../images/Emo26.gif מסכמת בשם עצמי.
לפי דעתי, מילאגרו היקר, אתה הפגנת כאן גם כעס וחוסר סיפוק מהמצב שנוצר, וגם אורך רוח וקבלת אחריות רוב הזמן- מנגד. אני מאד מבינה איך שני הדברים האלו יכולים לקנן בך במקביל לאור הנסיבות, ואיך אתה עשוי להרגיש שנכפתה עליך סיטואציה שלא תכננת- אבל כך הם החיים. מתרחשים מאחורי גבינו לפעמים. גם שמחתי לגלות שאתה מבין שגם לגבי האישה שבתמונה אתה מבין שזו סיטואציה שנכפתה עליה ולא שהיא יזמה במטרה להפילך בפח, ויחד עם כל זאת אני משתתפת בצערך ומבינה מאד איך אתה יכול להרגיש רע מאד עם הסיטואציה, ומי כמוני יודע שלעיתים בא לך פשוט לפרוק זעמך ולא להיות בוגר והגיוני. יחד עם כל זאת, אני מציעה לך לקחת את הזמן שלך למחשבה, להחליט מה אתה מתכוון לעשות עם סיטואציה, ואיך אתה מרגיש שנכון לנהוג. אחרי שתבדוק את זה עם עצמך (ולאור התגובות שקיבלת יש לך מן הסתם יותר מושג לגבי מה מצופה ממך ומה כדאי לך לעשות) אני מציעה לך להתייעץ עם עו"ד במקרה שזה נחוץ (כלומר, כל מקרה כמעט...) ואולי אפילו לחתום חוזה עם האם, גם אם חלקים ממנו לא יהיו חוקיים- יתכן לפחות שלאורך זמן מה הם יחזיקו מעמד בלי להבדק - עד שתתבע (מה שאני בעצם אומרת, זה שאם במקום לתת מזונות עכשיו אתה תיתן מזונות בדיעבד, זה אומר שהכסף ישאר אצלך לעוד זמן מה, ואם תהיה נבון מספיק כדי לחסוך אותו ואולי גם לדאוג לניפוחו בכל מיני דרכים- בבוא היום שבו תצטרך אולי לשלם רטרואקטיבית- הפסדך יהא קטן יותר, או לחילופין יהיה לך יותר כסף לתת לצאצאך האהוב. זו כמובן רק דוגמא אחת, איך לחשוב פרקטית ולגשת לעניין מנקודת מבט ריאלית ורציונאלית). אולי אתה צריך לבחון 2 אספקטים בנפרד: האספקט הרגשי והאספקט הפרקטי. מהאספקט הפרקטי הייתי מציעה לך לנסות לחשוב על כל מיני דרכים שבהם הסיטואציה עשויה להתפתח- ולהחליט איך תנקוט בכל אחת מהאפשרויות. (למשל, במקרה שתחליט להשמע בקולה ולא לשלם לה מזונות בתחילה- תאלץ לקחת בחשבון את הרעיון שמתישהו בעתיד אתה תתבע לכך- וגם לכל הסכום רטרואקטיבית). מהאספקט הרגשי הייתי מציעה לך לשאול רק את עצמך איך אתה מרגיש כלפי הסיטואציה, כלפי האם לעתיד, כלפי העובר והילד שיבוא, ולנהוג בהתאם לכך. אינך צריך להתחתן איתה, אבל גם אינך צריך להעלם כליל מחייה- יש מצבי ביניים שבהם תוכל לבחור בהתאם לתחושותיך כלפיה וכלפי הילד. בקיצור, קודם כל לפרוק את הזעם, ואח"כ לשבת לזמן חשיבה ובדיקה עם עצמך. בהצלחה שיהיה לך, והלוואי שהילד הזה יביא עמו המון אושר ושמחה לך ולאם, ושתהיה גאה ושמח בו מאד בדיעבד.