בימים האחרונים ...

נץ666

New member
לא נכנס למסעדות כאלה

אבל אם כן - המגש והשאריות הערומות עליו נלקח למקום המיועד לו, שם הזבל מושלך לפח הזבל והמגש נערם עם שאר המגשים.

giulietta

New member
עניין של קודים חברתיים.

בהולנד זבנית אחרי רדפה אחריי עד הדלת עם ערימת בגדים וקולבים שהשארתי בתא המדידה. בנימוס אך בתקיפות היא דרשה ממני להחזיר הכל למקום
. אני חשבתי שזה חלק מהשירות, אבל הסתבר שלא.

diday

Member
ויש זבניות חכמות שמבקשות

לא להחזיר למקום בעצמך, כיוון שהן יודעות שהלקוח\לקוחה לעולם יטעו בגודל, ויהיה עליהן לסדר הכל מחדש.

מסכימה עם טל

יש עקרונות ויש יחסיות. היחסיות היא בין אדם לאדם ובין מצב למצב. מראה המטוס לאחר טיסה או אולם הקולנוע לאחר סרט תמיד מעוררים בי השתאות איך אפשר בקלות כזאת ובזמן קצר כל כך להשאיר כזאת אנדרלמוסיה. (טוב, זה די קל לעשות את זה) אני אישית לא זורקת על הרצפה "כי יהיה מי שיָרים" (מלצר, חדרנית, דייל, מנקה רחוב וכו'). פעם, קצת אחרי שעזבתי את הקיבוץ צחקו עלי כשבמסעדה ריכזתי את הכלים. אני כבר לא עושה את זה. נראה לי שגם המלצרים מעדיפים שנשאיר להם, ובכל אופן הם לא מצפים שנסדר. פירורים שנופלים במסעדה הם דבר שסביר שיקרה בסיטואציה הזאת (ולא באופן מכוון), ולכן מקובל שתפקיד המלצר לנקות את זה. זריקת פחית ברחוב אינה תוצאה אוטומטית מעצם ההליכה ברחוב (כן, אני יודעת שיש אנשים שזה חלק "מקובל" מהתנהגותם הרחובית. אני מתכוונת לעצם הסיטואציה). זה בעיני ההבדל בין שני המצבים.

מה שאני חושב הוא

שלא צריך לאסוף פירורים ולא לסדר את המיטה ושזה לא דומה לזריקת פחית. למה? משני טעמים: 1) פירורים עשויים ליפול ומיטה עשוייה להתבלגן. זה טבע העולם, החדרן והמלצר עוסקים בישובו של עולם. זבל לא נועד להשלכה ברחוב. מטאטא הרחובות, לפיכך עוסק בתיקונו הנזק שגרמו אנשים ולא היה עשוי להיגרם. 2) גם אם אני אתקין את המיטה, אקפל את המגבות, איישר את המפה, אאסוף את הפירורים ואלקק את הצלחת - עדיין יהיה צורך שהחדרן/מלצר יחזור על הפעולה. זה לא חוסך לו כלום. במה זה מועיל לו שאספתי פירורים? הוא מחוייב לאסוף פירורים בכל מקרה.

גנגי

New member
נכון,

אבל - ראשית, יותר נעים להיכנס לחדר שאינו מבולגן, ושנית, יש משהו נעים בזה שמתחשבים גם במי שאמור לנקות אח"כ. בכלל, התחשבות באחרים עושה את החיים יותר נוחים ונעימים.

את מכירה את הטיפוסים האלה בטיסות

ש"עוזרים" לדיילות? נגיד - מביאים את המגשים לדיילת לפני שהיא עוברת עם הצ'ארלי? זה לא קיים רק בטיסות של ישראלים, וזה לא רק בשביל להיפטר מהמגש. הטיפוסים האלה לפעמים אוספים את המגשים מכל השורה או מכל מי שבסביבתם. לא יודע אם זה עוזר ואל בטוח שהדיילות מעריכות את זה אפילו ברמת ה"התחשבות". נגיד לו היה לי ילד והוא היה רוצה לעשות לי הפתעה ורוחץ כלים ובדרך מטנף את כל הסביבה - אני יכול להעריך את המחווה. אבל כשאני בעל מקצוע, מחווה שהיא לשם המחווה לא מחממת לי את הלב.

שרוֹן

New member
מילא הריחה

היתה צריכה לעשות שטיפה מחודשת בכל הבית, כדי שזה לא ישאיר כתמים על המרצפות. מאז אני נזהרת במחוות שלי <שרון כבר רואה בעיניים את הענפים שנשברים אצל אטיוד מתוך נסיון לקטוף לג שם את השסק מהצמרות>

שרוֹן

New member
אטיוד ../images/Emo124.gif

יהיו סולמות? מסיבוב בשכונה מצאתי כי לשסק יש ענפים צפופים ובילתי ישיבים.

למעלה