בריאתנים, בואו

יש לי הרבה יותר טוב מזה

כל האטמוספירה של כדור הארץ, הרבה הרבה הרבה יותר חלקים מהשוטון העלוב שלך, הופכת אנרגיית שמש להעברת מגאטונים של מים מהאוקיינוסים דרך השמיים להשקיית השדות. אין לך מנוע מתוכנן שמתקרב לזה אפילו.

outrigger

New member
אם כך אתה טוען שאטמוספירת כדור הארץ מהווה הוכחה

לתכנון יותר מאשר מנוע מסתובב? אתה בטוח שאתה לא בריאתן עובר?

לא, אני לא התבקשתי להוכיח כלום בדיון הזה

אתה זה שהוזמנת להוכיח תכנון של השוטון, או של "מנוע הגשם של כדור הארץ" או של כל דבר אחר שלא ידוע עליו שהוא מלאכותי. ועדיין לא התחלת אפילו. כל מה שיש לך זה משהו שלטענתך דומה למנוע מלאכותי מורכב, אבל יש "מנועים" הרבה יותר גדולים, מורכבים ומתוחכמים ממנו והם לא דומים לשום מכונה מלאכותית.

outrigger

New member
ובכל זאת השוטון לדומה למנוע בהנדסה אנושית

יותר מכל ה"מנועים" שתיארת.

נו, אז הוא דומה

מכל המנועים הרבים מאוד בטבע, בחרת את זה שבמקרה הכי דומה למנוע מלאכותי. הוא לא המנוע הכי מורכב, לא הכי מתוחכם, לא הכי גדול, לא הכי מועיל. רק זה שהכי דומה. מה זה מוכיח? שהוא הכי דומה. ביג דיל.

outrigger

New member
כשלעצמו הוא מהווה הוכחה לתכנון

כיון שהוא מנוע מסתובב, ואנו יודעים שמנועים מסתובבים על רוטור חופשי מהווים הוכחה לתכנון ולא לתהליך טבעי.

חנוך25

New member
נו אבל הרגע הראית שזה לא נכון :)

שדבר טבעי גם יכול להסתובב על "רוטור חופשי"...
דרך אגב מערכת השמש לא מסתובבת על "רוטור חופשי"? טורנדו לא מסתובב על "רוטור חופשי"? קצת קרדיט לאלוהים בכל זאת...רק שוטון השארת לו?

"אנו יודעים"? מאיפה אנחנו יודעים?

אני בטח לא יודע שום דבר כזה. וגם האטמוספירה של כדור הארץ מסתובבת בצורה חופשית סביב כדור הארץ ולכן גם היא מנוע רוטור עם ציר. ועדיין אני לא מכיר שום מנוע מלאכותי שאפילו דומה לה, שלא לדבר על הוכחה לתכנון.

גם השוטון לא נראה כמו הדבר הזה, ואתה יודע את זה.

ואני בטוח שאם נעשה סקר רחוב בין 100 אנשים התוצאה שלו תהיה חסרת משמעות לחלוטין - אפילו אם תעשה סקר רחוב בין מליון אנשים - קוראים לזה אד פופולום.

nightjar

New member
"מחובר לאובייקט כלשהו אותו הוא מניע ממקום למקום"

באופן כללי אם משהו בעל תנועה היה מחובר למשהו אחר ולא גורם לו לנוע ממקום למקום הייתי מאוד מתפלא.

חנוך25

New member
כלומר אין שום בעיה אם יסתבר שהשוטון הוא "מנוע"

לקרוא לו מלכתחילה מנוע זה כמובן הנחת המבוקש.

Hameln

New member
יש ממצאים שמחלישים את השערת התבוניות של הכביכול ישות

אבל זה רק אומר שלא בהכרח מדובר בישות תבונית אלא בישות בלי ה'תבונית'.

אז כיצד מסבירה הבריאתנות, או בשמה המכובס "תכנון תבוני", את העיקוף החסר פשר הזה?

כבר היינו בסרט הזה, יותר מפעם אחת כמובן

פעם הטענה היתה "העצב הלרנגיאלי מעוצב כך בגלל השלבים המסויימים בדיפרנצאציה העוברית:" http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/570/177739523/אנשים_וחברה/אתאיזם
אחר כך, עברנו ל "יש חוקרים הטוענים כי לעצב זה גם תפקידים אחרים בגוף" (מומחים עלומי שם, כמובן)
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/570/182448290/אנשים_וחברה/אתאיזם
&nbsp
כמה הודעות מאוחר יותר באותו השרשור פינוקי התקפל והודה כי " נכון לרגע זה איננו יודעים מדוע העצב מעוצב כך ולא אחרת ".
&nbsp
&nbsp

outrigger

New member
כפי שהיא מסבירה את הרכיב חסר הפשר הזה:

עכשיו תשווה בין הטיעון "מנוע משוכלל נוצר ע'י תהליך טבעי" לבין "משהו בטבע נראה לי באופן אישי מעוצב בצורה מוזרה" ותבין את ההבדל. מה גם שתומכי האבולוציה טענו בעבר לעיצוב מוזר שהתברר בדיעבד דווקא כעיצוב מצוין. ואחד מאלה שטעו הוא בדיוק הבחור שקישרת אליו בסרטון.

התמונה נלקחה מויקי:https://en.wikipedia.org/wiki/Spare_tire

למעלה