גזענות, צביעות - המראה של המדינה(אדון שי-לך).

Fairywitch

New member
אה- ואני מסכימה עם המרצה שלך לגמרי-

אם לא מבינים צריך לשאול, לא להיעלב. ככה לומדים ומתפתחים (אלא אם את פריחה ממוצעת וצווחנית שמעדיפה לשנוא ולקלל מאשר ללמוד ולהחכים). להיעלב זאת בחירה במקרה הזה, ואם מחפשים ממה להיעלב ועל מה לכעוס- מוצאים.

Fairywitch

New member
ועוד משהו- אתמול איתי אמר ליוסי "זאת אופוריה

מוקדמת". יוסי שאל: "מה זה אופוריה?" אז מה- גם איתי מתנשא עכשיו? נו, באמת. יוסי עילג וחסר השכלה - זה לא עושה את כל האחרים סנובים.

קמבילי

New member
איך את יכולה לומר שיוסי עילג

הבנאדם ממציא שפה משלו וכותב מכתמי חוכמה. אז העברית שלו גרועה, למי איכפת, בהתחלה לא יכולתי לשמוע את המבטא המזרחי הכבד שלו אבל עברתי את זה והבנתי שטעיתי. נטיית הלב לא קשורה לרמת ההשכלה של האדם אלא לאופי, לחן, להתנהגות שלו עם אחרים. מצד שני אני מסכימה איתך ששפרה לא מתנשאת, להיפך, היא מתפלצת מזה שלא כולם אוהבים אותה. היא בעצמה העידה על החסרון הזה אצלה ושהיא חייבת שיאהבו אותה, ואדם כזה לא מסוגל להתנשא. מתנשא הוא אדם שלא איכפת לו מדעתם של אחרים. בכל זאת יש לה טון דיבור מעצבן. זה לא טון מלאכותי כי הוא הפך להיות חלק ממנה אבל היא מדברת בחצי אוקטבה נמוך יותר מהקול הטבעי שלה ועם לוויית צרידות שמוסיפה חשיבות למה שנאמר, זאת צורת דיבור שהתפתחה בשנים האחרונות אצל נשים צעירות (לא אצל גברים) באמריקה ובכל פעם שמישהי מתחילה לדבר ככה אני מעבירה ערוץ כי זה מעביר אותי על דעתי. תוסיפי לזה את השנאה חסרת הבסיס שלה ליוסי, את האמונה העיוורת בשי, את הרכלנות שלה עם צבר, ומתחיל להיות להצטבר חומר לא לסבול אותה.

למי שזוכר מהפרקים הראשונים , שפרה ממש לא היית

הייתה כזאת , מדגברת בקול נמוך ומלא חשיבות ומשתמשת בשפה גבוהה , או לחילופין מתנשאת ... משהו קרה שם , הייתכן שכל האוכל שהיא דוחפת גרם לקול שלה להיות עמוק יותר ?
סתם ... אבל אותי היא מעצבנת.... בתור בחורה משכילה היא צריכה להבין שלא כולם הם באותה רמה ולכן עליה להנמיך ציפיות בכל מה שקשור לאנשים שהם פחות משכילים ממנה , ולנסות לדבר בשפה שלהם או לחילופין לקבל אותם כמות שהם ... ופה מתגלית הגדולה האמיתית... וכולנו יודעים שזה לא אכן המקרה.... וחבל.

קמבילי

New member
"הנמכת ציפיות" היא בדיוק מהות ההתנשאות

הגדרת סוף סוף מה פירוש המילה הזאת שכל אחד מפרש אותה אחרת, ובדרך כלל מתכוון ל"מדברת עברית ללא שגיאות ובלי מבטא". שפרה מתפלצת כשמישהו לא אוהב אותה ולכן היא לא מסוגלת בכלל להתנשא. שפרה לא מתנשאת שפרה פשוט שונאת: שונאת את יוסי בלי לדעת בכלל למה, כתוצאה משטיפת המוח ששי עשה לכולם.

קפרי

New member
אז כל מי שהמציא את שפת ה-ג' (כשהיינו ילדים)

הוא מעין "אליעזר בן - יהודה, תכף תמליצי עליו כמוביל השפה ותכתבי למשרד החינוך שהם צריכים להתחיל להכניס את "פניני פיו" לתלמידי בית הספר, בחייך, כל מי שמדבר ז'יבריש (כמו אמא שלי שזה די דומה ליוסי) צריך לקבל פרסום חיובי על כך? אוי ואבוי אם כך! לא צריך ללעוג כי זה מה הם יודעים אבל לעזאזאל, זאת לא חוכמה ולא אומר שהם רעים אלא פשוט עילגים! לא אינטליגנטים, ואיזו כתבי חוכמה את מדברת? את עצמך כותבת שהעברית שלו גרועה ולפני כן שהוא ממציא, סותר! כי ממציא באופן חיובי כתבת, בעצמך כתבת למי איכפת אבל כן איכפת לי שילדים קטנים (שלי גדולים) לא ישמעו איך שהוא מדבר (זוועה) כדי שלא יהיה מודל חיקוי לשפה שכזו, כן איכפת לי שברחוב ידברו כמו שיפרה וצבר ואיתי ולא כמו יוסי וונסה, מה טוב במבטא המזרחי? ואם כך, מה רע במבטא של וונסה שהוא יותר קליל ורומנטי? המזרחי (ואמא שלי טריפוליטאית) הוא מבטא כבד וכבד משמעו לא נעים ולא נעים זה שלילי, ואם את לא יכולת לשמוע-תארי לך כמה אחרים לא יכולים.אמא שלי מנסה ללא הצלחה לתקן כל הזמן כדי שהנכדים לא ילמדו ממנה (הקטנים), ונכון, נטיית לב לא קשורה להשכלה, וגם כאן הוא לא היה תמיד בסדר-הוא היתנשא בדיוק כמו שכתבתם על שיפרה כשהשתולל לפני כולם ודרך על יבלות המתמודדים כשהבין שהוא נשאר ועשה שטויות, הוא איבד עשתונות וקרה לשיפרה שרמוטה (לא צריך סיבה בוודאי לא לגבר מבוגר שמצפים ממנו), עכשיו, למה לשיפרה יש טון מעצבן יותר מליוסי? אולי כי היא יודעת לדבר ברמה גבוהה שמתאימה לליגה אחרת? וכן, שיפרה ויוסי לא מאותה ליגה, מה לעשות? הם שונים גם בגיל וגם "בתרגיל" עובדה שכמדומני עם עינב היא מסתדרת יותר (יחסית לפחות). ומי מאיתנו לא מרכל עם חברים? רק שלעיתים שוכחים שם שהם מצולמים 24 שעות. אולי לכן, אבל למי ששכל בקודקודו יבין זאת. אגב, יוסי כבר די משעמם למי שאהב את הליצנות שלו. אני דווקא מעריכה אותו כך יותר.

קמבילי

New member
"מכתמי חוכמה", קפרי, לא "כתבי חוכמה"

מכתם - שיר קצר או פסוק כתוב בצורה שירית ויש בו תובנה כלשהי על החיים או פנץ' ליין מעניין. באנגלית - אפיגרם אני אף פעם לא מעירה על עברית וולא מתקנת שגיאות אלא רק למי שצועק "עילגים עילגים!"

davidlev0255

New member
נכון, אבל יש לשפרה דיבור והתנהגות כזו...

מה את עובדת בטכניון ? אגב תזכירי לי מה זה ,תהונות הנשיה" . ? (אוריילי מאוז OZ , כשלא ידע משהו אמר למי שדיבר איתו - "תזכיר לי"... במה מדובר) ואנשים צנועים וטובים - תמיד במושג חדש יגידו - אני רוצה להזכיר לך ש... קשור ב...

eveligne406

New member
"אשכנזייה רעת לב" את מי את מצטטת בדיוק?

חלק נכבד מאינטליגנציה, הוא לדעת להשתמש בתבונה וברגישות לסביבה בה את נמצאת. את לא יכולה ללכת עם הראש בקיר ולדבר בעברית מליצית וגבוהה בסביבת אנשים שאת יודעת ובטוחה כי הם לא יבינו, או אף יותר גרוע ירגישו רע עם עצמם עקב כך! חלק מלהיות אינטליגנט הוא לזהות מצבים בהם אתה צריך לדבר בגובה העיניים ולא להתעקש בצורה מאולצת ומטופשת על פוזת האינטלקטואל האיכותי!! אני מכירה כל כך הרבה אנשים חכמים, אינטליגנטים "על אמת", ומה שהצלחתי לזהות הוא שלאף אחד מהם לא היה הצורך הזה, להוכיח את עצמם כל הזמן כל הזמן, כמו שלשפרה יש. שפרה פשוט מתעקשת, לא משנה על מה השיחה, עם מי השיחה, באיזה מצב ומהם התנאים היא פשוט תדחוף כמה שיותר "ידע כללי", מושגים מפוצצים בעברית, מילים שברוב הפעמים בכלל לא רלוונטיות לשיחה ומשפטים מיותר באנגלית. הניסיון להראות חכמה הוא נואש באופן שקוף ומתפרש בהתנשאות, אין מה לעשות.

eveligne406

New member
כהתנשאות* ועוד- את לא יכולה להשוות את יוסי לש

את לא יכולה להשוות את יוסי, שבא מרקע לגמרי אחר ולא נולד בכלל בארץ, כשהשפה העברית\אנגלית היא לא העקרון החשוב ביותר בבית, לשיפרה. שההורים שלה מארה"ב\קנדה והיא צעירה יותר והיו לה הרבה יותר הזדמנויות לפתח את עצמה. אין פה מקור להשוואה בכלל, וזה לא אומר כלום על חכמת חיים או על חכמה בכלל.

My Little Fairy

New member
אני יודעת מה זה חוכא ואיטלולא!

זה צחוק ולעג. ולעז זה לשון עם זר. אבל אני לא יודעת את השאר :(

חחח גמאני ידעתי רק את זה

אני לא שמעתי את שפרה משתמשת במילים כאלה גבוהות את סתם מגזימה.XD אבל יכול להיות שאני טועה, אני לא רואה כל כך ערוץ 20

My Little Fairy

New member
עד לפני יומיים בערך הייתי מסכימה איתך.

המקרה בבוקר בחצר כשיוסי במילים שלו הזמין את שפרה וליאון לשבת לידו בשמש. שפרה, אילו הייתה נעימה לעין ולאוזן, נבונה ורחבת אופקים (כמוני), אזי הייתה מסרבת בנימוס וממשיכה בשיחתה עם ליאון. אך הגברת ממש תקפה את יוסי על שפתו, טענה שהוא פוגע בה, בקשה ממנו שישנה את הדיבור שלו ויתאים את עצמו אליה... ואני צופה... תופסת את הראש פעורת פה, לא מבינה מה קורה כאן ומניין מגיעות המילים כמו "אתה פוגע בי" כשהוא בסך הכל ניסה להיות נחמד? "אני מרשה לכם לשבת לידי" זו התנשאות? לא חביבתי, זה נקרא הומור. זה בדיוק ההיפך מהתנשאות. מן סוג של נסיון חביב לפיוס - בואו, שבו לידי, מותר לכם :) יוסי צדק כשאמר שאם צבר היה אומר לה את זה היא הייתה מתיחסת אחרת. אמנם יש לקחת בחשבון את הסכסוך בין השניים כסיבה להתנפלות של שפרה, אך מנקודת המבט שלי, כשאתה לא סובל בן אדם, אתה לא פוצח איתו בסאגה שלמה על הבוקר, אלא סוגר איתו עניין כמה שיותר מהר כדי לדבר איתו כמה שפחות. אלא אם כן הוא באמת אומר משהו פוגעני. לי כצופה, שעד לאותו הרגע רק הגנתי וסינגרתי על שפרה, היה נראה שהיא מרתיחה מים קרים רק כדי להוציא את יוסי האיש הרע על כלום.

24שעות1

New member
לשיפרה לא נאה לשבת בחברת אנשי רחוב

הרי יוסי לא למד שפתו לא גבוהה הרקע שלהם שונה מתי היא ניסתה פעם לשבת ולשוחח איתו אף פעם זה לא לרמתה וכך היא מתייחסת ליוסי - אז מי כאן המתנשא ומי כאן מרגיש עצמו מורם מהעם שיפרה את החיים לא לומדים באונברסיטה אונברסיטה זה להעניק השכלה רחבה יותר החיים הם חוכמה= יוסי

לונה 2

New member
ובדוח של ה 28 לחודש היא אומרת:

"אני מתאימה את עצמי לאחרים ואתה לא" (ליוסי)

klapim

New member
החיים הם חכמה=יוסי?????????

בעעע אוי ואבוי לחברה שמעריצה את יוסי ,כי ליוסי יש חכמה איזה חכמה ואיזה נעליים

טלטוש

New member
כל מילה בסלע

ליוסי יש בדיחות שלפעמים רק הוא מבין אותן אבל שפרה הוציאה את האחרונה מתוך הפרופורציות שלה.

למעלה