ג'יימס רנדי הציע לפני שנים מיליון דולר למי שי

wateryjohn

New member
אם אחרי זה אתה עוד רוצה שאפרט אני אפרט.

ארבעה אתרים מצוינים שמדגימים את העבודה של ג'יימס: http://www.survivalafterdeath.org/articles/keen/randi.htm http://www.dailygrail.com/node/1311 http://www.alternativescience.com/james-randi.htm http://www.rense.com/general50/james.htm

nhavu1

New member
ומה מלבד השמצות רלבנטי שם?

אם הם טוענים שדיבתם הוצאה הם מוזמנים להפסיד במשפט כמו אורי גלר. או שגם בתי המשפט שליחים של רנדי?

goldy

New member
אים אלך על המים ו\או אמיס פלדה בחום כף היד

זה יספק אותך?

goldy

New member
אתה תירצה הוכחה מדעית?

מדוייקת וחד-משמעית או שתיסתפק ב"ראיתי ואין לי הסבר, בכל מיקרה הינה הכסף"?

nhavu1

New member
רנדי קוסם ולא מדען. הוא (ואני) נסתפק בראיתי

(בתנאים מבוקרים) אין לי הסבר הנה הכסף. כל הפרטים בלינק בהודעה הראשונה

RainBird

New member
בתנאים מבוקרים שהם? אגב, הבנתי שרנדי כבר מת, ואלו יורשיו שעוסקים במחקר אני טועה?

nhavu1

New member
שקלפים יקנו בחנות מוסכמת על שני הצדדים

ויהיו בפיקוח הדדי צמוד - אם אתה קורה בקלפים. כנ"ל בתחומים אחרים. שים לה שהתנאים מקובלים גם על המאות שהשתתפו בתחרות. שלחתי לו מייל אז אני כנראה מנסה לתקשר עם המתים...

MetalSinagouge

New member
אמרו את זה פה לפני אבל...

מאגיה זה אומנות. ניטשה אמר שאין אמת, יש רק פירושים שלה. עכשיו, אני לא יכול להוכיח כלום. אבל האם אתה יכול להוכיח לסכיזופרן פרנואיד שלא עוקבים אחריו? ז"א הוא רואה אנשים לבושים בשחור שעוקבים אחריו לכל מקום, ואתה לא. אתה יוצא מנקודת הנחה שמשהו לא בסדר איתו בגלל שהוא נחשב למיעוט באוכלוסייה האנושית של כדור הארץ. תן לי להסיק מסקנה חפוזה: אתה לא מחשיב פסיכולוגיה כמדע ואולי אף מזלזל בו. האם אני צודק? מהניסיון המזערי שהיה לי במאגיה, בחרתי להתמקד במטרות פסיכולוגיות ופעם אחת, בהצלחה מסויימת, בחרתי להתמקד במטרה שלא קשורה בי כלל וכלל, אלא בעולם החיצוני, מה שנקרא, בבנאדם אחר ובחיים שלו. המטרות שהצבתי לעצמי (למשל ציונים גבוהיים) התממשו בצורת שיא שלא ציפיתי לה. ישבתי ולמדתי למבחנים כמובן, ובכל זאת הייתה הצלחה מסחררת. צירוף מקרים? אפקט פלאסיבו? מאגיה? כל אלה הן אפשרויות. ספקנות זה דבר מצויין, אבל כשבנאדם לוקח את זה בתור תירוץ של לזלזל בכל מה שלא נכנס לReality tunnel שלו והוא חי בסרט שהוא "מואר" ובעל ראש פתוח, הוא מזיק רק לעצמו. אני ממליץ לך לקרוא את Robert Anton Wilson. הוא נכנס גם ברוחניקים כשצריך וגם בהארד-קור מטריאליסטים כשצריך.

nhavu1

New member
חפוזה מדי. בפסיכולוגיה יש קבוצת ביקורת ו doub

le blind test. גם את תוצאות הפלסיבו ניתן לכמת. תרופה משיגה תוצאה טובה יותר מן הסתם

MetalSinagouge

New member
הנה פרט מעניין...

לקוח מQuantum Psychology של אותו רוברט וילסון. הוא בעצם מראה שעד לפני כמה שנים (אני לא יודע מתי בדיוק, לפני 50 או 30), רוב התרופות פעלו בצורה פשוט לא יעילה מבחינה ביולוגית, וההצלחה שלהן נבעה מפלאסיבו. יש גם את המקרה של חולה הסרטן שניסו עליו תרופה חדשה שטענו שהיא עובדת לגמרי. והוא נרפא לגמרי. כמה זמן אחרי זה הוא ראה כתבה בעיתון שטוענת שהתרופה לא באמת עובדת והוא חלה שוב. הפעם הוא מת.

nhavu1

New member
על לואי פסטר ואנטיביוטיקה שמעת? תברר מתי הוא

גילה אותה. תופתע מהתשובה. אגב רוב האנשים שהוא ריפא *לא* האמינו שזה יעבוד בלי לפנות לכומר

MetalSinagouge

New member
זה מקרה אחד ממיני רבים.

אז כנראה שטעיתי במספר השנים. בכל אופן, פלאסיבו זה דבר חזק מספיק כדי לחולל פלאים או צירופי מקרים, בעזרת או בלי עזרתם של תרופות. כמובן שאם יתנו לך ציאניד ויגידו שזה מרפא סרטן סביר להניח שזה לא יפעל.

nhavu1

New member
אם אתה טוען שאתה עוזר באחוזי הצלחה של פלסיבו

אני מסכים איתך

MetalSinagouge

New member
ואו ואו- אני לא טוען את זה.

אני גם לא טוען שיש לי כוחות. אני טוען שפלאסיבו, בנסיבות מסויימות, פועל. לשם כך דרוש חומר מסויים, שמין הסתם לא אמור להרעיל את החולה, ומצד שני אם החולה נמצא בשלבי גסיסה מסרטן זה יהיה קצת בעייתי.

RainBird

New member
יש דוגמא נגדית נהדרת למה שאמרת לדוגמא בספר Witchcrafting של פיליס קארו, סופר על אישה שגילו אצלה סרטן השד, והיא יצרה קבוצת תפילה גדולה שהתפללה עבורה, ואחרי שבוע היא הלכה לממוגרפיה נוספת והסתבר שהגידול נעלם. ויש עוד מקרים ידועים כאלו, גם לי היו השפעות קרובות... בעבודה מסויימת.

Swicca

New member
בקיצור..

זה שאתה רוצה "הוכחה" לקיומה של מאגיה זו לא בעיה של אף אחד חוץ משלך :S לא שווה קמצוץ של אנרגיה. מסקנה.. לך תלמד לבד ותוכיח לעצמך אם זה כל כך חשוב לך... >>

RainBird

New member
הצעה נגדית קח ספר מאגיה אמין, כל ספר מאגיה אמין- למשל דרך הקסם- אין צורך שתיקנה אותו, פשוט השאל אותו בספריה. אם תרצה אשמח להמליץ על כמה נוספים ופשוט תקרא ותתרגל. אל תקפוץ ישר למתכונים כי גם המכשפה ההכי מנוסה לא התחילה ממתכונים, תגיע אליהם לאט, תתרגל הכל מתוך מטרה פשוטה להצליח. אחרי שעשית את כל התרגילים בהצלחה- שכוללים סכ"ה לרוב רגיעה ודימוי ותיעול של אנרגיות מסויומות, תנסה לעבוד איתן. אם תצליח- יש לך מליון דולר. אם לא, תוכל בפירוש לבוא לכאן, ולומר שלא הצלחת, ואז, אחרי שחברי הפורום יצביעו על טעויותך תנסה אולי שנית, מתוך כוונה ברורה להראות לנו שהכל שטויות במיץ, ואם אז לא תצליח, אני אישית אתמסר לפרוייקט של רנדי. עסק?

למעלה