כל האטמוספירה של כדור הארץ, הרבה הרבה הרבה יותר חלקים מהשוטון העלוב שלך, הופכת אנרגיית שמש להעברת מגאטונים של מים מהאוקיינוסים דרך השמיים להשקיית השדות. אין לך מנוע מתוכנן שמתקרב לזה אפילו.
אתה זה שהוזמנת להוכיח תכנון של השוטון, או של "מנוע הגשם של כדור הארץ" או של כל דבר אחר שלא ידוע עליו שהוא מלאכותי. ועדיין לא התחלת אפילו. כל מה שיש לך זה משהו שלטענתך דומה למנוע מלאכותי מורכב, אבל יש "מנועים" הרבה יותר גדולים, מורכבים ומתוחכמים ממנו והם לא דומים לשום מכונה מלאכותית.
מכל המנועים הרבים מאוד בטבע, בחרת את זה שבמקרה הכי דומה למנוע מלאכותי. הוא לא המנוע הכי מורכב, לא הכי מתוחכם, לא הכי גדול, לא הכי מועיל. רק זה שהכי דומה. מה זה מוכיח? שהוא הכי דומה. ביג דיל.
שדבר טבעי גם יכול להסתובב על "רוטור חופשי"...
דרך אגב מערכת השמש לא מסתובבת על "רוטור חופשי"? טורנדו לא מסתובב על "רוטור חופשי"? קצת קרדיט לאלוהים בכל זאת...רק שוטון השארת לו?
אני בטח לא יודע שום דבר כזה. וגם האטמוספירה של כדור הארץ מסתובבת בצורה חופשית סביב כדור הארץ ולכן גם היא מנוע רוטור עם ציר. ועדיין אני לא מכיר שום מנוע מלאכותי שאפילו דומה לה, שלא לדבר על הוכחה לתכנון.
עכשיו תשווה בין הטיעון "מנוע משוכלל נוצר ע'י תהליך טבעי" לבין "משהו בטבע נראה לי באופן אישי מעוצב בצורה מוזרה" ותבין את ההבדל. מה גם שתומכי האבולוציה טענו בעבר לעיצוב מוזר שהתברר בדיעבד דווקא כעיצוב מצוין. ואחד מאלה שטעו הוא בדיוק הבחור שקישרת אליו בסרטון.