בצלאל עוזב אותנו!

אמנם לא הכרתי את בצלאל ../images/Emo188.gif

אבל אני יודעת שני דברים: 1.גם אני קבלתי מסר של "הבלוג שלך מתגעגע אלייך" (האמת אפילו כמה מסרים כמספר הבלוגים שאי פעם היו לי), וכשעניתי להם, קבלתי מיד תשובה חמה, אישית ומתעניינת. 2. הייתי בבלוגיה בשנים 2004 ו-2006 והיום. אני יכולה רק להגיד שהמקום הזה השתפר פלאים והפך לפלטפורמת הבלוגים שהכי כדאי לכתוב בה (והייתי גם במקומות אחרים). גם אחרי כל הטענות שיש לאנשים נגד תפוז וקידומיו, פה זה עדיין המקום בו הכי הכי עוזרים לבלוגרים להגיע לתודעה, באופן יומי ומתעדכן, ובהסתמך על תוכן הבלוג ואיכות הכתיבה, ולא בהסתמך על...לא משנה, זה לא המקום להשמיץ בלוגספירות אחרות. בכל אופן, מי שזה לא יהיה, כנראה בצלאל, הפך את הבלוגיה של תפוז למקום מאתגר ומפרה ששווה לכתוב בו ולא רק בשביל ההנאה האישית שבכתיבה. אז...המון תודה לבצלאל על ההשקעה והמאמץ הראויים לשבח, ושיתאושש מהפיטורין במהרה
. חבל שזה נגמר. והמון בהצלחה לעורכת החדשה, מקווה שכמוהו היא תקדם את המקום הזה כך שעדיין ישאר המקום הכי-הכי
.

טוב אני לא ממש קשורה.. אבל..

מי המנהלת החדשה? מה שמה? ותפסיקו גם להיות ילדים קטנים באמא שלכם!

TheWhiteTigris

New member
נכון שליקויים צריך לתקן,

אבל צריך לעשות זאת בחוכמה.אחרי 4 שנים וחצי, עברתי כבר כמה וכמה מנהלי בלוגיה - אורי צציק, נעמה, בצלאל, ואני בטוח ששכחתי כמה בשל הסיבה שמיד תכתב. אחת הבעיות העיקריות לדעתי בבלוגיה היא המהירות של ההחלפות ותחושת הסחרור המלווה את הבלוגרים לגבי ההנהלה. הבלוגיה אכן מתפתחת במהירות, אך הפיתרון אינו החלפה מהירה וזמן התאקלמות מועט למחליף, שנכנס בכל פעם לנעליים גדולות יותר. בצלאל הגיע לאחר נעמה.נדרש זמן התאקלמות ולמידה מספק כדי שיכנס בצורה יעילה. בנוסף לך, התפקיד שלו גדל בצורה שנדרש פיצולו לשני עובדים בתפוז. הפיתרון הוא לאבחן את "נקודות הכישלון" של בצלאל במסגרת תפקיד המקור אליו יועד, וגיוס עובד נוסף לחלק השני (בעקבות הפיצול). הפיתרון אינו סחרור! לפטר ולהביא עובד חדש, אשר יקח לו זמן "ללמוד את כללי הבלוגיה" ומי נגד מי רק יסבך את המערכת יותר, אשר תספוג יותר ביקורות - וכל זה בשם "שכר הלימוד" של העובד החדש. עם כל הכבוד לתפקידו של בצלאל - ויש לי המון הערכה אליו - התפקיד אינו ראשות הממשלה שצריך להתפטר בשל המלחמה. בהחלט היה טעם להסביר את הליקויים, ולתת לו את האפשרות לתקנם, ולהביא אדם נוסף, כאמור, בשביל החלק השני. אבל הטחת הבוץ בפניו של "הבעיה" (פיטורין) - זה בהחלט לא הפיתרון. במיוחד לא כשבצלאל מקבל כ"כ הרבה תשבוחות מהבלוגרים (אצלי הוא לא היה יותר יעיל מאשר נעמה ואורי, שהם מבחינתי המלכים, אבל היי, אני בעמדת מיעוט, אז אני מניח שהוא פשוט היה עסוק רצח במקרה שלי, ומקבל זאת בהבנה).

TheWhiteTigris

New member
שלא יובן מזה

כאילו אני מנסה להתערב בהחלטה של ההנהלה. אני חושב שהעצומה וסגירת הבלוגים הינה צעד שגוי, שכן זכות הנהלת תפוז להחליט בעצמה כחברה מסחרית על העסקת ופיטורין העובדים ללא התערבות חיצונית (כל עוד לא נעשה שום צעד בלתי חוקי כמובן). את מה שתפוז חושבים על התפקוד של בצלאל - זה לא ממש עיניינינו. לכן עם כל האמפתיה לבצלאל, כל שאוכל להגיד הוא "שיהיה בהצלחה בהמשך הדרך".

זה ממכר

New member
חלק מכם מדברים פה על להשבית את הבלוג

ואני יודע ורואה שיש פה כמה כאלו מהימים בהם תפוז החליט לשנות את התקנון והיה איזה ניסיון לעשות כסף על מה שאנחנו כותבים, זוכרים את זה? את השינוי בתקנון? זוכרים את כולכם קפצתם? זוכרים את התוצאות?

דם דם

New member
עם התקנון היו תוצאות טובות

עד כמה שאני זוכר היו כמה עשרות בלוגרים שהשביתו את הבלוג שלהם מאוחר יותר התקנון שונה ואף כול אחד מהשובתים קיבל מסר לתיבת המסרים שלו שבישר על שינוי התקנון. הבלוגיה בתפוז מזמן הראתה (לדעתי) את יכולתה האמיתי שטמון באנשים בה. הבלוגרים פה יכולים לעשות שינוי והם אפילו עשו זאת בכמה הזדמנויות ולא רק למען עצמם. דוגמא בולטת שקרתה לא מזמן היא מודעות שהעלה מגן האופנוען לכספומט לנכים. אלה שמשביתים את הבלוג עושים זאת כדי להוקיר את האדם.

זה ממכר

New member
עדיין יש לי את המסר הזה אגב לא מחקתי

ואני זוכר את כל החבר'ה אז שאורי היה עוד על הבלוגיה. והרבה דברים אפשרים אם רוצים ואם יש מי שמרים את כל זה למעלה ומכניס למודעות!

ר ש פ י ם

New member
מצער מאוד

היה איש איכפתי וסימפטי להבדיל מ... חבל התפוז רקוב אבל את זה אנחנו יודעים כבר זמן רב.

../images/Emo2.gif../images/Emo10.gif לבצלאל ../images/Emo24.gif אמנם אני לא מכירה אותך באופן אישי , לא יצא לי לפגוש אותך אישית . . . איני יודעת מה הסיבות וקראתי כעת בעמוד הראשי על רשומה בבלוג שנתנה קישור לפה . . . אני אישית רוצה להודות לך ../images/Emo51.gif על פועלך רב הפעלים כמנהל הבלוגיה על היחס הנפלא שלך על כל מה שעשית למען כולם מאחלת לך מכל ה../images/Emo23.gif ../images/Emo50.gif בהמשך דרכך ../images/Emo141.gif

Purple Mushroom

New member
זה באמת לא טוב. עזיבה של בצלאל לא טובה לתפוז

ולבלוגיה ולסנוז. אני משנה את עמדתי הנייטרלית, אחרי שקראתי שוב ושוב את הודעות הגולשים והבלוגרים. בתקופה ,בחודש שבצלאל נכנס לתפקיד לא ממש הייתי בעיניינים, המחשב שלי היה מקולקל עוד באפריל. נכנסתי רק פעם בשבוע, בימי חמישי מקפה אינטרנט בתל אביב, כדי לעדכן את הבלוג שלי בעוד רשומה. נכנסתי לפורומים הבלוגיה כנראה מחודש יוני. וגם לפי דעתי האישית, באמת בצלאל היה מנהל בלוגיה מעולה. אני חושב שזאת פעם ראשונה שזכיתי ליחס אישי , ויחס שונה וממש טוב מעובד בתפוז, ממנהל תוכן בתפוז, מנהל הבלוגיה. באמת בצלאל התייחס ודאג, ושאל (בחודש שהכתיבה שלי כמעט הפסיקה ) (בחודש נובמבר 2007) למה אני כבר לא כותב בבלוג שלי כמו פעם. עדיין אינני יודע מה הסיבה שבצלאל עוזב.. נחכה לבאות...
.

../images/Emo25.gif ב צ ל א ל ../images/Emo25.gif

כשדלת אחת נסגרת, דלת אחרת נפתחת ... חבל מאוד שאתה עוזב אותנו מרגיש לי שמגיע לך משהו הרבה יותר טוב תודה לך על היחס האישי, על החלון הפתוח במסרים ו"הדלת הפתוחה" במסנג'ר, בהצלחה לך איש יקר אני בטוחה שתצליח בדרכך החדשה.
מ.

thehila1

New member
שיהיה לו בהצלחה לאם שהוא ילך

אני חדשה ולא הכרתי אותו כמעט אבל אני מאחלת לו בהצלחה לאן שיחליט ללכת. ולזאת שמחליפה אותו מאחלת בהצלחה בת]קידה החדש . ולבלוגייה שתהיה אחווה בינינו, לא משנה מהם דעתנו האישיות.

יערית 1

New member
מקווה שההנהלה החדשה תהא עירנית יותר

לנעשה בבלוגיה..ותתייחס יותר בכובד ראש למעשיה.. וכשפונים בבקשה ו/או שאלה כלשהי תהיה התחייסות עניינית ולא תשובה שלופה מן המותן. אני באופן אישי לא אהבתי את ניהול מדור "אומרים שירה" שהיה בניהולו ומקווה שההנהלה החדשה תדע להשכיל ולעשות סבב בין כל הבלוגרים אומרים שירה ולא רק למספר מצומצם של בלוגרים כפי שנהג בצלאל לעשות.. דבר שגרם להתמרמרות רבה בקרב בלוגרים רבים שביקשו גם הם, ובצדק, חשיפה. אז בצלאל יקר, מאחלת לך הצלחה בדרך החדשה ואומר לך בכנות, איני משתתפת בצער האחרים פה על עזיבתך/פיטוריך. מקווה שבעתיד תדע להתייחס באופן אישי וענייני יותר לטענות אנשים. כל שכתבתי כאן כתבתי בענין מדור אומרים שירה בלבד. מעבר לכך אין לי מושג לפועלך האחר. בברכה,

יערית1,עוד מעט ילכלכו עלייך הצבועות פה

בגלל שהן לא מרשות לדבר סרה על בצלאל שהעדיף תמיד אותן בלוגריות באומרים שירה

יערית 1

New member
../images/Emo6.gifגבר נרדף,זו בדיחת השבוע?

חוצמזה במדינה דמוקרטית כל אחד רשאי להביע דעתו....

בכל מיקרה אני שולח לבצלאל איחולי הצלחה בהמשך

דרכו. לא משנה מה אני מרגיש וכמה הייתי פגוע ממנו,עם יד על הלב אני שולח לו ברכת הדרך להצלחה. ומי יודע,אולי זה יפתח בפניו דרך חדשה יותר פוריה. כמו בכל מקום עבודה,מגיע הרגע שמישהו צריך לפנות את מקומו וללכת,מה היה שם,למה העיפו אותו.... זה ממש לא מעניין אותי. וכל הצבועים שהיו מתלוננים שלא מקדמים אותם למסך הראשי פתאום מזילים "דמעות תנין" על לכתו. בצלאל אחי, תצליח בדרכך החדשה,תרים את הראש זה לא סוף העולם.

suki da yo

New member
אההמם.

א. להבא אני מבקשת לשרשר. שנית, קצת מצחיק שלפני כמה שעות הכרזת ש"מבחינתי בצלאל היה לא הוגן ואני שמח שהוא פוטר", ועכשיו אתה מדבר על צביעות של אחרים.

למעלה