ארז טל האם ידעת?הכנסת את המאפיה לבית

איתי ...

למה אתה חשוב שאתה נמצא בפוזיציה לשפוט מה קורה בין בני זוג ? מה הדינאמיקה ומה המניעים ? מה אתה בעצם יודע על כל העניין פרט לעובדות היבשות ? שוב אני מבקש . בוא נישאר בתחומי הוילה . מדובר כאן בבני אדם שלא נתנו לנו את הרשות לדון בהם ( המשפחה הקרובה של אשר ) . גם אם אשר נתן את הסכמתו לכך שידונו בו הריי שכאן מדובר בעוד אנשים שמעורבים שלא נתנו את הסכמתם . משחק הוא משחק , חיים הם חיים והחלטות הן החלטות . מתמודדים הם מתמודדים ומשפחה זאת משפחה . בוא נעשה הפרדה .

איתי בל

New member
ביקורת...

הידעת שאני מוזיקאי? אני מאוד אוהב מוזיקה... אני אוהב מוזיקה הרבה יותר מכמה אנשים שאני מכיר ומבחינתי אם אפשר לבקר מוזיקה אפילו בשמיעה אחת בלי לחשוב מה עבר על האומן שהוא כתב את השיר בלי להכיר אותו לשבת איתו לראות כמה עבד קשה כדי להוציא את השיר וכדומה אז אפשר לבקר אנשים בעובדות יבשות יש פה בנאדם שעזב את אשתו בשביל להשתתף בתוכנית ריאליטי ובשביל זה הוא מוכן לפספס את לידת בנו/ביתו ולראות את התינוק ואשתו לראשונה חודשיים אחרי הלידה אפילו אני בטוח שאשתו הסכימה לזה... ושהתינוק היה מסכים לזה פחות אני לא יודע מה היחסים בינהם ומה ומי ומו אבל זה לא משנה..גם אם היא הסכימה גם אם זה היה רעיון שלה הוא כגבר בעל ואבא... צריך לרצות להיות שם גם אם אשתו הייתה מתכננת שתלך וזה משהו שהוא כל כך ברור... שגם העובדה הכי יבשה מספיקה כדי הלבין את זה

הגבתי לשניכם בתגובה לנותי .

אבל יש מרחק גדול בין לבקר מוסיקאי ושיר . לבין לבקר את אשתו או משפחתו של המוסיקאי . אני בטוח שתסכים איתי על זה . ואגב ... גם אני מוזיקאי ואני מבקר מוזיקה לחיוב ולא לשלילה . ( עוד לא למדת להכיר אותי ??? ) * יש תגובה נוספת בתגובה שנתתי לנותי .

איתי בל

New member
אני מבקר לנכון

לפעמים זה לחיוב ולפעמים זה לשלילה... זה כבר לא תלוי בי כל כך אבל אני מקבל את הטוב עם הרע ואני מקווה שמי שהולך לתוכנית שכזו גם עושה את זה ככה זה כשאתה חושף את עצמך מול כל המדינה ככה זה גם כשאתה מוזיקאי ואתה מחליט לפרסם את השירים שלך כמוזיקאי אני יכול לשבת כל היום עם הגיטרה שלי בבית שלי ולחיות אחלה חיים אני יכול להתפרנס גם ממוזיקה בלי להתפרסם ובלי השואו ביז ברגע שהחלטתי לפרסם את זה בצורה הזאתי אני יודע שאני נותן את הפרטיות שלו בתמורה ברמה כזו או אחרת אתה לא יכול לבוא לערוץ 2 בצורה הזו ולצפות שגם יכבדו את פרטיותך אתה בתוכנית הכי מציצנית בארץ...

בסופו של דבר רמת המציצנות

תלויה בנו , הצופים . וזאת החלטה שלנו לקבל האם נוח לנו בתוך התחתונים של אנשים אחרים . וגם בתור מוסיקאי אתה בהחלט מסכים לחשוף את עצמך למען הפרסום . אבל השאלה כאן היא האם הסכמת באותה הנשימה לחשוף את אישתך וילדיך בשל הסכמתך להיות מוסיקאי שמפרסם שירים . והאם גם הם מחוייבים לכך . האם הם לא זכאים לפרטיות או שגם הם בעיסקת החבילה הזו של פירסום תמורת איבוד הפרטיות . וזאת השאלה שכרגע בדיון הזה על הפרק .

איתי בל

New member
אם אני שר על אישתי וילדי

וחושף אותם ברמה הזאתי... אז כן הסכמתי לחשוף אותם אשר בא ואמר אני אשר יש לי אישה והיא בחודש השמיני ועזבתי אותה באותו רגע הוא הסכים

אני חושב

שהוא תיאר מצב . ושזו היתה דרישת ההפקה ( כמו שרצו להציג את ערן כהומופוב וגזען ) על מנת לייצר סיפורים . תעשה הפרדה גם בין הרצונות האינטרסנטיים של ההפקה בבאז תיקשורתי על גב המתמודדים מול מה שהמתמודדים באמת שיתפו . בכל מקרה , אני לא חושב שזו דלת פתוחה לדיון זה במקסימום של המקסימום חרך בעיניי .

איתי בל

New member
אבל הוא הסכים

ההפקה לא הצמידה לו אקדח לרקה הוא בא וסיפר מי הוא... וכשהאח הגדול סיפר על מצבו של אשתו הוא לא התבייש אלא מאוד שמח אין לו בעיה שתדע הוא לא מתבייש מזה הוא לא ניסה הלסתיר את זה והוא יכל להסתיר בסופו של יום זו הייתה בחירה שלו להציג את זה אני כמוזיקאי יכול לבחור אם להציג שיר שמדבר ברמה כזו על אשתי אותו אם בחרתי להוציא שיר כזה מין הסתם ידברו על זה יותר ברמה של אם זה באמת שיר או לא אבל ידברו על זה פה הוא בא ואומר ישירות את האמת כאמת... וכשאתה בא ואומר אני עשיתי ככה וככה מין הסתם נדבר על זה לא נדבר על אשתו כי אשתו לא עמדה מולנו ואמרה את זה אני לא שופט את אשתו אבל אותו כן... הוא שם את עצמו מבחירה שהיא לגמרי שלו על שולחן העדים בלי שאף אחד הכריח אותו

זה נושא מורכב

עם לא מעט מניפולציות מצד ההפקה ( מניסיון ) . אולי זה גם היה הטיקט שלו כביכול לתוך התוכנית . מה שאני מנסה לומר שהחיים הם לא שחור או לבן . ואתה אומר שבמקרה הספציפי הזה הם כן . כל עוד זאת ביקורת שנוגעת רק לאשר עצמו אז זה עדיין בתחום הלגטימי בעיניי . אבל הבעיה היא שאין כאן הפרדה שבאמת יכולה להעשות . כי מדובר כאן בנושא של הורות . אם נניח אתה תמתח עליו ביקורת וזו דווקא האישה זו שדחפה אותו לזה ( גם אפשרות לא ? ) . אז גם עשית לו עוול וגם עשית לה נקיפות מצפון במידה והיא תקרא את דבריך ותמיד תצא מנקודת ההנחה שיקראו את דבריך .

איתי בל

New member
גם אם האישה דחפה אותו לזה

גם אם אשתו אמרה לו לך לתוכנית אני מעדיפה את זה ככה וגם אם ההפקה הסכימה להשתתפותו בתוכנית אך ורקם אם יחשוף את סיפורו לבנאדם היה צריך להיות סדר עדיפויות שונה בסדר העדיפויות שלו אמור להיות במקום הראשון לנפי ההפקה ואפילו לפני אשתו...ילדו החדש הוא צריך להיות שם בשבילו ואני בטוח שאותו תינוק לא הסכים לכך שאבא שלו יראה אותו לראשונה בגיל חודשיים דבר שני הוא היה צריך לרצות להיות שם בשביל עצמו כי הוא רוצה לראות את התינוק איך שהוא נולד וכי הוא רוצה להיות שם עם אשתו כשהי מולידה אותו ומגדלת אותו ורק אחרי זה להיות שם כי גם אשתו רוצה בזה יש מקרים שזוגות מתגרשים בזמן שהאישה בהיריון נראה לך שאם אשתי תשנא אותי עד השלב שהיא תלד ולא תהיה מוכנה שלעולם אראה את התינוק שלי נראה לך שאפספס את הלידה? לא... לא אפספס את הלידה ולא את התינוק שלי לא בשביל שום הון שבעולם בשביל שום תוכנית גם לא בשביל שום אישה

תיראה ...

הוא בסך הכל לא הלך ל"שחק" ( מלשון הנאה והעברת זמן ) בתוכנית . הוא הלך על מנת ליזכות במיליון ( ולעשות עוד כמה דברים בדרך ) . למשפחה קשת יום ההזדמנות ליזכות במיליון זאת אפשרות קוסמת . ואם הם הגיעו להחלטה ביחד שזו אפשרות חד פעמית שלא תחזור על עצמה . ושעליהם לעשות את זה למען רווחת הילדים . אז אולי בגלל זה הם הסכימו שהוא יילך לתוכנית . אני רק טוען שאולי אתה ככה וככה ואלה הדיעות שלך . אבל אלה בסך הכל דיעות אישיות ולא מחייבות . ולכן כל עוד כל הפרטים לוטים בערפל עדיין . וגם לא כל הדמויות שקשורת בסיפור חשפו את עצמן . אני אומר למה לנו כל הבלאגן הזה ? הנה הבעת את דעתך על הנושא ולא היתה צריך לומר מילה רעה באופן ישיר על אשר . אלא רק הבעת את עמדתך בעניין העקרוני . לפי דעתי אפשר להמשיך לדיון הבא ... ושוב , זאת רק דעתי הלא מחייבת .

איתי בל

New member
זו דעתך הלא מחייבת

כמו שאני מביע את דעותיי הלא מחייבות בכלל ובכלל אם זה לא ברור אני מאוד אוהב את אשר הוא לא בהכרח הכי חכם והכל אבל הוא חמוד אמיתי אשר הלך לשחק בזמן שאשתו יולדת לו תינוק הוא רוצה לשפר את חייהם להביא כסף הביתה... שילך לעבוד שילך ללמוד שילך לעשות מנוי למפעל הפיס אפילו יהיה לו גם יותר סיכוי לזכות ממה שיש לו שם גם יותר כסף לזכות בו וגם המחיר יותר קטן כמה שקלים לעומת לעזוב את אשתך בהריון והילדים ל3 חודשים גם אם מדובר במשפחה שממש צריכה את המיליון...יש דרכים יותר טובות ופחות קשות מי שהולך לתוכנית כזו הולך לא רק כי הוא רוצה את המיליון הוא רוצה את המיליון מתוך תחרות מתוך החוויה זה לא רק הכסף יש פה ערך מוסף ואני חושב שאבא ובעל לאישה בהירון לא צריך עכשיו לשחק בערך מוסף

ליטליקSD

New member
מה גם שהיא והילדים הצטלמו לטלוויזיה

ואשתו מתראיינת כמעט נכל תוכנית. למה מלא ראינו עד עכשיו את מוריאל של שי? שאלה שאלתית הלא כן?

על איזו מישור את משווה ?

את רוצה להשוות בין אשת איש ואם ילדיו לבין חברה ? עד כמה שאני הבנתי הקשר של שי לחברה שלו לא נמשך הרבה זמן . וגם היא נמצאת בחו"ל דיי הרבה . בכל מקרה דווקא החברה של שי היא דמות יותר ציבורית ( דוגמנית שמתפרנסת מפירסום ) מאשר אישתו של אשר . אז על מה בסיס ההשוואה ? ובאופן כללי , גם אם הסכימו להתראיין במשך דקה . זה לא מתיר לכם לעסוק בהם ובפרטיות משפחתם . לא כל מי שמופיע לחצי דקה בטלבזיה יכול להפוך לעניין שלכם ולפייר גיים בכל משחק ההכפשות הזה . לגבי המתמודדים הם ידעו ( ואולי רצו בכך ) שהם יהפכו למושא של שיחות ודיבורים ( אם כי אני בספק שהם חשבו שזה יתדרדר עד לביטויים של שינאה ותיעוב אישיים . דבר שמטופש מאוד בעיניי ) . אבל תשאירו את קרובי המשפחה מחוץ לכל זה . קוראים לזה לכבד את הפרטיות של הזולת . זה עד כדי כך קשה להיות ענייניים ולהתמקד במה שקורה בוילה ? כי אם אתם מתעניינים יותר במה שמתרחש מחוץ לוילה אז אני ממליץ על לפתוח חלון או פשוט לצאת לסיבוב בחוץ .

יNOT

New member
אני מסכים בעיקרון ,אבל

ברגע שאשר, או אישתו נתנו הסכמתם לצלם את העובר הם הכניסו אותו "למשוואה" הזו , זו הייתה בחירה שלהם.

אני אנסה לענות לשניכם

גם לך איתי וגם לך נותי . דבר ראשון הם " הסכימו " ( במרכאות כי למעשה רק האם הסכימה ) לשלוח תמונות של העובר דרך אולטרא סאונד על מנת שאשר יוכל לקבל אותם . זה שבחרו לשדר את זה לכל עם ישראל זאת היתה הבחירה של ההפקה למען הדרמטיזציה של האירוע והרייטינג . אבל בוא ואני אחזור על ההבהרה עוד מתגובתי הראשונה בעניין . מדובר במעשה שנוי במחלוקת . על כך אני לא מנהל את הדיון . העניין הוא שאף אחד מאיתנו לא בפוזיציה לשפוט אנשים שלא קשורים ישירות לאח הגדול . אלא קשורים בקשר עקיף . בואו לא נשכח שזו לא שיחה חברית על קפה שאנחנו מקיימים בנינו . אלא דיון באמצעי תקשורת שלכולם יש גישה אליו . ואנחנו יכולים לכתוב דברים שיפגעו באנשים שאין להם חלק במשחק הזה של האח הגדול פרט לעובדה שהבן או האח או הבעל או הגיס החליט להשתתף בתוכנית . דבר נוסף הוא שאין לנו מושג מה באמת מתרחש שם בין אשר לאישתו . ואני לא חושב שזה מכובד שנדחף את האף הארוך שלנו לתוך מערכת היחסים שלהם ואנחנו וכל עם ישראל נתחיל להתערב להם בה . בואו ננהג כמו אנשים מבוגרים שיודעים גבולות של דיון ולא נסטה מהם . לא יקרה כלום אם פשוט נכבד את הפרטיות הזו . אני מניח שאם אני אסתכל מהצד על כל חיי משפחה של כל אחד מיכם יהיה לי מה לומר על זה . אתם בטוחים שאתם רוצים שכל עם ישראל יתערב בזה ? ומה אם קרוב משפחה שלכם ( אח , אחות , אבא , אמא , בן , בת ) יחליט יום אחד להיכנס לריאליטי . גם אז אתם תתמכו בזכות הטוקבקיסטים לפשפש לכם בתחתונים ?

איתי בל

New member
לא מסכים איתך

קודם כל אומנם אנחנו לא יושבים בבית קפה מצד שני אנחנו גם לא באמצעי תקשורת ציבורי זה פורום... אני בספק לגבי ההשפעה של הפורום הזה לחיים האישיים של אשר ומשפחתו וגם אם כן... אני לא אחראי לרגשות שלהם ולא מתוקף תפקידי לדאוג להם כשאתה הולך לתוכנית ריאליטי בפריים טיים ערוץ 2 וחושף את חייך האישיים כדאי שתצפה שאנשים יעלו בראשם ביקורת או שתיים לגבי חייך... מה שאני אומר עכשיו זה לא רכילות זולה זה ידוע וברור שהוא עזב אישה בהיריון ושהיא תלד בזמן שהוא שם לא ראיתי אותו גם מביע התנגדות שזה ישודר אז אשתוק או לא אנשים יחשבו על זה מדובר פה במשהו מספיק קיצוני ומערער לפעמים אפילו עדיף לדבר על זה אם מישהו נכנס לתוכנית ריאליטי... בין אם זה מישהו שזר לי או חבר או בן משפחה קרוב שלא יתפלא שיכנסו לו לתחתונים... במיוחד כשתוכנית ריאליטי הרעיון שלה זה להיכנס לאנשים לתחתונים! ואם אני אפגע על כך באופן אישי..כמו שבטח המשפחה של לאון לפעמים נפגעת כשהוא מדבר על איך אחותו ואיך אמא שלו וכדומה אז אני אפנה אצבע מאשימה לאותו בנאדם ואם אח שלי נמצא בתוכנית שכזו והוא מספר עלי אפילו משהו מביך ואני בא לפה וכולם צוחקים עלי אז שוב אני אבוא רק אליו בטענות הוא זה שהוציא את זה לאור זה שאנשים ידברו על זה בבית קפה או בתפוז או אפילו יחשבו על זה רק בראשם זה לא רלוונטי

אני מבין אותך ...

אבל בכל זאת אני נשאר בדעתי . ואני עדיין חושב שעצם העובדה שיש כאן אנשים אחרים בסיפור . ועצם זה שאנחנו לא ממש יודעים מספיק על מנת לחוות דיעה ( אני יודע שלפי דעתך אנחנו כן יודעים מספיק ) ושלא לדבר על לישפוט . זה אמור להיות מספיק על מנת להוציא את הדיון הזה מהפורום . זכותכם כמובן לחלוק על דעתי . אבל לפי דעתי הסכמה של אינדיבידואל במשפחה ללכת לתוכנית ריאליטי לא הופכת את כל המשפחה לפייר גיים עבור אנשי הפורום . עבורי ובעיניי זה פשוט לא רלוונטי למשחק עצמו ומתחיל לגלוש לחיים שמעבר . ולפחות אני עושה את ההפרדה הזו בין הדברים . אתם כמובן לא חייבים לעשות כן . זה עניין של דיעה ודרך הסתכלות על הדברים , אין כאן צודק מוחלט וטועה מוחלט .

יNOT

New member
אי אפשר לבקר התנהגות בלי לבקר את האדם עצמו

במיוחד לא בפורום שסובב סביב זה, לפי הגדרתך , כל העיסוק בתינוק הוא מיותר. שזה אומר גם שלא יכולנו להגיב על ההחלטה של האם לשלוח קלטת לאשר , כשהיא ידעה דיי בוודאות שזה יישודר (אחרת הייתה צועקת על ההפקה מפה ועד הודעה חדשה
) אמת המידה ההגיונית היא לא לעסוק בדברים שלא קשורים לתוכנית ושלא הועלו ע" התוכנית: איזה אם היא תהיה? מה החינוך שייקבל הילד? מתי הורידו שם את הזבל בפעם האחרונה ומי?

אני ארים את הכפפה ואנסה ...

אני אנסה לתת דוגמא ולבקר התנהגות בלי להפוך את זה לביקורת אישית . לצורך ההדגמה אני אבקר את שי ביחס למה שעשה לנעמה ב2 צורות של ביקורת . 1 . " שי , אחי , לפי דעתי היתה לא בסדר בקטע הזה עם נעמה . זה לא מתאים לך להתפרץ ככה וזה גם לא לכבוד שלך . " 2 " שי , איך שהתנהגת כלפיי נעמה יצאת חרא של בן אדם . אתה לא יודע איך להתנהג ! לא חינכו אותך ? " בדוגמא הראשונה זאת ביקורת על ההתנהלות וברור ממנה שאני לא מבקר אותו אישית כללית אלא על רגע ספציפי ועל החלטה שלו באותו הרגע . בדוגמא השניה זה ברור שאני מבקר אותו אישית ומשליך ממקרה בודד על כל האישיות שלו . אתה השופט . הצלחתי ?

למעלה