בריאתנים, בואו

מכונית מדהימה, אבל הוא עדיין לא צודק.

קודם כל, היא מרצדס ולא פרארי.
דבר שני, היא אורגנית, ומכילה DNA, אבל לא משתכפלת.
דבר שלישי, היא על כדור הארץ ולא על מאדים.
&nbsp
&nbsp

dude101

New member
ניסיתי לפענח את ההודעה שלך כמה דקות

עזוב הוכחות וראיות וטענות, אתה יכול להסביר לי את הלך המחשבה שהוביל לפרסום ההודעה אליה אני מגיב?
ההסבר היחיד שאני מסוגל להעלות על דעתי הוא שאתה מנסה לעוות את מה שאני אומר כדי להציג את דבריי באור מגוחך (בדומה ל"חפץ שדומה למכונית אינו מכונית" שאתה מנסה להדביק לשפיפון), אבל אני בכנות לא מבין מה מגוחך פה (חוץ מכך שהיית צריך להמציא יקום מקביל, אבל זה לא מוציא *אותי* באור מגוחך).
&nbsp
קודם כל, ככל הידוע לנו, אין דבר כזה "מכוניות טבעיות". אתה עובר מהיקום שלנו ליקום שהמצאת עם מכוניות טבעיות. ביקום כזה, אכן רק מכונית מלאכותית תהיה הוכחה לתכנון. ביקום שלנו, "מכונית מלאכותית" זאת כפילות (כמו לומר "כדור עגול" או "טלויזיה שמציגה וידאו").
ואפילו אם היו ביקום שלנו מכוניות טבעיות (מה שזה לא יהיה. אתה חושב אולי על סוסים או משהו בסגנון?), לדעתך מכונית טבעית היא הוכחה לתכנון?
ובכלל ,למה לקפוץ לאנלוגיה אחרת ודימיונית לחלוטין, תוך כדי שאתה זונח אנלוגיה קודמת שאתה בעצמך הבאת?
בעצם, למה לדבר באנלוגיות מלכתחילה?
&nbsp
ולא ענית לשאלה - אם מביאים לך חפץ דומה לתמונה שהבאת (בלי מנוע), באמת ובתמים לא תוכל להבין אם הוא מלאכותי?

outrigger

New member
זה מה שאתה אמרת:

"מנוע אינו הוכחה לתכנון. מנוע מלאכותי הוא הוכחה לתכנון"-

תחליף את המילה "מנוע" במילה "מכונית" ותגיד לי אם זה לא נשמע לך מוזר.

"אם מביאים לך חפץ דומה לתמונה שהבאת (בלי מנוע), באמת ובתמים לא תוכל להבין אם הוא מלאכותי?"-

ברור. בדיוק כמו שאסיק לגבי השוטון. אז למה אתה מניח אחרת עם מנוע השוטון?

מעניין אם זה עובד גם בכיוון השני:

מנוע טבעי.
תחליף את המילה "מנוע" במילה "מכונית" ותגיד לי אם זה לא נשמע לך מוזר.
&nbsp

dude101

New member
לדעתי התייחסתי מספיק לאנלוגיה החדשה שהמצאת,

כולל הסבר למה היא נשמעת מוזר. אם אתה רוצה להגיב על הדברים אתה מוזמן.
רק אחזור שאני באמת מסוקרן להבין איך לדעתך האנלוגיה הזאת אמורה לקדם את השיחה. ואולי ההסבר שלך יעזור לי להתייחס אליה טוב יותר.

לגבי תשובתך לשאלה, "ברור" מציין תשובה חיובית. רק כדי להבהיר, לשיטתך אין לנו דרך להבין אם החפץ בתמונה הוא מלאכותי או לא בלי מנוע?

outrigger

New member
כבר אמרתי שהוא תוכנן

גם ללא מנוע. אם כך מה גורם לך לחשוב שאובייקט דומה כמו השוטון לא תוכנן והאובייקט הנ'ל דווקא כן?

dude101

New member
אני לא מצליח לעקוב אחריך

אתה מנסה לטעון משהו, או סתם לברר את דעתי?
איך השאלה שאתה מעלה אמורה לקדם את הדיון?
מה קרה למכוניות הטבעיות שלך? כבר לא רלוונטיות?
אין בעיה לזרום איתך עד לנקודה מסויימת, ואני בעד שאלות סוקרטיות, אבל קח בחשבון שהסקרנות שלי נגמרת ומתחילה להתחלף בחוסר עניין וחשד קל שאין לך שום ראיות ואתה סתם מנסה להתיש אותי.
&nbsp
לשאלתך, אני לא יודע מה זה "אובייקט דומה כמו השוטון", לכן אין לי יכולת לקבוע אם הוא תוכנן או לא. אם התכוונת לשאול מדוע לדעתי האובייקט בתמונה תוכנן, התשובה היא בגלל העיצוב התעשייתי שלו. עכשיו, שוב, איך זה קשור לדיון?
ומה גורם *לך* לחשוב שהאובייקט בתמונה תוכנן (תניח שאין לו מנוע)?

outrigger

New member
מה פירוש "עיצוב תעשייתי"?

ואם לא הייתה לך הכרות עם עולם התעשיה לא היית מזהה בו סימני תכנון?

dude101

New member
לא, נמאס לי לשחק 20 שאלות. במיוחד כשזה חד צדדי.

אם תרצה לשטוח את הטיעון שלך במלואו, תרגיש חופשי. אחרת פשוט אניח שאין לך טיעון בכלל.

חנוך25

New member
טוב, הטיעון הוא הטיעון הטלאולוגי- טיעון השען.

זה אותו טיעון כבר 800 שנה.
שפיפון רצה לעזור עם משהו חדש... אבל לא הצליח לו.

כן, שניהם סכינים, אבל זו לא הנקודה.

הנקודה היא ששום דבר בנתונים של השאלה לא אומר שסכין א' יוצרה בגרמניה.
אולי אותו מפעל סכינים מחזיק כמה סניפים בכמה מדינות שונות שמייצרים את אותו הדגם של סכינים?
&nbsp
בדיוק כמו ששום דבר במשפט "אובייקט הזהה מבחינה פיסיקלית למכונית" לא אומר שום דבר על מקום, או אופן היווצרותו של אותו אובייקט. המשך המשפט "שנוצר בצורה טבעית" הוא מה שמונע מהאובייקט להיות מכונית, כי "מכונית" היא פונקציה - היא יכולה להיות פורד פוקוס, מיני מיינור, ניסאן ג'וק או אפילו למבורגיני קונטאש - כל אלו הן מכוניות, שונות מאוד אחת מהשניה - מה שמאחד אותן הוא העובדה שאלו מכונות שתוכננו ויוצרו על מנת להסיע אנשים ממקום למקום - כלומר - מכוניות.
&nbsp

למעלה