בנות, אתן נמצאות באהבה הלא נכונה!!!

E D G Y

New member
ספוני, אני באמת לא מבינה מה את עושה

בפורום הזה אם את לא מכורה.....

אני חושבת שבכל אישה יש את הצד

הזה ההתמכרותי האובססיבי הנזקק התלותי והמסכן , רק שאנחנו צריכות ללמוד לרסן אותו. כרגע אצלי הוא תחת שליטה , אבל אני לא יודעת מה יקרה כשאצא שוב עם מישהו , בטח חוסר הביטחון שלי יתפרץ שוב ויגרום לי להתנהג בצורה מגוחכת , אז הנה אולי אני מכורה ואולי אני לא , אולי אני בהכחשה , לא יודת , אבל אני חושבת שאני נמצאת כאן בגלל ההעצמה האישית שדיברנו עליה, אני מקבלת כאן המון כוח וגם ניסיתי בהודעה שלי לתת קצת בחזרה....

E D G Y

New member
אוקיי, מיכל, את מתארת מצב של מכור

שכרגע נקי מהסם שלו. באלכוהוליזם קוראים לזה יבש....כי אתה אף פעם בעצם לא נקי, לא נגמל לגמרי... ברגע שתגע שוב בסם שלך, הכל יתפרץ מחדש.... ולא, אני לא חושבת שבכל אחת יש את זה וזה רק מחכה להתפרץ. לא כל האנשים חולים במחלת ההתמכרות הקשה, למרות שרבים כן. אני שמחה שאת נתרמת מהפורום ואני גם רואה איך תרמת בהודעתך (למרות שהיא נשמעה לנו קיצונית מאוד-היתה בה הרבה אמת צרופה!) אני חושבת שהדבר החשוב ביותר הוא קודם כל להודות שיש לך בעיה. לפני זה לא יכולה להיות שום התקדמות בדרך לפתרון. הכחשה והדחקה הן דרכים מצויינות להמנע מהחלמה..... יש הרבה ספרות בנושא ואם לא ברור לך אם את מכורה או לא, את יכולה לבדוק את עצמך דרכה... בהצלחה

Betterfly

New member
לא מסיקים מסקנות

האמירה שלה היתה יפה מאוד לטעמי אבל הערנו את תשומת ליבה לדברים שעולים מההודעה שלה. זו מטרת הפורום בעצם- עזרה הדדית ותמיכה במקרה של התמכרות לאשליית אהבה.

spooni

New member
ביואנרגיה עובד! ואתן גם יכולות ...

אין צורך לפחד ...רק טוב יצא לכן מזה. בבקשה...לבחירתן. תמי , המטפלת שלי ...0508451649 150 ש"ח לטיפול וטיפול זה בערך שעה וחצי. אין שיעורי בית ...אין עבודה עצמית ...הכל עובד על התת מודע שלנו ודברים משתנים בנו.

אני פוחדת שתתחילי לבכות לי../images/Emo3.gif

האמת אני בדיוק עכשיו מתרגשמת לאנגלית את המילים של "עם הזמן" של אביב גפן, אחחחחח איזה שיר. אני רוצה לשלוח את זה לבריאן
<
כמה שרתי לו ברחובות אמסטרדם , שיגעתי אותו> ועם הזמן אביב גפן מילים: ליאו פרה לחן: ליאו פרה גרסה עברית: אביב גפן ועם הזמן, ועם הזמן הכל חולף וליבך הגאה הופך לעלם יחף ושכחת מזמן מה אתה מחפש וזה בסדר אתך הכל חולף. ועם הזמן, ועם הזמן הכל חולף, מבטה החטוף שאותך כה ריגש, חיפושים בלילות אחרי יופייה הכובש, עכשיו כמו ריח בושם זול מתנדף. כי עם הזמן, כי עם הזמן הכל חולף. זיכרונות מתוקים מתקלפים כמו מעץ בקורת הספינה שטבעה במצולות הכל נשכח ורק נשארת הדממה. כמו כרית ישנה שאיבדה רכותה כי עם הזמן הכל חולף. ועם הזמן, ועם הזמן הכל חולף. איך נמכרה נשמתך עבור פרוטות בשבילה. לרגליה היית כמו כלב מורעב, אך עם הזמן הכל חלף, והיא נשכחה. ועם הזמן, ועם הזמן הכל חולף. וקולה כבר דעך אין דקירות אין כאב, ולמי תכשיטים ולמי אתה כותב ועם הזמן אתה כבר לא אוהב. כי עם הזמן, כי עם הזמן הכל חולף. מרגישים מלבינים או כמו סוס עייף שכשל במרוץ רוצה לישון כבר ודי. אישה שקרית מיטה מקרית למי אכפת. מרגישים נבגדים בחלוף השנים. כי עם הזמן הכל חולף.

spooni

New member
אני סיימתי את שלבי הבכי ...

ומלפני שבוע והילך אני רק צוחקת ...
ברוך השם ותודה לאל

המסקנות שלך נכונות

אבל לחשוב שיש נקודה שממנה ניתן להחליק אליהן כאילו לא קרה דבר היא גם כן קצת חגיגתית מידי. הפתרון אינו בהבנה, וגם אינו ב"מצאי לך ידיד ולכי על זה" לא עובד כך בדרך כלל. הידיד שהתחלת איתו מחברות (וזה באמת מאוד מומלץ, מסכימה איתך) יכול להפוך מהר מאוד לאובייקט חדש של התמכרות לאשליית אהבה. מה שצריך לבנות זה מערך פנימי , אישיותי, עמוק ומשמעותי משלך ומשלך בלבד - וזה לוקח זמן רב , לצערי. לראות בזוגיות משהו שהוא מרחב חיים חשוב , משמעותי אבל לא "גאולה או מוות" - זה לא עובר ביום אחד וגם לא בשבוע. אני , לפחות, לא הצלחתי למחוק את התמכרותי הקשה בשבוע מקסים של חופשה ופלירטוטים.

יש בזה משהו... אבל

סליחה שלוקח לי כל כך הרבה זמן להגיב אבל אני כל כך עסוקה (עם העבודה, עם הילד, עם הגרוש שעכשיו גויס בצו שמונה...) נכון שאהבה היא לא זו שצריכה לגרום לנו להרגיש טוב, אבל אהבה לא צריכה לגרום לנו להרגיש רע. אני חושבת שזה הדבר שאני הבנתי ממילותיה של מיכל. אני חושבת שרוב הנשים כאן היו או עדיין נמצאות במערכות יחסים שעושות להן רע, שגורמות להן להרגיש כאילו הן לא בסדר וגורמות להן להרגיש אומללות. אין ספק שקשר בריא הוא קשר שבו מרגישים בדיוק כמו שמיכל מתארת. אז אולי הוא לא האביר על הסוס הלבן שלה - אבל הוא פקח לה את העיניים לראות מהו קשר בריא וטוב. מה שאת אומרת נורית, הוא שיעור אחר לחיים. להכיר את עצמך ולהיות בטוחה במי שאת ובעיקר לאהוב את מי שאת - זה משהו שאכן לוקח הרבה זמן לבנות. רובנו לא מרגישים כך ולוקח לנו שנים להגיע להשלמה עם עצמינו. אני מאחלת לכולכן שתמצאו את החוזק שלכן, בקרוב. אני יודעת שאני עדיין מחפשת...

טונות של ערגה

עושה רושם מיכל שאכן עברה עלייך חוויה משמימה. ונכון, אי אפשר לשפוט או להעריך את עוצמתה מכיוון שמדובר בתחושה אישית שלך. השאלה היא האם המסקנה (או המסקנות...) נכונות והאם היית זקוקה לחוויה כזו כדי להגיע אליהן. למרות טונות הרגשות שניסכו בחוויה המדהימה שעברת, היא היתה לפרק זמן נתון. יכול להיות באמת שהעלם הוא אהבת חייך, אך את בן הזוג לומדים להעריך לאורך זמן- כמה פעמים נתקלנו במקרים בהם בן או בת הזוג היו נחמדים בתחילתה של מערכת יחסים ועם הזמן השתנו? לא מעט אני מניח. יתכן ואהבה אמיתית היא קצת יותר מפרפרים בבטן, כפי ששלגיה רומזת, היא לא משהו פנטי, כמו שיוסי בנאי ז"ל אמר. עוד נקודה: ההשוואה שאת עורכת בין בריאן (כוכב עליון- אפשר לומר
ל"מניאק שלך": אנשים נבדלים אחד מן השני באלף ואחת דרכים. לא יודע אם יש מקום להשוואה הזאת של "הוא היה ככה וזה לא ככה"- גם אולי כי לא היית רוצה שיעשו לך את זה וגם בגלל שהערכתך את בן זוגך אינה מתמטית. עדיף לז'רגן (החלטתי להשתמש במילה ז'רגון כפועל) מחדש ולהשתמש במילים כמו... התאמה אולי. החלטתן של הגברות הנכבדות בפורום זה אם לחכות לאקס או לאו, לא קשורה לחוויה עתידית או "עברית" שהם חוו. אם לא לחכות לא אז לא לעשות זאת כי ההיגיון אומר. ולצאת לחפש את אותו אחד? לא נראה שיש לך מתכון לזה? אולי כן אשמח לשמוע?. מצד אחד את מדברת על אהבה עזה, ומאידך את אומרת "שיהיה החבר הכי טוב שלכן". אקצין ואומר שזה פרדוקס מכיוון שהחבר הכי טוב והאהבה הכי גדולה הם אולי לא קטבים, אך בהחלט מדובר בשני דברים שונים. אהבה, כפי שאת מתארת אותה, באמת נראית אחת ל... משאיר לך ולחברות להשלים את החסר.

דווקא יש לי מתכון....

לאהוב קודם את עצמך. להיות מסוגל/ת להיות מאושר/ת לבד. להיות שלם עם מי שאתה ומה את/ה בלי רגשות אשם. ברגע שאדם מגיע לשלמות עם עצמו הוא ימצא את מי שמתאים לו - כי הוא מכבד ומכיר את עצמו מספיק בשביל לדעת מה הוא צריך. לאנשים יש אינסטינקטים, והם פועלים לפיהם. הגברים האלה, שנשים רבות כאן לא מצליחות להתגבר עליהם, הרגישו את הצורך החזק שלהן לקשר וניצלו את זה. זוהי חולשה שלנו כשאנחנו רוצים משהו כל כך ולא שמים לב מי עומד מולנו. הגברים האלה השתמשו בחולשה של הנשים כדי לגרום להן לחשוב שהן צריכות אותם כשזה בכלל לא נכון! כולנו כאן נשים חזקות ומדהימות וכל מה שאנחנו צריכות לעשות זה לתת זמן לעצמנו. ובנימה אישית יותר - אהבה גדולה ואמיתית קיימת. הגבר שאיתו אני חייה היום כבר כמעט שנה ובקשר איתו כבר כמעט שנתיים, הוא הגבר הכי מדהים בעולם שגורם לי להרגיש טוב עם עצמי כמו שאף גבר לא ידע. הוא יודע לגעת בי (בגוף ובלב) כמו שרק הוא יודע. אבל לי יש עוד דרך ארוכה עם עצמי. אני עוד מתכוונת למצוא את השלווה הזו ולאהוב את עצמי בשביל להיות שלמה. בשבילי. לא מספיק אהבה (של גבר, של ילד/ה, של הורה). צריך גם אהבה עצמית ואת זה אף אחד לא מלמד אותנו...

spooni

New member
המתכון טוב בכל מקרה אבל ....

לא תמיד מספיק טוב למציאת בן זוג.... "לאהוב קודם את עצמך. להיות מסוגל/ת להיות מאושר/ת לבד. להיות שלם עם מי שאתה ומה את/ה בלי רגשות אשם. ברגע שאדם מגיע לשלמות עם עצמו הוא ימצא את מי שמתאים לו - כי הוא מכבד ומכיר את עצמו מספיק בשביל לדעת מה הוא צריך. " כל הדברים האלו טובים ומועילים לאדם כאדם בלי שופ קשר למציאת בן זוג. ומה עם יש את כל אלו ....ועדיין לא מגיע בן זוג ...? ואיך מסבירים מצב של מישהי שאין לה את את כל התנאים האלו וכן מוצאת בןם זוג ומתחתנת גם.?

spooni

New member
כל כך הרבה מילים שנכתבו כאן ...

כל כך הרבה אנרגיות ...כל כך הרבהמחשבות ...דיעות ...נכונות ...לא נכונות . יש לנו הרבה מן המשותך ובכל זאת כל מקרה הוא אינדבידואלי ...כל אחת מאיתנו שונה והסיפור שונה .. אבל הרגשות דומים. למה אי אפשר לזרום ...לזרום עם החיים ..לזרום עם קשר ..לזרום עם פרידה .... הרי שום דבר זה לא סוף העולם ... צריך רק למצוא תחליף למה שאנחנו חושבות שזה סוף העולם... למה אנחנו חושבות שרק עם בן זוג אנו נוכל להגשים את עצמנו ? כן ...צריך בן זוג וחבר ומאהב ....בוודאי שצריך ... אבל להגשים את עצמי ..אני יכולה גם בלעדיו , הוא לא קשור להגשמה העצמית שלי ולסיפוק שלי מעצמי... ואם אין קשר בין הדברים שרשמתי עכשיו ..אל תבהלו ... פשוט רשמתי מה שיצא לי ... לילה טוב .. אוהבת אתכן ..חכמות שלי .

Betterfly

New member
../images/Emo25.gif

אמרת דברים יפים ונכונים, במיוחד לגבי רגשות שונים לאנשים שונים ולמה אי אפשר לזרום עם החיים... אני מרגישה שאנחנו נתקעים- בעצמנו ובאחרים, המון חסימות...

spooni

New member
תודה ../images/Emo13.gif ../images/Emo176.gif תרעננו את החיים

תקיעות זה מצב איכסי... אני לא אוהבת להיות תקועה בשום תחום בחיים. ואתן יודעות מה ...ירד לי האסימון עכשיו ...וואוו זה גדול ....לגבי זה שאני תוקעת את עצמי עם מישהו שלא מספק לי את מה שאני צריכה. אני מרגישה שאני תקועה עם הדירה ...אז אני מוכרת אותה ... אני מרגישה שאני תקועה בעבודה ...ואני משנה גם את התחום הזה ... אם אני מרגישה תקועה בבית ...אני יוצאת לפעילויות מחוץ לבית.. וכשאני ארגיש תקועה עם הסקוטי ....אני אשנה אותו גם. שינויים זה טוב ...מרענן .... גם לזרום עם החיים זה טוב ומרענן ....אבל לפעמים ישנה ההרגשה ש ...אני זורמת עם החיים ולא חושבת על העתיד .. מכירות את זה ? זאת אומרת ..אני זורמת עם החיים ועושה חיים וממצה אותם אבל ..מה יהיה הלאה ? החברה והסביבה הקרובה והמשפחה מצפה מאיתנו שנתכנן תוכניות. ממני לדוגמא מצפים שאתחתן ואביא ילדים ואם לא אז שאביא ילד מחוץ לנישואים ולא אשאר לבד , שיגדלו הם ילד לבד!! אז התוכניות שלי לטוס לשנה לחו"ל או להיות דיילת אויר לא ממש מתאימות לחברה ולסביבה. על הז ..... מה שחושבת החברה והסביבה והמשפחה ....הם חיים את החיים שלי או אני חיה את הטראומות והעצב והחיים שלי. אני אזרום ואעשה שינויים על אפם וחמתם של כולם. תעשו חיים ...תחוו כל יום חוויה חדשה ...תזמו חוויות חדשות ...תנועו כל הזמן. החיים יפים מצחיקים קשים ודינמיים.

למעלה