גזענות, צביעות - המראה של המדינה(אדון שי-לך).

My Little Fairy

New member
מתחילים להמאס הגזענים שקוראים נגד גזענות

את בעקרון כותבת שעינב שייכת לגזע חלש נחות ומדוכא שמפתח תיאוריות כנגד האשכנזים - הגזע החזק. הראיה שלך את העולם כל כך גזענית ואת מטיפה למילה כמו "פרידמנים" שנתפסת כהלצה ולא כשנאה והתנשאות - כפי שמשתקף מהודעתך. צבועה.

Fairywitch

New member
עינב שייכת לגזע נחות- גזע הפריחות. למוצא אין

שום קשר לזה. יש פריחות מכל מוצא ומכל עדה. הגזענית היחידה שם בבית היא עינב (ואבא שלה התרבותי). אף אחד חוץ ממנה לא מדבר על עדות ומוצאים. כמו שחגית אמרה הבוקר ליוסי: "הדבר הראשון ששאלת אותי, עוד לפני שביררת איך קוראים לי, היה מאיזו עדה אני." גועל נפש ולכלוך

עינת י

New member
תפסיקי לסלף

הוא אמר לה את זה בקשר לאוכל, כדי לדעת מה היא מבשלת. השנאה שלך מעבירה אותך על דעתך. אני לא מתה על עינב אבל אבא שלה הוא בנאדם נחמד מאוד, תפסיקי בשנאה הפתולוגית שלך.

Fairywitch

New member
אל תשליכי עליי את השנאה הפתולוגית שלך!../images/Emo46.gif וזה

מה שחגית אמרה ליוסי, לא אני.

עינת י

New member
מעניין שנהיו לך חיים בדיוק אחרי המשפט שציטטת

ולא שמעת את המשפט אחריו

Fairywitch

New member
מה לעשות? אם אחכה לכל פנינה שיוצאת להם

מהפה- לא אצא מהבית. אם מדובר במשהו אחר- אסיר את הכובע. אבל העובדה היא שחגית העירה לו על זה. אז גם היא לא שמעה את הכוונה האמיתית שלו? וגם אם מדובר באוכל, ואני בספק- זה באמת יותר חשוב לשאול על זה עוד לפני שהוא שואל אותה לשמה?

בר 79

New member
ככה זה עם אוהבי ש"צ- אטומים

מתיימרים להיות סובלניים וסבלנים , יפי נפש ואינטיליגנטים אבל כל "נחות" מאוהבי ע"י שפותח פה הודעה אנטי ש"צ הם אפילו לא טורחים לקרוא ויש יוצאים בתוקפנות ואז יוצא שסתם עשו מעצמם צחוק , לא מנסים להבין - נו אטומים כאלו כמו למשל עוברת אורח המאותגרת בהבנת הנקרא

נראה לי שאת טועה.

הוא בכלל לא העלה את הקטע של הבישולים, הוא דיבר על זה שיש לו בעיה לזכור שמות של אנשים ואז היא אמרה לו (בקשר לשאלה על העדה) שינחש איזו עדה היא לפי הבישולים. הוא אפילו בטעות אמר, "אה, אני אצטרך לראות" והיא תיקנה אותו, "לטעום".

עינת י

New member
לא! אתה טועה ומטעה

הוא אמר לה שהוא שאל אותה לגבי העדה כדי לדעת מה הבישולים שלה כי יש בישולים שהוא לא אוהב (כנו של שפרה)

hagar9

New member
לעם היהודי אסור להשתמש במילה "גזע"!!!!

בואו לא נצא מפרופורציות, זו סה"כ תוכנית ריאליטי.

Fairywitch

New member
היא נראית מתנשאת לאנשים שיש להם רגשי נחיתות

ושלא יכולים לסבול או להתמודד עם אנשים שונים מהם. לאו דווקא חכמים- אבל שונים מהם. ככה זה. היא בחורה נעימה לעין ולאוזן, נבונה ורחבת אופקים, ואם יותר אנשים היו כמוה היה פה יותר טוב.

davidlev0255

New member
רגע, את אומרת ששיפרה לאנשים רגילים לא תתנשא

עליהם? לא תדבר באנגלית , או במילים גבוהות? אלא לאנשים שיש עליהם ריקשי?

Fairywitch

New member
ממתי לדבר אנגלית ומילים גבוהות זה להתנשא?../images/Emo12.gif

ולא- אם היא תדבר ליידי באנגלית לא תהיה לי שום בעיה. גם רנין עושה את זה. מי שמרגיש שזה בא מיהירות- אכן יש לו אישוּז. ובמילים גבוהות גם אני מדברת לפעמים, אפילו החברות הכי טובות שלי נקרעות מצחוק על זה לפעמים (כשאמרתי, למשל, לחברה טובה שמשהו "נעלם בתהומות הנשייה" - היא פשוט נקרעה מצחוק). אבל אף אחד מעולם לא אמר לי שאני מתנשאת בגלל השפה הגבוהה שלי! מקסימום קראו לי תולעת ספרים או חנונית (ואין לי בעיה עם זה). זה שמישהו מדבר עברית עילגת או אפילו סתם עברית יומיומית פשוטה- לא הופך אחרים למתנשאים. זה הופך אותו במקרה הרע לעילג ו/או טיפש, ובמקרה הטוב- את ההוא עם השפה הגבוהה לשונה ואחר. אבל אין קשר ליהירות והתנשאות. הגיע הזמן לצאת מזה ולהפריד בין השניים.

davidlev0255

New member
לדעתי זה מראה על יהירות, הרי יש מילים שאת לא

מכירה , ואם אני אדחוף את המילים האלו שאני מדבר איתך את יכולה להעילב (אלא אם למדת אצל מרצה מדהימה שהייתה לי באוני' שאמרה לנו לשאול על מילים לא מובנות ושזה לא בושה לא לדעת) אבל שמראים את זה כלפי אנשים צעירים ואל יודעים זה מעליב את מכירה לדוגמא את המילה : יוריסטיקה? (אל תסתכלי בגוגל), או את יודעת מי זה יוסף טלקי (אל תסתכלי בגוגל) , או את יודעת מה הביטוי בריצה SUB 3 ? קו ברלב ? "חוכא ואיטלולא" , מה הפירוש לעז (יש לזה ראשי תיבות) ? את שמעת על שלומית ניר? ועל אברהם מלמד? את יודעת מי היה הרץ האירופאי הראשון שירד מ 10 שניות ב100 מטר? והאם את יודעת שרץ לבן לא ירד מ 10 שניות ל 100 מטר? יש בהתנהגות של שפרה - ובדיבור שלה משהו מתנשא , שמזכיר לי מתנשאים, (יש לציין שההורים שלה מארה"ב / קנדה ואולי זה משפיע על האנגלית) אבל אני מכיר אנשים שפי 1000 חכמים ויודעים ממנה שלא מדברים ככה, ואם שפרה לא במציאות מתנהגת ככה איתה הסליחה והיא מוזמנת לאכול איתי לאפות בתקווה (על חשבוני!!! כמה בשר שהיא רוצה)

Fairywitch

New member
אז מה אם יש מילים שאני לא מכירה?../images/Emo12.gif

מכל מה שהזכרת אני יודעת מה זה קו ברלב ו"חוכא ואטלולא". רק שני דברים. ולא- אם תדבר על כל השאר ליידי רק ארגיש שאני לא מבינה. מה מתנשא בזה, פור גאד סייק? אני עובדת בטכניון- סטודנטים שם לומדים על דברים שהם סינית בשבילי, ואני לא מבינה חצי ממה שהם מדברים עליו. מעולם - אבל מ-ע-ו-ל-ם - לא הרגשתי שהם מתנשאים מעליי! זאת השפה שלהם, זה מה שהם לומדים- מה הקשר להתנשאות? אני לא צריכה ולא מוכנה להנמיך את השפה שלי כדי שאחרים יבינו (כאילו מבינים משהו מהעברית העילגת של יוסי, למשל). ואם רציתי להגיד לחברה שלי "תהומות הנשייה" - אז אמרתי. היא לא הבינה מה זה אגב, והייתי צריכה להסביר. ותאמין לי שהיא שמחה ללמוד ביטוי חדש ולא נעלבה ולא הרגישה שהתנשאתי. היא כן קראה לי חננה (ובאמת שבכייף
), אבל לא מתנשאת ובטח שלא "אשכנזיה רעת לב" (אולי כי גם היא ממוצא כזה ואולי כי אני לא לגמרי... ובעיקר אולי כי זה לא הכי שייך לעניין). שורה תחתונה- זה שלמישהו יש ידע נרחב ושפה גבוהה רק עושה אותו... בעל ידע נרחב ושפה גבוהה. נקודה. כל השאר זה בעיני המתבונן.

למעלה