש צורך להגיד לה? אני את מה שאני מרגישה צורך או רצון להגיד אומרת גם בלי שתבקש. אני מציעה שאם לך יש רצון להגיד או להסביר לה משהו, שתעשה זאת בעצמך.

אני אגיד לה בשרשור אלייך

פותחת השרשור, רווקה מבוגרת בת 41, והזמן דוחק בה בעניין הפוריות שלה.
היא נמצאת עם בן זוג שאיננו רוצה בילדים ולא גר איתה. כל מה שיש בין השניים זה רק יחסי מין ובילויים משותפים ( ותו לא ).
אם היא רוצה בילדים, בלית ברירה עליה לעשות זאת לבדה.
עליה להביא בחשבון את העובדה שהיא בודדה, שאין לה בן זוג להשען עליו כלכלית.
עליה להביא בחשבון שגידול ילדים זו משימה שעולה המון כסף.
עליה להביא בחשבון גם את עתידה כאישה עובדת, שעליה להמשיך לעבוד ללא הפסקה עד גיל פרישה ו/או לשנורר כסף מהמדינה או מישהו אחר ( כמו הורים ).
וזה מה יש !!!

הינה, אמרת. לא היה כל כך קשה, נכון?

וטוב שאתה זה שכתבת את זה כי התנסחת מאוד יפה וברור, אני לא הייתי עושה עבודה כל כך טובה אילו אני הייתי צריכה לנסח את זה.

מה יוצא לך מניתוח האישיות שלי?

מה יוצא מזה לפותחת השרשור?
מה את מרוויחה מזה בכלל?

אני לא מחפש בחורה לזוגיות בכלל.... לא מעניין אותי השטויות האלה.
אם הייתי יכול למצוא בחורה לזיונים בלבד, זה היה אחלה. לא רוצה זוגיות עם פמיניסטית, ובטח לא עם בחורה תלותית שתבלבל בשכל על המצוקות שלה ועל התלות שלה או הצורך שלה במן "מושיע" או "גואל" שיגאל אותה ממצוקתה.
זוגיות מונוגמית, זה גם ככה די חרא.
אני בחור חופשי.
לא רוצה קשר "רציני" עם אף אחת. רק לא זה....
הבעיה עם קשרים כאלה שהם לא יציבים... תמיד הבחורה חווה שינוי ברגשותיה למרות שהמציאות עקבית ויציבה לחלוטין.

ומה נותנים לך ביטוי השנאה שלך כלפי נשים?

ולמה אתה מצפה שהנשים לא יגיבו עליהם?
מי שהתחיל בניתוח אישיות, גם של פותחת השרשור וגם שלי, זה אתה. אני בסך הכול הגבתי לתוכן הדברים שלך, אתה זה שהפכת את זה לאישי.
פרט לכך, מי אמר שאתה מחפש זוגיות ולמה אתה חושב שלמישהו אכפת אם אתה מחפש זוגיות או קשר רציני או מזדמן או לא? למה אתה חושב שזה משנה למישהו? תעשה מה שטוב לך, באמת שזה עניינך בלבד.

דיבור על זיונים, זה ביטוי שנאה?

כל מה שהבן אדם אומר על אישה, זה ביטוי שנאה....
פמיניסטית ללא אדון, זה ביטוי שנאה.
שפחת מין לזיונים בלבד, זה ביטוי שנאה. איזה עולם חרא... משתיקים את הבן אדם על כל צעד ואמירה.

מי משתיק אותך? כתוב חופשי. מותר לך, בדיוק כמו שלי מותר.

אתה כותב את דעתך ואני את דעתי. מישהו מונע ממך לכתוב?
מה קשורים זיונים לעניין בכלל?
אתה זה שכתבת שלמי שמעזה להיות "פמיניסטית" (אף על פי שאפילו אין שום דבר בדבריה של פותחת השרשור שיצביע על כך שהיא בהכרח פמיניסטית) מגיע לשלם את המחיר. אתה באמת לא רואה את ה-ill wishing בצורת ההתבטאות הזאת?
עובדה שלא כל מה שבן אדם אומר על אישה הוא ביטוי שנאה, כי חוץ מאשר בקשר לדברים מסוימים שכתבת, לא כתבתי לאף אחד שדבריו הם ביטויי שנאה כלפי נשים.

לא מגיע לה, אלא שהיא "חייבת"

התנסחתי בזהירות....
"חייבת" במשמעות שבלית ברירה אין מנוס מלעקוף את המחיר הזה.
המחיר הוא כאמור, לחיות לבד כפי שפותחת השרשור עושה.
המחיר הוא גם לעתים לעשות ילדים לבד מתרומת זרע.
חלק מהמחיר הוא גם קשרים מזדמנים שנמשכים לעתים שנה או שנתיים, עד למשבר שלפתע מופיע, אותו משבר שהיה שם כל הזמן למן הרגע הראשון.
&nbsp
אני לא אשם שאת כ"כ רגישה למילים כמו פמיניסטית, אדון, בעל, בעלים, זיונים, שפחה וכו'.
אבל אלו הם חלק מתחלואי החברה הנוכחית.

בפורום מתנהלים דיונים וכל אחד מבטא את דעתו.

אתה ביטאת את דעתך בקשר ליחסי גברים ונשים ויחס לנשים, לפמיניזם ועוד, וגם לי מותר לבטא את דעתי בעניין בתגובה למה שכתבת. זה לא הופך אותי לרגישה, רק לבעלת דעה משלי ובעלת זכות לבטא אותה.
אני ממש לא רגישה למילה "בעל". יש לי אחד כזה ואני מרוצה ממנו מאוד. זה נכון שזו אולי לא מילה הכי מוצלחת כי היא מיושנת וגורמת לחלק מהנשים להתבלבל בין להיות בעל במובן של בן זוג לבין להיות הבעלים של מישהי. אבל היות שבעלי לא נמצא בין המתבלבלים (וגם לא הייתי חיה עם אדם כזה מלכתחילה), זה לא באמת משנה לי.
אני גם ממש לא רגישה למילה "זיונים". מאיפה הסקת דבר כזה? זה בכלל לא משהו שהתייחסתי אליו.
ולגבי מילים כמו "שפחה" - אני חוששת שהתבלבלת קצת. אלה תחלואי העולם העתיק, לא העולם המודרני. כאמור, העבדות בוטלה מזמן וכיום אין יותר שפחות.

את נקטת במילה "שפחה" לראשונה

אני לא מכיר בכלל בדבר כזה שפחת מין...
&nbsp
אני מכיר ביזיזה שיוויונית או בת זוג לזיונים, או בת זוג רומנטית לזוגיות שאין בה מגורים משותפים וכיוב'.
כמו שאמרתי קודם, בת זוג לזיונים זה אחלה. לא צריך לשדרג את הקשר לשום מקום, בטח לא עם בחורה לא צעירה בת 41.
&nbsp
פותחת השרשור בחורה חופשייה לעשות כרצונה.
בן זוגה רשאי לעשות כרצונו.
כל אחד בבית שלו עם הפרטיות שלו, עם הכסף שלו, עם הרכוש שלו. אחלה.

עוד בשרשור קודם אתה דיברת על הגבר ה"אדון".

ושאלת מה רע בזה שהאישה תהיה שפחה, ועכשיו פתאום אתה מדבר על יחסים שוויוניים? כדאי שתיסגר על עצמך, כי לא ברור מה אתה אומר.
אני בכלל לא דיברתי בהקשר של מין ולא חשבתי על מין, אלא בהקשר של קשר כללי בין גברים לנשים. אתה גם מתרעם על הפמיניזם שבסך הכול אומר שצריך להיות שוויון זכויות בין גברים לנשים ואף מין לא צריך לשלוט או להיות נשלט על ידי המין השני. אם אתה מתנגד לפמיזיזם זה אומר שאתה מתנגד לשוויון בין המינים וחושב שמין אחד צריך לשלוט על השני.
מי אמר שלבחור הזה המצב כמו שהוא הוא לא אחלה? אבל לעומתו אני מכירה גברים שכן מחפשים קשר למטרת נישואים, בכל גיל. היא באה להתייעץ בקשר לבחור הזה כי היא מאוהבת בו, אבל כנראה שלמצער הוא אינו מעוניין בקשר רציני איתה, כנראה כי אינו אוהב אותה מספיק. זה עניין של חוסר התאמה וחוסר מזל. אולי מישהו אחר במקומו כן היה מחזיר לה אהבה וקושר איתה קשר רציני יותר. היא היחידה שצריכה להגיע להחלטה עם עצמה מה היא עושה עם העבדה שכנראה הוא לא מחזיר לה אהבה - אולי תחליט להיפרד ולנסות את מזלה עם גבר אחר ואולי לא, זו כבר הבחירה שלה.

למעלה