בעקבות שרשור בפורום אחר - מה מחפשות נשים? מה מחפשים גברים?

פרפר841

New member
איזה חבל

מעיין א3

New member
ערכת את ההודעה ולכן אני אכתוב לך הודעה שנייה

היחסים הסתיימו בינינו ברגע שרציתי שנכיר אחד את השניה למשפחות-
והוא סירב בטענה שהם לא יקבלו אותי שאני רוסיה. אחרי זמן מה (של פחות מחודש), הוא הבין שלא יתכן קשר במשפחה שלו עם בחורה שהיא לא רוסיה (והפלא ופלא! כיום הוא נשוי לרוסיה).

אגב, זה לא לעניין לערוך ככה מהר את ההודעה

את ההודעה הראשונה אני כתבתי בעקבות ההודעה הלא ערוכה (שבה כתבת שהפסילה בדרך כלל היא להפך- בצד של הצברים).

Astroo

New member
אז שוב, זה לא אותו דבר

הבחור לא פסל אותך לקשר זוגי ומיני, פשוט יחסיכם עלו על שרטון מסיבה זו או אחרת (גם אם זו גזענותה של אמו). מאידך, רוב רובם של גברים ילידי בריה"מ נפסלים על הסף לקשר זוגי או מיני כלשהו (בעיקר כאלה שעלו בגיל התיכון ומעלה). זה הרבה יותר אכזרי, כי זה מונע מהם לממש את המיניות שלהם.

מעיין א3

New member
לא כל כך הבנתי את הסיפור עם "המיניות שלהם"

לגבי תשובתך- כן פסלו אותי לקשר זוגי בגלל שאני לא רוסיה (לא הבנתי מה הקשר למין בעניין זה?) כי ברגע שהבחור לא רוצה להכיר אותי למשפחה שלו בגלל זה- אז הוא פסל אותי על סמך המוצא שלי.
אני מבינה שאותך פסלו בגלל המוצא שלך? צר לי לשמוע על כך

אני כן יכולה לומר שיש דברים שרואים רק מנקודת מבט מסויימת- ובגלל המוצא שלך, אתה כנראה רואה רק את הצד של עולי בריה"מ ולא את הצד השני.
&nbsp
אני יכולה לומר לך שאני דור שלישי לצברים, ומעולם לא פסלו במשפחה שלי בחור על פי מוצאו העדתי.
גם הסביבה הקרובה שלי תעיד שלמוצא אין שום חשיבות בבחירת בן זוג.
&nbsp
לצערי, אני חוויתי את ההפך מהצד השני (ולכן נקודת המבט שלי כרגע השתנתה לרעה).

Astroo

New member
הסיפור הוא כזה

אם גבר גטרו-סקסואלי נפסל על הסף על ידי 90% מבנות הזוג הפוטנציאליות בגלל מוצאו, סיכוי רב שהוא לא יחווה קשר מיני עם אשה כלל, כלומר לא יממש את המיניות שלו.

מעיין א3

New member
אני לא מכירה את המונח

גטרו סקסואלי

&nbsp
לגבי הפסילה- קשה לי להאמין ש-90 אחוז מהנשים פוסלות גברים על פי מוצאם, כי אם כך, אז לא היה שום זוג מעורב בישראל (ושאני מדברת על מעורב- אז מדובר על גם על זוגות שיש בהם אשכנזים ומזרחיים בהם). וכיום כן יש לא מעט זוגות מעורבים (שהמשפחה לי נמנת איתם).
&nbsp
שוב, גזענות וחוסר התאמה תרבותית קיימת בשני הצדדים. לעומת זאת, כרגע הצגתי לך מקרה שהסתיים בחתונה של צבר עם רוסיה.
האם הצבר דחה אותה בגלל שהיא רוסיה? לא! ויש הרבה מקרים של זוגות מעורבים כאלו, אז למה לעזאזל אתה מביא את הנתון של 90 אחוז? כי זה נשמע ממש מופרך הנתון הזה

Astroo

New member
סליחה, טעות הדפסה

*גטרו=הטרו.
&nbsp
הפסילות על רקע עדתי אופייניות יותר לנשים ולא לגברים. יש לא מעט זוגות של צבר/רוסיה, לעומת כמעט מספר אפסי של זוגות רוסי/צברית.

מעיין א3

New member
שוב, אתה כותב נתונים ללא שום הוכחות

יש לך מחקר בנושא?
האם בדקת במחלקות סוציולוגיות כמה זוגות מעורבים של נשים צבריות עם גברים עולים יש?
אני מכירה דוגמאות לכאן או לכאן, ובתור סטודנטית באזור הצפון, אני יכולה לראות שגם בטכניון וגם באוניברסיטת חיפה, המצב ממש לא ככה. אני רואה גם זוגות עם נשים צבריות וגברים רוסים, וגם ההפך.
&nbsp
צר לי על כך שאותך פוסלים על פי מוצאך, אבל אל תשליך על מרבית הנשים הצבריות על פי מה שאתה מכיר.

Astroo

New member
כן, יש מחקרים

כרגע אין לי זמן לחפש קישור למחקר, אבל זו עובדה ידועה שיש הרבה יותר זוגות מהסוג הראשון מאשר מהסוג השני.

מעיין א3

New member
סלח לי, אבל זה נשמע כמו המצאה

תראה לי מחקרים, ואני אאמין לך.
לפני שאני רואה מחקרים סוציולוגים, אני לא מאמינה לנתונים כאלה.

פרפר841

New member
עלית בגיל מבוגר?

יש בעיה להרבה נשים לצאת עם עולים טריים או עם עולים אפילו לא טריים שעלו ארצה בגיל מבוגר. ככה נראה לי פחות. זאת בעיה חברתית. נראה לי הסיכוי שגבר מהגר ימצא מישהי מקומית מאוד לא גדול אבל קיים וכנראה שזה לא רק בישראל. דווקא נשים מהגרות משתלבות מהר יותר בזוגיות עם מקומיים וגם זה לא רק בישראל.
הקטע הוא שנשים רוצות מישהו שהוא מעליהן מהבחינה החברתית ולגברים זה פחות חשוב.
אז מה שיוצא זה שגבר עולה נתפס כנחות יותר. זה חרא של מצב, אבל זה כנראה המצב.
ולצערי ישראל היא לא מדינה סובלנית כל כך. אפילו מזרחיים בינהם רבים. מכירה משפחה אחת שהייתה באבל כי הבת התחתנה עם תימני והמשפחה היא מרוקאית.

Astroo

New member
ניסחת את זה יפה מאוד

אבל שימי לב שזה נכון רק עבור גברים שעלו מבריה"מ ואתיופיה. עולה חדש מצרפת, אנגליה או ארה"ב לא יתקשה למצוא בת זוג ילידת הארץ, אפילו אם הוא עני מרוד. ואילו עולה מבריה"מ יחשב לנחות, אפילו אם מבחינת ההכנסות הוא שייך לעשירון העליון.

פרפר841

New member
כן שמתי לב. אולי זה בגלל הדעה הסטיגמתית

שרוסיה מדינת העולם השלישית שיש בה תוהו ובוהו ושיכורים הומלסים וזהו. לכן הם חושבים שהעולים משם זה משהו איום ונורא. ואין מה לעשות בישראל אוהבים כל מה שקשור לארה''ב מתים על המבטא שלהם והפרצוץ האדום.
זה כמו אצל המזרחיים, לא משנה כמה משכיל תהיה עדיין יחשבו שאתה ערס או פרחה. זה הרושם הכללי. אנשים שמוכנים לתת הזדמנות לאנשים יכולים לגלות רושם אחר במקרים מסוימים.

dori78

New member
שוב - הבדלי תרבות.

לעולים חדשים מצרפת, אנגליה או ארה"ב לא צריך להסביר מי זאת כיפה אדומה או סינדרלה, למה אף אחד פה לא מכיר את סנייגורוצ'קה ולמה לא חוגגים בארץ את נובי גוד או את התשיעי במאי.

אני לא חושבת שזה רלוונטי לכסף, אלא אם מדובר באשה שמלכתחילה לא מחפשת בן זוג אלא ארנק מהלך.
במקרה כזה זה ממש לא משנה מאיפה אתה ומה המטען התרבותי שלך.

אני מסכימה עם מי שהזכירה את נושא הדת - מרבית העולים מארצות המערב הם מסורתיים במידה כזו או אחרת או לפחות מכירים את הדת ואת מנהגיה, גם אם לא עוסקים בפרקטיקה ביום-יום. על העולים מבריה"מ יש תווית (שבחלק גדול מהמקרים לא קשורה למציאות) בנושא הזה.

ועל גזענות סתם אין מה להוסיף - ע"ע משפחה תימנית שיושבים שבעה על בת שהתחתנה עם מרוקאי וכד'.

Astroo

New member
לדעתך ילדי רוסיה לא מכירים את סיפור הכיפה האדומה?

לא נראה לי שבין עולה חדש מצרפת ואישה ילידת הארץ יש פער תרבותי קטן יותר מאשר עם עולה ותיק מבריה"מ.

dori78

New member
נקודה מעניינת שהעלית

את אומרת שמרבית הנשים מחפשות מישהו שמדורג חברתית גבוה מהן ולמרבית הגברים זה לא משנה, לכן לנשים מהגרות קל יותר להשתלב באוכלוסיה המקומית.

אני חושבת שזה לא מדוייק, כי לרוב הגברים יש נטייה לחפש מישהי שמדורגת נמוך מהם - אם מבחינת השכלה ואם מבחינת המעמד החברתי.
חשבת פעם מה קורה לבחורות חכמות ומשכילות שלא מעוניינות לשחק אותה בלונדינית סתומה ומתיילדת?

במציאות תעסוקתית שבה לאשה שהיא אם לילדים לא פשוט לשמור על מקום העבודה וגם השכר נמוך משמעותית משל הגברים - מרבית הנשים מחפשות שותף לגידול המשפחה, כאשר ברור מראש מה התפקיד של כל אחד מהצדדים.

מעיין א3

New member
אני לא אמרתי שקל לנשים מהגרות להשתלב יותר

באוכלוסייה- זה מה שאסטרו אמר.
&nbsp
אני גם לא אמרתי שמרבית הנשים מחפשות מישהו שמדורג חברתית גבוה מהן-
מה שאמרתי (בנוגע לתיאוריית הנקודות) זה שגבר או אישה לא יהיו עם בן זוג שהוא מבחינה השכלתית נמוך מאוד או גבוה מאוד מהם- ואותו דבר לגבי מראה. בחורה ממוצעת לא בהכרח תצא עם בחור שהוא הרבה יותר יפה ממנה או לחלופין הרבה יותר מכוער ממנה.
&nbsp
אני כן מסכימה שיש לגברים נטייה לחפש מישהי שמדורגת נמוך מהם- וזה בכלל שהם רוצים להרגיש יותר טוב בקשר (שהם גבריים יותר).
&nbsp
וכן, אני יודעת בדיוק מה קורה לבחורות חכמות... במיוחד בתור אחת שרוצה לעשות דוקטורט ולהיות מרצה באקדמיה... גברים מאוד מאויימים מזה.
אני מצאתי את עצמי לא פעם אחת נדחית על ידי בחור על ההתחלה, בגלל שהוא הבין שמבחינה תעסוקתית יש לי פוטנציאל יותר גבוה ממנו (כי חס ושלום שבחור עם תואר ראשון יצא עם מישהי שתהיה דוקטור...)
מסיבה זו אני גם צריכה מראש לחפש בחור שיש לו "שאיפות גדולות" כמו שלי- על מנת שלא יהיה מאוים...
והקטע הכי מעצבן שלי אישית אין בכלל בעיה לצאת עם בחור שההשכלה האקדמית שלו היא לא כמו שלי (האקס שלי היה הנדסאי, וזה ממש לא הפריע לי... זה אחד הדברים הבודדים שהיה גם טוב בקשר- הוא לא הרגיש מאוים מכך שאני שואפת לדוקטורט... ההפך- הוא כל הזמן פירגן ונתן מחמאות).
&nbsp
לצערי זה בהחלט בעיה להיות בחורה עם שאיפות... במיוחד בחברה הישראלית, כאשר "משפחה" זה מושג מאוד מסורתי.

dori78

New member
זאת היתה תגובה לפרפר841...

וכן, הנחתי שאת תביני על מה אני מדברת...

מעיין א3

New member
זה עשה קישור לתגובה שלי
ביזיון....

אני אשלח למנהל תפוז מכתב כועס על כך שהוא קישר בין ההודעה שלך לשלי... בושה וחרפה

פרפר841

New member
אולי גם לגברים יש נטייה לחפש מישהי שמדורגת נמוך מהם

אבל זה לא פוסל את מה שאמרתי בקשר להעדפה הנשית. זה רק מוסיף מידע.
אני לא ממש מסכימה עם מעיין שאמרה באחת התגובות שלה שלא נפגוש רופא שיוצא עם קופאית. אני מכירה כמה זוגות כאלה שבהם הגבר אקדמאי שמתשכר מעולה והבחורה גננת או פקידה רגילה על שכר מינימום. לעומת זאת כמעט אף פעם לא תפגשי בחורה שהיא רופאה או מהנדסת שיוצאת עם מלגזן או מחסנאי.
המסקנה שעולה היא שנשים יצאו עם מישהו ממעמד שלהן או עם מישהו ממעמד גבוה יותר וכמעט אף פעם עם מישהו ממעמד נמוך משלהן. גברים נראים יותר גמישים בעניין הזה. יש כמובן לא מעט גברים שלא ירצו לצאת עם מישהי שהיא גננת או קופאית אם הם מתכנתים או רופאים ויעדיפו מישהי מהסביבה שלהם, אבל כנראה שאם הם יכירו גננת באופן אקראי וממש יתאהבו בה גם להם כנראה לא תהיה בעיה לצאת איתה ולהקים משפחה.

למעלה