אתר הסרבנות - קורא לכאורא

ינקידוד

New member
מסורתי בוחן לב כליות

ואני חשבתי שאמרו את זה על מישהו אחר, ואני מציע שכול מתגייס יעבור בועדת המצפון(גם חרדי), הצבא לא יודע מה הוא מקבל, פצפיסט בזמן אמת יכול לא לשים את האצבע על ההדק.

masorti

New member
לא בוחן שום כליות..

בכלל לא דרשתי לבחון את מחשבותיו של מישהו. מה שקובע הוא אורח החיים. וזה פרמטר שניתן לכימות ולבדיקה אובייקטיבית. אכן, פציפיסט עלול שלא לירות בזמן אמת. אבל גם סתם פחדן עלול לא לירות בזמן אמת. אז שנשחרר משירות כל מי שאינו "קילר" עם שערות על השיניים?

TJSBZ

New member
אני פשוט הולכת בעקבותיך

חרדים כן, כל השאר לא.

masorti

New member
"בעקבותי"??

אני הצעתי קריטריון שישחרר חרדים וגם פציפיסטים. את היא זו שרוצה לגייס בכוח את החרדים אבל לשחרר כל חילוני שיום לפני הגיוס "ייזכר" שהוא כזה-כאילו פציפיסט.

TJSBZ

New member
אני אמרתי שאני בעד גיוס חרדים

ושחרור פציפיסטים? אני אמרתי יותר מפעם אחת שאני בעד אחידות ושוויון: או שגם חרדים וגם פציפיסטים ישוחררו, או שאף אחד לא ישוחרר. אל תעוות ואל תסלף. תתמודד עם מה שאני אכן אומרת, לא עם מה שלא.

masorti

New member
נו, אז שנינו מסכימים...

לגייס בתנאים שוויוניים. מי שיוכיח בקיאות בהלכה ובגמרא + אורח חיים של תלמיד ישיבה - יקבל פטור כחרדי. מי שיוכיח בקיאות בהגות הפציפיסטית + אורח חיים של פציפיסט (פעילות בארגונים רלוונטיים) - יקבל פטור כפציפיסט. מה לא בסדר בזה? האם המצב הצודק הוא שכל חילוני שיאמר בבקו"ם את מילות הקסם "אני פציפיסט" יקבל פטור משירות?

TJSBZ

New member
אנחנו אכן מסכימים

אבל זה לא המצב הקיים. מהחרדים לא דורשים שום הוכחות, ולהפציפיסטים לא מספיקות כל ההוכחות שבעולם.

masorti

New member
אנחנו אכן מסכימים...

אבל טענתך אינה מייצגת את המציאות. הטענה שלפציפיסטים לא מספיקות כל ההוכחות שבעולם אינה נכונה. כל פציפיסט שיוכיח את מה שהצעתי ישוחרר מיד ע"י הצבא. האם יונתן בן-ארצי הצליח להוכיח שהיה פעיל בארגונים פציפיסטיים? אם הבנתי נכון, לכל היותר הוכיח שהוא אדם אינטליגנטי שקרא ספר בנושא בספרייתו של אביו. ואת מוזמנת לפעול לקבלת ההצעה שלי למבחן שויוני לתלמידי ישיבה ולפציפיסטים.

masorti

New member
יונתן בן ארצי פשוט סיבך את עצמו...

הוא טיפס על עץ גבוה בהנחה שישוחרר תוך חודשים ספורים, וכשהדבר התבדה הוא לא היה יכול לרדת מהעץ. מבחינתי הוא היה יכול לשבת גם 20 שנה בכלא, וזה אות קלון למערכת המשפט שהיא נכנעת לגחמותיו.

ינקידוד

New member
אז הוא לא סרבן מצפון?

מי כן? השופטים חושבים אחרת, "עמידתו האיתנה של הנאשם עד כה, תוך ריצוי עונשי מחבוש, עמידה לדין פלילי והתעקשות חרף כל זאת על הימנעות משירות צבאי, למרות הצעות נוחות שהוצעו לו, מלמדת דווקא על אידיאולוגיה". http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2816465,00.html

masorti

New member
הוא סרבן נוחות. משתמט.

השופטים חושבים אחרת? אז מה?... הם טועים. (ולא לשכוח שהם גם אוהדים את השקפותיו הפוליטיות) לי יש הצעה פשוטה. הבה נקבע בחוק עונש של 20 שנות מאסר בפועל על סרבנות, ומאסר עולם על הסתת אחרים לסרבנות. אתה תראה איך מספר ה"פציפיסטים" יקטן בצורה דרמטית.

TJSBZ

New member
כולם טועים חוץ ממך, מסורתי?

כולם טיפשים חוץ ממך? כולם משקרים חוץ ממך? עלה בדעתך שאולי, אולי, אתה הוא זה שלא נותן לעובדות לבלבל אותו?

masorti

New member
מי זה "כולם"?

האנטי-דתיים של הפורום + שופטי בג"ץ (שדעתם הפוליטית ידועה)? לי דווקא נדמה שחברי ועדת המצפון הצבאית חשבו כמוני בענין יונתן בן-ארצי. לא??

TJSBZ

New member
לא

אין עוררין על כך שמר בן ארצי הוא פציפיסט. פשוט לא פוטרים אותו בגלל זה.

masorti

New member
לא נכון.

הועדה הצבאית לא השתכנעה שהוא אכן פציפיסט.

ינקידוד

New member
"אוהדים את השקפתו"

באמת מזל שהם אוהדים את השקפתו והכניסו אותו רק שנה וכמה חודשים בכלא, מה היה קורה אילו הצבא היה עויין את ההשקםה האנטי מלחמתית? למה אתה חושב שפצפיזם קשור בפוליטיקה - אין קשר. מספר הפצפיסטים ישאר זהה בכול מקרה,גם אם תכניס את כולם לכלא ,וכולם כנראה בכלא, מה שנכון את הדתיים לא תכניס לכלא על "הסתה נגד שרות" , חס וחסה שרות שלא יהרס השידוך,

למעלה