בימים האחרונים ...

אטיוד5

Active member
כן

אחד טוב, ואחד ככה-ככה ויש את לקסיגלי שלא נועדה שיטפסו עליה, אבל היא טפסנית עצים מדופלמת.

שרוֹן

New member
יכול להיות שבשכונה יש עץ לא רציני

אבל זה ממש לא נראה טפיס. אצלך אפשר?

שרוֹן

New member
"לנסר ולקצוץ" נשמע ואנדליסטי משהו

לא עדיף פשוט לגזום? עם מה עושים את זה?

מוגג

New member
רגע, (מיצובישי)

לנסר נראה לך מוגזם ולגזום נשמע לך מוסרי?

גם וגם

trolley זה כינוי להרבה סוגים של מתקני נשיאה על גלגלים. חיפוש קצר ב- google images יעלה מגוון דוגמאות. ראו בקובץ מצ"ב.

mucool2

New member
לחדרנית במלון ממש לא משנה

אם החדר מבולגן או מסודר. היא מעיפה הכל בשניה בכל מקרה. האורח שיבוא לחדר אחריך ממש לא ירגיש בהבדל. בקיצור - מיותר. גם במסעדה, אם הפרורים לא ממש במקומות שלא אמורים להיות, אין סיבה לנקות אופם. אני מעדיף שהמלצר (או ה"פיקולו") ינקה את השולחן לפני שאני מתיישב, ולא הסועד שהיה שם לפני. במסעדות מזון מהיר המצב כמובן שונה. אין מלצרים, והנקיון נעשה במרווחי זמן גדולים יחסית ע"י עובד יחיד בד"כ (והשולחנות דביקים בהתאם). לכן אי-פינוי המגש הוא בהחלט חוסר התחשבות בסועדים הבאים, כי התחלופה מהירה והזבל עלול להתנוסס עוד זמן רב (במושגים של פאסט פוד) על השולחן.

איזיקו

New member
יש לי קו מנחה

הכללים משתנים בהתאם למצב, למיקום, לאווירה, לנוהג המקום. במסעדה אשתדל להשאיר אחריי את השולחן ואת הסביבה הקרובה במצב סביר. נדמה לי שלאסוף פירורים מהרצפה זה להיות "צדיק הרבה". כל מה שאינו בגדר פירור (סכו"ם, חתיכות גדולות של אוכל), ארים. לעניין המגשים במזנוני אוכל מהיר, בוודאי שארים (נוהג המקום). השלכת פסולת ברחוב? אחד הביטויים החמורים של גסות רוח. אסתובב שעות עם בדל פלסטיק ממכסה בקבוק מים מינרלים ולא אשליך אותו ברחוב. לעניין ה"חסידות" שמוגג הזכיר אגב היתקלות בפסולת. אם מדובר בחיק הטבע, אני מרים מה שבולט מדיי (הסף הוא מה שמביא אותי לסינון קללת תיסכול). אני מניח שעל מנת שאאסוף פסולת סתם כך באמצע הרחוב אצטרך להיות במצב רוח מאוד מיוחד. סידור החדר בבית מלון- אבוא לקראת החדרן/נית במובן זה שכל פריט במקומו יהא מונח, גם אם לא בצורה מסודרת ונקיון החדר יהיה סביר ברמה שיישאר לו/ה להעביר "ויש" וזהו. והנה הקו המנחה: "מעשה בנכרי אחד שבא לפני שמאי א"ל גיירני ע"מ שתלמדני כל התורה כולה כשאני עומד על רגל אחת דחפו באמת הבנין שבידו בא לפני הלל גייריה אמר לו דעלך סני לחברך לא תעביד זו היא כל התורה כולה ואידך פירושה הוא זיל גמור"

mucool2

New member
קורה לא מעט

(בזכות בני בן השנתיים) שהאזור שמסביב לשולחן שלנו במסעדה נראה כמו "שדה קרב" לא קטן. אם ננקה כל פרור לא יישאר לנו ממש זמן לאכול. למזלנו בארה"ב (בניגוד לאירופה) ילדים לא נחשבים למטרד והמלצרים מקבלים את העניין בהבנה. אני לא חושב שהם כועסים עלינו. בישראל אולי יש פחות סובלנות, כי לפעמים קשה להבדיל בין המלכלכים ה"טובים" (בעלי ילדים כמונו) ל"רעים" (אלה שעושים הכול כדי "לקבל תמורה מלאה לכספם").

mucool2

New member
בסה"כ הכלל הוא פשוט

התחשבות בזולת. לצורך העניין, "הזולת" לא כולל את אלה שתפקידם לנקות או לסדר אחריי. כשאני לא מלכלך ברחוב, זה לא בגלל שאני דואג למנקי הרחובות, זה בגלל שאני מתחשב בשאר האנשים ברחוב. כשאני מוריד מים בשירותים ציבוריים זה לא כדי שלמנקה יהיה יותר קל, אלא מתוך התחשבות באלה שיבואו אחרי (ולפני המנקה). המבחן לדעתי די ברור, אם ביני לבין הבא אחרי תמיד בא מישהו שמנקה (כמו במלון או במסעדה עם מלצרים), אני לא חייב לנקות או לסדר, פרט למקרים קיצוניים (ביחוד אם הלכלוך מפריע לאחרים בסביבה). אם המנקה רק מזדמן (כמו ברחוב, בשירותים ציבוריים או במסעדות מזון מהיר), אעשה כמיטב יכולתי להשאיר את המקום כפי שקיבלתי אותו, ולא לתת למישהו לנקות אחרי, כי עד שהמנקה יגיע, אחרים יסבלו. במקרים כאלה האמירה (שאני שומע לא מעט בגנים ציבוריים) "ממילא מנקים פה" היא מקוממת מאין כמוה. מנקי הרחובות והגנים לא נמצאים כל הזמן בכל מקום, ועד שהם מגיעים הלכלוך נשאר, וזה בכלל לא נעים. בכל מקרה, לא אפגע ברכוש שאינו שלי (גניבת מגבות במלון, ועל אחת כמה וכמה ונדליזם) כי זה חוסר התחשבות מהסוג הגרוע ביותר.

אטיוד5

Active member
לא מדובר על "חייב"

נכון שאינך חייב לאסוף פירורים שנפלו סביבותיך במסעדה, על הספה או ליד צלחתך נניח. השאלה אם אתה עושה את זה בכל זאת. באותה דרך שיש אנשים שעורמים צלחות מכל המסובים לשולחן כדי להקל על עבודת אוסף הצלחות. לא, הם לא חייבים, אבל הם חלקם עושים את זה בכל זאת.

למעלה