בנות, אתן נמצאות באהבה הלא נכונה!!!

לא חיפשתי תמיכה

רק רציתי לשתף ואולי גם לתת השראה לאחרות. ואני חושבת שההתלהמות שלך ממש לא מתאימה לרוח הפורום...

שילגיה10

New member
את לא חיפשת תמיכה כשהיה לך רע?

כשהיה לך רע עם המניאק קיבלת כתף תומכת מהבנות כאן. עכשיו כשטוב לך ואת באה ומשתפת אז גם כן מגיבים לך,רק שהפעם חלק מהתגובות קצת שונות. אני לא חושבת שאני מתלהמת יותר ממך בתגובות שלי,תנסי לקרוא אותן בתור המלצה ולא בתור הטפה. רק ניסיתי לעזור,רוצה להקשיב תקשיבי,לא רוצה להקשיב-זכותך. אני מתקפלת מפה. שיהיה לך בהצלחה. (מקווה בשבילך שלא יגידו לך בעוד כמה שבועות/חודשים "אמרנו לך")

לא נעלמתי

קראתי אתכן והתאפקתי לא להגיב כולם כאן עיוותו בצורה מטורפת את מה שכתבתי לא אמרתי שהשבוע הזה שינה אותי מהקצה אל הקצה הייתי בתהליך של להפטר מהמניאק עוד לפני שטסתי השבוע הזה רק עזר לי קצת בזה שהתרחקתי , וחוויתי דברים אחרים וקיבלתי פרופורציות לא כתבתי שאני מאוהבת בביראן ומאוד מעצבן אותי ששלגיה החליטה שהוא חיפש רק זיון... אני לא אתחיל לנסות להוכיח לכן מה אני מרגישה ומה אני לא מרגישה אם אני אובבססיבית או לא אם אני מאוהבת או לא אם אני חיה בפנטזיה או לא כבר עשיתן עליי שעה ניתוח פסיכולוגי כשאתן בכלל לא מכירות אותי או יודעות מה אני מרגישה או חושבתת או מה בכלל היה שם!!! סה"כ רציתי לחלוק אתכן כמה תובנות נפלאות שקיבלתי , ושילגיה , אם זה כזה מפריע לך , ואת רוצה להשאר בתבנית של המסכנה והאומללה - תהני לך!

אני מאוד מצטערת שאת מרגישה כך

מיכל. אני משוכנעת שאף אחת לא התכוונה לפגוע בך. ובוודאי לא לעשות עלייך ניתוח פסיכולוגי. את חברת פורום מוערכת ורבות מאיתנו אפילו חיכו שתחזרי מחול ותמשיכי לכתוב ולשתף. אני רוצה שתביני שבתוך ריקמה כל כך מורכבת של תחושות ורגשות יש משהו מאוד מרגש בזה שמישהי נכנסת עם רוח - חג עם תחושת גילוי והתעלות. זה תמיד עושה גלים ובעיקר אצלנו, המכורות. מכורה תמיד תחפש קיצור דרך, תרופת פלא, גאולת בזק ואם אפשר , בבקשה שהם יבואו עם גבר מקסים. משהו בכתיבה שלך נגע בדיוק במקום הזה כי פתאום נשמע לנו, או לרובנו, שאת מצאת פתרון קסם. יתכן שלזה הגבנו . יש משהו שמאיים עלינו, אולי, במקסמיי פתע כאלה - במיוחד כשהם קשורים בגברים. יש מצב שתפתחי לאופציה שאולי נגעת לנו בכמיהה שאנחנו מנסות לשכך? אף אחת לא חושדת בך שעשית זאת במתכוון - אבל אולי זו מקורה של ההתגוננות הזאת שפרצה כאן? אני בטוחה שפעלת בתום לב, רצית לשתף , לפרוץ לכיוון חדש... וברור לי גם שכוונתך היתה טובה.

../images/Emo24.gif

בגלל זה התאפקתי לא להגיב, לא רציתי להגרר למלחמות... גם לא התכוונתי לנפנף ולדבר לאחרים בהתנשאות חלילה. פשוט הרגשתי לרגע כמו אשת בשורה
אני באמת מרגישה שיש כאן נטייה <אולי אפילו מוגזמת> לטפח ולעודד את האומללות והמסכנות בקרב שוכנות הפורום. אני לא מזלזלת חלילה בכאב שהבנות כאן מרגישות . פשוט חבל לי כל כך שכך אנחנו מרגישות <כן , אני בתוך זה> ואני רוצה לשנות את זה , ואני רוצה שגם אתן תשנו את זה! אני לא חושבת שהשבוע באמסטרדם הביא את זה וגם לא שבריאן הביא את זה , זה רק היה החותמת , הגושפנקה הכמעט סופית למשהו שקרה ועדיין קורה כבר הרבה זמן. בוא אגלה לך משהו , המניאק שלי כותב באיזה 2 פורומים אחרים של תפוז, והייתי מכורה לשניהם , הייתי און ליין 24 שעות ביממה , מרפרשת בטירוף , קראת הודעות שלו בשקיקה , נכנסת , כותבת הודעות מצחיקות , שנונות , חכמות , רק כדי שיקרא אותי ויחשוב שאני כזו חכמה ומצחיקה ומקסימה! באחד הפורומים אני כבר לא כותבת יותר מחודש , ומציצה שם אולי פעם בשבועיים , ניתקתי את הקשר עם אנשים משם , גם כי גיליתי שהם חלאות וגם כי הם מזכירים לי אותו. לפורום השני אנינכנסת כמע ט כל יום , אבל קוראת בריפרוף , גם הודעות שלו, ולא כותבת שם כבר יותר משבועיים וזה אכן חתיכת הישג בשבילי!!! במיוחד לאור העובדה שאני מובטלת משועממת בבית כל היום מול המחשב ואין לי מה לעשות עם עצמי!!! בימים רגילי ם בטח הייתי מפציצה את הפורום ההוא במיליון הודעות ובטח גם פונה לאידיוט במסנג'ר ורודפת אחריו , אבל זהו , זה נגמר , לא עשיתי את זה כבר הרבה זמן ואני גם לא הולכת לעשות את זה
אני מרגישה בעיקר משוחררת: אם האופציות שלי הןם : או להיות מאוהבת ולא לקבל יחס בחזרה או להיות לא מאוהבת בכלל - אני מעדיפה את האופציה השניה
אני אשאר ככה תקופה מסויימת ואולי מתישהו גם אזכה להגיע למצב של להיות מאוהבת בצורה הדדית
מה שלומך את , עם כל המלחמה הזו? ובכלל?

קודם כל אני ממש שמחה

שהחלקים האובסיסיביים שלך נכנסים לשליטה. ולגבי הדברים האחרים שכתבת בנושא הצמדות היתר לכאב , מן הראוי להקשיב להם ולהתייחס אליהם ברצינות. כתגובה ראשונה מה שזה מעלה לי ,זה את המחשבה שהתגובות שקיבלת כאן ובכלל, האווירה בפורום , נובעים ממאמץ של נשים כאן להימנע בכל מחיר מ"היי". וכאן אדבר בשם עצמי: אני חושבת שהמקום הכי מסוכן בשבילי היום הוא המקום של להיות על גג העולם (קרי: גבר, גבר, גבר) או בתחתיות שאול (לא טלפן, לא רוצה, מחק אותי) . במהלך ההימנעות , קניתי לי חירות מסויימת מהדבר הזה. התנועה בין הדיכאון הטוטלי והאושר העילאי הרבה יותר נמוכה ובעיקר : נובעת מתוך דברים אמיתיים ומציאותיים שקורים בחיים שלי ולא מתוך איזו חדירת- פתע של אדם חיצוני לתוך חיי. (ראי להלן "המשיח") הענין הוא , שבתוך המאמץ הזה להשאר שפויה פיתחתי מנגנון של ריסון שמהצד הוא נראה כמו פאן ספויילריות מזעזעת. מיכל, אולי עוד לא למדתי לשמוח בתוך הדרעק הזה? יתכן. אבל אני מרגישה שאף פעם לא היתה לי שימחה אמיתית אלא רק היי של שימוש... אני מוכנה להודות, ולפתוח את זה קבל פורום ויושבותיו שאולי יש משהו מסרס בריסון הזה. אבל אני גם מוכרחה לספר שאני פוחדת פחד מוות משמחות פתאומיות , סומק בלחיים , ריגוש ופירואטים באוויר..(במיוחד במשקל שלי) מבינה? זה הסם שלי. כשאני באושר - אני בשימוש . אולי זה עצוב, אבל אני מרגישה שאין לי מושג חיוור לגבי שתי מילים שנעשה בהם שימוש רחב ופרוע : אושר ואהבה. הדברים שאני כותבת כאן נכונים גם לטיעונים ולתחושות של ספוני. ובקשר למלחמה הזאת...קקה.

נורית , זה בדיוק מה שלא מסתדר לי

בכותרת של הפורום: התמכרות לאהבה. בדרך כלל אנחנו מכורים לדברים שמזיקים לנו , כמו סמים או אלכוהול או אפילו אכילה *אבל* אם ניקח את הדברים האלה במינונים *הנכונים* זה לא יזיק לנו- לשתות אלכוהול בנסיבות חברתיות פעם בכמה זמן בלי להשתכר למוות זהמשהו נחמד. לשתות כדי לברוח מהצרות ולהרוס לעצמנו את הכבד- זה כבר רע. כנ"ל לגביי אכילה לעומת אכילת יתר.. כנ"ל לגביי שופינג או בכלל כל דבר שהו. ברגע שאנחנו מתמכרות לאהבה - האהבה הופכת למשהו רע , זה מה שניסיתי להסביר , אבל מצד שני להמנע ממנה בכל מחיר שהו , זה לדון את עצמך לחיים אפורים חסרי אהבה , אז נכון - כל פעם שמכירים גבר - אסור לנו לאבד את הראש , אבל גם אסור לנו לא לתת לעצמנו להרגיש!!! בגלל זה אמרתי שטוב לי כשאני לא מאוהבת , אני פוחדת שפעם הבאה שאתאהב - אפול שוב ל"אהבה רעה" ואובססיבית
ובריאן הראה לי שגם אפשר למצוא משהו אחר - כבוד הדדי , איתו לא איבדתי את הראש וזה ממש מצא חן בעיניי
אולי נורית , את דווקא צריכה עכשיו להתחיל לצאת ולצאת איתם כשאת שולטת בעניינים.כשאת יודעת שאת גם חזקה ויכולה גם בלעדיהם

באופן מקורי

שמו של הפורום היה התמכרות לאשליית אהבה. למה? כי את לא מתמכרת באמת ל"אהבה". את מתמכרת למשהו שהוא מעין הילה שהפקת מתוך נפשך . דימוי שיש לך על אהבה וזוגיות. רוב היחסים החולים שלנו מתקיימים בראש - בינינו לבין עצמנו. אנחנו מפנטזות קשרים.... הכוונה אינה אפילו למימד של חוסר ההדדיות, כי לא כל יחס לא סמטרי הוא אובססיבי . השאלה היא מה מתוך הקשר קיים במציאות ומה עטוף בצרכים הנפשיים שלך . אשליית אהבה היא מצב שבו יש לך יותר פרשנות על קשר מאשר קשר. לא כל בחורה שנפרדה מהחבר שלה היא מכורה לאשליית אהבה.... אשר לי אישית : את טועה, אני לא שולטת בעניינים , אני לא חזקה - אני פשוט שומרת על כמה כללים בסיסיים , שאם אני לא אשמור עליהם בצ'יק אפשר יהיה להחזיר אותי חזרה לראש..לפנטזיות..לפרשנות. בראש ובראשונה תזכרי בשירשור המעולה שהיה לנו כאן (ממש חוברת הדרכה) בעניין משא ומתן עם בחורים. אני יודעת שזה נעשה די תחביב כאן להציע לי זיון מידי פעם בתור תרופה (אשכרה, אני לוקחת את זה בהומור למרות שכל שוביניסט -מגרבץ היה אומר את זה) והאמת שזיון זה ממש לא רעיון רע באופן עקרוני . רק שלפני הזיון הזה הייתי רוצה לברר כמה דברים על הפרטנר שלי, ומה לעשות, אחרי הבירורים הללו לא יצא לי שהתחשק לי בכלל להמשיך את המשא ומתן....קטע כזה. אני רק חושבת מה הייתי חוסכת מעצמי לו הייתי שומרת על הכללים הבסיסיים הללו לפני 20 שנה... האם זה נשמע לך כמו וויתור על אהבה? לי זה נשמע כמו וויתור בריא על צרות.

E D G Y

New member
כל הכבוד לך, מיכל! אני ממש מכירה את

המצב הזה של לבדוק כל היום אם ההוא כתב משהו להיות אובססיבית דרך הנט. הייתי שם תקופה לא קצרה עם האקס האחרון שלי (זה שמציק פה עדיין מדי פעם). אז יפה מאוד שאת יוצאת מזה. זה מאוד מאוד חושב! מקווה שהתהליך החיובי שאת עוברת יימשך...

spooni

New member
שלגיה יקירתי .....את יודעת כמה נשים

מרירות יש על כך שהגברים מניאקים ? הרי מספיקה טראומה אחת משמעותית שלא תטפלי בה ברמת התת מודע שתגרום לך לשנוא גברים ולדבר עליהם בהכללות נוראיות למשך שנים. ואת בעצמך חושבת כך!!

Betterfly

New member
וואו את כל כך מפספסת

הכוונה של שלגיה היתה שהמכורה לאהבה נעה בין אידאליזציה לדמוניזציה של גברים, לתחושה שהכל נפלא ומדהים לתחושה שהכל רע ומגעיל, ואלו התנודות שמאפיינות את המכורה. תראי, יש כאן שני פלגים בפורום, הפלג שאת משתייכת אליו כנראה לא חושב שהוא מכור. אז מה אתן עושות פה? אני שואלת באמת כי אני לא מבינה למה. מה, זה כיף לדבר על בחורים ודייטים? כי זה אפשר בכל פורום שעוסק בכך. אני לא מאמינה בהתכחשות כתשובה מתמודדת עם ההתמכרות, ואם נזכיר משהו שמישהי חכמה אמרה לי פעם (נורית?
)- אנחנו לא יכולות להרשות לעצמנו את הספונטניות הזו. פשוט כי אין לך כרגע שמץ של מושג איפה המחלה מתחילה והשפיות של ה"זרימה" נגמרת. באמת שאין לך מושג, מדברת כמכורה ויודעת מה הולך שם בפנים. אולי, ספוני, את לא מכורה? אז מה יש לך להטיף למכורות כיצד להתמודד עם מחלתן?

spooni

New member
לא פספסתי כלום....

לא פעם נרשם בפורם שגברים הם מניאקים. ואני לא מכורה ואני לא אובססיבית...ואני לא בהכחשה. ואני כאן בכדי לתמוך ולעודד. ואני לא מוכנה לבחור בדרך דיכאונית בכדי לטפל בהתמכרות...וזו אני , כשאני נתקעת אני יודעת שהגיע זמן טיפול בכדי להתרומם וליזום ולהמשיך ולחייך ולחיות. וזה אומר לעשות הכל בכדי להתרומם ..למכור בית לשנות עבודה ..כל מה שלא עושה טוב ..לשנות. ומה שיש לי לאמר לכולנו זה ללכת לטיפול , ולא להתמכר לטיפול אם הוא לא עוזר. אם נתקעתן בטיפול שהוא לא עוזר ..תמשיכו לטיפול אחר. עד שתגיעו לטיפול שעוזר. עם כל האלטרנטיבי היום יש כל כך הרבה. ובפעם ה 100 ... לדעתי ..רק הביואנרגיה עובד חזק עלינו כי הוא מטפל ישירות בתת מודע.

למעלה