בימים האחרונים ...

שרוֹן

New member
אתה טועה!

אצל שימי אתמול היא באמת היתה שונה
כך או כך, קבל את התנצלותי על ההערה המיותרת.
 

diday

Member
איני יודע על מה אתה מסתמך

כשאתה מכנה את דברי "שטות מוחלטת". ודאי לא על ידע.
 

mucool2

New member
אם אתה חושב שע"י אי פינוי השולחן

תתרום לשוויון ולצדק חברתי (כך קראתי בהודעותיך למעלה), זו בהחלט שטות. בעלי הרשת לא יפגעו מכך בכל מקרה. אם עלות העסקת עובדי הנקיון תכביד עליהם הם יגלגלו את זה לצרכנים (ככה זה נעשה תמיד) ויעלו מחירים. כך הסועדים לא רק ייאלצו לחכות לשולחן פנוי ולאכול בין עדימות זבל, הם גם ישלמו יותר.
 

diday

Member
גם תרומה קטנה היא תרומה

כתבתי קודם כיצד רשתות מזון מהיר מתמחרות את מוצריהם. מבין שקשה לך להאמין שהכל ענין של היצע ובקוש. הבנתי מהודעה אחרת שאתה חי או חיית באמריקה. אתה מוזמן להשוות מחירי מסעדות מזון מהיר של אותה הרשת, ולההחין בפלא: במקום שהתחרות גבוהה המחירים נמוכים. במקומות שהתחרות נמוכה המחירים גבוהים. הפרשי המחירים יכולים להגיע עד פי 3 ויותר. מקווה שתסכים שזה ילדותי לחשוב שבאותם הסניפים היקרים העלויות גבוהות יותר. לסיום: ודאי אינך מאמין שאחת הרשתות הגדולות תניח לסועדים לאכול בין ערימות זבל
 

mucool2

New member
אני נמצא באמריקה כבר מעל שנתיים

אני גם יודע טוב מאוד שזה על היצע וביקוש. בכל זאת מעולם לא נתקלתי בהבדלים קיצוניים במחירי מסעדות של אותה הרשת כפי שאתה מתאר (אני לא אוכל במקומות כאלה דרך קבע ואולי יש דברים שאני לא יודע). למיטב הבנתי, אחד המאפיינים של "פאסט פוד" הוא האחידות - בעיצוב, בשירות, במחיר ובטעם התפל של האוכל. יוצאי דופן הם מקומות סגורים כמו שדות תעופה שבהם באמת יקר יותר (בטח לא פי 3!) ואזורים יוקרתיים (כמו בוורלי הילס) עם דמי שכירות גבוהים (וזה הגורם העיקרי להבדלי העלויות, הרבה יותר מעוד עובד נקיון!). דווקא במקומות נטולי תחרות, כמו כבישים באמצע שומקום, לא גובים מחירים גבוהים ברשתות מזון מהיר. ודאי שאיני מאמין שהרשתות יניחו לסועדים לאכול בין ערמות זבל, אבל זה לא העניין. פינוי המגש הוא כלל בסיסי של התחשבות בסועדים אחרים (זו דעתי), ולא צריך לערב כאן אינטרסים "אפלים" כאלה ואחרים וחישובי עלות-תועלת, כמו שאתה מציע.
 

mucool2

New member
טעיתי

גם בשדה תעופה לא יותר יקר. אתמול בדקתי - בערך $4.50 לארוחת ביג מק.
 

gallop28

New member
מי בכלל הולך למסעדות מזון מהיר?

זה כמו ללכת מאחורי מסעדת גורמה, לפתוח את הפחים ולאכול משם. וגם אז במזבלה של מסעדת הגורמה הערכים התזונתיים במזון תהיה יותר טובה
 

אטיוד5

Active member
אני

ולעומת זאת למסעדות גורמה אני לא נכנס. מה שאני מכניס לפה לא חשוב לי עד כדי כך שארצה לשלם פי שניים על מזון טוב פי שניים, ובטח שלא פי עשר על מזון טוב פי שלש.
 

אטיוד5

Active member
שכה אחיה ...

הלכתי לגוגל בשביל ללמוד מהם טירמיסו ושושניקה. והמסקנות הן שעדיין לא שאלו אותי, אבל כן, כולם מוזמנים להביא עוגות גבינה איטלקית מעודנת לאניני טעם. באשר לשושניקה מצאתי אך תשובה אחת משכנעת מגוגל בזו הלשון: "שושניקה, כיצד אנשקך בשפתיך כששדיך לא נותנים לי להתקרב, כחומת מגן הם" אז בסדר, מצידי את יכולה להשאיר את השושניקים שלך בבית, אבל אם זה מסובך מבחינה לוגיסטית תבורכי גם אם תבואי איתם.
 

שרוֹן

New member
../images/Emo6.gif

צר לי לאכזב אותך, אבל שושניקה שלי היא עוגת שמרים עם שוקולד קינמון והל. השם שלה בא מצורות השושנים שבה (דבר נחמד שקורה כשחותכים רולדה מבצק שמרים ונותנים לבצק לתפוח שוב). והפור נפל על טירמיסו, בלי קשר לגוגל.
 

צימעס

New member
אני

הילדים קוראים לזה "חדר האוכל של הסופר". עושים את זה לפעמים, כשעושים קניות ולא רוצים להיות מוטרפים מרעב.
 

מוגג

New member
אבל בסופר

פשוט עוברים בכל דוכני האוכל ועמדות הטעימה ו"מנקים פירורים", עד ששבעים. לא?
 

צימעס

New member
לא בבית ספרנו.

וזה מחזיר אותנו לשאלה המקורית של הדיון - נימוס.
 
למעלה