בקשר לנפש...שרשור חדש

אחרי שבועיים הלוך וחזור אתה עוד שואל

אחרי שבועיים הלוך וחזור אתה עוד שואל מה זה "ישתלטו"???

Double facepalm

בפעם האני-לא-יודע-כמה: ישתלטו זה שהמוטציה תתפשט לכל הפרטים באוכלוסיה.

ואם בכל דור ודור משתלטות על האוכלוסיה 100 מוטציות (מיליון מוטציות שהופיעו לפני 800,000 שנה כפול סיכוי של אחת לעשרת אלפים) אז כמה משתלטות על האוכלוסיה אחרי שלושה דורות? 300 מוטציות.

רק בריאתן לא יצליח לעשות את החישוב הזה בשבועיים.

xianghua

New member
בכל דור משתלטות 100 מוטציות על כלל האוכלוסיה?

נניח שיש לנו אוכלוסיה שבה כבר השתלטה מוטציה a אך נטולת מוטציה b. מה שאתה טוען זה שכבר בדור הבא לכולם כבר תהיה גם מוטציה b. זה מה שאתה רוצה לטעון?

עדיין נכשל...

אם יש לנו אוכלוסיה שבה כבר השתלטה מוטציה a, ומוטציה b נמצאת אצל 99% מהאוכלוסיה, אז בדור הבא לכולם תהיה גם מוטציה b.

(וכמובן שבאותו דור יש לנו גם את מוטציה c שנמצאת אצל 95% מאוכלוסיה, ומוטציה d שנמצאת אצל 92% מאוכלוסיה, ומוטציה e שנמצאת אצל 88% מהאוכלוסיה, וכולי וכולי...)

xianghua

New member
הבנתי אותך מצוין

אבל זה לא עוזר במקרה של ה-pterv1, משום שאצל האדם אין ולו עותק אחד!. כלומר כל ניווני הpterv התרחשו *לאחר הפיצול*. ויוצא שצדקתי כבר מהתחלה. עכשיו נראה אותך מתאים זאת לתיאורית האבולוציה. או שתודה שכולה כישלון.

קאפלה

New member
מזה בכלל 100 מוטציות לדור?

מתי לאחרונה הופיעה מוטציה ומה היא אם קיימת?

xianghua

New member
אחת הערכות היא שבכל לידה יש כ100-200 מוטציות

"אני רק עובר" העלה את הטענה כי יש מספיק זמן לשינוי שהתרחש בין שימפנזי לאדם (25 מליון מוטציות). הוכחתי שלא. כמובן, הוא יותר ממוזמן להפריך את הטענה. ואם הוא יעשה זאת, אין לי בעיה לרדת ממנה. השאלה פתוחה גם לשאר הביולוגים בפורום. מוזר שאיש מהם אינו עונה עניינית. כנראה שיש לכך סיבה טובה. אגב, היה אפשר לפתור זאת חלקית ע'י הטענה כי מדובר במוטציות אדפטיביות, ובכך לקצר את משך הזמן הנדרש לפיקסציה. אולם גם כאן יש בעיה רצינית, כיון שלפי האבולוציה התנוונו בו בזמן גם כ100 רטרווירוסים מסוג pterv1.

מוטציות הן דבר נפוץ מאוד

אם תחשבי על זה לרגע, הגנום שלנו מורכב משלושה מיליארד זוגות בסיסים, והם משוכפלים הרבה פעמים ע"מ ליצור תא זרע או תא ביצית. גם מחשבים מודרנים לא מסוגלים להעתיק קובץ כזה ענקי בלי כמה שגיאות פה ושם.

בשביל לספור בדיוק כמה מוטציות חדשות יש בכל אדם ואדם, צריך לרצף את במלואם ובמדוייק את הגנומים של אם, אב והילד שלהם. זה עדיין לא בוצע. אבל כן עשו את זה לחלקים מסויימים בגנום, ספרו כמה מוטציות מקבלים, ומן התוצאה ניתן לעשות אקסטרפולציה לגנום כולו. מכל המחקרים בשנים האחרונות מקבלים סדר גודל של 100 מוטציות חדשות לאדם, שזה כאמור מאוד הגיוני.

רוב המוטציות האלו הן התמרה של בסיס אחד (נניח A הופך ל-T) אבל יש גם תוספות, החסרות, הכפלות ועוד. רוב המוטציות הן "מוטציות שקטות" כלומר אין להן שום השפעה על הגוף, או שיש השפעה שאינה מזיקה או מועילה.

קאפלה

New member
המוטציות הללו מסוגלות לגרום לייצירת

איברים חדשים?
אני מתכוונת לאיבר שלא היה קיים לפני כן בכלל באף יצור חי. כמו נגיד.. שבעתיד לבני אנוש יהיה איבר שיכול לקלוט חוש חדש שאנו כיום לא מודעים שהוא קיים בכלל.

את מתכוונת כמו X-men ?

חוש חדש שכיום אנחנו לא מודעים לקיומו זה דבר לא סביר, כי זה יהיה משהו שאפילו הפיזיקאים לא יודעים עליו. אבל לא הייתי אומר שזה בלתי אפשרי. בכל אופן זה יהיה נדיר הרבה יותר מאשר X-men. זה משהו שקורה אחת לכמה עשרות מיליוני שנים.

לצורך הדוגמה, חיידקים מסויימים, דגים וכנראה גם עופות יכולים לחוש בשדה המגנטי של כדור הארץ ולנצל אותו בשביל ניווט. התפתחו לפחות שני מנגנונים שונים כאלו, אחד שמנצל את האפקט המגנטי על הקליטה של אור ברשתית העין, ואחר שמשפיע על מינרל שנקרא מגנטיט ונמצא בתאים מסויימים. הפיזיקאים יודעים כמובן על השדה המגנטי של כדור הארץ (הם מודדים אותו עם מצפן כבר אלף שנה בערך) אבל עדיין לא מבינים בדיוק איך המנגנונים הביולוגים הנ"ל פועלים.

Gidi Shemer

New member
אני חושב שהוא לא הצליח להבין את הרמז שהוספת

אולי איזה ציור קטן ופשוט. תכניס אולי את המספר 100 בסגנון "ילדים, האם תוכלו למוא מספר מסוים חבוי בתוך הציור?"

הייתי מציע גם להדגיש את המילים "בסופו של דבר". מתי שהוא הוא יקלוט.

או שלא

Gidi Shemer

New member
מה שהיה הוא שיהיה

אני רואה שאתה נהנה לגחך את פינוקי. היות והצצתי בתשובה שלו, נהניתי לראות שכרגיל הוא שולף טיעון ישן שכבר הופרך, וציטוט ישן ממאמר שהוא לא ממש הבין. הוא כבר עשה מעצמו צחוק עם המאמר הזה פה:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2254&MessageId=157359311

אם אתה באמת חושב שתשכיל אותו, רד מזה. זה בלתי אפשרי. אם אתה נהנה מהגיחוך, לך על זה. הוא לא יאכזב אותך.

deathcaster

New member
מי שעוקב אחרי השרשור דווקא לומד מהר מאוד

שגם אני וגם גידי נותרנו עם מילים וגם הגבנו לך ובצורה עניינית- כמו תמיד. לתפארת הארכיון.

בינתיים, אתה זה שנותר ללא מילים לאחר שהתחייבת להוכיח בכמה שניות את קיום הנשמה, כרגיל... התחמקת ושיקרת.

בינתיים, אתה זה שנותר ללא מילים כשאתה נשאל שאלה פשוטה (שגם עליה התחייבת שיש לך תשובה) לגבי ראייה ישירה לקיומו של מתכנן תבוני, כרגיל....התחמקת ושיקרת.

באמת אין לי הרבה מה לומר,

כי אני עדיין מחכה להוכחה לגבי הנשמה שהבטחת. או שמא שכחת את הקטע הזה מרוב פיקסציה?

squalus

New member
תגיד לי משהו

אז אתה אומר שבכל דור ודור, קיימים רק כמה בודדים אשר רק הם פתאום עוברים 100 מוטציות, וכל שאר האוכלוסיה נשארים אותו דבר.
אותם בודדים: קוראים להם במקרה ל"ו צדיקים?

squalus

New member
אם נחבר לאטומים עצבים?

אתה באמת שואל את זה?

אמרת שאתה יכול להוכיח קיום נשמע בכמה שניות, כבר עברו 3 שעות.

הוא כנראה באמת שואל את זה.

מדהים. ההיפותיזה שלי כרגע היא שהוא הולך לנסות להוכיח קיום נשמה ע"י פנייה לתחושת האבסורד הקומי וההתעלות המתעוררות בעקבות הצהרות מהסוג הזה.

למעלה