בואו נדבר קצת על גובה ודייטינג

Lee Rock

New member
אוקיייייייייייייי

מה שתגיד

אוי ואבוי, כמה שאתה כלוא בדעות קדומות

ופרימיטיביות...

מה זה "אמור" ו"נכון" ו"ככה זה צריך להיות" וכ"ו...?
נכון, שבד"כ אכן הגבר גבוה יותר מהאישה, אבל גם כי בממוצע הגברים יותר גבוהים מהנשים, וגם כי באמת רובם מעדיפים כך.
אבל הנחרצות בה קבעת "עובדות" עושה לי סחרחורת...

Berethor

New member
זה ככה כי זה צריך להיות ככה

אבל עזבי, זה משהו שכנראה קשה לך להבין. יש לך סחרחורת לכי לנוח. אלו לא דעות קדומות, כי הרלוונטיות שלהן לא השתנתה, אלו עובדות כנות, לא מתחסדות. אני מבין שאת אוהבת בעולם כאותי שהכל בו אפשרי כביכול, אבל זה לא ככה, לרוב הדברים יש סיבה. אני מבין שיש אנשים שקשה להם לשמוע תאמת, או שיש להם אינטרס להתכחש לאמת, זה כבר בעיה שלהם.

אבל זהו, שזו לא אמת

נכון, שסטטיסטית רוב הגברים מעדיפים נשים נמוכות מהם, ורוב הנשים מעדיפות גברים הגבוהים מהן, אבל זו עדיין לא "אמת" ולא "עובדה" ולא "ככה צריך להיות".

תפתח חלון, ותראה שהעולם שבחוץ לא כל-כך חשוך כמו הדעות שלך (למרות שכבר חושך עכשיו, כי ערב...)

Berethor

New member
אולי תפסיקי לזלזל בדעות והידע שלי?!

לא דברתי על העדפה בכלל, ככה שאת גם מעוותת את דבריי, זה שאת כנראה לא עומדת בסטנדרטים זה בעיה שלך, לא שלי.

זו לא שאלה סטטיסטית

העדפת נשים לגבוהים זה לא במקרה, זה אפילו מתחבר אצל הרבה בחורות להרגשה של "גבריות".
זה כנראה מגיע מתקופה בה הגובה של הגבר היה קריטי ליכולת שלו לראות רחוק (מה שעוזר לצוד), להראות מאיים יותר ולהגן על המשפחה שלו בצורה הטובה ביותר.
אנחנו לא יכולים להתעלם מכך שעדיין נשים נמשכות לגברים לפי סממנים כאלו, גם אם כיום הם לא רלוונטיים לקיום שלנו.
לשמחתינו, בגלל שלא כולנו דוגמנים ועדיין צריך להתרבות, יש מנגנונים במוח שמתפשרים על מראה חיצוני עבור אופי.

Berethor

New member
כאשר מדובר במשהו טבעי ולא חברתי

זה לעולם לא יאבד את הרלוונטיות שלו. כי באותה מידה יכולים להגיד מה נשים צריכות חזה, יש מטרנה, או מה גברים צריכים איבר מין, יש ויברטור. מדובר פה במאפייני מין טבעיים ובסיסיים. מי שמכיר אותי יודע שאני אדם שרחוק להיות שוביניסט, נהפוכו אני בעד יחס שווה לגברים ונשים עד כמה שניתן, ואני אוהב נשים חזקות(חזקות באופן אמצעי ולא חזקות על חשבון הבן זוג יש לציין). אבל לא להיות מודעים להבדלים פיזיים טבעיים בין גברים ונשים, ולחשוב שזה משהו שהוא בגדר בעיה, זה פשוט טיפשי. דרך אגב כוח פיזי גם כן תמיד ישאר רלוונטי, אולי בימנו יש עוד דברים שצריך לקחת בחשבון, ולא רק כוח פיזי(האמת שאפילו בעבר זה היה ככה), אבל עדיין כוח פיזי תמיד ישאר משהו שהוא בגדר יתרון(בהשוואה לחוסר כוח או לכוח נמוך יותר).

דרך אגב, בגלל שבאופן טבעי זכר גדול מהנקבה(ולכל המתחכמים בני אדם כן שייכים למין שבו זכר גדול מנקבה, כמו רוב המינים בטבע), אז אפילו כאשר גבר הוא באותו גובה עם אישה, אז בעצם הוא יותר נמוך ממנה, כי אם הוא היה אישה הוא היה נמוך יותר. לגבי ההתפשרויות או חוסר בררנות, זה כבר נושא אחר, אבל אין לזלזל במראה, בטח שלא בטח שלא במראה טבעי, גוף הוא חלק מאיתנו, לא פחות מאופי, מבחינה תורשתית אפילו יותר, מבחינה אישית אותו דבר כמעט. מי שמתפשר יותר מדי על מראה/גוף, מתפשר לא רק בשביל עצמו, אלא גם בשביל ילדיו, לכן ברור שלא מדובר כאן בפשרה פשוטה. להתרבות זה לא הכל, אדם אינטליגנטי ובררן, יודע שבחירת בן זוג זה אחת הבחירות הכי חשובות שהוא עושה בחייו, גם בשבילו וגם בשביל ילדיו העתידיים(הם כמובן הם רוצים ילדים), כי מראה ואופי הילדים, תלוי גם בשני ההורים, בין היתר. זה בדיוק הסיבה שלנשים יש נטייה להיות בררניות יותר, זה לא רק מתוך עניין אישי אלא גם עניין הורי, אם כי יש גם גברים בררנים.

turangaleela

New member
ואתה עשית מחקרים בנושא וגילית

באופן מוחלט שזה עניין טבעי ולא חברתי?
פחחח עשה לי טובה. אל תכתוב כך כאילו יש בידיך את כל התשובות, כי אתה יודע טוב מאוד שזה לא כך. כיום אין שום פקטור לכך שגבר יהיה גדול יותר מהנקבה, להיפך אם כבר בטבע אתה רוצה לעסוק יותר הגיוני שהטבע יהיה חסכך ויפסיק לייצר הבדלים כאלה בין גברים לנשים כי מבחינה אבולוציונית כבר אין בזה צורך. (כמו זנב שפעם היה לנו והיום כבר לא קיים)

Berethor

New member
ואיזה מחקרים את עשית?

את לא יכולה להגיד לטבע מה לעשות, העובדות מדברות בעד עצמן, לכן גם גברים גבוהים בממוצע, כי ככה זה אמור להיות.

Berethor

New member
כן זה צפוי

אבל בכמה בדיוק, את יכולה להגיד לי, אל תפחדי, אני לא נושך..

turangaleela

New member
we meet again...

קודם כל תדע לך שזה ידוע שברגע שמישהו מעלה את הטיעון של "ככה זה בטבע" זה אומר שהוא מפסיד בוויכוח, ושאין לו באמת מה להגיד...
זה לא באמת משכנע במשהו. למה? כי בטבע יש הכל. ה-כ-ל-!
הזכר של הצבים הוא קטן יותר מהנקבה, של חיפושיות, אצל סוסים אם באותו הגודל בדיוק (הדרך היחידה להבדיל בין זכר לנקבה אצל סוסים זה לבדוק את האיברים שתלויים או לא תלויים בין הרגליים האחוריות) ועוד ועוד דוגמאות. למה? כי זה היופי בטבע- הגיוון העצום שלו.

בהקשר של בני אדם, זה אפילו עוד יותר לא רלוונטי. למה? כי אנחנו כבר לא בטבע ממזמן מיסטר. אתה רוצה לחיות כמו בטבע? אין בעיה, תאכל בשר חי בלי לבשל אותו, תגור בתוך מערה ואל תשתמך במוצרי חשמל. אנחנו בני אדם במדינת העולם המערבי (בערך) וכבר שנים רבות שאין לנו שום קשר למה שהולך בטבע (מטוסים, מכוניות, חשמל, עקבים, מוסר, אלימות לשם אלימות, ועוד ועוד).
אז די, מספיק עם העניין המגוחך הזה, אנחנו לא בטבע יותר.

רוב הדברים האלה כרגע, הם פקטור של חברה ושל חינוך. נכון שברמה ביולוגית רוב הגברים גבוהים מרוב הנשים, אבל אין זה אומר שזה מה "שצריך" להיות בין בני זוג.
בימינו אנו- מה נותן לי בן זוג שגבוה ממני? כלום ושום דבר. אין לזה שום חשיבות
לדעתי, לא צריך להיות פקטור כזה בבחירת בן זוג. לא משנה לי שבן הזוג שלי יהיה נמוך ממני או באותו גובה כמו שלי.

למעלה