אני נמצא באמריקה כבר מעל שנתיים
אני גם יודע טוב מאוד שזה על היצע וביקוש. בכל זאת מעולם לא נתקלתי בהבדלים קיצוניים במחירי מסעדות של אותה הרשת כפי שאתה מתאר (אני לא אוכל במקומות כאלה דרך קבע ואולי יש דברים שאני לא יודע). למיטב הבנתי, אחד המאפיינים של "פאסט פוד" הוא האחידות - בעיצוב, בשירות, במחיר ובטעם התפל של האוכל. יוצאי דופן הם מקומות סגורים כמו שדות תעופה שבהם באמת יקר יותר (בטח לא פי 3!) ואזורים יוקרתיים (כמו בוורלי הילס) עם דמי שכירות גבוהים (וזה הגורם העיקרי להבדלי העלויות, הרבה יותר מעוד עובד נקיון!). דווקא במקומות נטולי תחרות, כמו כבישים באמצע שומקום, לא גובים מחירים גבוהים ברשתות מזון מהיר. ודאי שאיני מאמין שהרשתות יניחו לסועדים לאכול בין ערמות זבל, אבל זה לא העניין. פינוי המגש הוא כלל בסיסי של התחשבות בסועדים אחרים (זו דעתי), ולא צריך לערב כאן אינטרסים "אפלים" כאלה ואחרים וחישובי עלות-תועלת, כמו שאתה מציע.