בואו נדבר קצת על גובה ודייטינג

מנומשת27

New member
קראתי את כלל

הדיון, ולכן אני מסוגלת להתייחס להודעה הזו בקונטקסט, אבל עדיין מאוד לא נעימה לי ההשוואה בין אישה "מטופחת" לאישה "מוזנחת".

נדרשו לי לא מעט שנים כדי להגיע לאיזושהי פשרה בין ציפיות החברה ממני לבין מה שאני רוצה ומה שלי מתחשק.

משך שנים סירבתי להוריד שיערות. היום אני עושה את זה - לא בחדווה - אבל מתוך הבנה שהתמדה בסירוב תפגע בראש ובראשונה בי. גם כך, יש לציין, יש לי עור סופר-רגיש, וכל שיטה להסרת שיער גורמת לי לפריחה.

אני לא מסוגלת ללכת על נעלי עקב - חמש-עשרה דקות על נעלי עקב משביתות את כפות הרגליים שלי ליממה.

הסיבה היחידה שאני לובשת חזייה היא שיש לי חזה ענק.

נשים בחברה המודרנית לא מתעסקות במראה חיצוני בצורה ממוצעת - הן מתעסקות בו בצורה אובססיבית, משום שהחברה לא מותירה להן ברירה אלא לעשות את זה. אני מקבלת את הבחירה להפנים את הציווי החברתי, אני מוצאת את עצמי מפנימה חלקים ממנו בעצמי, אבל אני לא מוכנה להישפט כפחות נשית או פחות אישה על סמך הסירוב להשתעבד למודל היופי.

turangaleela

New member
באופן שמאוד קשה לשים לב אליו

אבל הסרטון הזה די ממחיש את העניין

avi1283

New member

Berethor

New member
אני מקווה שלפחות בבית יש לך תאומץ

ללכת איך שנוח לך, ולא איך שהחברה לוחצת עליך ללכת. כאשר יש בן זוג שלא לוחץ לזה, זה גם עוזר.

turangaleela

New member
ראיתי פעם משפט שמלווה אותי

תמיד בדיונים כאלה- "אישה ששונאת את עצמה היא מכרה זהב".
זהו, זה כל הסיפור הזה בעצם. גורמים לנו לשנוא את עצמינו, לחשוב על הגוף שלנו כל מני דברים גרועים כדי שאפשר יהיה למכור לנו במלא כסף כל מני דברים לא נחוצים- תכשירים להסרת שיער, לייזר, איפור, תחתוניות מבושמות (או אלוהימה שתשמור אותי איזה שטות זו!), ניתוחים פלאסטיים, ניתוחים פלאסטיים בווגינה (!), עקבים, נעליים, בגדים, מחטבים, ועד המון...

אני חושבת אבל, שלאט לאט אנחנו מתחילות להשתחרר. שנים לקח לנשים להשתחרר מהכבלים של חוסר זכויות ובחירה, מה שהוביל לכבלים האלה של אידיאל היופי. עכשיו אנחנו מתחילות להתשחרר מהכבלים של אידאל היופי סוף סוף.
*קצת גורם לי לתהות- מה הדבר הבא שיבוא לכבול אותנו

C l u e

New member

חשוב לי להבהיר,
ההשוואה בין אישה "מטופחת" לאישה "מוזנחת" נעשתה כדי להבהיר נקודה, והיא שזאת צביעות לשפוט אישה שנהנית לטפח את עצמה, כשבפועל רוב הגברים יפסלו נשים שאינן מטופחות. מכאן ההשוואה, וככל השוואה היא קיצונית למדי, וגם לא תמיד מדויקת.
אין לי שום דבר נגד נשים לא מטופחות, או פחות מטופחות, או נשים שמטופחות בדיוק במידה שמתאימה להן. זה בדיוק מה שטענתי לאורך כל הדיון- לכל אחת הזכות להחליט בשביל עצמה איך להתלבש ואיך להיראות. שכל אחת תלך עם מה שהיא אוהבת, מה שנוח לה, מה שעושה לה טוב.

אני מצטערת אם נפגעת מההשוואה. המטרה הייתה להוכיח למי שהעביר עלי ביקורת כמה שהוא צבוע. לרגע לא התכוונתי לגרום למישהי להרגיש לא בנוח עם עצמה, ועל כך קבלי את התנצלותי.

C l u e

New member
*הבהרה קלה

קראתי עכשיו שוב את התגובה, וחשוב לי להבהיר שכשאמרתי שרוב הגברים יפסלו נשים שאינן מטופחות, התכוונתי לנשים כמו בדוגמא שלי לראיין- כלומר, נציב אישה *מאד* לא מטופחת ולידה נציב אישה ממוצעת (לא כזאת שמטופחת יתר על המידה). הטיעון הוא שרוב הגברים יעדיפו את האישה הממוצעת, ולא את האישה שהסתפקה במקלחת ודיאודורנט (והמהדרין יוסיפו גם צחצוח שיניים) כל חייה.

אני מעדיפה גברים בערך בגובה שלי פלוס מינוס

למרות שאני לא פוסלת גבוהים (אין הרבה גברים נמוכים ממני משמעותית, רק בקטנה), רק מתלוננת הרבה שקשה לחבק אותם נורמלי.

אבל ידידים ואקסים שהם בגובה נהדר מבחינתי מספרים שבחורות פוסלות אותם על זה וזה מעצבן.

Reyn

New member
גובה זה אכן שיקול לרוב הבנות

ואתה אכן נמוך מהממוצע. אבל, יש בנות נמוכות יותר, והייתי מציע לך לכוון במיוחד אליהן.
ותמיד יש סיכוי ליפול על מישהי שלא מפריע לה לצאת עם בנים בגובה שלה או נמוכים ממנה (בהנחה שגם לך זה לא מפריע).

אני לא מבין את האמירות:
"באיזה שלב הפכתי את עניין הגובה לעניין המכריע"
"האם גם אתם מצאתם לעצמכם איזה פגם ... והפכתם אותו לסיבה המרכזית..."
הרי לא אתה קובע למה פוסלים אותך, הבנות הן אלו שקובעות. מהצד שלך אתה לא יכול "להפוך" גורם כזה או אחר לסיבת הפסילה - אתה לא יודע למה פסלו אותך ואין הרבה טעם לשער.

Berethor

New member
בעיקרון גבר אמור להיות גבוה מאישה

זה לא אומר שחייב בהרבה, וגם זוגות שגבר נורא גבוה ואישה נורא נמוכה זה לא אידאלי, אבל לפחות בקצת שהגבר יהיה גבוה יותר ולא להפך או שהיו אותו דבר. זה חלק מעניין הגבריות, וככה זה בטבע, הזכר יותר גדול מהנקבה. אחרת הוא נראה נשי לידה ולא גברי, פשוט ככה. בתור גבר שנמוך לא רק ביחס לממוצע הגברי אלא אפילו לממוצע הנשי(שעומד על 1.65 עד כמה שידוע לי), הפתרון הכי טוב בשבילך הוא למצוא בחורה שיותר נמוכה ממך, ולא חסר כאלה. זה לא משהו אישי אלא פשוט זה דרכו של עולם, וזה האופן הטבעי והנכון ביותר.

אני בתור גבר גבוה יחסית 1.81 למרות שהסיכוי שהפגוש בבחורות גבוהות ממני הוא נמוך, כי רוב הבחורות שאני מכיר נמוכות ממני בלא מעט, עדיין אם הייתי מכיר בחורה שיותר גבוהה ממני היית מרגיש שמשהו פה לא בסדר, ושאנחנו לא מתאימים פיזית, ככה זה. האמת קרה לי פעם אחת לפחות מקרה כזה, שם הבחורה הייתה בגובה שלי כביכול או אפילו גבוהה ממני בקצת, הרגשתי לא בנוח עם זה, עד שהבנתי שזה בגלל עקבים ולא בטבעי, אז אם בתכלס הייתה בלי עקבים האלה, הכל היה נראה תקין. בכל אופן גובה זה סיבה לגיטימית לפסול, במיוחד אם זה הגיוני כמו פה, כמובן שאם תפגוש מישהי שנמוכה ממך בהרבה, ועדיין מוכנה להיות רק עם מישהי שגבוה ממנה בהרבה, אז כבר הבעיה בא, וסוג של מוסר כפול אפילו הייתי אומר, כי היא פוסלת פה על משהו שאפשר לפסול גם אותה.

Berethor

New member
אל תנסה לעוות את דברך

מי שלא פועל לפי הקודם הטבעיים והנכונים זה בעיה שלו, אני לא יכול לגרום לאנשים ללכת בדרך הנכונה אלא להסביר או לייעץ נכון לעכשיו, בכל מקרה עובדה שהרבה מאוד אנשים פועלים לפיהם במודע או שלא במודע, וטוב שכך.

יש בחורים שאוהבים גבוהות.

כמו שיש בחורות שאוהבות נמוכים.
זה עולם כ"כ מגוון, יש הכל מהכל. פשוט לפעמים קשה לשני האנשים הנכונים למצוא זה את זו.

[בחיי שהתעוררתי אופטימית הבוקר]

Berethor

New member
איפה ראית שאמרת שאין מקרים כאלה?

זה שמשהו קיים עדיין לא אומר שהוא טבעי או נכון או אידאלי. בתכלס שאישה גדולה יותר מגבר זה נראה כאילו היא הגבר והוא האישה, וכאשר הם באותו גובה זה כמעט כמו זוג לסביות.

Berethor

New member
חבל שכל האופטימיות שלך הייתה מבוססת על זה

אופטימיות יתר זה לא דבר בריא, צריך להיות מודעים גם לדרכו של עולם.

הלוואי והייתי מבורכת באופטימיות יתר.

ולא, היא לא הייתה מבוססת על זה, אל דאגה.
אם לא היה לי כבר שם אמצעי, הוא היה מודעת-לדרכו-של-עולם. אני מסודרת מהבחינה הזו.

Berethor

New member
למה מגעילה?

ממתי לסביות מגעיל אותך? במלא מצידך שגברים היו נשים.

למעלה