אז כל מי שהמציא את שפת ה-ג' (כשהיינו ילדים)
הוא מעין "אליעזר בן - יהודה, תכף תמליצי עליו כמוביל השפה ותכתבי למשרד החינוך שהם צריכים להתחיל להכניס את "פניני פיו" לתלמידי בית הספר, בחייך, כל מי שמדבר ז'יבריש (כמו אמא שלי שזה די דומה ליוסי) צריך לקבל פרסום חיובי על כך? אוי ואבוי אם כך! לא צריך ללעוג כי זה מה הם יודעים אבל לעזאזאל, זאת לא חוכמה ולא אומר שהם רעים אלא פשוט עילגים! לא אינטליגנטים, ואיזו כתבי חוכמה את מדברת? את עצמך כותבת שהעברית שלו גרועה ולפני כן שהוא ממציא, סותר! כי ממציא באופן חיובי כתבת, בעצמך כתבת למי איכפת אבל כן איכפת לי שילדים קטנים (שלי גדולים) לא ישמעו איך שהוא מדבר (זוועה) כדי שלא יהיה מודל חיקוי לשפה שכזו, כן איכפת לי שברחוב ידברו כמו שיפרה וצבר ואיתי ולא כמו יוסי וונסה, מה טוב במבטא המזרחי? ואם כך, מה רע במבטא של וונסה שהוא יותר קליל ורומנטי? המזרחי (ואמא שלי טריפוליטאית) הוא מבטא כבד וכבד משמעו לא נעים ולא נעים זה שלילי, ואם את לא יכולת לשמוע-תארי לך כמה אחרים לא יכולים.אמא שלי מנסה ללא הצלחה לתקן כל הזמן כדי שהנכדים לא ילמדו ממנה (הקטנים), ונכון, נטיית לב לא קשורה להשכלה, וגם כאן הוא לא היה תמיד בסדר-הוא היתנשא בדיוק כמו שכתבתם על שיפרה כשהשתולל לפני כולם ודרך על יבלות המתמודדים כשהבין שהוא נשאר ועשה שטויות, הוא איבד עשתונות וקרה לשיפרה שרמוטה (לא צריך סיבה בוודאי לא לגבר מבוגר שמצפים ממנו), עכשיו, למה לשיפרה יש טון מעצבן יותר מליוסי? אולי כי היא יודעת לדבר ברמה גבוהה שמתאימה לליגה אחרת? וכן, שיפרה ויוסי לא מאותה ליגה, מה לעשות? הם שונים גם בגיל וגם "בתרגיל" עובדה שכמדומני עם עינב היא מסתדרת יותר (יחסית לפחות). ומי מאיתנו לא מרכל עם חברים? רק שלעיתים שוכחים שם שהם מצולמים 24 שעות. אולי לכן, אבל למי ששכל בקודקודו יבין זאת. אגב, יוסי כבר די משעמם למי שאהב את הליצנות שלו. אני דווקא מעריכה אותו כך יותר.